IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
    Е може ли такова нещо, продал си най качествената и дивидентна компания с най голяма история Явно си фен на имотите щом си оставил две такива
    М+С е секси - притежавал съм техни акции от Втора до 14-а година и ного напечелил, ама сега... скъпички са, кожата им и още по поскъпнаха. Аз - като дивидентаджия: защо да си взема Любовно послание за 3.58% дивидентна доходност, вместо да си зема Daimler за 3.88% - и то при положение, че Daimler рано или късно ще мога да ги издебна поне с 8% по-тънко, а да не говорим за несравнимата разлика в могъществото?

Обяснявам туй не с цел пърчене или вербовка да си купувате мерцедесченца - а като илюстрация как малкото секси компании на БФБ - понеже всички им налитат - ще станат просто нереалистически скъпи?
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от kc_3011 Разгледай мнение
      Към момента ситуацията при мен е следната:
      BREFF 32,87%
      ATERA 31,27%
      CHIM 11,98%
      SFTRD 23,75%
      От 7 останах само с акции от 4 компании. Малко прибързах с изчистването на М+С, но това е положението
      Е може ли такова нещо, продал си най качествената и дивидентна компания с най голяма история Явно си фен на имотите щом си оставил две такива

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
        Браво Монти, добре е че си реалист и си отчиташ грешките..Ще имаш възможност и време да се върнеш в БГ акции...Мача не е свършил..Ще видим какво ще стане до няколко месеца когато свърши импулса от фонда на Никиту и дивидентите..Да видим и Импето ще си признае ли или пак ще хвали мегакомпаниите си
        А, признавам Ако си бях купил Хесовици вместо Жабоци, щях да направя капиталов ръст... ама вий що не ми рекохте овреме, че Хесовиците ще скочат от около 3.3 на около 4.3 кинта?

Навън напоследък не съм си купувал нищо, само набелязвам секси компании и чакам: 1. По-тънинки ценички, когато Доналдът прогони Бабето и 2. Падеж на облизвационната емисия на Жабокът.
        Целта ми навън е: 1. средна дивидентна доходност над 4.18% (разбира се СЛЕД данъкът), 2. компании с потенциал за сосен или поне сносен капиталов ръст, 3. умерена диверсификация. 4. дългосрочна стабилност... в този ред. Следени компании: Total, Gazprom, Lukoil, Daimler, BYD, P&G, J&J, Sanofi, Microsoft. Нямам намерение да взема всички, просто основно тия дебна. Разбира се - това: план към момента, който може да се промени - например при рязък спад на щатските пазари, може да насоча повече сухо там, ако да речем само Германия падне рязко - може да наблегна повече там и т.н.

В последно време разкарах Apple и BASF. Все пак си казах: гъзарията си е гъзария, но доходността си е доходност.

Коментар

• Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнение
          Ако ги беше вложил в българската акция, цената щеше да рипне не с 5, а с 15-20%
          А Инвестора щеше да посвети статия на събитието
          И щяхме да се чудим пенсионен фонд ли е, голям чужд инвеститор ли е

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
            Така е алчността е водеща ,когато страха го няма ...
            Днес имах една горчивина в устата от това че тези дни вложих 10 К във фолсваген вместо в една ефтина българска акция която рипна с 5% а фолсвагена креташе на ценат на покупка...
            Ако ги беше вложил в българската акция, цената щеше да рипне не с 5, а с 15-20%
            А Инвестора щеше да посвети статия на събитието

Коментар

• Първоначално изпратено от Бик в атака Разгледай мнение
              А разумът какво ти казва?
              нищо да не правя точно сега
              обаче всички са толкова ентусиазирани - значи трябва да купувам ?

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                Така и така има ръст на борсата. Сега какво???? Кога да продавам??? Или да купувам в този момент???
                А разумът какво ти казва?
                Събитията не винаги отговарят на очакванията!

Коментар

• Така и така има ръст на борсата. Сега какво???? Кога да продавам??? Или да купувам в този момент???

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                    Днес имах една горчивина в устата от това че тези дни вложих 10 К във фолсваген вместо в една ефтина българска акция която рипна с 5% а фолсвагена креташе на ценат на покупка...
                    Ама мен са ме учили че като си го почнал го изкарваш докрай ,щото ако се прехвърляш купуваш на върха и продаваш на дъното....
                    и от мен имаш браво за тази приказка!

Коментар

Импов, за съжаление изтегли късата клечка като избяга от сините чипове в БГ..Само за седмица надминаха профита ти навън
                      +1
                      Факт!

Коментар

• Браво Монти, добре е че си реалист и си отчиташ грешките..Ще имаш възможност и време да се върнеш в БГ акции...Мача не е свършил..Ще видим какво ще стане до няколко месеца когато свърши импулса от фонда на Никиту и дивидентите..Да видим и Импето ще си признае ли или пак ще хвали мегакомпаниите си

Коментар

Импов, за съжаление изтегли късата клечка като избяга от сините чипове в БГ..Само за седмица надминаха профита ти навън
                          Ама мен са ме учили че като си го почнал го изкарваш докрай ,щото ако се прехвърляш купуваш на върха и продаваш на дъното....

Коментар

• Импов, за съжаление изтегли късата клечка като избяга от сините чипове в БГ..Само за седмица надминаха профита ти навън

Коментар

• Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнение
                              Включих малко въглища и графит в портфейла. Дано съм уцелил пичове. Златото засега го избягвам.
                              Аз май ще наблегна на горивцата. Водещи цели са ми Total, Lukoil и Gazprom. От последните и сега си имам, но искам още.

...нищо лично, просто... дивиденти.

Коментар

• Първоначално изпратено от shokova terapia Разгледай мнение
                                с изсмукани от зор и от пръстите чужди артии просто се самоизмъчвате в момента
                                ?
                                “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

Working...
                                X