IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Аз обещах си вече безмилостен да бъда към. Като дивидентаджия ще влизам само в компании, носещи минимум 5% дивидентна доходност... аре - по изключение може и 4.58%. Не като миналата година, когато тепръва се учех - да си купувам акции като Apple или Walt Disney - просто така - за кеф и фукня. Разкарах ги, сега искам секси работи, дето да бият по доходност Българските компании. Затуй в Софарма делът ми е минимален, колкото да ходя по сборища. Трейдингът ми е водеща позиция, но ако стане на цена над осмак например, възможно - ако още балончат - може тоже да понамаля. В Имотаджийското също няма да турям повече пари - ми пандов (мисля) посочи едни холандски имотаджии, дето хем ного по-големи, хем по-сгодни дивидентаджийски.

У нас има под 10 читави компании, дето всеки се бута да инвестира в тях... което ще ги направи тотално несгодни. Що да си купя (напримерно) още Проучване и добив на слуз и газчица върху Грозник (примерно), вместо да си купя Мидички за 28 еврака или Бъ-Пъ за 6 еврака?
    абе да ти кажа миналата година след като гледах новите междузвездни войни и аз си викам да купя малко от диснито, но после гледам че много им зависят резултатите от ESPN което е пълен шит и затова дадох пас
    destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Petar Разгледай мнение

Абсолютно не. Акции струващи 5 евра носят 7 пенса Другите със 60те са ей ди ар-и но и цената им е над 30 УСД. Просто в америка управляващия емисията ги търгува 6:1. По принцип за щатите логиката е обратната и във съотношение прдават скъпи европейски акции надробени на по 4/6/10 за да се по-ослаждат на рибоците там, Така, че не е зле пак да провериш смеките дали са верни защото няма как на ординъри акции да ти платят дивидент като на ей ди ар по 60 цента
      Аха: разбра ли сега защо бях шокиран? Купих си истински акции по 5.18 еврака, а ми тръснаха дивидент като за американски... такива, дето ги казваш.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение

Аз винаги влизам някъде с хоризонт от поне 2 години. През 2013-14 направих добри печалби от 2-те фарми. След събитията в Украйна излязох от майката, а после и от дъщерята. Сега усещам ново раздвижване и затова реших пак да се завърна, макар и по-скромно от преди. Ще видим дали ще се оправдаят очакванията ми.
        Аз обещах си вече безмилостен да бъда към. Като дивидентаджия ще влизам само в компании, носещи минимум 5% дивидентна доходност... аре - по изключение може и 4.58%. Не като миналата година, когато тепръва се учех - да си купувам акции като Apple или Walt Disney - просто така - за кеф и фукня. Разкарах ги, сега искам секси работи, дето да бият по доходност Българските компании. Затуй в Софарма делът ми е минимален, колкото да ходя по сборища. Трейдингът ми е водеща позиция, но ако стане на цена над осмак например, възможно - ако още балончат - може тоже да понамаля. В Имотаджийското също няма да турям повече пари - ми пандов (мисля) посочи едни холандски имотаджии, дето хем ного по-големи, хем по-сгодни дивидентаджийски.

У нас има под 10 читави компании, дето всеки се бута да инвестира в тях... което ще ги направи тотално несгодни. Що да си купя (напримерно) още Проучване и добив на слуз и газчица върху Грозник (примерно), вместо да си купя Мидички за 28 еврака или Бъ-Пъ за 6 еврака?

Коментар

Петъре, драги - какво искаш да кажеш, че акции, струващи по около например 5.88 еврака в момента, носят по 60 американски цента тримесечен дивидент? Значи (с малки колебания заради валутните курсове) около 2.40 долара годишен дивидент? Ми тогава да продам всичко-всичко друго и да си купя само Бъ-Пъ? Иначе и аз гледам същата страница, дето си я турил тука, та да си правя справчички. Видиш ли какво пише - 8 пенса без мънинко. Все си мислех, че аз би трябвало да получа толкоз.

А 60 цента дивидент не се ли полагат на ей-тия акции:

http://en.boerse-frankfurt.de/stock/BP_2-Share
          Абсолютно не. Акции струващи 5 евра носят 7 пенса Другите със 60те са ей ди ар-и но и цената им е над 30 УСД. Просто в америка управляващия емисията ги търгува 6:1. По принцип за щатите логиката е обратната и във съотношение прдават скъпи европейски акции надробени на по 4/6/10 за да се по-ослаждат на рибоците там, Така, че не е зле пак да провериш смеките дали са верни защото няма как на ординъри акции да ти платят дивидент като на ей ди ар по 60 цента

Коментар

Хубаво намаляваш мишоците, ама да намаляваш атерките за сметка на монбатовици и софарми например... не знам, ти решаваш Така е - иде време за рисуване на колелца и колчета и други такива работи Аз неизгърмял патрони - сухо кътам за пазар - ама чакам спих, за да налапам разни работи сосно. Пазарите по света започнаха да се олюляват - ще се купуват Мидички, Молчета, Рекички и разни други неща
            Аз винаги влизам някъде с хоризонт от поне 2 години. През 2013-14 направих добри печалби от 2-те фарми. След събитията в Украйна излязох от майката, а после и от дъщерята. Сега усещам ново раздвижване и затова реших пак да се завърна, макар и по-скромно от преди. Ще видим дали ще се оправдаят очакванията ми.
            Vanitas vanitatum...

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
              Чиче, я погледни пак и ни речи право !
              Първите /началните/ 100% от 18,01, на сегашните ли 100% са равни бре???
              Дай по из отвътре бръкни та речи право, що си "произвел " за годината ?
              Сегашните 100% са доста повече от предишните. Доходността ще я сметна към 30-ти. При всички случаи ще е над 20%, ако не се завърнат мечките до тогава.
              Vanitas vanitatum...

Коментар

Малко разводнихте тая тема, затова ще си позволя да я върна към нейното предназначение. Време е за равносметка:

................. 18/01/ .... 22/12/

0SP........... 21,3% ..... 8,9%
                FIB ........... 19,4% ...... -
                ATERA ..... 18,3% .... 13,0%
                BREF ....... 13,4% ..... 9,5%
                MCH ........ 14,9% .....16,7%
                CENHL ...... 5,6% ..... 8,9%
                MONBAT ... 3,7% .... 11,8%
                EMKA ....... 2,6% ..... 8,5%
                LACH ......... - ......... 10,6%
                SFARM....... - ........... 4,2%
                SFTRD ....... - ........... 7,8%
                CASH ....... 0,8% ...... 0,1%

Приятели аз си изгърмях патроните за тая година. Стига толкова. Оставям на вас да поддържате "огъня" и се оттеглям в тила. С пожелания към всички участници на БФБ за една още по-добра и успешна 2017-та. Наздраве!
                Хубаво намаляваш мишоците, ама да намаляваш атерките за сметка на монбатовици и софарми например... не знам, ти решаваш Така е - иде време за рисуване на колелца и колчета и други такива работи Аз неизгърмял патрони - сухо кътам за пазар - ама чакам спих, за да налапам разни работи сосно. Пазарите по света започнаха да се олюляват - ще се купуват Мидички, Молчета, Рекички и разни други неща

Коментар

• [QUOTE=Чичо Манчо;n3152952]Малко разводнихте тая тема, затова ще си позволя да я върна към нейното предназначение. Време е за равносметка:

Чиче , я погледни пак и ни речи право !
                  Първите /началните/ 100% от 18,01, на сегашните ли 100% са равни бре???
                  Дай по из отвътре бръкни та речи право, що си "произвел " за годината ?

Коментар

• Кешът не е константа. Всичко е относително, включително и той.
                    Vanitas vanitatum...

Коментар

Малко разводнихте тая тема, затова ще си позволя да я върна към нейното предназначение. Време е за равносметка:

Приятели аз си изгърмях патроните за тая година. Стига толкова. Оставям на вас да поддържате "огъня" и се оттеглям в тила. С пожелания към всички участници на БФБ за една още по-добра и успешна 2017-та. Наздраве!
                      В какъв смисъл казваш "стига толкова"? Кешът ти е дори по-малко, отколкото в началото?
                      Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Малко разводнихте тая тема, затова ще си позволя да я върна към нейното предназначение. Време е за равносметка:

Vanitas vanitatum...

Коментар

• Петъре, драги - какво искаш да кажеш, че акции, струващи по около например 5.88 еврака в момента, носят по 60 американски цента тримесечен дивидент? Значи (с малки колебания заради валутните курсове) около 2.40 долара годишен дивидент? Ми тогава да продам всичко-всичко друго и да си купя само Бъ-Пъ? Иначе и аз гледам същата страница, дето си я турил тука, та да си правя справчички. Видиш ли какво пише - 8 пенса без мънинко. Все си мислех, че аз би трябвало да получа толкоз.

А 60 цента дивидент не се ли полагат на ей-тия акции:

http://en.boerse-frankfurt.de/stock/BP_2-Share
                          Last edited by Императорът; 22.12.2016, 21:39.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бантустански добитък Разгледай мнение
                            Еми примерно тук https://www.gov.uk/tax-on-dividends/...ends-are-taxed
                            Но-о-о, тази промяна е въведена главно за резиденти, които преди това са били на 15%. За чуждениците май и преди това дивидентите са били необлагаеми, независимо от сумата. Някаква политика за привличане на чужди инвестиции или скатаване на данъци от богати. Не знам точно. Някой който има опит с UK акции да каже.
                            Според платформата на Елана/Саксобанк преди април 2016 ми удържаха по 10% данък за английските акции. След това процентът стана 0.

Коментар

Точно това е странното, Процентов. Разбира се - чета - следя - как иначе, но доколкото четох - дивидент - седем пенса и нещо на акция. По-висок е за доларовите акции на ВР, ама на тях и цената им е съвсем различна. Мисля, че съм печеливш от някаква грешка.
                              Пак си превъзбуден и бързаш.

Click image for larger version

Name:	Untitled.jpg
Views:	1
Size:	57.3 КБ
ID:	3152643

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

Импе, това е чудесно, но ти как инвестираш в компании, като след това си толкова шокиран от дивидента? Преди това не гледаш ли печалби, политика, история. Той този дивидент е гласуван някога, не ги ли четеш тези неща? Не го казвам с лошо, просто подобни неща ме карат да не поглеждам навън. Просто мразя да бъда изненадван, било то и приятно

П.П. Преди време, тук във форума някой бе споменал с добро дадена компания навън. Отне ми 1 седмица /по 1-2 часа на ден/ да чета, мисля и смятам. Видях, че нещата не са толкова розови и се отказах да разглеждам отделни компании. Сигурно е грешка, ама толкова си мога, поне на този етап.
                                Точно това е странното, Процентов. Разбира се - чета - следя - как иначе, но доколкото четох - дивидент - седем пенса и нещо на акция. По-висок е за доларовите акции на ВР, ама на тях и цената им е съвсем различна. Мисля, че съм печеливш от някаква грешка.

Коментар

Working...
                                X