Първоначално изпратено от Императорът
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Petar Разгледай мнение
Абсолютно не. Акции струващи 5 евра носят 7 пенсаДругите със 60те са ей ди ар-и но и цената им е над 30 УСД. Просто в америка управляващия емисията ги търгува 6:1. По принцип за щатите логиката е обратната и във съотношение прдават скъпи европейски акции надробени на по 4/6/10 за да се по-ослаждат на рибоците там, Така, че не е зле пак да провериш смеките дали са верни защото няма как на ординъри акции да ти платят дивидент като на ей ди ар по 60 цента
Купих си истински акции по 5.18 еврака, а ми тръснаха дивидент като за американски... такива, дето ги казваш.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение
Аз винаги влизам някъде с хоризонт от поне 2 години. През 2013-14 направих добри печалби от 2-те фарми. След събитията в Украйна излязох от майката, а после и от дъщерята. Сега усещам ново раздвижване и затова реших пак да се завърна, макар и по-скромно от преди. Ще видим дали ще се оправдаят очакванията ми.
У нас има под 10 читави компании, дето всеки се бута да инвестира в тях... което ще ги направи тотално несгодни. Що да си купя (напримерно) още Проучване и добив на слуз и газчица върху Грозник (примерно), вместо да си купя Мидички за 28 еврака или Бъ-Пъ за 6 еврака?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеПетъре, драги - какво искаш да кажеш, че акции, струващи по около например 5.88 еврака в момента, носят по 60 американски цента тримесечен дивидент? Значи (с малки колебания заради валутните курсове) около 2.40 долара годишен дивидент? Ми тогава да продам всичко-всичко друго и да си купя само Бъ-Пъ?Иначе и аз гледам същата страница, дето си я турил тука, та да си правя справчички. Видиш ли какво пише - 8 пенса без мънинко. Все си мислех, че аз би трябвало да получа толкоз.
А 60 цента дивидент не се ли полагат на ей-тия акции:
http://en.boerse-frankfurt.de/stock/BP_2-ShareДругите със 60те са ей ди ар-и но и цената им е над 30 УСД. Просто в америка управляващия емисията ги търгува 6:1. По принцип за щатите логиката е обратната и във съотношение прдават скъпи европейски акции надробени на по 4/6/10 за да се по-ослаждат на рибоците там, Така, че не е зле пак да провериш смеките дали са верни защото няма как на ординъри акции да ти платят дивидент като на ей ди ар по 60 цента
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
Хубаво намаляваш мишоците, ама да намаляваш атерките за сметка на монбатовици и софарми например... не знам, ти решавашТака е - иде време за рисуване на колелца и колчета и други такива работи
Аз неизгърмял патрони - сухо кътам за пазар - ама чакам спих, за да налапам разни работи сосно. Пазарите по света започнаха да се олюляват - ще се купуват Мидички, Молчета, Рекички и разни други неща
Vanitas vanitatum...
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнениеЧиче, я погледни пак и ни речи право !
Първите /началните/ 100% от 18,01, на сегашните ли 100% са равни бре???
Дай по из отвътре бръкни та речи право, що си "произвел " за годината ?Доходността ще я сметна към 30-ти. При всички случаи ще е над 20%, ако не се завърнат мечките до тогава.
Vanitas vanitatum...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнениеМалко разводнихте тая тема, затова ще си позволя да я върна към нейното предназначение. Време е за равносметка:
FIB ........... 19,4% ...... -
ATERA ..... 18,3% .... 13,0%
BREF ....... 13,4% ..... 9,5%
MCH ........ 14,9% .....16,7%
CENHL ...... 5,6% ..... 8,9%
MONBAT ... 3,7% .... 11,8%
EMKA ....... 2,6% ..... 8,5%
LACH ......... - ......... 10,6%
SFARM....... - ........... 4,2%
SFTRD ....... - ........... 7,8%
CASH ....... 0,8% ...... 0,1%
Приятели аз си изгърмях патроните за тая година. Стига толкова. Оставям на вас да поддържате "огъня" и се оттеглям в тила. С пожелания към всички участници на БФБ за една още по-добра и успешна 2017-та. Наздраве!Така е - иде време за рисуване на колелца и колчета и други такива работи
Аз неизгърмял патрони - сухо кътам за пазар - ама чакам спих, за да налапам разни работи сосно. Пазарите по света започнаха да се олюляват - ще се купуват Мидички, Молчета, Рекички и разни други неща
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
[QUOTE=Чичо Манчо;n3152952]Малко разводнихте тая тема, затова ще си позволя да я върна към нейното предназначение. Време е за равносметка:
Коментар
-
Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнениеМалко разводнихте тая тема, затова ще си позволя да я върна към нейното предназначение. Време е за равносметка:
Приятели аз си изгърмях патроните за тая година. Стига толкова. Оставям на вас да поддържате "огъня" и се оттеглям в тила. С пожелания към всички участници на БФБ за една още по-добра и успешна 2017-та. Наздраве!Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Малко разводнихте тая тема, затова ще си позволя да я върна към нейното предназначение. Време е за равносметка:
Приятели аз си изгърмях патроните за тая година. Стига толкова. Оставям на вас да поддържате "огъня" и се оттеглям в тила. С пожелания към всички участници на БФБ за една още по-добра и успешна 2017-та. Наздраве!Vanitas vanitatum...
- 1 like
Коментар
-
Петъре, драги - какво искаш да кажеш, че акции, струващи по около например 5.88 еврака в момента, носят по 60 американски цента тримесечен дивидент? Значи (с малки колебания заради валутните курсове) около 2.40 долара годишен дивидент? Ми тогава да продам всичко-всичко друго и да си купя само Бъ-Пъ?Иначе и аз гледам същата страница, дето си я турил тука, та да си правя справчички. Видиш ли какво пише - 8 пенса без мънинко. Все си мислех, че аз би трябвало да получа толкоз.
А 60 цента дивидент не се ли полагат на ей-тия акции:
http://en.boerse-frankfurt.de/stock/BP_2-Share
Last edited by Императорът; 22.12.2016, 21:39.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бантустански добитък Разгледай мнениеЕми примерно тук https://www.gov.uk/tax-on-dividends/...ends-are-taxed
Но-о-о, тази промяна е въведена главно за резиденти, които преди това са били на 15%. За чуждениците май и преди това дивидентите са били необлагаеми, независимо от сумата. Някаква политика за привличане на чужди инвестиции или скатаване на данъци от богати. Не знам точно. Някой който има опит с UK акции да каже.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
Точно това е странното, Процентов. Разбира се - чета - следя - как иначе, но доколкото четох - дивидент - седем пенса и нещо на акция. По-висок е за доларовите акции на ВР, ама на тях и цената им е съвсем различна. Мисля, че съм печеливш от някаква грешка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
Импе, това е чудесно, но ти как инвестираш в компании, като след това си толкова шокиран от дивидента? Преди това не гледаш ли печалби, политика, история. Той този дивидент е гласуван някога, не ги ли четеш тези неща? Не го казвам с лошо, просто подобни неща ме карат да не поглеждам навън. Просто мразя да бъда изненадван, било то и приятно
П.П. Преди време, тук във форума някой бе споменал с добро дадена компания навън. Отне ми 1 седмица /по 1-2 часа на ден/ да чета, мисля и смятам. Видях, че нещата не са толкова розови и се отказах да разглеждам отделни компании. Сигурно е грешка, ама толкова си мога, поне на този етап.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар