If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Приятели аз си изгърмях патроните за тая година. Стига толкова. Оставям на вас да поддържате "огъня" и се оттеглям в тила. С пожелания към всички участници на БФБ за една още по-добра и успешна 2017-та. Наздраве!
Хубаво намаляваш мишоците, ама да намаляваш атерките за сметка на монбатовици и софарми например... не знам, ти решаваш Така е - иде време за рисуване на колелца и колчета и други такива работи Аз неизгърмял патрони - сухо кътам за пазар - ама чакам спих, за да налапам разни работи сосно. Пазарите по света започнаха да се олюляват - ще се купуват Мидички, Молчета, Рекички и разни други неща
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
[QUOTE=Чичо Манчо;n3152952]Малко разводнихте тая тема, затова ще си позволя да я върна към нейното предназначение. Време е за равносметка:
Приятели аз си изгърмях патроните за тая година. Стига толкова. Оставям на вас да поддържате "огъня" и се оттеглям в тила. С пожелания към всички участници на БФБ за една още по-добра и успешна 2017-та. Наздраве!
В какъв смисъл казваш "стига толкова"? Кешът ти е дори по-малко, отколкото в началото?
Петъре, драги - какво искаш да кажеш, че акции, струващи по около например 5.88 еврака в момента, носят по 60 американски цента тримесечен дивидент? Значи (с малки колебания заради валутните курсове) около 2.40 долара годишен дивидент? Ми тогава да продам всичко-всичко друго и да си купя само Бъ-Пъ? Иначе и аз гледам същата страница, дето си я турил тука, та да си правя справчички. Видиш ли какво пише - 8 пенса без мънинко. Все си мислех, че аз би трябвало да получа толкоз.
А 60 цента дивидент не се ли полагат на ей-тия акции:
Еми примерно тук https://www.gov.uk/tax-on-dividends/...ends-are-taxed
Но-о-о, тази промяна е въведена главно за резиденти, които преди това са били на 15%. За чуждениците май и преди това дивидентите са били необлагаеми, независимо от сумата. Някаква политика за привличане на чужди инвестиции или скатаване на данъци от богати. Не знам точно. Някой който има опит с UK акции да каже.
Според платформата на Елана/Саксобанк преди април 2016 ми удържаха по 10% данък за английските акции. След това процентът стана 0.
Точно това е странното, Процентов. Разбира се - чета - следя - как иначе, но доколкото четох - дивидент - седем пенса и нещо на акция. По-висок е за доларовите акции на ВР, ама на тях и цената им е съвсем различна. Мисля, че съм печеливш от някаква грешка.
Импе, това е чудесно, но ти как инвестираш в компании, като след това си толкова шокиран от дивидента? Преди това не гледаш ли печалби, политика, история. Той този дивидент е гласуван някога, не ги ли четеш тези неща? Не го казвам с лошо, просто подобни неща ме карат да не поглеждам навън. Просто мразя да бъда изненадван, било то и приятно
П.П. Преди време, тук във форума някой бе споменал с добро дадена компания навън. Отне ми 1 седмица /по 1-2 часа на ден/ да чета, мисля и смятам. Видях, че нещата не са толкова розови и се отказах да разглеждам отделни компании. Сигурно е грешка, ама толкова си мога, поне на този етап.
Точно това е странното, Процентов. Разбира се - чета - следя - как иначе, но доколкото четох - дивидент - седем пенса и нещо на акция. По-висок е за доларовите акции на ВР, ама на тях и цената им е съвсем различна. Мисля, че съм печеливш от някаква грешка.
Ами защото изненадах, Биков... не е извратено, нали?
Импе, това е чудесно, но ти как инвестираш в компании, като след това си толкова шокиран от дивидента? Преди това не гледаш ли печалби, политика, история. Той този дивидент е гласуван някога, не ги ли четеш тези неща? Не го казвам с лошо, просто подобни неща ме карат да не поглеждам навън. Просто мразя да бъда изненадван, било то и приятно
П.П. Преди време, тук във форума някой бе споменал с добро дадена компания навън. Отне ми 1 седмица /по 1-2 часа на ден/ да чета, мисля и смятам. Видях, че нещата не са толкова розови и се отказах да разглеждам отделни компании. Сигурно е грешка, ама толкова си мога, поне на този етап.
Хора - пъкна ми един ПОТРЕСАЮЩ дивидент от ВР - почти съвсем 0.46 евроцента на акция !!! Като си видях мейлът просто не повярвах на дзъркелите си - ама гледам в платформата - парички са си налични. Ще се изям просто - що не си купих повече и защо не натиснах хората край мене да си купят? Това са 8.84% дивидентна доходност от ЕДИН дивидент, а те раздават по 4 пъти в годината, макар досега не са били толкова сосни. Ба-а-а-аси.
Сега разглеждам - това горе долу съответства на "американският" дивидент, ама това е по акции, на цена 36.7 Зеленички... странна работа - аз: в шаш... ама не им се сърдя де...
Щом британците са толкова лабави, следващата ми инвестиционна цел е да си купя малко Мидички. Някой друг има ли Шел? По сегашни цени - дивидентна доходност - около 6.75%. Акция - малко над 25 кинта, ама все си мисля, че може да се излови на 23-24 поне.
Коментар