IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение
    Малко разводнихте тая тема, затова ще си позволя да я върна към нейното предназначение. Време е за равносметка:

................. 18/01/ .... 22/12/

0SP........... 21,3% ..... 8,9%
    FIB ........... 19,4% ...... -
    ATERA ..... 18,3% .... 13,0%
    BREF ....... 13,4% ..... 9,5%
    MCH ........ 14,9% .....16,7%
    CENHL ...... 5,6% ..... 8,9%
    MONBAT ... 3,7% .... 11,8%
    EMKA ....... 2,6% ..... 8,5%
    LACH ......... - ......... 10,6%
    SFARM....... - ........... 4,2%
    SFTRD ....... - ........... 7,8%
    CASH ....... 0,8% ...... 0,1%

Приятели аз си изгърмях патроните за тая година. Стига толкова. Оставям на вас да поддържате "огъня" и се оттеглям в тила. С пожелания към всички участници на БФБ за една още по-добра и успешна 2017-та. Наздраве!
    Хубаво намаляваш мишоците, ама да намаляваш атерките за сметка на монбатовици и софарми например... не знам, ти решаваш Така е - иде време за рисуване на колелца и колчета и други такива работи Аз неизгърмял патрони - сухо кътам за пазар - ама чакам спих, за да налапам разни работи сосно. Пазарите по света започнаха да се олюляват - ще се купуват Мидички, Молчета, Рекички и разни други неща
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• [QUOTE=Чичо Манчо;n3152952]Малко разводнихте тая тема, затова ще си позволя да я върна към нейното предназначение. Време е за равносметка:

Чиче , я погледни пак и ни речи право !
      Първите /началните/ 100% от 18,01, на сегашните ли 100% са равни бре???
      Дай по из отвътре бръкни та речи право, що си "произвел " за годината ?

Коментар

• Кешът не е константа. Всичко е относително, включително и той.
        Vanitas vanitatum...

Коментар

• Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение
          Малко разводнихте тая тема, затова ще си позволя да я върна към нейното предназначение. Време е за равносметка:

Приятели аз си изгърмях патроните за тая година. Стига толкова. Оставям на вас да поддържате "огъня" и се оттеглям в тила. С пожелания към всички участници на БФБ за една още по-добра и успешна 2017-та. Наздраве!
          В какъв смисъл казваш "стига толкова"? Кешът ти е дори по-малко, отколкото в началото?
          Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Малко разводнихте тая тема, затова ще си позволя да я върна към нейното предназначение. Време е за равносметка:

Vanitas vanitatum...

Коментар

• Петъре, драги - какво искаш да кажеш, че акции, струващи по около например 5.88 еврака в момента, носят по 60 американски цента тримесечен дивидент? Значи (с малки колебания заради валутните курсове) около 2.40 долара годишен дивидент? Ми тогава да продам всичко-всичко друго и да си купя само Бъ-Пъ? Иначе и аз гледам същата страница, дето си я турил тука, та да си правя справчички. Видиш ли какво пише - 8 пенса без мънинко. Все си мислех, че аз би трябвало да получа толкоз.

А 60 цента дивидент не се ли полагат на ей-тия акции:

http://en.boerse-frankfurt.de/stock/BP_2-Share
              Last edited by Императорът; 22.12.2016, 21:39.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бантустански добитък Разгледай мнение
                Еми примерно тук https://www.gov.uk/tax-on-dividends/...ends-are-taxed
                Но-о-о, тази промяна е въведена главно за резиденти, които преди това са били на 15%. За чуждениците май и преди това дивидентите са били необлагаеми, независимо от сумата. Някаква политика за привличане на чужди инвестиции или скатаване на данъци от богати. Не знам точно. Някой който има опит с UK акции да каже.
                Според платформата на Елана/Саксобанк преди април 2016 ми удържаха по 10% данък за английските акции. След това процентът стана 0.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Точно това е странното, Процентов. Разбира се - чета - следя - как иначе, но доколкото четох - дивидент - седем пенса и нещо на акция. По-висок е за доларовите акции на ВР, ама на тях и цената им е съвсем различна. Мисля, че съм печеливш от някаква грешка.
                  Пак си превъзбуден и бързаш.

Click image for larger version

Name:	Untitled.jpg
Views:	1
Size:	57.3 КБ
ID:	3152643

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

Импе, това е чудесно, но ти как инвестираш в компании, като след това си толкова шокиран от дивидента? Преди това не гледаш ли печалби, политика, история. Той този дивидент е гласуван някога, не ги ли четеш тези неща? Не го казвам с лошо, просто подобни неща ме карат да не поглеждам навън. Просто мразя да бъда изненадван, било то и приятно

П.П. Преди време, тук във форума някой бе споменал с добро дадена компания навън. Отне ми 1 седмица /по 1-2 часа на ден/ да чета, мисля и смятам. Видях, че нещата не са толкова розови и се отказах да разглеждам отделни компании. Сигурно е грешка, ама толкова си мога, поне на този етап.
                    Точно това е странното, Процентов. Разбира се - чета - следя - как иначе, но доколкото четох - дивидент - седем пенса и нещо на акция. По-висок е за доларовите акции на ВР, ама на тях и цената им е съвсем различна. Мисля, че съм печеливш от някаква грешка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Ами защото изненадах, Биков... не е извратено, нали?
                      Импе, това е чудесно, но ти как инвестираш в компании, като след това си толкова шокиран от дивидента? Преди това не гледаш ли печалби, политика, история. Той този дивидент е гласуван някога, не ги ли четеш тези неща? Не го казвам с лошо, просто подобни неща ме карат да не поглеждам навън. Просто мразя да бъда изненадван, било то и приятно

П.П. Преди време, тук във форума някой бе споменал с добро дадена компания навън. Отне ми 1 седмица /по 1-2 часа на ден/ да чета, мисля и смятам. Видях, че нещата не са толкова розови и се отказах да разглеждам отделни компании. Сигурно е грешка, ама толкова си мога, поне на този етап.
                      Last edited by 15%; 20.12.2016, 19:35.
                      Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от Бик в атака Разгледай мнение
                        Импе, добре ли си бе?!
                        Сдържай ги малко тези емоции!
                        Ами защото изненадах, Биков... не е извратено, нали?

Коментар

• Импе, добре ли си бе?!
                          Сдържай ги малко тези емоции!
                          Събитията не винаги отговарят на очакванията!

Коментар

• Хора - пъкна ми един ПОТРЕСАЮЩ дивидент от ВР - почти съвсем 0.46 евроцента на акция !!! Като си видях мейлът просто не повярвах на дзъркелите си - ама гледам в платформата - парички са си налични. Ще се изям просто - що не си купих повече и защо не натиснах хората край мене да си купят? Това са 8.84% дивидентна доходност от ЕДИН дивидент, а те раздават по 4 пъти в годината, макар досега не са били толкова сосни. Ба-а-а-аси.

Сега разглеждам - това горе долу съответства на "американският" дивидент, ама това е по акции, на цена 36.7 Зеленички... странна работа - аз: в шаш... ама не им се сърдя де...
                            Last edited by Императорът; 20.12.2016, 18:38.

Коментар

• Щом британците са толкова лабави, следващата ми инвестиционна цел е да си купя малко Мидички. Някой друг има ли Шел? По сегашни цени - дивидентна доходност - около 6.75%. Акция - малко над 25 кинта, ама все си мисля, че може да се излови на 23-24 поне.

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение

Импе 5К са батко. Тва със запетайката е англо-саксонския начин на писане. 5,000 означава 5 тона 5.000 значи пет кила.
                                Тия островни порове трябва цялото човечество с бой и тотално ембарго да ги отучи да пишат на маймунски и да карат отляво като некви фашаги.

Ама нищо де - супер.

Коментар

Working...
                                X