IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• По моя портфейл нямам много за писане,двете петролни лукойл и газпром вървят добре.Трите автомобилни германски кампании и те вървят добре.Двете американски ъндър армър и топ шипс съм на загуба.На загуба съм и от златото то ми е най големия дял от портфейла над 70%,дрд и иамголд при тях нямам избор ще ги държа докато излезнат на печалба.Загубата не е чак толкова голяма все пак.
    П.П. Онзи ден си купих кубински пури........смуча и си задавам въпроса защо се родих толкоз на североизток??
    Свободен кеш почти нямам,всичко е в акции.
    Last edited by alchen; 27.12.2016, 14:23.

Коментар

• Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнение

Импе, туй дето си го мислиш няма как да стане. Тва са различни емисии в различни депозитари. Дай ISIN кода на емисията. Според мен почва с US...ако виждаш накъде бия.
      И сигурен ли си за тез 25 или 30% дето викаш, че ти взимали в Сашовско по дивидентите? Зачудих се, че е толкова много при тях и ме накара да проверя. На мен лично ми взимат точно 10%, което си е оферта откъдето и да го погледнеш. ИБ ми е брокера.

Харесва ми Газпром на тези цени. От коя борса ги имаш? Във Германия ли, щото аз като се пробвам да пусна поръчка, ми казва от тази емисия може само да се продава. Някои друг в ИБ може ли да симулира една поръчка с борсов код GAZ?
      Аз съм с ИБ но кой от всичките GAZ e?

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Аха: разбра ли сега защо бях шокиран? Купих си истински акции по 5.18 еврака, а ми тръснаха дивидент като за американски... такива, дето ги казваш.
        Импе, туй дето си го мислиш няма как да стане. Тва са различни емисии в различни депозитари. Дай ISIN кода на емисията. Според мен почва с US...ако виждаш накъде бия.
        И сигурен ли си за тез 25 или 30% дето викаш, че ти взимали в Сашовско по дивидентите? Зачудих се, че е толкова много при тях и ме накара да проверя. На мен лично ми взимат точно 10%, което си е оферта откъдето и да го погледнеш. ИБ ми е брокера.

Харесва ми Газпром на тези цени. От коя борса ги имаш? Във Германия ли, щото аз като се пробвам да пусна поръчка, ми казва от тази емисия може само да се продава. Някои друг в ИБ може ли да симулира една поръчка с борсов код GAZ?

Коментар

• Първоначално изпратено от sylver88 Разгледай мнение
          Ето състоянието на моя портфейл към днешна дата, следващите 2-3 месеца не мисля да вкарвам пари. Евентуално, ако има пак ден за акции ще вкарам 1-2К. Стойността на портфейла ми е малко над 5 нетни заплати.
          Емитент: % от портфейла %Δ цената
          6S6 Софарма Имоти 29.37 10.99
          SO5 Софарма Трейдинг 24.63 14.63
          6АМ Алкомет 15.07 11.34
          0ЕА Елана Агрокредит 8.41 12.93
          5BU ФНИБ 6.51 18.96
          4НЕ ХЕС 5.86 21.45
          5МН М+С Хидравлик 5.30 27.51
          0SP Спиди 4.84 -0.28
          Кеш 0.01

П.С. начинаещ инвеститор съм, въпреки че открих сметка за първи път 2015г. с 200 лв, не бях активен. Юли ликвидирах стария портфейл, който беше достиганл 2К. И открих този края на август тази година, реших да инвестирам само в дивидентни компании, заради слабата ликвидност на БФБ, за сега имам 11.93% доходност, коята много над очакванията ми. Само при Спиди съм на загуба.
          Браво

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение

може и малко миньори да добавиш
            Ще добавя сигур. Следя Rio Tinto, DRD и Anglo American.
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
              Вижданията за инвестирането в и извън БГ е според човека. Кой се научил, кой не, кой сега чете, кой никога като мен няма да се научи - това няма значение. Важното е да си успешен, да нямаш притеснения, да си щастлив от живота си.
              Какво друго? Ще носиш нещата в следващия живот???
              В това отношение много неща Импето може да научи от Алонсо.
              Така е! Животът е кратък, много кратък! Важното е човек да е здрав, да е щастлив, а за такива като нас това което правим да ни доставя удовлетворение от работата и т.н..........

Коментар

• Мале-мале: Джони - ного поскъпнало Любовното послание, баси !!! Не го следя от доста време - и - учудил. Но това само потвърждава тезата ми за безумното поскъпване на читавите Български компании. В моментът: дивидентна доходност на М+С: 3.29%, а на Daimler (напримерно): 3.38%... и това при положение, че и немците се набалончиха и на тия цени Мерцедесчета не бих си купил никога.
                Иначе явно си уцелил моментът да си накупиш разни работи, от Мишокът естествено да си назад, защото там пък балонизацията е съвсем извратена.

Форти: така е - всичко си е до човекът и неговото решение. Само че - ако е така - защо непрекъснато ми анализираш портфейлът? И още - ти си застинал на едно място от години като инвеститор, само защото не искаш да се учиш, а не защото не можеш. Дано поне разбираш, че твоят отказ от развитие, граничещ с арогантство, вече ти струва доста Б... и все повече бимберички ще ти струва занапред. Табличката на Джони го доказва - виждаш колко са поскъпнали нашите софармови акции, това вероятно ще продължи. За нас като дивидентаджии, реинвестирането в тях ще стане чисто и просто: глупост.

Коментар

• Ето състоянието на моя портфейл към днешна дата, следващите 2-3 месеца не мисля да вкарвам пари. Евентуално, ако има пак ден за акции ще вкарам 1-2К. Стойността на портфейла ми е малко над 5 нетни заплати.
                  Емитент: % от портфейла %Δ цената
                  6S6 Софарма Имоти 29.37 10.99
                  SO5 Софарма Трейдинг 24.63 14.63
                  6АМ Алкомет 15.07 11.34
                  0ЕА Елана Агрокредит 8.41 12.93
                  5BU ФНИБ 6.51 18.96
                  4НЕ ХЕС 5.86 21.45
                  5МН М+С Хидравлик 5.30 27.51
                  0SP Спиди 4.84 -0.28
                  Кеш 0.01

П.С. начинаещ инвеститор съм, въпреки че открих сметка за първи път 2015г. с 200 лв, не бях активен. Юли ликвидирах стария портфейл, който беше достиганл 2К. И открих този края на август тази година, реших да инвестирам само в дивидентни компании, заради слабата ликвидност на БФБ, за сега имам 11.93% доходност, коята много над очакванията ми. Само при Спиди съм на загуба.
                  Last edited by sylver88; 27.12.2016, 10:20.

Коментар

• Вижданията за инвестирането в и извън БГ е според човека. Кой се научил, кой не, кой сега чете, кой никога като мен няма да се научи - това няма значение. Важното е да си успешен, да нямаш притеснения, да си щастлив от живота си.
                    Какво друго? Ще носиш нещата в следващия живот???
                    В това отношение много неща Импето може да научи от Алонсо.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Браво, че и ти си правиш такава статистика. Сега си ги нарисувай на колелце. После нарисувай друго колелце - делът на тия компании в портфейлът ти - като стойност на пакетът. Сравни ги визуално. Така ще видиш къде инвестицията ти е добра в дивидентен план и къде не толкова ного добра. Впрочем и без колелце може, де
                      Софарма имоти АДСИЦ - 37,42%
                      Спиди - 8,18%
                      Софарма трейдинг - 7,96%
                      Фонд за недвижими имоти България - 7,39%
                      Корадо България - 6,86%
                      Булгартабак - 5,35%
                      ХЕС - 5,28%
                      Стара планина холд - 4,56%
                      Албена - 3,44%
                      Елана агрокредит - 2,93%
                      Монбат - 2,33%
                      Адванс - 2,12%
                      М+С Хидравлик - 1,98%
                      Софарма - 1,10%
                      ПИБ - 1,02%
                      Кораборемонтен завод Одесос - 1,01%
                      Фазерлес - 0,90%
                      Дружба стъкларски заводи - 0,09%
                      Това ми е портфеила към началото на декември, едва ли се е изменил особено от тогава (освен като разлика като цени тогава и сега. Но не мога да си правя заключения според процентите, защото през годината съм влизал в нови компании, и съм допълвал в други. Продадох Сирма и голяма част от Албена. За мен дивидентната доходност е важна, но не е най-важното. Това че една компания е имала не толкова добра година и е намалила дивидента, не може да ме накара да я продам, ако тя има стабилен фундамент, добър мениджмънт и се доближава до преценката ми че компанията е добра. Все пак търся добра дивидентна доходност и сигурност за парите си за години напред, а не купувам и не продавам спекулативно. През новата година смятам да допълня с неголеми количества в Софарма имоти, Стара планина, Монбат и БРЕФ евентуално...
                      Не е препоръка...

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
                        Изплатени дивиденти през 2016-та

1.Софарма имоти АДСИЦ (6S6 / SFI) - 61,13%
                        2.Спиди АД (0SP / 0SP) - 7,63%
                        3.Софарма Трейдинг АД (SO5 / SFTRD) - 6,76%
                        4.Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF) - 6,04%
                        5.Албена Инвест Холдинг АД (5ALB / ALBHL) - 5,30%
                        6.Корадо-България АД (4KX / LACH) - 4,80%
                        7.Елана Агрокредит АД (0EA / 0EA) - 3,10%
                        8.Адванс Терафонд АДСИЦ (6A6 / ATERA) - 3,10%
                        9.Монбат АД (5MB / MONBAT) - 2,09%
                        Браво, че и ти си правиш такава статистика. Сега си ги нарисувай на колелце. После нарисувай друго колелце - делът на тия компании в портфейлът ти - като стойност на пакетът. Сравни ги визуално. Така ще видиш къде инвестицията ти е добра в дивидентен план и къде не толкова ного добра. Впрочем и без колелце може, де

Коментар

Е дори и така да е, какво лошо има? На мен мненията му, както и твоите, винаги са ми били от полза, без значение от размера на портфеилите ви. Не виждам никаква причина от това заяждане между вас. Може би е лично, но дори и така да е, не мисля че дрязгите във форума са някакво решение. Весели празници на всички !
                          Не му обръщай внимание Анализира моят "външен" портфейл, защото той си няма такъв. Колкото съм взел като дивидент тая година, догодина ще е двойно... а акциите ми по света все още са в пъти по-малко от Българските. Малко по малко се уча, защото едно е да инвестираш на нашия пазар, дето няма и осем компании, дето хем да са читави, хем да са сгодни като доходност, друго е да инвестираш по света, дето читаво-сгодните компании са хиляди - без преувеличение. От двете колелца наблюдателният човек може да разбере, че да се инвестира в Британия, е ного по-сгодно, отколкото да се в Германия или САЩ (впрочем доста по-сгодно и отколкото в България), но вместо туй Форти се мъчи да пресметне колко дивидент съм изкарал като сума. Негова си работа, щом му е интересно. Отказвам се вече да го карам да проумее, че вманиачаването му по компаниите на Огнян Донев само по себе си е дълбоко погрешно, защото в един недалечен момент ще трябва да реинвестира в тях на прекалено високи цени... тъй като аз мисля, че малкото качествени компании в България ЩЕ поскъпват.
                          Само за например: аз (както и Форти) ного обичам Софарма Трейдинг - и компанията като компания - и секторът... защото хората ядат яко хапчета, а производството и дистрибуцията са еднакво важни. Да, ама аз като дивидентаджия изчислявам дивидентна доходност на Трейдингът: около 4.38%. В същото време британската GSK носи доходност твърдо над 5%, може би дори над 6%, според два възможни варианта за дивидентна политика в близко време... а това е една от най-най-най-могъщите фармакологически компании на света. Е: емоционално неангажиран човек кое би си избрал дори сега... а ако догодина по туй време Трейдингът е стигнал до 7.18 кинта? Мен веч долната ми граница на дивидентна доходност е 5%. Под нея не се приемат инвестиции, пък която ще да е компанията. И дивидентецът не ми е самоцел - важното е компанията да е стабилна и могъща, продажбите и печалбата да са стабилни в годините - най-вече продажбите.

Хубави празници на всички

Коментар

Изплатени дивиденти през 2016-та

това ми харесва, моите виждания са подобни

Коментар

• Изплатени дивиденти през 2016-та

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение

ПОРТФЕЙЛЪТ В ЛЕВА, не дивиденти или в хиляди лева, точно портфейл в лева.
                                На този портфейл дивидента долу горе е към 150лв на година. Толкова много писане със замах тук за 150 лв .....
                                Е дори и така да е, какво лошо има? На мен мненията му, както и твоите, винаги са ми били от полза, без значение от размера на портфеилите ви. Не виждам никаква причина от това заяждане между вас. Може би е лично, но дори и така да е, не мисля че дрязгите във форума са някакво решение. Весели празници на всички !

Коментар

Working...
                                X