IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от vlado64
    Е то един "трол" как да обори другия трол ?
    Ще спамиш или ще пишеш по същество....
    То заради такива като теб умряха доста теми във форума...
    ДАХ върна от 12 к до 8 к и нещо ,но пишем глупости.... а още не са почнали да излизат истинските лоши новини...
    Айде лек ден на всички....

Коментар

• мале каква атака над Императора, добре че Тъмната Страна на силата е могъща...

2008ма заминах за Германия и поживях колцина години там - не разбрах за каква световна криза става дума през нито една от годините

според мен пари в немски компании са си доста сигурни.

абе квото и да става наистина не мога да разбера що се нахвърляте толко срещу когото и да е, уж колеги познавате се... странна работа
      успехи на всички

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
        Алонсо няма в групата Софарма - за сведение !!!
        Аз не знам какво има Алнсо и не ме интересува . Намам 10001 и едно мнение във форума . И "корифей " не визирам само него.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
          Ми то аз понеже съм рядката комбинация от тъп и мързелив, единственото с което мога да се похваля е че знам че съм тъп и мързелив. Та понеже знам че съм тъп, винаги изхождам от позицията че не съм прав. Затова и пишем и дискутираме. Ще ми се някой да ме убеди че не съм прав. Ако бях сигурен че съм прав нямаше да има смисъл да дискутирам каквото и да било.
          като напече хубаво Слънцето ме чакай на посещение да избистрим инвестициите......

Коментар

• Първоначално изпратено от vlado64 Разгледай мнение
            Ало анализатора ти имаш ли представа какви глупости пишеш .
            Може ,но когато някой не ги оборва а обижда е трол....

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

Не знам защо чака три години да се метнеш на ДАХ ....при положение ,че имаше платформа с която можеш да оперираш с едни средства и на двете борси...БФБ и ДАХ едновременно.....
              Беше ясно че спирането на печатницата и вдигането на лихвите ще свалят индексите.....
              Още нещо ,съвет ....борсата е бъдещето на Германия след 6 до 12 месеца....а не в момента ,цените на акциите отговарят на бъдещи очаквания...
              А те са рухнали банки и застрахователи или най малко са нужни огромни държавни средства за да ги подкрепят ,ефтини коли и фалиращи автопроизводители ,евтин петрол и фалиращи компании в бранша,самолетостроители , металодобивници и т.н. освен това кеш за арабите в германия и очакваща стагнация в русия и китай...Днес имаше статия че банките в китай са три пъти по зле от американските през 2008 г.... отгоре един конфликт в сирия -световен...дано не стане ,че тогава 15 милиона араби ще влезнат в Европа само....за година...
              Много може да се пише....,
              Защо му казваш какво да чете ???? ехххххх.............

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

Не знам защо чака три години да се метнеш на ДАХ ....при положение ,че имаше платформа с която можеш да оперираш с едни средства и на двете борси...БФБ и ДАХ едновременно.....
                Беше ясно че спирането на печатницата и вдигането на лихвите ще свалят индексите.....
                Още нещо ,съвет ....борсата е бъдещето на Германия след 6 до 12 месеца....а не в момента ,цените на акциите отговарят на бъдещи очаквания...
                А те са рухнали банки и застрахователи или най малко са нужни огромни държавни средства за да ги подкрепят ,ефтини коли и фалиращи автопроизводители ,евтин петрол и фалиращи компании в бранша,самолетостроители , металодобивници и т.н. освен това кеш за арабите в германия и очакваща стагнация в русия и китай...Днес имаше статия че банките в китай са три пъти по зле от американските през 2008 г.... отгоре един конфликт в сирия -световен...дано не стане ,че тогава 15 милиона араби ще влезнат в Европа само....за година...
                Ало анализатора ти имаш ли представа какви глупости пишеш .

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss
                  Алонсо трябва в устата да го гледаш и да мълчиш !!! Доста е преживял, научил и направил, не като теб самун душман само го играеш !!!
                  Ми то аз понеже съм рядката комбинация от тъп и мързелив, единственото с което мога да се похваля е че знам че съм тъп и мързелив. Та понеже знам че съм тъп, винаги изхождам от позицията че не съм прав. Затова и пишем и дискутираме. Ще ми се някой да ме убеди че не съм прав. Ако бях сигурен че съм прав нямаше да има смисъл да дискутирам каквото и да било.
                  Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от vlado64 Разгледай мнение
                    Е вие корифеите кажете какво ще стане с Алианц щом знаете . То явно Софарма имоти ,трейдинг и тн са най- добрите . А ма и аз си спомням когато дойде кризата на едно събиране на инвестиора как чичо Оги каза , че това е временно и паднат ли акциите с 15-20 % те големите ще се намесят и т.н.. А тоя Талеб си пише че е надхитрил случайноста , ама .....
                    Алонсо няма в групата Софарма - за сведение !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                      За Даймлер всички анализатори предричат ръст и за тая година. Всички подсъзнателно залагат на повтаряемост и еднообразност на събитията - това е заложено в човешкото мислене. Аз залагам на повторяемост при хубавите работи, ти: при сривовете. Ако имаш нещо друго да ме дообразоваш, давай - на тебе ти имам доверие и те чета с интерес и с нужното уважение, дори и да съм на различно мнение.

Коментар

Ами нали и аз това казвам. Седма се случи нещо не просто така.И то се случи баш след като компаниите отчитаха рекордни продажби. Имаше си причини да се случи. Като начало е добре да разбереш какви бяха тези причини. Относно повтаряемостта. Ти защо мислиш, че ако миналата година бай Данчо е продал 1000 понички на женския пазар и тази година ще продаде толкова? Така че смятам че ти си човекът, който разчита а повторяемостта. И не само че разчиташ на нея ами и това са ти единствените доводи. Алианц не е умрял сто години значи че няма да умре и сега. То по твоята логика най-малка вероятност да умре човек има когато е на 120 години. Даймлер продали незнамсиколкосиколи, значи догодина ще продадат толкова и т.н Добре е да прочетеш Талеб и за неговият "проблем на пуйката"
                        Е вие корифеите кажете какво ще стане с Алианц щом знаете . То явно Софарма имоти ,трейдинг и тн са най- добрите . А ма и аз си спомням когато дойде кризата на едно събиране на инвестора как чичо Оги каза , че това е временно и паднат ли акциите с 15-20 % те големите ще се намесят и т.н.. А тоя Талеб си пише че е надхитрил случайноста , ама .....нека надхитри и БФ
                        Last edited by vlado64; 20.02.2016, 16:10.

Коментар

За Даймлер всички анализатори предричат ръст и за тая година. Всички подсъзнателно залагат на повтаряемост и еднообразност на събитията - това е заложено в човешкото мислене. Аз залагам на повторяемост при хубавите работи, ти: при сривовете. Ако имаш нещо друго да ме дообразоваш, давай - на тебе ти имам доверие и те чета с интерес и с нужното уважение, дори и да съм на различно мнение.
                          Противоречиш си Хем да не разчитаме на повтаряемост хем да разчитаме. Всички анализатори са лоши и пишат апокалиптични сценарии а в следващият момент пак всички анализатори предвиждат ръст на продажбите на Даймлер, И аз те уважавам защото се опитваш да вникваш в същността на компаниите с които търгуваш. Ако забелязваш лошите прогнози обаче не са обосновани със самите компании а с макро икономически фактори. Просто светът е едно голямо село и като стане пожара гори всичко. Сухото, мокрото, всичко!

Коментар

Стремя се да анализирам всички доводи, въпросът е, че доста "анализатори" съзнателно игнорират доводите, които говорят срещу дългосрочна криза - и то доводи, които са неопровержими, докато прокризисните често са само предполагаеми или пожелателни.
                            Не знам дали е съзнателно или не. И те не ги игнорират. Просто смятат, че техните доводи са по-силни от тези на опонентите им.Теория на хаоса. Винаги има и двата вида фактори.
                            Въпросът е кои фактори са по-силни.Това е като футболен мач. 11 на 11. Ама по-силните 11 почти винаги печелят. В крайна сметка този спор го водим тук отпреди ти да се сетиш за немската борса. Засега мечките се оказват прави а биковете грешат.
                            Ти искаш да чуваш само анализатори, които са на твоят акъл а тези които не са на твоят акъл те дразнят и дори не си правиш труда да вникнеш в разсъжденията и доводите им.

Коментар

Ами нали и аз това казвам. Седма се случи нещо не просто така.И то се случи баш след като компаниите отчитаха рекордни продажби. Имаше си причини да се случи. Като начало е добре да разбереш какви бяха тези причини. Относно повтаряемостта. Ти защо мислиш, че ако миналата година бай Данчо е продал 1000 понички на женския пазар и тази година ще продаде толкова? Така че смятам че ти си човекът, който разчита а повторяемостта. И не само че разчиташ на нея ами и това са ти единствените доводи. Алианц не е умрял сто години значи че няма да умре и сега. То по твоята логика най-малка вероятност да умре човек има когато е на 120 години. Даймлер продали незнамсиколкосиколи, значи догодина ще продадат толкова и т.н Добре е да прочетеш Талеб и за неговият "проблем на пуйката"
                              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от ivandavidov
                                "- Мамо, мамо, големите батковци ми се смеят!" - пищеше през сълзи Императорът, докато тичаше към мама Алианц за помощ...

Импе, извинявай много, ама просто не се сдръжам вече!

Ние хубаво си пишем и дращим в този форум, ама твоите аргументи са всичко друго, но не и аргументи! Всички тук ти отговаряме подобаващо, на базата на твоите велики и могъщи изказвания. А и никой няма да те приеме на сериозно, докато продължаваш да пишеш в този отнесен стил с твоята си терминология, преиначен словоред и нарочни правописни грешки (а може и да не са нарочни).
                                И ти извинявай, ама в моментът аз се смея. Днес в тая тема никой от вас (ако не броим донякъде Алонсов и Бертрам) не е написал и едно смислено изречение... фортисов направо каза, че си нямал работа и само си чеше езикът, а ти ми говориш за аргументи? Правилно си се изразил - дращите си, обърнахте форумът на някаква детска градина - не само спрямо мен - по същия начин някои масово нападат един друг съфорумец, дето и след 1000 години няма да му стигнем нивото.

Ако не можеш да разграничиш стилът ми от смисълът, сори.

За Allianz не говори, защото познавам компанията вероятно по-добре от всички тука.

Хубаво, дращете си, аз спирам да пиша - каквото съм имал да кажа, казал съм го, оттук-нататък само си губя времето, докато само си "дращим", вместо да дискутираме, както подобава на Инвестор.бг.

Мола модераторът да разчисти, че ако външен човек надникне в реномираният Инвестор, ще се попикае от смях и повече няма да влезе.
                                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Working...
                                X