If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ще спамиш или ще пишеш по същество....
То заради такива като теб умряха доста теми във форума...
ДАХ върна от 12 к до 8 к и нещо ,но пишем глупости.... а още не са почнали да излизат истинските лоши новини...
Айде лек ден на всички....
Ми то аз понеже съм рядката комбинация от тъп и мързелив, единственото с което мога да се похваля е че знам че съм тъп и мързелив. Та понеже знам че съм тъп, винаги изхождам от позицията че не съм прав. Затова и пишем и дискутираме. Ще ми се някой да ме убеди че не съм прав. Ако бях сигурен че съм прав нямаше да има смисъл да дискутирам каквото и да било.
като напече хубаво Слънцето ме чакай на посещение да избистрим инвестициите......
Не знам защо чака три години да се метнеш на ДАХ ....при положение ,че имаше платформа с която можеш да оперираш с едни средства и на двете борси...БФБ и ДАХ едновременно.....
Беше ясно че спирането на печатницата и вдигането на лихвите ще свалят индексите.....
Още нещо ,съвет ....борсата е бъдещето на Германия след 6 до 12 месеца....а не в момента ,цените на акциите отговарят на бъдещи очаквания...
А те са рухнали банки и застрахователи или най малко са нужни огромни държавни средства за да ги подкрепят ,ефтини коли и фалиращи автопроизводители ,евтин петрол и фалиращи компании в бранша,самолетостроители , металодобивници и т.н. освен това кеш за арабите в германия и очакваща стагнация в русия и китай...Днес имаше статия че банките в китай са три пъти по зле от американските през 2008 г.... отгоре един конфликт в сирия -световен...дано не стане ,че тогава 15 милиона араби ще влезнат в Европа само....за година...
Много може да се пише....,
Защо му казваш какво да чете ???? ехххххх.............
Не знам защо чака три години да се метнеш на ДАХ ....при положение ,че имаше платформа с която можеш да оперираш с едни средства и на двете борси...БФБ и ДАХ едновременно.....
Беше ясно че спирането на печатницата и вдигането на лихвите ще свалят индексите.....
Още нещо ,съвет ....борсата е бъдещето на Германия след 6 до 12 месеца....а не в момента ,цените на акциите отговарят на бъдещи очаквания...
А те са рухнали банки и застрахователи или най малко са нужни огромни държавни средства за да ги подкрепят ,ефтини коли и фалиращи автопроизводители ,евтин петрол и фалиращи компании в бранша,самолетостроители , металодобивници и т.н. освен това кеш за арабите в германия и очакваща стагнация в русия и китай...Днес имаше статия че банките в китай са три пъти по зле от американските през 2008 г.... отгоре един конфликт в сирия -световен...дано не стане ,че тогава 15 милиона араби ще влезнат в Европа само....за година...
Ало анализатора ти имаш ли представа какви глупости пишеш .
Алонсо трябва в устата да го гледаш и да мълчиш !!! Доста е преживял, научил и направил, не като теб самун душман само го играеш !!!
Ми то аз понеже съм рядката комбинация от тъп и мързелив, единственото с което мога да се похваля е че знам че съм тъп и мързелив. Та понеже знам че съм тъп, винаги изхождам от позицията че не съм прав. Затова и пишем и дискутираме. Ще ми се някой да ме убеди че не съм прав. Ако бях сигурен че съм прав нямаше да има смисъл да дискутирам каквото и да било.
Е вие корифеите кажете какво ще стане с Алианц щом знаете . То явно Софарма имоти ,трейдинг и тн са най- добрите . А ма и аз си спомням когато дойде кризата на едно събиране на инвестиора как чичо Оги каза , че това е временно и паднат ли акциите с 15-20 % те големите ще се намесят и т.н.. А тоя Талеб си пише че е надхитрил случайноста , ама .....
За Даймлер всички анализатори предричат ръст и за тая година. Всички подсъзнателно залагат на повтаряемост и еднообразност на събитията - това е заложено в човешкото мислене. Аз залагам на повторяемост при хубавите работи, ти: при сривовете. Ако имаш нещо друго да ме дообразоваш, давай - на тебе ти имам доверие и те чета с интерес и с нужното уважение, дори и да съм на различно мнение.
Ами нали и аз това казвам. Седма се случи нещо не просто така.И то се случи баш след като компаниите отчитаха рекордни продажби. Имаше си причини да се случи. Като начало е добре да разбереш какви бяха тези причини. Относно повтаряемостта. Ти защо мислиш, че ако миналата година бай Данчо е продал 1000 понички на женския пазар и тази година ще продаде толкова? Така че смятам че ти си човекът, който разчита а повторяемостта. И не само че разчиташ на нея ами и това са ти единствените доводи. Алианц не е умрял сто години значи че няма да умре и сега. То по твоята логика най-малка вероятност да умре човек има когато е на 120 години. Даймлер продали незнамсиколкосиколи, значи догодина ще продадат толкова и т.н Добре е да прочетеш Талеб и за неговият "проблем на пуйката"
Е вие корифеите кажете какво ще стане с Алианц щом знаете . То явно Софарма имоти ,трейдинг и тн са най- добрите . А ма и аз си спомням когато дойде кризата на едно събиране на инвестора как чичо Оги каза , че това е временно и паднат ли акциите с 15-20 % те големите ще се намесят и т.н.. А тоя Талеб си пише че е надхитрил случайноста , ама .....нека надхитри и БФ
За Даймлер всички анализатори предричат ръст и за тая година. Всички подсъзнателно залагат на повтаряемост и еднообразност на събитията - това е заложено в човешкото мислене. Аз залагам на повторяемост при хубавите работи, ти: при сривовете. Ако имаш нещо друго да ме дообразоваш, давай - на тебе ти имам доверие и те чета с интерес и с нужното уважение, дори и да съм на различно мнение.
Противоречиш си Хем да не разчитаме на повтаряемост хем да разчитаме. Всички анализатори са лоши и пишат апокалиптични сценарии а в следващият момент пак всички анализатори предвиждат ръст на продажбите на Даймлер, И аз те уважавам защото се опитваш да вникваш в същността на компаниите с които търгуваш. Ако забелязваш лошите прогнози обаче не са обосновани със самите компании а с макро икономически фактори. Просто светът е едно голямо село и като стане пожара гори всичко. Сухото, мокрото, всичко!
Стремя се да анализирам всички доводи, въпросът е, че доста "анализатори" съзнателно игнорират доводите, които говорят срещу дългосрочна криза - и то доводи, които са неопровержими, докато прокризисните често са само предполагаеми или пожелателни.
Не знам дали е съзнателно или не. И те не ги игнорират. Просто смятат, че техните доводи са по-силни от тези на опонентите им.Теория на хаоса. Винаги има и двата вида фактори.
Въпросът е кои фактори са по-силни.Това е като футболен мач. 11 на 11. Ама по-силните 11 почти винаги печелят. В крайна сметка този спор го водим тук отпреди ти да се сетиш за немската борса. Засега мечките се оказват прави а биковете грешат.
Ти искаш да чуваш само анализатори, които са на твоят акъл а тези които не са на твоят акъл те дразнят и дори не си правиш труда да вникнеш в разсъжденията и доводите им.
Ами нали и аз това казвам. Седма се случи нещо не просто така.И то се случи баш след като компаниите отчитаха рекордни продажби. Имаше си причини да се случи. Като начало е добре да разбереш какви бяха тези причини. Относно повтаряемостта. Ти защо мислиш, че ако миналата година бай Данчо е продал 1000 понички на женския пазар и тази година ще продаде толкова? Така че смятам че ти си човекът, който разчита а повторяемостта. И не само че разчиташ на нея ами и това са ти единствените доводи. Алианц не е умрял сто години значи че няма да умре и сега. То по твоята логика най-малка вероятност да умре човек има когато е на 120 години. Даймлер продали незнамсиколкосиколи, значи догодина ще продадат толкова и т.н Добре е да прочетеш Талеб и за неговият "проблем на пуйката"
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
"- Мамо, мамо, големите батковци ми се смеят!" - пищеше през сълзи Императорът, докато тичаше към мама Алианц за помощ...
Импе, извинявай много, ама просто не се сдръжам вече!
Ние хубаво си пишем и дращим в този форум, ама твоите аргументи са всичко друго, но не и аргументи! Всички тук ти отговаряме подобаващо, на базата на твоите велики и могъщи изказвания. А и никой няма да те приеме на сериозно, докато продължаваш да пишеш в този отнесен стил с твоята си терминология, преиначен словоред и нарочни правописни грешки (а може и да не са нарочни).
И ти извинявай, ама в моментът аз се смея. Днес в тая тема никой от вас (ако не броим донякъде Алонсов и Бертрам) не е написал и едно смислено изречение... фортисов направо каза, че си нямал работа и само си чеше езикът, а ти ми говориш за аргументи? Правилно си се изразил - дращите си, обърнахте форумът на някаква детска градина - не само спрямо мен - по същия начин някои масово нападат един друг съфорумец, дето и след 1000 години няма да му стигнем нивото.
Ако не можеш да разграничиш стилът ми от смисълът, сори.
За Allianz не говори, защото познавам компанията вероятно по-добре от всички тука.
Хубаво, дращете си, аз спирам да пиша - каквото съм имал да кажа, казал съм го, оттук-нататък само си губя времето, докато само си "дращим", вместо да дискутираме, както подобава на Инвестор.бг.
Мола модераторът да разчисти, че ако външен човек надникне в реномираният Инвестор, ще се попикае от смях и повече няма да влезе.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар