If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Императоров поздрави.Напълно те подкрепям за избора ти в Алианц.И аз купих скоро там..През годините са ми носили доста радости.Искам да те попитам възнамеряваш ли да купиш и в други световни гиганти- половинки или четвъртинки акции и да пишеш за тях във форума..
Киро. какви избушляци държат алианците в портфейла, гледал ли си го ?!
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Императоров поздрави.Напълно те подкрепям за избора ти в Алианц.И аз купих скоро там..През годините са ми носили доста радости.Искам да те попитам възнамеряваш ли да купиш и в други световни гиганти- половинки или четвъртинки акции и да пишеш за тях във форума..
За бамките си прав, но ного трудно някой ще позволи да гръмне коя да е от тия бамки - а и лошото им състояние е лошо само по слухове... не зная.
За автомобилните си прав - човек ако има такива в портфейлът си, трябва да ги следи внимателно, ама коли винаги ще се купуват, включително луксозни, защото, докато циркулират по света някакви парични знаци, неминуемо ще има хора, които притежават ного от тях, както казваше др. Бендер.
За Дженерал Мотърс знам как са били източени, но какво им е на Форд в момента? - нищо - работят си, печелят си, плащат добри дивиденти - сега дори - 1 МБ извънреден - ей-така, щото имат сосна печалба. Не е препоръка: имам.
Евтиният петрол може да означава срив на икономиката, но може да означава просто безумен свръхдобив. И щом цената на се е сринала със 70%, а световната икономика очевидно не се е свила с толкова (ако ВЪОБЩЕ се е свила), то остава другият възможен отговор. Същото е и с другите суровини. Ако утре руснаци, венецуелци, арапи решат да намалят добивът на слуз с 50%, какво?
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
След като унищожи дскусията определи кой са троловете , доказа че си божа кравичка/никого не обиждаш/ и се определи че ти си корифея от 2007 г...
То бива нахалство ама твойто граница няма....имам в момента акции в ДБ и Коба и сфд на индекса предполагам повече вложения от твоя целия портфеил и си казвам мнението а ти си трол и такъв ще си останеш...
Обърна дискусията към твоята личност.....
Кога пък ми видя портфейла ? Къде го чукаш , къде се пука !
Отговарят на бъдещи негативни очаквания. Не знам кои бамки ще рухнат - нещо с Комерцът паниката се оказа фалшива - не знам и за кои застрахователи - за Allianz не виждам как ще се случи това - пак казах - познавам и бизнесът и инвестиционната политика. Германия колко петролодобивни компании има? Евтиният петрол ще е като допинг за развитите недобивни икономики. Обяснявал съм ного пъти защо. Не знам и защо да има фалиращи автопроизводители - видя ли резултатите на водещите компании - някой бе постнал табличка? ВСИЧКИ имат сериозен ръст - е, да - вярно е, че това е някак по-цикличен бизнес.
За политическите рискове, то се знае - прав си - само те ме притесняват. Чу ли обаче как разгневени немци спрели и прогонили обратно автобус, тъпкан с "клети бежанци"? Да се надяваме, че немецът ще се събуди от толерасткият сън. Мен по ме притесняват ония пияници - британците - да не се отцепят, че това ще е сериозно сътресение. Друга заплаха е разрастване на конфликтът в Сирия - ако се стигне до пряк сблъсък между Русия и между Турция и Арапия. По-бръзо да идват изборите в САЩ и дано не убият Доналдът дотогава, а и след като влезе в Белият дом.
Да така е Коба направи добри резултати но тя се крепи от Софин....фонда на меркел и падна драстично от 4 години с поне 70% с две увеличения на капитала от 13 евра и сложни преструктурирания
сега е добра... ...но колко е добра ...
Но тя не е структурно определяща банка....
Обикновена държавна банка....
Тези са важни ...
ДБ ,Уникредит , кредит суиз , джи пи морган и поне още три испански и пет италиански банки и една ,две френски ...
Деривати ,застраховки ,презастраховки и т.н на петрол ,газ , метали ,селскостопанска продукция. ..
За англичаните си прави ,за сирия също...
Но колите ако стане нещо с банките ще пострадат луксозните стоки и продажбите на коли....
Само за протокола..
Спомняш ли си собственика/големите акционери/ на Ровър ,СААБ ,Волво , Порше , Ситроен, Форд , Дженерал моторс или как се разместиха пакетите при фиат и рено....и тези горните.
Евтиния петрол освен че убива компаните с преработка и дистрибуция е определящ че световната икономика не работи и не се развива....това важи и за останалите производители на манган ,цинк , сребро и т.н..
Това е въпрос на преценка .Нито ти , нито Импето знаете на къде ще тръгне пазара . Но аз видях не дискусия , а опит за за насмешка за това че той има тези акции , пък те падат и той губи . Дано не съм прав . Не защитававам и не нападам никого , освем явните тролове .Все пак съм и от 2007 г. в този форум и се опитвам да преценя нещата .
След като унищожи дскусията определи кой са троловете , доказа че си божа кравичка/никого не обиждаш/ и се определи че ти си корифея от 2007 г...
То бива нахалство ама твойто граница няма....имам в момента акции в ДБ и Коба и сфд на индекса предполагам повече вложения от твоя целия портфеил и си казвам мнението а ти си трол и такъв ще си останеш...
Обърна дискусията към твоята личност.....
Аз не съм против немските акции. Харесвам немските компании и самата Германия като държава. Тъгувал съм с немски акции и пак ще търгувам. Единственият ми проблем че ме е страх да ги купувам на тези нива и при тези данни Хал хабер и нямам накъде ще вървят цените, но моите сметки показват че мога да загубя повече отколкото да спечеля. С равновесния имахме един дебат наскоро дали в цената на акциите е вкарано всичко, То ясно че е вкарано цялото минало, обаче с по-голяма тежест в цената е визията за бъдещето, както и индивидуалната оценка на риска на търгуващите. Така че нищо лошо. Просто съм пас
Това е въпрос на преценка .Нито ти , нито Импето знаете на къде ще тръгне пазара . Но аз видях не дискусия , а опит за за насмешка за това че той има тези акции , пък те падат и той губи . Дано не съм прав . Не защитававам и не нападам никого , освем явните тролове .Все пак съм и от 2007 г. в този форум и се опитвам да преценя нещата .
Аз не съм против немските акции. Харесвам немските компании и самата Германия като държава. Тъгувал съм с немски акции и пак ще търгувам. Единственият ми проблем че ме е страх да ги купувам на тези нива и при тези данни Хал хабер и нямам накъде ще вървят цените, но моите сметки показват че мога да загубя повече отколкото да спечеля. С равновесния имахме един дебат наскоро дали в цената на акциите е вкарано всичко, То ясно че е вкарано цялото минало, обаче с по-голяма тежест в цената е визията за бъдещето, както и индивидуалната оценка на риска на търгуващите. Така че нищо лошо. Просто съм пас
Точно - визията за. Ама не забравяй, че миналото и настоящето въпрос на факти са, а бъдещето - на трактовка... включително на манипулации.
Без да отричам, че бъдещето по-важно е. Моите сметки са: че немските са по-сгодни от американските, макар и малко по-рискови - поради политически, а не икономически причини - затова залагам само на най-могъщи компании, а и защото съм дългосрочен.
Алекс: благодаря, че разтреби и разчисти темата.
Аз не познавам никого лично от форума . И не съм писал лично против Алонсо . Малко странно ми се виждат писанията срещу тезите на Импето за немските акции . То и ние понасяме загуби на БФ с изключение на "някой " корифей .
Аз не познавам никого лично от форума . И не съм писал лично против Алонсо . Малко странно ми се виждат писанията срещу тезите на Импето за немските акции . То и ние понасяме загуби на БФ с изключение на "някой " корифей .
Добре, стига. Остави ги да се изприкажат, пари не искат, я?
Чети и ще видиш защо пазарите падат, най-вече защото нозинството инвеститори и спекуланти са решили, че трябва да.
Алонсо наистина е добър в преценките и знае какво прави !!! Сигурно не го познаваш, защото ако го познаваше нямаше да пишеш така за него !!!
Не знам защо чака три години да се метнеш на ДАХ ....при положение ,че имаше платформа с която можеш да оперираш с едни средства и на двете борси...БФБ и ДАХ едновременно.....
Беше ясно че спирането на печатницата и вдигането на лихвите ще свалят индексите.....
Още нещо ,съвет ....борсата е бъдещето на Германия след 6 до 12 месеца....а не в момента ,цените на акциите отговарят на бъдещи очаквания...
А те са рухнали банки и застрахователи или най малко са нужни огромни държавни средства за да ги подкрепят ,ефтини коли и фалиращи автопроизводители ,евтин петрол и фалиращи компании в бранша,самолетостроители , металодобивници и т.н. освен това кеш за арабите в германия и очакваща стагнация в русия и китай...Днес имаше статия че банките в китай са три пъти по зле от американските през 2008 г.... отгоре един конфликт в сирия -световен...дано не стане ,че тогава 15 милиона араби ще влезнат в Европа само....за година...
Много може да се пише....,
Отговарят на бъдещи негативни очаквания. Не знам кои бамки ще рухнат - нещо с Комерцът паниката се оказа фалшива - не знам и за кои застрахователи - за Allianz не виждам как ще се случи това - пак казах - познавам и бизнесът и инвестиционната политика. Германия колко петролодобивни компании има? Евтиният петрол ще е като допинг за развитите недобивни икономики. Обяснявал съм ного пъти защо. Не знам и защо да има фалиращи автопроизводители - видя ли резултатите на водещите компании - някой бе постнал табличка? ВСИЧКИ имат сериозен ръст - е, да - вярно е, че това е някак по-цикличен бизнес.
За политическите рискове, то се знае - прав си - само те ме притесняват. Чу ли обаче как разгневени немци спрели и прогонили обратно автобус, тъпкан с "клети бежанци"? Да се надяваме, че немецът ще се събуди от толерасткият сън. Мен по ме притесняват ония пияници - британците - да не се отцепят, че това ще е сериозно сътресение. Друга заплаха е разрастване на конфликтът в Сирия - ако се стигне до пряк сблъсък между Русия и между Турция и Арапия. По-бръзо да идват изборите в САЩ и дано не убият Доналдът дотогава, а и след като влезе в Белият дом.
Ще спамиш или ще пишеш по същество....
То заради такива като теб умряха доста теми във форума...
ДАХ върна от 12 к до 8 к и нещо ,но пишем глупости.... а още не са почнали да излизат истинските лоши новини...
Айде лек ден на всички....
Заради мойте 200 мнения не умряла нито една тема , а заради тойте 111111111 може и да е . А т и проследи Дах от кризата насам и тогава дрънкай .
Коментар