IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ми тогава купуваш всеки месец в много и различни компании които дават дивиденти от години като им следиш резултатите месец след месец година след година харчиш си дивидентите и след години около 10 ще установиш че получаваш доста повече от дивиденти от колкото вкарваш. Отделно ако си побрал добри компании за 10тина години ще има и значителна капиталова печалба.
    Дори и някоя компания да фалира няма да ти дреме особено ако е 2-3% от портфолиото ти. Няма да следиш всеки ден графики ще спиш спокойно ще си четеш и обогатяваш познанията и ще спиш спокойно. Само има да си следиш отчетите на компаниите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Crusible Разгледай мнение
      Ми не го знам неговото, ама моето го знам и не е толкова, което значи че в момента неговата "стратегия" в моя случай не стаа! А земеделците пък са последните, които ще подценявам. Идва един да ми се оплакват колко било трудно, тежно, ала-бала, а пред офиса ми паркира ново мазерати, сигурно да си "страда" в него. Форти, ти с какво си? Мазерати или Порш?
      Един въпрос: ако имам портфейл между 1-2-3 мил, задължително ли е да карам Порш? Не виждам логиката в това твърдение. За мен колата е пасив, който ме кара от точка А до точка Б, и до там.
      “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
        Откъде му знаеш портмонето на човека .....може и да има и 2 милки,не подценявай земеделците!
        Ми не го знам неговото, ама моето го знам и не е толкова, което значи че в момента неговата "стратегия" в моя случай не стаа! А земеделците пък са последните, които ще подценявам. Идва един да ми се оплакват колко било трудно, тежно, ала-бала, а пред офиса ми паркира ново мазерати, сигурно да си "страда" в него. Форти, ти с какво си? Мазерати или Порш?

Коментар

• Първоначално изпратено от Crusible Разгледай мнение
          Браво бе, чук-агро стратегия си спретнал. Чакай сега за мен да сметна в моя случай как изглежда твоята стратегия. Знааачи, ако приемем оптимистично, че средно ще правя по 10% доходност, то трябва портмонето ми да бъде от почти 2 милки, за да сработи твойта идея!
          Откъде му знаеш портмонето на човека .....може и да има и 2 милки,не подценявай земеделците!

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
            избираш си 5-6 добри компании с дивиденти
            важното е дивидента да ти е примерно 4 пъти по-голям от годишните разходи
            останалото всяко година реинвестираш
            наблюдаваш долу-горе компаниите да са наред
            Браво бе, чук-агро стратегия си спретнал. Чакай сега за мен да сметна в моя случай как изглежда твоята стратегия. Знааачи, ако приемем оптимистично, че средно ще правя по 10% доходност, то трябва портмонето ми да бъде от почти 2 милки, за да сработи твойта идея!
            Last edited by Crusible; 12.03.2016, 12:55.

Коментар

• избираш си 5-6 добри компании с дивиденти
              важното е дивидента да ти е примерно 4 пъти по-голям от годишните разходи
              останалото всяко година реинвестираш
              наблюдаваш долу-горе компаниите да са наред

Коментар

• Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнение
                В България няма, в чужбина дават на 3 и 6 месеца.
                A не са малко и ежемесечно снасящите кокошки.
                Повечето такива са индексни, т.е. без включен специфичен за отделната компания риск.

Коментар

• Ама той Софиксов и в чужбина дивиденти ли получава, сигурно и златните мини в ЮАР за него работят.Тогава много малко е изкарал. Е такъв гений не се раждал- затова го обича Мечо
                  Last edited by Kiro; 12.03.2016, 09:09.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                    Какви дивиденти си получил от началото на годината?
                    В България няма, в чужбина дават на 3 и 6 месеца.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнение
                      Явно ние сме зле спрямо теб, при мен доходността е само +4,84%. Без отчитане на дивидентите. Продължавам със стремежите да те догоня.
                      Какви дивиденти си получил от началото на годината?
                      Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                        Плюс 11.60% от началото на годината
                        Не че има голямо значение
                        Явно ние сме зле спрямо теб, при мен доходността е само +4,84%. Без отчитане на дивидентите. Продължавам със стремежите да те догоня.

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
                          ~+2% от началото на 2016
                          леко увеличих дела на ханзата, вече към 30%
                          +134%

Коментар

• Свободното време и удоволсвията са голямо богатсто.Те са заслужена награда за всеки добър инвеститор..

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                              вече минавам на тема - как да живея по-добре с по-малко работа или без хич работа
                              доходността - тя си върви
                              +1
                              това според мен е най-доброто мерило за успех в живота
                              "В очите на завистта всеки успех е престъпление.."

Коментар

• Софиксоф, лъжи с мярка и по малко спам

Коментар

Working...
                                X