Първоначално изпратено от Императорът
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?
Collapse
X
-
-
Konsultant
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеМи понеже си капацитет в инвестициите те питах да ни обясниш ако може защо имаше криза 2007-ма според теб. От къде се пръкна тя тогава и какви бяха причините?,
Темата е доста дълга и сложна.
Който иска да си обясни поне малко от малко предпоставките и причините за кризата, цинизма на политиците, арогантността на инвестиционните банкери, бездействието на регулаторите и манипулациите на рейтинговите агенции, му препоръчвам да изгледа този филм /невероятни актьори и опит за първи път да се бръкне в раната и да се покажат нещата с истинските им имена/:
The Big Short
https://www.youtube.com/watch?v=vgqG3ITMv1Q
Коментар
-
Импе,
голям фен си на Алианц (имаш си причини), но имай едно на ум... те са точно толкова велики колкото Дойче Банка....и също така са заедно в блатото наречено ( всякакви шитове, деривати и тн скрити в гардероба)
не искам да съм лош пророк,но удари ли гръм Дойче (погледни каква им е екзпозицията към деривати ) то Алианц ако не фалира , ще може да се вземе на цена в порядък под настоящата....
според мен ще видим цени под 50Е (сега е около 130) в хоризонт от 2 години...Last edited by bertram; 20.02.2016, 13:51.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
ivandavidov
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеМи не зная, Софиксов - защо всички следят моят портфейл и моите инвестиции? Аз зная, че съм прочут, но понякога ми иде малко в повече.
То иначе и аз съм известен и то не само тук, ами и на Марс, че и на Юпитер, а скоро мисля и на Сатурн да пробия... ако ми схващаш тънкия намек...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеМи понеже си капацитет в инвестициите те питах да ни обясниш ако може защо имаше криза 2007-ма според теб. От къде се пръкна тя тогава и какви бяха причините?
Впрочем аз моето си го рекох: написах дори статия в Инвесторът - и нещо не виждам досега някой да ме е опровергал под, дори на 18% примерно.
Ако твоето мнение е различно - ти си уважаван и тачен форумец - измисли една статия - и я дай за публикуване - със сигурност ще я.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеТук всеки обсъжда компаниите, в които е инвестирал или смята да. Това не означава, че ги "рекламира".
Твоите доводи ги обсъждахме преди, признавам, че нямам ясен спомен какви бяха точно, но мисля, че ти отговорих. В коя тема бяха?Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеМи сигурно защото по около сто пъти на ден ни рекламираш инвестициите си
Твоите доводи ги обсъждахме преди, признавам, че нямам ясен спомен какви бяха точно, но мисля, че ти отговорих. В коя тема бяха?Last edited by Императорът; 20.02.2016, 13:13.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеХубаво, но назови ги тия причини.Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеМи не зная, Софиксов - защо всички следят моят портфейл и моите инвестиции? Аз зная, че съм прочут, но понякога ми иде малко в повече.Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениемоите притеснения са точно в икономическите причиниМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеИ що сега се заяждате с Бате Ви Митко - Императорът???
Бате Митко, разбий ги!Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
що сте го погнали императора , верно влезна в най лошия момент на ДАХ , но ако е спекулант ще изкара добри пари там....мисля че индексите на запад ще имат още едно яко качване преди да се срутят....и банките и застрахователите ще бъдат най печеливши...
Какво да пишем за нашата борса....като за банките или хубаво или нищо .....та отиваме на нищото....
Портфейлът ти е строго консервативен ,като държавни книжа...
Дали си купил земя или адсиц е все едно....и чакаш какво ще правят...скоро умното ни Буци ще реши да допълни хазната и ще пипне там където още има кеш...
Това не е борса....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеХльъх: не знам откъде тоя мит, че съм влязъл в най-лошият момент на: в интервюто си дори написах датата на пръвата си покупка - 28-ий август, почти всичко в Германия съм купувал септември-октомври - на ниски нива, макар не толкова ниски като сегашните. Например средната цена, на която влизал в Allianz е такава, че само от дивидентът ще си избия загубата към моментът (ако приемем, че акцията ще остане на тия нива).
Не знам защо толкова тясно обвързвате бамки и застрахователи - това са коренно различни бизнеси - защото финансови институции ли? Това е все едно да кажете, че каруца и лодка са едно и също, щото и двете се движат. Бамкови акции имам само на HSBC, която тоже ного могъща.
И не мисля, че пазарите ще се сринат катастрофално и завинаги - просто няма икономическа причина за това. Спадът бе манипулативен - и едва пост фактум се измисляха причини, повечето абсурдни, както опитах да обясня и в своята последна статия.
Разбира се временни спадове, дори по-дълбоки от този, който може би вече преживяхме, са възможни, но после винаги ще има могъщо възстановяване на.
Коментар
-
Хльъх: не знам откъде тоя мит, че съм влязъл в най-лошият момент на: в интервюто си дори написах датата на пръвата си покупка - 28-ий август, почти всичко в Германия съм купувал септември-октомври - на ниски нива, макар не толкова ниски като сегашните. Например средната цена, на която влизал в Allianz е такава, че само от дивидентът ще си избия загубата към моментът (ако приемем, че акцията ще остане на тия нива).
Не знам защо толкова тясно обвързвате бамки и застрахователи - това са коренно различни бизнеси - защото финансови институции ли? Това е все едно да кажете, че каруца и лодка са едно и също, щото и двете се движат. Бамкови акции имам само на HSBC, която тоже ного могъща.
И не мисля, че пазарите ще се сринат катастрофално и завинаги - просто няма икономическа причина за това. Спадът бе манипулативен - и едва пост фактум се измисляха причини, повечето абсурдни, както опитах да обясня и в своята последна статия.
Разбира се временни спадове, дори по-дълбоки от този, който може би вече преживяхме, са възможни, но после винаги ще има могъщо възстановяване на.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар