IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Алонсов - всяка криза и възход си имат своите причини, поводи и динамика. Седма може да се е случило едно нещо, това не означава, че сега ще се случи същото и/или по същите причини и начин. Да очакваш елементарна повтаряемост на дадени събития без други доводи, е погрешно за мен.
    Ами нали и аз това казвам. Седма се случи нещо не просто така.И то се случи баш след като компаниите отчитаха рекордни продажби. Имаше си причини да се случи. Като начало е добре да разбереш какви бяха тези причини. Относно повтаряемостта. Ти защо мислиш, че ако миналата година бай Данчо е продал 1000 понички на женския пазар и тази година ще продаде толкова? Така че смятам че ти си човекът, който разчита а повторяемостта. И не само че разчиташ на нея ами и това са ти единствените доводи. Алианц не е умрял сто години значи че няма да умре и сега. То по твоята логика най-малка вероятност да умре човек има когато е на 120 години. Даймлер продали незнамсиколкосиколи, значи догодина ще продадат толкова и т.н Добре е да прочетеш Талеб и за неговият "проблем на пуйката"
    Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
      като няма какво да правя и си дращя тук
      Апропо - не мислиш ли, че ако си нямаш работа и просто ти се спами, не е удачно да го правиш тук? Все си мисля, че тоя сайт и тоя форум са поне малко от малко сериозни и спамаджийството им сваля нивото.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
        И много хора те опровергават, но ти не искаш и да предположиш че може и да са прави Смяташ че това са глупости незаслужаващи внимание. Знаеш ли как работи психологията? Психолозите много добре знаят, че ако кажат на някой си човек какъв му е проблемът, той никога няма да им повярва. Затова истинските психолози целят човекът сам да достигне до даден извод, като му задават въпроси Та не го възприемай като заяждане това което пиша. Просто се опитвам да помогна.
        Стремя се да анализирам всички доводи, въпросът е, че доста "анализатори" съзнателно игнорират доводите, които говорят срещу дългосрочна криза - и то доводи, които са неопровержими, докато прокризисните често са само предполагаеми или пожелателни.

Виждам, че си добронамерен - и аз съм такъв към всички, въпреки очевидната недобронамереност на някои други към мен.

Коментар

• Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнение
          Импе, дай линк към някое световна медия, където са те обсъждали. Или поне българска такава. Радио поне? Някой вестник, може би?

То иначе и аз съм известен и то не само тук, ами и на Марс, че и на Юпитер, а скоро мисля и на Сатурн да пробия... ако ми схващаш тънкия намек...
          Говоря за тоя сайт и тоя форум. Самият факт,ъ че всички ме коментирате и ми скачате, че следите най-ревностно инвестициите ми и портфейлът ми, го доказва.

Бъди известен и оттатък Плутон, мене не ме бърка - нито пък искам да ме коментирате толкова, ако ти ми схващаш моят пък тънък намек. За разлика от нозина тук, аз нямам навикът да коментирам другите хора по форумите, щото не съм баба, дебнеща на пейката пред блокът.

Форти - аз пък не обичам да цитирам кой какво е казал, иначе бих цитирал може би неща, които няма да ти харесат. А ако имаш нещо против моите аргументи - обори ги, та да стане нормална дискусия, а не лични нападки и заяждане, че тука заприлича на махленска клюкарница.

ДДДД - успех и на тебе.

Бертрам, драги - пак ти казвам, че бизнесът е различен, инвестиционната политика също. В отчетът на Allianz е написано какъв е процентът на обезпечението. Не знам компанията да набива парите на клиентите си в деривати, преглеждал съм десетки инвестиционни фондове и подфондове на.

Монти - може да не е розава, но не е и толкова трагична.

Алонсов - всяка криза и възход си имат своите причини, поводи и динамика. Седма може да се е случило едно нещо, това не означава, че сега ще се случи същото и/или по същите причини и начин. Да очакваш елементарна повтаряемост на дадени събития без други доводи, е погрешно за мен.

Коментар

Тогава не съм следил външните пазари и не мога да отговоря повече от: "Льохманската бамка", така че ти кажи. Не казвам, че съм по-капацитет от някои други, но това не означава, че нямам право на мнение.

Впрочем аз моето си го рекох: написах дори статия в Инвесторът - и нещо не виждам досега някой да ме е опровергал под, дори на 18% примерно.

Ако твоето мнение е различно - ти си уважаван и тачен форумец - измисли една статия - и я дай за публикуване - със сигурност ще я.
            И защо мислиш, че има разлика между нашите и външните борси? Дори въпросът дали тяхното или нашето кафене работи по-добре е доста спорен.

Коментар

Тогава не съм следил външните пазари и не мога да отговоря повече от: "Льохманската бамка", така че ти кажи. Не казвам, че съм по-капацитет от някои други, но това не означава, че нямам право на мнение.

Впрочем аз моето си го рекох: написах дори статия в Инвесторът - и нещо не виждам досега някой да ме е опровергал под, дори на 18% примерно.

Ако твоето мнение е различно - ти си уважаван и тачен форумец - измисли една статия - и я дай за публикуване - със сигурност ще я.
              И много хора те опровергават, но ти не искаш и да предположиш че може и да са прави Смяташ че това са глупости незаслужаващи внимание. Знаеш ли как работи психологията? Психолозите много добре знаят, че ако кажат на някой си човек какъв му е проблемът, той никога няма да им повярва. Затова истинските психолози целят човекът сам да достигне до даден извод, като му задават въпроси Та не го възприемай като заяждане това което пиша. Просто се опитвам да помогна.

Коментар

като няма какво да правя и си дращя тук

Знам ,че добронамерено го пускаш по литературната тема и възможност да напише произведение с художествена стойност ....Но ситуацията нито на запад нито при нас е розова.....

Коментар

Това не ти ли се струва странно? Какво би казал за капацитет с 26,308 мнения в икономически форум, който няма мнение и обяснение за най-значимото икономическо събитие през последните 20 години?

Коментар

тези неща не са му в полезрението

беше мисля 2008г или 2009г
                    бях на ОС на Медика - тогава ходехме по една маса хора и точно на една заседателна маса сядахме
                    Нушето седнало до Импето и му казва - Че ти много малко акции имаш!!! - това учудено - не знам какво и е говорил преди това
                    той на секундата отвръща - Те не са ми само това, аз колко други има - охооо !!!!
                    Е бива ли сега такива работи да пишеш

Коментар

• Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнение
                      Импе, дай линк към някое световна медия, където са те обсъждали. Или поне българска такава. Радио поне? Някой вестник, може би?

То иначе и аз съм известен и то не само тук, ами и на Марс, че и на Юпитер, а скоро мисля и на Сатурн да пробия... ако ми схващаш тънкия намек...

хубаво той си рекламира инвестициите, но с какви аргументи го прави - направо падам

Коментар

Ми понеже си капацитет в инвестициите те питах да ни обясниш ако може защо имаше криза 2007-ма според теб. От къде се пръкна тя тогава и какви бяха причините?
                        тези неща не са му в полезрението

беше мисля 2008г или 2009г
                        бях на ОС на Медика - тогава ходехме по една маса хора и точно на една заседателна маса сядахме
                        Нушето седнало до Импето и му казва - Че ти много малко акции имаш!!! - това учудено - не знам какво и е говорил преди това
                        той на секундата отвръща - Те не са ми само това, аз колко други има - охооо !!!!

Коментар

Аз зная, че съм прочут, но понякога ми иде малко в повече.
                          Ако някой път недайси боже стана известен ще се обърна към теб за съвет как да разреша психологическите проблеми на славата. Понякога тя може да е тежко бреме а личният човешки опит е най-важният. Вероятно ще можеш да дадеш ценни съвети и насоки. Пожелавам ти успешни инвестиции и разширяване на могъщата империя.

Коментар

Ми понеже си капацитет в инвестициите те питах да ни обясниш ако може защо имаше криза 2007-ма според теб. От къде се пръкна тя тогава и какви бяха причините?
                            Не съм Импето ,
                            Темата е доста дълга и сложна.

Който иска да си обясни поне малко от малко предпоставките и причините за кризата, цинизма на политиците, арогантността на инвестиционните банкери, бездействието на регулаторите и манипулациите на рейтинговите агенции, му препоръчвам да изгледа този филм /невероятни актьори и опит за първи път да се бръкне в раната и да се покажат нещата с истинските им имена/:
                            The Big Short
                            https://www.youtube.com/watch?v=vgqG3ITMv1Q

Коментар

• Импе,

голям фен си на Алианц (имаш си причини), но имай едно на ум... те са точно толкова велики колкото Дойче Банка....и също така са заедно в блатото наречено ( всякакви шитове, деривати и тн скрити в гардероба)

не искам да съм лош пророк,но удари ли гръм Дойче (погледни каква им е екзпозицията към деривати ) то Алианц ако не фалира , ще може да се вземе на цена в порядък под настоящата....

според мен ще видим цени под 50Е (сега е около 130) в хоризонт от 2 години...
                              Last edited by bertram; 20.02.2016, 14:51.
                              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Ми не зная, Софиксов - защо всички следят моят портфейл и моите инвестиции? Аз зная, че съм прочут, но понякога ми иде малко в повече.

Коментар

Working...
                                X