IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
    Ми понеже си капацитет в инвестициите те питах да ни обясниш ако може защо имаше криза 2007-ма според теб. От къде се пръкна тя тогава и какви бяха причините?
    Тогава не съм следил външните пазари и не мога да отговоря повече от: "Льохманската бамка", така че ти кажи. Не казвам, че съм по-капацитет от някои други, но това не означава, че нямам право на мнение.

Впрочем аз моето си го рекох: написах дори статия в Инвесторът - и нещо не виждам досега някой да ме е опровергал под, дори на 18% примерно.

Ако твоето мнение е различно - ти си уважаван и тачен форумец - измисли една статия - и я дай за публикуване - със сигурност ще я.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
      Тук всеки обсъжда компаниите, в които е инвестирал или смята да. Това не означава, че ги "рекламира".

Твоите доводи ги обсъждахме преди, признавам, че нямам ясен спомен какви бяха точно, но мисля, че ти отговорих. В коя тема бяха?
      Ми понеже си капацитет в инвестициите те питах да ни обясниш ако може защо имаше криза 2007-ма според теб. От къде се пръкна тя тогава и какви бяха причините?
      Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
        Ми сигурно защото по около сто пъти на ден ни рекламираш инвестициите си
        Тук всеки обсъжда компаниите, в които е инвестирал или смята да. Това не означава, че ги "рекламира". Мисля, че е логическо да пиша за Allianz, BMW или Софарма Имоти, а не за Generali или за Хи-хи Костенец.

Твоите доводи ги обсъждахме преди, признавам, че нямам ясен спомен какви бяха точно, но мисля, че ти отговорих. В коя тема бяха?
        Last edited by Императорът; 20.02.2016, 14:13.

Коментар

Хубаво, но назови ги тия причини.
          Аз ти ги назовах. Ти обори ли ме? Зададох ти въпроси. Ти отговори ли ми?

Коментар

Ми не зная, Софиксов - защо всички следят моят портфейл и моите инвестиции? Аз зная, че съм прочут, но понякога ми иде малко в повече.
            Ми сигурно защото по около сто пъти на ден ни рекламираш инвестициите си

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
              моите притеснения са точно в икономическите причини
              Хубаво, но назови ги тия причини.

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                И що сега се заяждате с Бате Ви Митко - Императорът???

Бате Митко, разбий ги!
                Ми не зная, Софиксов - защо всички следят моят портфейл и моите инвестиции? Аз зная, че съм прочут, но понякога ми иде малко в повече.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

що сте го погнали императора , верно влезна в най лошия момент на ДАХ , но ако е спекулант ще изкара добри пари там....мисля че индексите на запад ще имат още едно яко качване преди да се срутят....и банките и застрахователите ще бъдат най печеливши...
                  Какво да пишем за нашата борса....като за банките или хубаво или нищо .....та отиваме на нищото....
                  Портфейлът ти е строго консервативен ,като държавни книжа...
                  Дали си купил земя или адсиц е все едно....и чакаш какво ще правят...скоро умното ни Буци ще реши да допълни хазната и ще пипне там където още има кеш...
                  Това не е борса....
                  като няма какво да правя и си дращя тук

Коментар

Хльъх: не знам откъде тоя мит, че съм влязъл в най-лошият момент на: в интервюто си дори написах датата на пръвата си покупка - 28-ий август, почти всичко в Германия съм купувал септември-октомври - на ниски нива, макар не толкова ниски като сегашните. Например средната цена, на която влизал в Allianz е такава, че само от дивидентът ще си избия загубата към моментът (ако приемем, че акцията ще остане на тия нива).
                    Не знам защо толкова тясно обвързвате бамки и застрахователи - това са коренно различни бизнеси - защото финансови институции ли? Това е все едно да кажете, че каруца и лодка са едно и също, щото и двете се движат. Бамкови акции имам само на HSBC, която тоже ного могъща.

И не мисля, че пазарите ще се сринат катастрофално и завинаги - просто няма икономическа причина за това. Спадът бе манипулативен - и едва пост фактум се измисляха причини, повечето абсурдни, както опитах да обясня и в своята последна статия.
                    Разбира се временни спадове, дори по-дълбоки от този, който може би вече преживяхме, са възможни, но после винаги ще има могъщо възстановяване на.
                    моите притеснения са точно в икономическите причини

Коментар

• И що сега се заяждате с Бате Ви Митко - Императорът???

Бате Митко, разбий ги!

Коментар

• Хльъх: не знам откъде тоя мит, че съм влязъл в най-лошият момент на: в интервюто си дори написах датата на пръвата си покупка - 28-ий август, почти всичко в Германия съм купувал септември-октомври - на ниски нива, макар не толкова ниски като сегашните. Например средната цена, на която влизал в Allianz е такава, че само от дивидентът ще си избия загубата към моментът (ако приемем, че акцията ще остане на тия нива).
                        Не знам защо толкова тясно обвързвате бамки и застрахователи - това са коренно различни бизнеси - защото финансови институции ли? Това е все едно да кажете, че каруца и лодка са едно и също, щото и двете се движат. Бамкови акции имам само на HSBC, която тоже ного могъща.

И не мисля, че пазарите ще се сринат катастрофално и завинаги - просто няма икономическа причина за това. Спадът бе манипулативен - и едва пост фактум се измисляха причини, повечето абсурдни, както опитах да обясня и в своята последна статия.
                        Разбира се временни спадове, дори по-дълбоки от този, който може би вече преживяхме, са възможни, но после винаги ще има могъщо възстановяване на.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                          ти с половин акция там за НИЕ ли говориш???
                          доста самочувствие и набрал

що сте го погнали императора , верно влезна в най лошия момент на ДАХ , но ако е спекулант ще изкара добри пари там....мисля че индексите на запад ще имат още едно яко качване преди да се срутят....и банките и застрахователите ще бъдат най печеливши...
                          Какво да пишем за нашата борса....като за банките или хубаво или нищо .....та отиваме на нищото....
                          Портфейлът ти е строго консервативен ,като държавни книжа...
                          Дали си купил земя или адсиц е все едно....и чакаш какво ще правят...скоро умното ни Буци ще реши да допълни хазната и ще пипне там където още има кеш...
                          Това не е борса....

Коментар

• Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнение
                            Императоре, примери за голям бизнес който се е самозабравил има много, и не само в Германия. Карай го внимателно и по-спокойно с инвестициите в застрахователи, все пак обстановката в момента не е като да се е успокоила (войните тепърва ще ескалират), а и не знаеш какви са им портфейлите на Алианц.
                            Има, но не забравяй, че повече или по-малко съм вътре в нещата. Не е като да не зная какви портфейли на Allianz - и да не зная как диверсифицирано се управляват. Войни и така нататък винаги може да има - ама ти пък чувал ли си за форсмажорни обстоятелства и изключени рискове? Примерно поражението от Бомба е изключен риск...
                            Факт, че това е една от най-най-могъщите компании на светът - с най-диверсифициран и непоклатим бизнес - а застраховането е ного сигурен бизнес, ако се управлява мъдро.

Форти - говоря: "НИЕ" и като служител на, и като акционер в. Мисля имам туй право.

А тебе като те чете човекът, ще си рече, че грозденцето е кисело - все едно нещо ти пречи да се присъединиш към нас: инвестиращите и навън.
                            Апропо - не зная и ти да имаш реални контакти с наистина голям бизнес (и то в национален, а не световен мащаб), ако не броим пиенето на кафенце с нашият патрон О.Д.
                            Last edited by Императорът; 20.02.2016, 12:10.

Коментар

Allianz е по-могъща от Звездата на смъртта. Как мислиш: откъде ли Империята има пари всеки път да прави по-голяма и по-голяма и по-голяма Звезда на смъртта? - Ами защото я застрахова в Allianz за злоумишлени действия и ние плащаме щетите.
                              Императоре, примери за голям бизнес който се е самозабравил има много, и не само в Германия. Карай го внимателно и по-спокойно с инвестициите в застрахователи, все пак обстановката в момента не е като да се е успокоила (войните тепърва ще ескалират), а и не знаеш какви са им портфейлите на Алианц.
                              “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

Allianz е по-могъща от Звездата на смъртта. Как мислиш: откъде ли Империята има пари всеки път да прави по-голяма и по-голяма и по-голяма Звезда на смъртта? - Ами защото я застрахова в Allianz за злоумишлени действия и ние плащаме щетите.
                                ти с половин акция там за НИЕ ли говориш???
                                доста самочувствие и набрал

Коментар

Working...
                                X