IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

Монти, стигам до извода, че във форуми се комуникира много трудно. Явно липсата на визуален контакт изкривява смисъла на написаното сериозно.
    Това, което съм имал предвид е, че когато човек отвори тема "портфийлът ми е...." очаква да види портфейли. През годините съм срещал стотици малоумни теми тук, а няма такава за дивиденти, в която според мен би било много полезно Импето /а и не само/ да споделя коя компания какви дивденти дава и кога. Въобще не става въпрос някой да трае другия, да го хока и т.н. Всеки е свободен да пише каквото пожелае и аз съм последния човек, който би го съдел за това негово решение. Един вид нито съм искал да гоня някой, нито да му давам наклон на инвестициите или писаниците.
    15% , само развих нюансите докато чаках да тръгне борсата...
    Иначе знам какво търсиш , потвърждение че играеш правилно в дадена позиция...
    Но пък мнението ми е ,че дадена акция можа да стане вечно твоя ако всички са си купили от нея и я хвалят.......
    За това гледам Букитата/брокерите/ какво са купили ,после мнозинството от нашите....и правиш рекапитулация...

Най харесваната акция най трудно върви на маркета щото има и голямо предлагане и голямо търсене.......
    Букитата трудно купуват пакети от слаболиквидни акции....

Коментар

• Първоначално изпратено от maretoff Разгледай мнение

Има разлика - при бг брокерите често дивидент се получава със закъснение по сметка... и инфото кой брокер е платил бе много полезно за да натиснеш личния си брокер ако той закъснява !
      Да, но пак не е нужно постоянно писане и безкрайно информиране за един и същ дивидент от една и съща компания. Просто като прочетеш, че при някой дивидентът вече е пъкнал, а при теб го няма - гониш си брокерът и: туйто.

Ето - измислих тема
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Има и друго. За Българските компании си има отделни теми за всяка. И когато някоя снесе дивидент, поне до 18 човека например се чувстват длъжни един след друг да се изфукат, че са получили - все едно Софарма Трейдинг на половината акционери ще снесе, на другата половина: няма да снесе. Това не е ли спамене?
        Има разлика - при бг брокерите често дивидент се получава със закъснение по сметка... и инфото кой брокер е платил бе много полезно за да натиснеш личния си брокер ако той закъснява !

Коментар

• Колко много писания, пъчене и надуване за някакви 50 - 100 лева.

Коментар

Монти, стигам до извода, че във форуми се комуникира много трудно. Явно липсата на визуален контакт изкривява смисъла на написаното сериозно.
            Това, което съм имал предвид е, че когато човек отвори тема "портфийлът ми е...." очаква да види портфейли. През годините съм срещал стотици малоумни теми тук, а няма такава за дивиденти, в която според мен би било много полезно Импето /а и не само/ да споделя коя компания какви дивденти дава и кога. Въобще не става въпрос някой да трае другия, да го хока и т.н. Всеки е свободен да пише каквото пожелае и аз съм последния човек, който би го съдел за това негово решение. Един вид нито съм искал да гоня някой, нито да му давам наклон на инвестициите или писаниците.
            Има и друго. За Българските компании си има отделни теми за всяка. И когато някоя снесе дивидент, поне до 18 човека например се чувстват длъжни един след друг да се изфукат, че са получили - все едно Софарма Трейдинг на половината акционери ще снесе, на другата половина: няма да снесе. Това не е ли спамене? Аз пиша туканка - както казах - дивиденти на компании, които малцина си имат или може би дори в някои случаи никой форумец няма. Мисля с това върша повече работа от 17-те след първия, написали в темата за Трейдингът, че и те не са останали без дивидентец. Напоследък пуснах няколко такива поста, просто защото за седмица получих дивиденти от няколко компании - така се случи.

Доста хора туканка инвестират дългосрочно и търсят сосен дивидент - нима картинките ми с колчета, изобразяващи дивидентната доходност, не са полезни? В тая връзка наистина е добра идея да измислим тема за дивиденти за общо удобство на дългосрочните инвеститори.

Монти - има разлика - защото ти се занимаваш със спекулантство - а аз - и ного други - изграждаме по-дългосрочни портфейли. От тая гледна точка ти да пишеш всеки ден какво си си купил, за да го продадеш след два дни (може да си го шитнал и след два часа), наистина няма ного смисъл.

Хайде - сега ще измисля тема за.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

15%,
              Има нюанси, ако Императора пуска колко дивидент е взел ,но добавя че си е купил 5 акции от агрия ,това по темата ли е...
              Или аз всеки ден пуска свобка с колко съм добавил или намалил портфеила ,също по темата ли ..
              Колко време ще ме изтраете...
              Та аз си имам поне по три сделки на ден.... от двете страни ....
              Пътека се прави камък по камък!

Коментар

Убеден съм, че темата бе спряна по твое настояване и бе много по-скоро от 10 г.

Аз също не виждам голям проблем да се споделя, но все пак темата е за портфейли, а не за дивиденти. Какво би станало ако някой играч, притежаващ стотици компании, плащайки дивиденти на тримесечия постоянно пуска всичко? А ако го направят 10 човека, 100 човека?
                Супер е да се споделят портфейли, а дивидентите може да си ги сметне всеки заинтересуван
                15%,
                Има нюанси, ако Императора пуска колко дивидент е взел ,но добавя че си е купил 5 акции от агрия ,това по темата ли е...
                Или аз всеки ден пуска свобка с колко съм добавил или намалил портфеила ,също по темата ли ..
                Колко време ще ме изтраете...
                Та аз си имам поне по три сделки на ден.... от двете страни ....

Коментар

• Импов, направи тема Как купоонясвах на плис плис..Нещо много рядко взе да ходиш..Другото го разбрахме..
                  Last edited by Kiro; 11.04.2017, 07:53.

Коментар

Мисля, че това бе по времето на Войната на клонираните.

Е, как виждаш 100 човека да имат акции в СТОТИЦИ РАЗЛИЧНИ компании, хем да не се повтарят помежду си тия компании? Дали тука - една шепаа льолювци можем да инвестираме в 14 802 различни компании - всички снасящи тримесечни дивиденти?

Ъх, съвсем се отклонихме. Е, ако нозина от вас настояват - ще си измисля моя тема специално за моят портфейл и дивиденти. Ще се казва: "Пътешествията на Императорът по светът и у нас" - или нещо такова.
                    по-добре недей да се излагаш повече от до сега

Коментар

• Импе - най-гоуемата мотва у императорскиА портфейл в момента са еламзите и златните жаби))))) Нема растежЪ и Не влизаш в класацията за млад талант)))))
                      Не е препоръка... !!!
                      "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

Аз също не виждам голям проблем да се споделя, но все пак темата е за портфейли, а не за дивиденти. Какво би станало ако някой играч, притежаващ стотици компании, плащайки дивиденти на тримесечия постоянно пуска всичко? А ако го направят 10 човека, 100 човека?
                        Супер е да се споделят портфейли, а дивидентите може да си ги сметне всеки заинтересуван
                        Мисля, че това бе по времето на Войната на клонираните.

Е, как виждаш 100 човека да имат акции в СТОТИЦИ РАЗЛИЧНИ компании, хем да не се повтарят помежду си тия компании? Дали тука - една шепаа льолювци можем да инвестираме в 14 802 различни компании - всички снасящи тримесечни дивиденти?

Ъх, съвсем се отклонихме. Е, ако нозина от вас настояват - ще си измисля моя тема специално за моят портфейл и дивиденти. Ще се казва: "Пътешествията на Императорът по светът и у нас" - или нещо такова.

Коментар

Прав си и неправ. Имаше тема за мен, но не съм настоявал да я спрат, поне доколкото си спомням (беше преди десетина години) - там някои съфорумци събираха цитати от мен: Императорът - мъдри и най-вече забавни и духовити.

Впрочем не виждам де е проблемът - темата е за портфейл, а аз пиша какво съм си купил.Дивидентите ги пиша изрично само защото сравнително малко хора пазаруват навън, а доходността е смисълът на един портфейл, така че: да.

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение

Батя е прав .... макар и не съвсем, защото ти не само собствена тема трябва да имаш а направо книга да напишеш .... ... как да търгуваме и никога да не губим
                            Мързи ме бе, чуек.... Пък и кой е казал, че никога не се прецаквам? Ми случва ми се като на всеки друг.

Апропо - постовете, в които коментират моят портфейл са в пъти повече от тия, които аз пиша в тая тема. Нарисувам някое колелце и аре - две страници коментари. Понякога доста ми тежи тая слава и прочутост, ама какво да се прави...

Собствена тема си бе измислил само оня, оплезения - ама това си е живо пърчене за мене.

Впрочем отклонихме се наистина от темата - модераторът ако иска да изтрие несвързаните коментари - след моят от 18:37 часът...
                            Last edited by Императорът; 10.04.2017, 23:26. Причина: Отклонихме се от.

Коментар

Ако не греша, имаше тема преди време за Импето, която бе спряна по негово настояване.
                              Прав си и неправ. Имаше тема за мен, но не съм настоявал да я спрат, поне доколкото си спомням (беше преди десетина години) - там някои съфорумци събираха цитати от мен: Императорът - мъдри и най-вече забавни и духовити.

Впрочем не виждам де е проблемът - темата е за портфейл, а аз пиша какво съм си купил.Дивидентите ги пиша изрично само защото сравнително малко хора пазаруват навън, а доходността е смисълът на един портфейл, така че: да.

Коментар

• Ако не греша, имаше тема преди време за Импето, която бе спряна по негово настояване.

Коментар

X