Първоначално изпратено от Kiro
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?
Collapse
X
-
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
-
Импов, ти не смяташ капиталовата печалба- погледни капиталовата печалба за последните две години на МЦХ и ХЕС..В Германия не си направил тези печалби..Виж Монти колко бързо се премести в БГ , като започнаха ръстовете, а ти МОЩНИ КОМПАНИИТук вече има компании , които направиха ръстове по 50-100-200%, къде е това в Мощните компании..
НЕ Е ВАЖНО ДАЛИ КОТКАТА Е ЧЕРНА ИЛИ БЯЛА, ВАЖНОТО Е ДА ЛОВИ МИШКИ..Last edited by Kiro; 03.05.2017, 08:11.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеИмпов, големите ти грешки са, че заряза БГ акциите и отиде да гониш Михаля на висок пазар със същите и по ниски дивиденти..Да плащаши дебели данъци..Сега си сравни МЦХ и ХЕС и сметни колко си загубил от продажбата..Добре, че не продаде и жабока..Разбира се, че и императорите губят ..Даже са разменяли цялото си царство за един кон..
Впрочем почти не съм продавал наши акции откак инвестирам навън, ако не броим Мишокът (където направих ного добър капиталов ръст и смятам, че при цена 40 кинта и дивидент 1 - сгода няма) и Софарма, отчасти и Атерата. Дори в Имотчето увеличих пакетът си с 50%, добавих малко Еланки и Златен лев, разбира се и Нови Жабоци (продадох стари Жабоци, но купените нови са повече). Тоест реално съм увеличил и българските си акции. Като гледаш главното колелце - какво съм зарязал? Просто експанзирах навън - предпазливо и полека, защото тепърва се уча.
Апропо - като се замисля - осъзнавам като цяло защо например обичам да пускам колелца, въпреки, че постоянно ме човъркате - а то е именно защото ме човъркате. Като ме човъркате, аз имам подтик да се самоанализирам - като портфейл и стратегия и да търся какво да подобря, така че продължавайте да ме човъркате.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Импов, големите ти грешки са, че заряза БГ акциите и отиде да гониш Михаля на висок пазар със същите и по ниски дивиденти..Да плащаши дебели данъци..Сега си сравни МЦХ и ХЕС и сметни колко си загубил от продажбата..Добре, че не продаде и жабока..Разбира се, че и императорите губят ..Даже са разменяли цялото си царство за един кон..
Коментар
-
Че кой няма загуби? Ето - аз долу - изброих загубите си основно. От Daimler съм назад 4.4%, от ВР - 2.2%, от Мидичките - 5.7%, от Ford - 8.2%, от Gazprom - 1.35%. Това е без да броя дивидентите, ако ги отчитам, Daimler, BP, Gazprom ми излизат на плюс. Като цяло - капиталово - съм 5.9% нагоре от външните си работи - мдам: не ме бива за спекулантин, както казах - не отчитам дивидентите, а средната ми дивидентна доходност е прилична. Не мисля, че се справям трагически като за начало.
От българските работи съм назад от Златното леФ - 10% (взех си малко като оповестиха твърде тлъстият дивидент), ПДНГ минус 25.4%, Атера - 7.8%, Жабокът - около 25%... Разбира се - от Атерата и Жабокът съм папал толкова дивиденти, че реално съм напред с бая, от ПДНГ съм на кантар, ама там съм с незначителни бройки.
Ето - фукам се със загубите си.Аз съм Императорът и не се страхувам да кажа, че понякога греша и нямам особен спекулантски талант, затова инвестирам дългосрочно - както мога. Макар Атерата и Жабокът в никакъв случай не са грешки като инвестиция - цоцал съм яката от тях и тепърва ще цоцам още от.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бик в атака Разгледай мнениеПак ли всички са на голям плюс?! А няма ли губещи?! Кой купува Неохим над 70? Кой купува Алкомет над 20? А Химимпорт около 1.70? А Монбат над 11? А TRACE над 5? То няма лошо да се хвалите, ама казвайте и загубите, а не само печалбите!
Коментар
-
Марджинов, благодаря, но нямаше нужда - като линк е по-добре и по-малко задръстващо форумът
Биков - нетитан, аз - скромен инвеститор-любител. Стойност петцифрена - неголяма, не и твърде малка. Дивидентен портфейл с доста добра доходност.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеБльъмчх.
Опцията за качване на картинки не е ного добра, пуска ги малки - а аз - нарисувал едни ного яки колелца - преди няколко дни докато скучаех - срамувах се да пусна, че пак ще ме подлагате на другарски съд, че ного колелца съм рисувал, а бих искал и вие да рисувате колелца. Като цяло съм доволен само от балансираното разпределение на британският си портфейл. За последно си допълних Глаксо. Гледах си и капиталовото развитие - от 11 позиции навън по 5 съм на минус, без да отчитаме дивидентите, ако отчитаме - по 3 съм назад, но с не ного, а и те са ми като цяло по-пресни позиции (или съм допълвал по тях) и още съм нямал възможност да се нагувича сосно с дивиденти. Най-напред съм капиталово (около 25% без дивидентът) точно по най-"тежката" си позиция: Allianz.
Апропо - а какво ще речете за новината, че съвсем скоро-скоро ще пуснат чужди акции на БФБ? Кои ли ще са и дали ще сторят нужното да бъдем по-малко чесани с данък дивидент, ако си ги купуваме през БФБ?
http://imgur.com/0UEii2Q
Мненията ми не са препоръка за търговия.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Бльъмчх.
Опцията за качване на картинки не е ного добра, пуска ги малки - а аз - нарисувал едни ного яки колелца - преди няколко дни докато скучаех - срамувах се да пусна, че пак ще ме подлагате на другарски съд, че ного колелца съм рисувал, а бих искал и вие да рисувате колелца. Като цяло съм доволен само от балансираното разпределение на британският си портфейл. За последно си допълних Глаксо. Гледах си и капиталовото развитие - от 11 позиции навън по 5 съм на минус, без да отчитаме дивидентите, ако отчитаме - по 3 съм назад, но с не ного, а и те са ми като цяло по-пресни позиции (или съм допълвал по тях) и още съм нямал възможност да се нагувича сосно с дивиденти. Най-напред съм капиталово (около 25% без дивидентът) точно по най-"тежката" си позиция: Allianz.
Апропо - а какво ще речете за новината, че съвсем скоро-скоро ще пуснат чужди акции на БФБ? Кои ли ще са и дали ще сторят нужното да бъдем по-малко чесани с данък дивидент, ако си ги купуваме през БФБ?
http://imgur.com/0UEii2Q
- 1 like
Коментар
-
След поредните допълваници и нагласяваници навън - аре: зная, че обичате шаренички колелца.Дебна за допълване GSK, Daimler, при добра цена и Gazprom... разбира се, следя и още 4-5 компании.
Last edited by Императорът; 20.04.2017, 00:00.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
- 1 like
Коментар
Коментар