IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
    Импов, ти не смяташ капиталовата печалба- погледни капиталовата печалба за последните две години на МЦХ и ХЕС..В Германия не си направил тези печалби..Виж Монти колко бързо се премести в БГ , като започнаха ръстовете, а ти МОЩНИ КОМПАНИИ Тук вече има компании , които направиха ръстове по 50-100-200%, къде е това в Мощните компании..

НЕ Е ВАЖНО ДАЛИ КОТКАТА Е ЧЕРНА ИЛИ БЯЛА, ВАЖНОТО Е ДА ЛОВИ МИШКИ..
    Човек не може да предвиди всичко. Разбира се - реализирах капиталов ръст от водещите си по тежест компании, плюс ХЕС. Въпросът е - доколко оправдан такъв голям ръст по някои позиции? Който купува хесовици вече почти на шестак - какво всъщност очаква? Дивидентна доходност 2.87%... при Ford е 3.96%, след цялото данъчно дранье, хем компанията подготвя експанзия в секторът на електрическите коли - при това на най-бръзо развиващият се пазар - Китай...
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Импов, ти не смяташ капиталовата печалба- погледни капиталовата печалба за последните две години на МЦХ и ХЕС..В Германия не си направил тези печалби..Виж Монти колко бързо се премести в БГ , като започнаха ръстовете, а ти МОЩНИ КОМПАНИИ Тук вече има компании , които направиха ръстове по 50-100-200%, къде е това в Мощните компании..

НЕ Е ВАЖНО ДАЛИ КОТКАТА Е ЧЕРНА ИЛИ БЯЛА, ВАЖНОТО Е ДА ЛОВИ МИШКИ..
      Last edited by Kiro; 03.05.2017, 08:11.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
        Импов, големите ти грешки са, че заряза БГ акциите и отиде да гониш Михаля на висок пазар със същите и по ниски дивиденти..Да плащаши дебели данъци..Сега си сравни МЦХ и ХЕС и сметни колко си загубил от продажбата..Добре, че не продаде и жабока.. Разбира се, че и императорите губят ..Даже са разменяли цялото си царство за един кон..
        Туканка грешиш. Немските компании плащат дивиденти, съизмерими с нашите, а британските - по-високи. М+С продадох защото бях подведен от мерзавците от КФН, дано са проклети. Хесовици имам и сега, но на сегашни цени не бих си купил и двете, ако е за дивидент. Ако сравняваме отрасли - машиностроене срещу машиностроене - BMW, Ford, Daimler са по-доходни. Ако гледаме цялостно - само Атерата и Жабокът и Еланата (където ще има двойно увеличение на капиталът) са съизмерими като доходност с британските ми компании... ок, и съмнителният Златен лев. Впрочем като дойде време да рисувам колчета за дивидентна доходност, сам ще видиш - хем колчетата са към началото на годината, когато нашите още не бяха скочили, тоест като цяло правилно съм пресметнал дивидентната, подцених ръстът на нашите. Тук възникват два въпроса: 1. адекватно ли е такова поскъпване на нашите компании? Обяснимо е поради малките обороти и малкият брой читави компании, но изгодно ли е тепърва да се реинвестира в повечето качествени наши компании при настоящите цени, ако търсим дивидент? И по-важният въпрос: 2. Как ще се отрази пускането на БФБ на чужди акции? Няма ли да има отлив от нашите и спад на цените?

Впрочем почти не съм продавал наши акции откак инвестирам навън, ако не броим Мишокът (където направих ного добър капиталов ръст и смятам, че при цена 40 кинта и дивидент 1 - сгода няма) и Софарма, отчасти и Атерата. Дори в Имотчето увеличих пакетът си с 50%, добавих малко Еланки и Златен лев, разбира се и Нови Жабоци (продадох стари Жабоци, но купените нови са повече). Тоест реално съм увеличил и българските си акции. Като гледаш главното колелце - какво съм зарязал? Просто експанзирах навън - предпазливо и полека, защото тепърва се уча.

Апропо - като се замисля - осъзнавам като цяло защо например обичам да пускам колелца, въпреки, че постоянно ме човъркате - а то е именно защото ме човъркате. Като ме човъркате, аз имам подтик да се самоанализирам - като портфейл и стратегия и да търся какво да подобря, така че продължавайте да ме човъркате.
        Last edited by Императорът; 02.05.2017, 23:57. Причина: Човрък-човрък-човрък-човрък.

Коментар

• Импов, големите ти грешки са, че заряза БГ акциите и отиде да гониш Михаля на висок пазар със същите и по ниски дивиденти..Да плащаши дебели данъци..Сега си сравни МЦХ и ХЕС и сметни колко си загубил от продажбата..Добре, че не продаде и жабока.. Разбира се, че и императорите губят ..Даже са разменяли цялото си царство за един кон..

Коментар

• Че кой няма загуби? Ето - аз долу - изброих загубите си основно. От Daimler съм назад 4.4%, от ВР - 2.2%, от Мидичките - 5.7%, от Ford - 8.2%, от Gazprom - 1.35%. Това е без да броя дивидентите, ако ги отчитам, Daimler, BP, Gazprom ми излизат на плюс. Като цяло - капиталово - съм 5.9% нагоре от външните си работи - мдам: не ме бива за спекулантин, както казах - не отчитам дивидентите, а средната ми дивидентна доходност е прилична. Не мисля, че се справям трагически като за начало.
            От българските работи съм назад от Златното леФ - 10% (взех си малко като оповестиха твърде тлъстият дивидент), ПДНГ минус 25.4%, Атера - 7.8%, Жабокът - около 25%... Разбира се - от Атерата и Жабокът съм папал толкова дивиденти, че реално съм напред с бая, от ПДНГ съм на кантар, ама там съм с незначителни бройки.

Ето - фукам се със загубите си. Аз съм Императорът и не се страхувам да кажа, че понякога греша и нямам особен спекулантски талант, затова инвестирам дългосрочно - както мога. Макар Атерата и Жабокът в никакъв случай не са грешки като инвестиция - цоцал съм яката от тях и тепърва ще цоцам още от.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бик в атака Разгледай мнение
              Пак ли всички са на голям плюс?! А няма ли губещи?! Кой купува Неохим над 70? Кой купува Алкомет над 20? А Химимпорт около 1.70? А Монбат над 11? А TRACE над 5? То няма лошо да се хвалите, ама казвайте и загубите, а не само печалбите!
              Аз съм с Трасе над 5.50 ето веднага признавам!

Коментар

• Марджинов, благодаря, но нямаше нужда - като линк е по-добре и по-малко задръстващо форумът

Биков - нетитан, аз - скромен инвеститор-любител. Стойност петцифрена - неголяма, не и твърде малка. Дивидентен портфейл с доста добра доходност.

Коментар

• Импе, и колко е абсолютната стойност в лева на портфейла ти? Човек като ги гледа тези колела може да си помисли че си някой финансов титан.
                  Събитията не винаги отговарят на очакванията!

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                    Бльъмчх.

Опцията за качване на картинки не е ного добра, пуска ги малки - а аз - нарисувал едни ного яки колелца - преди няколко дни докато скучаех - срамувах се да пусна, че пак ще ме подлагате на другарски съд, че ного колелца съм рисувал, а бих искал и вие да рисувате колелца. Като цяло съм доволен само от балансираното разпределение на британският си портфейл. За последно си допълних Глаксо. Гледах си и капиталовото развитие - от 11 позиции навън по 5 съм на минус, без да отчитаме дивидентите, ако отчитаме - по 3 съм назад, но с не ного, а и те са ми като цяло по-пресни позиции (или съм допълвал по тях) и още съм нямал възможност да се нагувича сосно с дивиденти. Най-напред съм капиталово (около 25% без дивидентът) точно по най-"тежката" си позиция: Allianz.

Апропо - а какво ще речете за новината, че съвсем скоро-скоро ще пуснат чужди акции на БФБ? Кои ли ще са и дали ще сторят нужното да бъдем по-малко чесани с данък дивидент, ако си ги купуваме през БФБ?

http://imgur.com/0UEii2Q
                    Що да не може бре?! Ето:

Мненията ми не са препоръка за търговия.

Коментар

• Бльъмчх.

Опцията за качване на картинки не е ного добра, пуска ги малки - а аз - нарисувал едни ного яки колелца - преди няколко дни докато скучаех - срамувах се да пусна, че пак ще ме подлагате на другарски съд, че ного колелца съм рисувал, а бих искал и вие да рисувате колелца. Като цяло съм доволен само от балансираното разпределение на британският си портфейл. За последно си допълних Глаксо. Гледах си и капиталовото развитие - от 11 позиции навън по 5 съм на минус, без да отчитаме дивидентите, ако отчитаме - по 3 съм назад, но с не ного, а и те са ми като цяло по-пресни позиции (или съм допълвал по тях) и още съм нямал възможност да се нагувича сосно с дивиденти. Най-напред съм капиталово (около 25% без дивидентът) точно по най-"тежката" си позиция: Allianz.

Апропо - а какво ще речете за новината, че съвсем скоро-скоро ще пуснат чужди акции на БФБ? Кои ли ще са и дали ще сторят нужното да бъдем по-малко чесани с данък дивидент, ако си ги купуваме през БФБ?

http://imgur.com/0UEii2Q

Коментар

• Пак ли всички са на голям плюс?! А няма ли губещи?! Кой купува Неохим над 70? Кой купува Алкомет над 20? А Химимпорт около 1.70? А Монбат над 11? А TRACE над 5? То няма лошо да се хвалите, ама казвайте и загубите, а не само печалбите!
                        Събитията не винаги отговарят на очакванията!

Коментар

• И аз да се издам. Малко над +25% (в портфейла се намират DOVUHL, SFTRD, SFARM, CENHL, ATERA - подредени по тежест). От началото на годината основната разлика е, че нямам вече BREF, за сметка на другите четири. АТЕРА не съм я променял от лятото на 2016 г. Кеш - 0%

Коментар

• 24-25%
                            Sftrd,4kx,hes,mch,sfarm,sfi,fib,bref
                            И вече 15%кеш

Коментар

• Я да повдигна темата малко, април мина, а никой нищо не казва ! От началото на годината до тук съм на плюс 24% !

Коментар

• След поредните допълваници и нагласяваници навън - аре: зная, че обичате шаренички колелца. Дебна за допълване GSK, Daimler, при добра цена и Gazprom... разбира се, следя и още 4-5 компании.
                                Last edited by Императорът; 20.04.2017, 00:00.

Коментар

Working...
                                X