If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Импов, я пак си сметни порфейла и пропуснатите ползи от продадените БГ АКЦИИ ..Сравни сегашните цени в БГ с продажните си цени..Да не излезе , че ползваш тези могъщи компании само да се понахвалваш в компании..Това вече е друга бира
Даа Импов , ти затвърди думите ни..Ти се ласкаеш повече от това какво имаш , отколкото това колко печелиш и какво изпускаш..
Ми - като кажеш, че имаш акции от Coca cola - и хората те гледат с ного по-инакви очички.
Хубаво де - обясни ми - ако от чуждата крайно могъща компания Х печелиш повече от местното величие У, що да си купиш У, а не Х - при положение, че получаваш и могъщество и стабилност? - От скромност ли? За доходността - накрая на годината като пусна колчетата, ще видиш сам дали Императорът: прав, или Императорът: неправ.
Аз принципно обичам да изграждам дългосрочни дивидентаджийски портфейли - и в това отношение - ще видиш по колчетата - аз - прав.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Разбира се - да си имаш могъщи компании е кефене, полазва те едно такова вътрешно доволство - както веднъж се изрази Швейк (и го вкараха в гарнизонният и го вързаха на козел) - но и стабилност. Все пак да имаш крайно могъщи световни компании, дето по капитализация надхвърлят ногократно цялата ни борса - това дава стабилност и мощ.
Абе каква стабилност и каква мощ с портфейл на стойност колкото Шкода на старо. Тука стана нещо средно между детска градина и психодиспансер.
Смятам че прекалено строго съдите императора. Над 82% от инвестициите му са на БФБ, а само около 18% навън. Не смятам че това е чак такъв проблем, все пак е хубаво да се диверсифицира. Аз също смятам че БФБ има В ПЪТИ по-голям потенциал от западните борси и че там балона е доста по-голям от евентуален такъв на БФБ, но в никакъв случай не искам да казвам че моите решения са правилни, а на императора не. Напротив, всеки трябва да се замисля да диверсифицира 10-20% навън, особено по-опитните инвеститори. Все пак "навън" не е само Зaпадна Европа, има и други борси. Когато стартира продажбата на чужди акции на БФБ, струва ми се много хора ще "опитат" от тези акции, така че хейта срещу императора не е много полезен
Е - не съдят - коментираме си. Защо обаче мислиш, че навън - балон, а тук - небалон? Ето - ако гледаме това, което според ДДДДД за мен е единствена реална доходност, излиза, че туканка вече е по-балон от доста външни пазари, освен Щатите може би.
Потенциал за още ръстове винаги има - на толкова кежав пазар като нашия, можем аз и ти - ако решим да надуем сами някоя нисколиквидна акция до небесата... правил съм това с един приятел - и с джобни пари. В същото време има постоянно купуващи играчи като пенсионните фондове и дефицит на качествени компании като - знаем като например да кажем кои.
По-миналата година ако не се лъжа - най-най-най-ликвидна акция на БФБ бе Атерката - като прочетох това - изчислих, че за цяла година през акции на Атерката са превъртяни по-малко пари, отколкото през акции на Allianz същия ден... до обяд. Хем си беше съвсем обикновен германски борсов ден.
Това дава поле за всякакви изкълчвания на БФБ.
Сега може - като пъкнат чужди акции на - да има отлив от нашите акции. Въпросът е - доколко голям и доколко временен той ще е. Да - нозина сигурно ще опитат, както казваш (звучи като че ще ги ближат чуждите акции) - за мен основният въпрос е каква ще бъде при тях чесането с данъци на дивидентите и дали ще е по-сгодно да си купува човек Даймлерченца (например) туканка отколкото на Франкфуртската.
Last edited by Императорът; 03.05.2017, 11:54.
Причина: Близане на чужди акции от БГ-инвеститори.
Да той вероятно повече се кефи да се ласкае , че си е купил няколко акции от мощни компании, отколкото от равносметката и печалбите..Аз отдавна съм му казал, че е нетипичен инвеститор- събирач на акции.Тъкмо намери верния модел и го разруши..Може да го наречем и пиар инвеститор..На мен Импето ми е симпатичен, но едва ли много хора могат да си позволят лукса да следват модела му на инвестиране.. Той и затова е Император..
Кой верен модел съм разрушил?
Разбира се - да си имаш могъщи компании е кефене, полазва те едно такова вътрешно доволство - както веднъж се изрази Швейк (и го вкараха в гарнизонният и го вързаха на козел) - но и стабилност. Все пак да имаш крайно могъщи световни компании, дето по капитализация надхвърлят ногократно цялата ни борса - това дава стабилност и мощ.
Импе, когато човек те чете стига до извода че има две категории печалба. Едната е дивидентна, която е истинска а другата е капиталова, която е менте. Аз определено не споделям тези възгледи. Някак си съм убеден, че печалбата е сбора и от двете. Освен това все си мисля, че се мери на портфейлна база а не по отделни компании, но кой съм аз да давам акъл.
Лека и доходна.
Капиталовата е нементе, въпросът е, че тя е нереална преди да бъде осъществена, като единствения начин за туй е човекът да си шитне акциите. Преживявали сме го и туй преди 10 години - див възторг от подобни виртуални печалби, плод на балонство, после гнусен крах. Ся ок - който е купил Трейдингчета на 2.38 и ги е продал на 9 кинта, реализирал си е сосната печалба, освен и че е цоцал дивиденти. А после какво прави?
Вариант е спекулантството, но аз - както ного пъти съм признавал - нямам талант за туй.
Дивидентната е реална - защото ти капят истински пари в платформичката - и можеш да си купиш нови секси работи - или да идеш на плис-плис.
Да - два вида печалба са - не е ли така? Ама не съм казал, че капиталовата е менте. Друг въпрос, че който има голям портфейл на БФБ, има сериозен проблем в реализирането на.
установявам, че импова не се интересува от количеството пари, което прави.
въз основа на почти всичките му постове досега излиза, че единствено тръпката да "играе" на борса му стига. няма лошо, всеки си има своите нужди.
Няма хейт срещу Импето, а дискусия..Понеже темата е такава , а той е Император.Висотата на положението му го изисква..Всеки има стил , но аз бях на борсите в САЩ и Европа в 2008г.след разпродажба в БГ ..Има тайминг има и пропуснати ползи..Не ме интересува дали Форд е по велика компания от ХЕС и МЦХ или ЧЕЗ важна е печабата накрая след продажбата..Импето е пич и никой не го е обиждал.Аз го ценя..
Смятам че прекалено строго съдите императора. Над 82% от инвестициите му са на БФБ, а само около 18% навън. Не смятам че това е чак такъв проблем, все пак е хубаво да се диверсифицира. Аз също смятам че БФБ има В ПЪТИ по-голям потенциал от западните борси и че там балона е доста по-голям от евентуален такъв на БФБ, но в никакъв случай не искам да казвам че моите решения са правилни, а на императора не. Напротив, всеки трябва да се замисля да диверсифицира 10-20% навън, особено по-опитните инвеститори. Все пак "навън" не е само Зaпадна Европа, има и други борси. Когато стартира продажбата на чужди акции на БФБ, струва ми се много хора ще "опитат" от тези акции, така че хейта срещу императора не е много полезен
Да той вероятно повече се кефи да се ласкае , че си е купил няколко акции от мощни компании, отколкото от равносметката и печалбите..Аз отдавна съм му казал, че е нетипичен инвеститор- събирач на акции.Тъкмо намери верния модел и го разруши..Може да го наречем и пиар инвеститор..На мен Импето ми е симпатичен, но едва ли много хора могат да си позволят лукса да следват модела му на инвестиране.. Той и затова е Император..
Човек не може да предвиди всичко. Разбира се - реализирах капиталов ръст от водещите си по тежест компании, плюс ХЕС. Въпросът е - доколко оправдан такъв голям ръст по някои позиции? Който купува хесовици вече почти на шестак - какво всъщност очаква? Дивидентна доходност 2.87%... при Ford е 3.96%, след цялото данъчно дранье, хем компанията подготвя експанзия в секторът на електрическите коли - при това на най-бръзо развиващият се пазар - Китай...
установявам, че импова не се интересува от количеството пари, което прави.
въз основа на почти всичките му постове досега излиза, че единствено тръпката да "играе" на борса му стига. няма лошо, всеки си има своите нужди.
Импов, значи твоите са заслужени печалби, а нашите не и са надути акции.Ами пак сгреши с това преместване..Недей да си мислиш, че в САЩ пазара не балонира..
Гледай да не продадеш погрешка и жабока, че тогава няма да има и плис- плис..
Импе, когато човек те чете стига до извода че има две категории печалба. Едната е дивидентна, която е истинска а другата е капиталова, която е менте. Аз определено не споделям тези възгледи. Някак си съм убеден, че печалбата е сбора и от двете. Освен това все си мисля, че се мери на портфейлна база а не по отделни компании, но кой съм аз да давам акъл.
Лека и доходна.
Коментар