Първоначално изпратено от unsworth
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
За колко време тая доходност?
Не смяташ ли, че някои компании от тия вече са понадценени и може би е разумно да ги напуснеш частично? Такива като ПИБ, Монбат, БРЕФ-чето, Любовното послание, Албенката, Мишкунякът? А на Булгартабакът - не чакаш ли на празна ясла? Куца инвестиция е по-добре да се ликвидира, отколкото да се чака до безкрайност.
Мое мнение де...Излизане от Албена - обмислям да, но не заради мнението ми че цената може да расте още (очаква се силен туристически сезон), а по-скоро заради начина на управление и продажбата на активи от АИХ носещи стабилни доходи, за сметка на единични ефекти. Цената при Спиди е горе-долу постоянна, и тук също чакам дивиденти всяка година, надявайки се на ръст в сектора и на компанията. При компаниите с отрицателна доходност - Дружба и Фазерлес са ми доста малко бройки, и там също може да продам ако излезе нещо по-атрактивно, пък макар и на загуба. При Булгартабак нещата са разични, там е малко руска рулетка- нещата могат да се развият много добре и много зле. Там съм купувал на 30 и нещо, цената стигна над 100, и накрая продадох на около 75. После купих на 60 и нещо, и сега очаквам да видя дали свободния кеш от продажбата на марките на БАТ ще потече като дивидент (позитивния вариант) или ще започне някакво непрозрачно източване (негативния вариант). При втория ще продам, пък макар и на по-голяма загуба, но пък ако се случи първия едно че ще взема солиден дивидент и друго че цената ще се качи и ще успея да продам на цената на която съм ги купил. Това са мои разсъждения и мнения, и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеПри размерът на портфейлът има повече конфиденциалство - това първо, второ - тази информация не е толкова значима. Тук сме, за да сравняваме портфейли не като размер, но като състав - за да се учим и да си помагаме взаимно с добри идеи. За мен е по-важно защо ти например си инвестирал в компанията Х, а не дали си турил в нея 1 Б или 100 Б.
Който иска да се фука с това колко Б (дай боже колко КБ) е портфейлът му - да се фука - да не е забранено? Ама май никой не прави така.Ще почерпим...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнениеЗа съжаление пак темата стана какъв и колко е велик портфейла на Импето !
Създават ми звездомания, само ме коментират туканка на цели страници....Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнениеПИБ - +106,29%
Корадо България - +100,43%
Софарма имоти АДСИЦ - +84,16%
Софарма трейдинг - +61,21%
ХЕС - +45,52%
Стара планина холд - +45,40%
Софарма - +42,86%
Монбат - +40,91%
Фонд за недвижими имоти България - +30,69%
М+С Хидравлик - +28,82%
Албена - +28,08%
Елана агрокредит - +24,00%
Спиди - +13,55%
Адванс - +6,68%
Кораборемонтен завод Одесос - +5,11%
Дружба стъкларски заводи - -4,22%
Фазерлес - -13,68%
Булгартабак - -24,86%
Капиталова доходност при сегашни цени. Надявам се до края на годината да няма компания със знак минус
Не смяташ ли, че някои компании от тия вече са понадценени и може би е разумно да ги напуснеш частично? Такива като ПИБ, Монбат, БРЕФ-чето, Любовното послание, Албенката, Мишкунякът? А на Булгартабакът - не чакаш ли на празна ясла? Куца инвестиция е по-добре да се ликвидира, отколкото да се чака до безкрайност.
Мое мнение де...Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бик в атака Разгледай мнениеАбе като се хвалите колко сте успешни е добре да обявявате и стойността на портфейла, както го правят фондовете. То иначе аз мога да разхвърлям 2-3 хилки в 15-20 позиции и да се правя на голяма работа и на много интересен. Дето се вика - като правите нещо го правете както трябва.
При размерът на портфейлът има повече конфиденциалство - това първо, второ - тази информация не е толкова значима. Тук сме, за да сравняваме портфейли не като размер, но като състав - за да се учим и да си помагаме взаимно с добри идеи. За мен е по-важно защо ти например си инвестирал в компанията Х, а не дали си турил в нея 1 Б или 100 Б.
Който иска да се фука с това колко Б (дай боже колко КБ) е портфейлът му - да се фука - да не е забранено? Ама май никой не прави така.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бик в атака Разгледай мнениеАбе като се хвалите колко сте успешни е добре да обявявате и стойността на портфейла, както го правят фондовете. То иначе аз мога да разхвърлям 2-3 хилки в 15-20 позиции и да се правя на голяма работа и на много интересен. Дето се вика - като правите нещо го правете както трябва.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Абе като се хвалите колко сте успешни е добре да обявявате и стойността на портфейла, както го правят фондовете. То иначе аз мога да разхвърлям 2-3 хилки в 15-20 позиции и да се правя на голяма работа и на много интересен. Дето се вика - като правите нещо го правете както трябва.Last edited by Бик в атака; 05.05.2017, 21:38.Събитията не винаги отговарят на очакванията!
Коментар
-
ПИБ - +106,29%
Корадо България - +100,43%
Софарма имоти АДСИЦ - +84,16%
Софарма трейдинг - +61,21%
ХЕС - +45,52%
Стара планина холд - +45,40%
Софарма - +42,86%
Монбат - +40,91%
Фонд за недвижими имоти България - +30,69%
М+С Хидравлик - +28,82%
Албена - +28,08%
Елана агрокредит - +24,00%
Спиди - +13,55%
Адванс - +6,68%
Кораборемонтен завод Одесос - +5,11%
Дружба стъкларски заводи - -4,22%
Фазерлес - -13,68%
Булгартабак - -24,86%
Капиталова доходност при сегашни цени. Надявам се до края на годината да няма компания със знак минус
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеПрегледах темата.....
Нищо няма да напиша....., защото го знаете...........
Дано поне си избива комисионните
но щом му харесва нека си инвестира по този начин!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнениеЗа съжаление пак темата стана какъв и колко е велик портфейла на Импето !
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеИмпов, я пак си сметни порфейла и пропуснатите ползи от продадените БГ АКЦИИ ..Сравни сегашните цени в БГ с продажните си цени..Да не излезе , че ползваш тези могъщи компании само да се понахвалваш в компании..Това вече е друга бира
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
- 1 like
Коментар
Коментар