IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

50 000 -5г -100 000
    300 000 -5г 450 000
    А при тоя вариант,кой е по-по-най?Анализирай сега!
    Анализирай си каквото искаш и вярвай на когото искаш за каквото искаш. Живеем в свободна държава все пак.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
      Браво на 4д , големината на портфейла е неговото разбиране за успешен живот...
      Пишеш нашата професия...
      това ти е професия нали?
      Мислех че това да спечелиш пари на борсата е да си подпомогнеш живота ,да си купиш апартамент ,да купиш нова кола и имаш вила , да се ожениш и да отгледаш семейство ,да изучиш децата си в чужбина например и да имаш условия на живот на среден европеец....
      А то било да си събереш жълтиците в килера и вечерно време да си гледаш как светят...и да броиш ли ,броиш ли ..
      Боже ,боже ,какви морални ценности са в този форум...
      Верно ни требва един нов Крум за да ни оправи като нация.....
      Днес съм направо сюрпризиран от тези носители на десни ценности ,който играят ролята на свободомислещи демократи а в душата са се превърнали в среброблизци....Импето ще ви научи как се ближе.....
      Боже, боже, отявлен привърженик на Прасето и нещатен ДВИ на некакви табаци, пише за морални ценности и среблоблизци. И това го пише некой, дето за едната "пица с картофки" се опитва да къса нервите на хората от години. Нищо лично ама такива като Прасето и фенове щяха да са с отрезани ръчички и натикани да не пиша къде, че ще ме изтрият, ако имаше един нов Крум. В ППО добре се справяте с демагогията, ама като си такъв голем морален стожер, па що не дадеш едно интервю и не излезеш от анонимност.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Ного ни бият по тимберичките по водещата ти позиция нещо... хем ще има добър дивидент, който става още по-добър спрямо миналогодишният зарад поскъпването на рубличката. Струва ми се това - сезонна акция.
        Колкото и да ни бият сега, то есента и зимата пак сме нагоре, така че няма страшно. Като лична грешка си отчитам това, че винаги излизам прекалено рано от позициите и като че ли ми липсва търпение. Но пък от друга страна съм още пионерче в сравнение с вас и имам доста да уча. Спорен ден и много печалби на всички !

Коментар

• Първоначално изпратено от DerSpieler Разгледай мнение
          И аз да си направя ъп на портфейла:

Abengoa S.A. 18,77%
          Baumot Group AG 17,86%
          Gazprom 61,40%
          кеш 1,97%

Като по вашите критерии моят портфейл се води...може би умерено малък
          Ного ни бият по тимберичките по водещата ти позиция нещо... хем ще има добър дивидент, който става още по-добър спрямо миналогодишният зарад поскъпването на рубличката. Струва ми се това - сезонна акция.
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Здравейте Колеги. Не бях в БГ последните 2-3 месеца и нямаше как да следя подробно нещата около БФБ, гледам не сте качили много цените в сравнение с началото на Март, така че без угризения ще си допълня по някои позиции. Иначе портфейлът ми в момента изглежда така (този път го листвам в бройки, прегледах набързо в темата назад, че така е по-смилаемо, пък и аз лично не се притеснявам от размери и решения):

SFARM - 4211
            SFI - 1000
            SFTRD - 1620
            CENHL - 2523
            CCB - 4100
            CHIM - 13289
            ATERA - 2150
            LACH - 1922
            DOVUHL - 3517
            MONBAT - 990
            Cash: 15 200 лв.

Иска ми се да "наместя" кеша в ХИМ, СОФАРМА и МОНБАТ. Имам тепърва да чета консолидираните им отчети и новините около тях.
            Ще бъда благодарен на всеки колега, който сподели има ли нещо негативно от фундаментална гледна точка за тези 3 компании, което е излязло в последните 2-3 месеца?

Благодаря ви и успех в търговията и в личен план.
            Аз имам 2 малки калпазанчета, които вече се събудиха и ме наобикалят с въпроси къде ще ги водим с майка им днес за празника им , та ще действам...

Коментар

• Първоначално изпратено от Иван Давидов Разгледай мнение

Много по-реалистично е за 5 години да направиш 100% върху портфейла си, отколкото 500%. Затова по-успешен на борсата, а и в живота, е първият човек. Вторият по-скоро трябва да е някакъв хазартен тип, за да прави такава доходност. Отделно, на нашата борса ликвидността е изключително голям фактор при 6+ цифрените портфейли, така че ако някой е успял от 500 000 да направи 1 000 000, това го прави не просто успешен борсаджия, ами и човек, който много добре знае как да маневрира с парите си на борсата. Това е ако приемем ,че той сам си управлява парите.
              50 000 -5г -100 000
              300 000 -5г 450 000
              А при тоя вариант,кой е по-по-най?Анализирай сега!

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
                Пропускаш един основен елемент - Стартов капитал!
                Кой е по-успешен:
                500 000 - 5 години -1 000 000 или
                20 000 - 5 години - 100 000 ?
                Много по-реалистично е за 5 години да направиш 100% върху портфейла си, отколкото 500%. Затова по-успешен на борсата, а и в живота, е първият човек. Вторият по-скоро трябва да е някакъв хазартен тип, за да прави такава доходност. Отделно, на нашата борса ликвидността е изключително голям фактор при 6+ цифрените портфейли, така че ако някой е успял от 500 000 да направи 1 000 000, това го прави не просто успешен борсаджия, ами и човек, който много добре знае как да маневрира с парите си на борсата. Това е ако приемем ,че той сам си управлява парите.

Коментар

• И аз да си направя ъп на портфейла:

Abengoa S.A. 18,77%
                  Baumot Group AG 17,86%
                  Gazprom 61,40%
                  кеш 1,97%

Като по вашите критерии моят портфейл се води...може би умерено малък

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                    Браво на 4д , големината на портфейла е неговото разбиране за успешен живот...
                    Пишеш нашата професия...
                    това ти е професия нали?
                    Мислех че това да спечелиш пари на борсата е да си подпомогнеш живота ,да си купиш апартамент ,да купиш нова кола и имаш вила , да се ожениш и да отгледаш семейство ,да изучиш децата си в чужбина например и да имаш условия на живот на среден европеец....
                    А то било да си събереш жълтиците в килера и вечерно време да си гледаш как светят...и да броиш ли ,броиш ли ..
                    Днес съм направо сюрпризиран от тези носители на десни ценности ,който играят ролята на свободомислещи демократи а в душата са се превърнали в среброблизци....Импето ще ви научи как се ближе.....
                    Монти,това са лични нападки!Неприемливо е и за никого не е от полза!Точка.

Коментар

• Браво на 4д , големината на портфейла е неговото разбиране за успешен живот...
                      Пишеш нашата професия...
                      това ти е професия нали?

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                        В нашата професия критерият за успех е размера на портфейла. Всеки е имал добри или лоши времена, но в крайна сметка като се тегли чертата се вижда кой как се е справил. На моменти има доста голямо разминаване между самочувствието и показаните резултати и затова някои хора се шегуват къде повече, къде по-малко с част от форумците. Винаги съм си мислел, че от всеки има какво да научиш. От едни какво да правиш а от други какво да не правиш. Размера на портфейла говори само за минал успех. Това е по-силно от десетки хиляди мнения във форума.
                        Всеки си има място под слънцето. Все пак не сме на състезание. Но е някак си комично когато човек с десетки до стотици пъти по-малък портфейл обяснява на някой как се правят нещата. Предполагам от тук произлизат част от споровете.
                        За някой това е професия ,за друг е просто хоби.За някой е източник на основен доход,за друг -източник на допълнитерен доход,за трети -нещо като бъдещо допълнение към пенсията,може би,за пети........
                        Пропускаш един основен елемент - Стартов капитал!
                        Кой е по-успешен:
                        500 000 - 5 години -1 000 000 или
                        20 000 - 5 години - 100 000 ?
                        Е,като цяло,финансово по-успешен в живота,а и в очите на комшията,със сигурност е първия случай...
                        Не виждам нищо лошо,че някои колеги са по-бъбриви,стига да не отправят някакви лични нападки към опонентите си...
                        Важните теми,не са чак толкова препълнени с "дневни" мнения и всеки може да отсее полезното за него и това ,което да игнорира,без да губи много от времето си...
                        Нямам нищо против още утре да се влеят в "редиците" на БФБ 50 000 участника с по 10 000 лв капитал и да ръсят мъдрости във форума.Ще се възползвам от функцията "игнор"....

Коментар

• Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнение

Някой път е по-лесно от 10 да станат 100, отколкото да имаш 10 млн и да ги запазиш. И само като допълнение: в определен момент, според мен, запазването на капитала и постепенното му увеличение, е много по-важно от всичко друго.
                          Може би това идва с годините, може да е от страх да не загубиш вече направеното, може да идва от взетите вече уроци, но все пак при някои и това работи. Предпочитам всяка година портфейла ми да е на + 15% отколкото едната година да е на иху, след това три да е тихо. Въпрос на усещане.
                          Просто те не разбират какво се случи през 2007/13 г.

Едни лесни пари който ние спасихме и вложихме / кой в апартамент , кола , вила , деца в чужбина изучихме / и успяхме да се възстановим и да сме на борсата за за собствено удоволствие и парите харчим за собствено удоволствие.......и продължаваме да ги пазим да не си заминат както на много други...

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                            Разбирам смисъла и съм съгласен, но не е така буквално. Аз лично бих се вслушал много повече в човек с размер на портфейла 100 к, който е тръгнал с 10к и ги е направил за 10 г. Да дажем, отколкото в човек с милион, който е тръгнал с милион.
                            Някой път е по-лесно от 10 да станат 100, отколкото да имаш 10 млн и да ги запазиш. И само като допълнение: в определен момент, според мен, запазването на капитала и постепенното му увеличение, е много по-важно от всичко друго.
                            Може би това идва с годините, може да е от страх да не загубиш вече направеното, може да идва от взетите вече уроци, но все пак при някои и това работи. Предпочитам всяка година портфейла ми да е на + 15% отколкото едната година да е на иху, след това три да е тихо. Въпрос на усещане.
                            “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                              15%. Няма нищо лошо човек да има малък портфейл. Лошото е да си двадесет години на пазара и той да си стои малък. Но и това не е лошо стига да имаш реалистична оценка и самооценка. Колкото и мнения да напише човек във форума за да се издигне в собствените си очи като си погледне портфейла и ....
                              Всички големи в началото са били малки. Едни са се научили и са станали големи а други са си останали малки. Но фокуса ми не беше върху размера на портфейла а върху разликата между действителност и самооценка.
                              Не искам да те атакувам и тебе ,но ти даде една прогноза за 750 софикс преди 4 години и едва сега сега сме на 650 а минахме през 430 което ти не позна...
                              Дай малко сведения за твоя голям портфеил и какво направи за близките 10 години когато софикс падна от 1980 до днешното ниво....
                              С колко почна и с колко си сега....

Коментар

• 15%. Няма нищо лошо човек да има малък портфейл. Лошото е да си двадесет години на пазара и той да си стои малък. Но и това не е лошо стига да имаш реалистична оценка и самооценка. Колкото и мнения да напише човек във форума за да се издигне в собствените си очи като си погледне портфейла и ....
                                Всички големи в началото са били малки. Едни са се научили и са станали големи а други са си останали малки. Но фокуса ми не беше върху размера на портфейла а върху разликата между действителност и самооценка.

Коментар

Working...
                                X