Първоначално изпратено от retro_69
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеБраво на 4д , големината на портфейла е неговото разбиране за успешен живот...
Пишеш нашата професия...
това ти е професия нали?
Мислех че това да спечелиш пари на борсата е да си подпомогнеш живота ,да си купиш апартамент ,да купиш нова кола и имаш вила , да се ожениш и да отгледаш семейство ,да изучиш децата си в чужбина например и да имаш условия на живот на среден европеец....
А то било да си събереш жълтиците в килера и вечерно време да си гледаш как светят...и да броиш ли ,броиш ли ..
Боже ,боже ,какви морални ценности са в този форум...
Верно ни требва един нов Крум за да ни оправи като нация.....
Днес съм направо сюрпризиран от тези носители на десни ценности ,който играят ролята на свободомислещи демократи а в душата са се превърнали в среброблизци....Импето ще ви научи как се ближе.....
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
Ного ни бият по тимберичките по водещата ти позиция нещо... хем ще има добър дивидент, който става още по-добър спрямо миналогодишният зарад поскъпването на рубличката. Струва ми се това - сезонна акция.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от DerSpieler Разгледай мнениеИ аз да си направя ъп на портфейла:
Abengoa S.A. 18,77%
Baumot Group AG 17,86%
Gazprom 61,40%
кеш 1,97%
Като по вашите критерии моят портфейл се води...може би умерено малъкМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Здравейте Колеги. Не бях в БГ последните 2-3 месеца и нямаше как да следя подробно нещата около БФБ, гледам не сте качили много цените в сравнение с началото на Март, така че без угризения ще си допълня по някои позиции. Иначе портфейлът ми в момента изглежда така (този път го листвам в бройки, прегледах набързо в темата назад, че така е по-смилаемо, пък и аз лично не се притеснявам от размери и решения):
SFARM - 4211
SFI - 1000
SFTRD - 1620
CENHL - 2523
CCB - 4100
CHIM - 13289
ATERA - 2150
LACH - 1922
DOVUHL - 3517
MONBAT - 990
Cash: 15 200 лв.
Иска ми се да "наместя" кеша в ХИМ, СОФАРМА и МОНБАТ. Имам тепърва да чета консолидираните им отчети и новините около тях.
Ще бъда благодарен на всеки колега, който сподели има ли нещо негативно от фундаментална гледна точка за тези 3 компании, което е излязло в последните 2-3 месеца?
Благодаря ви и успех в търговията и в личен план.
Аз имам 2 малки калпазанчета, които вече се събудиха и ме наобикалят с въпроси къде ще ги водим с майка им днес за празника им, та ще действам...
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Иван Давидов Разгледай мнение
Много по-реалистично е за 5 години да направиш 100% върху портфейла си, отколкото 500%. Затова по-успешен на борсата, а и в живота, е първият човек. Вторият по-скоро трябва да е някакъв хазартен тип, за да прави такава доходност. Отделно, на нашата борса ликвидността е изключително голям фактор при 6+ цифрените портфейли, така че ако някой е успял от 500 000 да направи 1 000 000, това го прави не просто успешен борсаджия, ами и човек, който много добре знае как да маневрира с парите си на борсата. Това е ако приемем ,че той сам си управлява парите.
300 000 -5г 450 000
А при тоя вариант,кой е по-по-най?Анализирай сега!
Коментар
-
Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнениеПропускаш един основен елемент - Стартов капитал!
Кой е по-успешен:
500 000 - 5 години -1 000 000 или
20 000 - 5 години - 100 000 ?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеБраво на 4д , големината на портфейла е неговото разбиране за успешен живот...
Пишеш нашата професия...
това ти е професия нали?
Мислех че това да спечелиш пари на борсата е да си подпомогнеш живота ,да си купиш апартамент ,да купиш нова кола и имаш вила , да се ожениш и да отгледаш семейство ,да изучиш децата си в чужбина например и да имаш условия на живот на среден европеец....
А то било да си събереш жълтиците в килера и вечерно време да си гледаш как светят...и да броиш ли ,броиш ли ..
Днес съм направо сюрпризиран от тези носители на десни ценности ,който играят ролята на свободомислещи демократи а в душата са се превърнали в среброблизци....Импето ще ви научи как се ближе.....
- 2 Харесвания
Коментар
-
Браво на 4д , големината на портфейла е неговото разбиране за успешен живот...
Пишеш нашата професия...
това ти е професия нали?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеВ нашата професия критерият за успех е размера на портфейла. Всеки е имал добри или лоши времена, но в крайна сметка като се тегли чертата се вижда кой как се е справил. На моменти има доста голямо разминаване между самочувствието и показаните резултати и затова някои хора се шегуват къде повече, къде по-малко с част от форумците. Винаги съм си мислел, че от всеки има какво да научиш. От едни какво да правиш а от други какво да не правиш. Размера на портфейла говори само за минал успех. Това е по-силно от десетки хиляди мнения във форума.
Всеки си има място под слънцето. Все пак не сме на състезание. Но е някак си комично когато човек с десетки до стотици пъти по-малък портфейл обяснява на някой как се правят нещата. Предполагам от тук произлизат част от споровете.,за пети........
Пропускаш един основен елемент - Стартов капитал!
Кой е по-успешен:
500 000 - 5 години -1 000 000 или
20 000 - 5 години - 100 000 ?
Е,като цяло,финансово по-успешен в живота,а и в очите на комшията,със сигурност е първия случай...
Не виждам нищо лошо,че някои колеги са по-бъбриви,стига да не отправят някакви лични нападки към опонентите си...
Важните теми,не са чак толкова препълнени с "дневни" мнения и всеки може да отсее полезното за него и това ,което да игнорира,без да губи много от времето си...
Нямам нищо против още утре да се влеят в "редиците" на БФБ 50 000 участника с по 10 000 лв капитал и да ръсят мъдрости във форума.Ще се възползвам от функцията "игнор"....
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнение
Някой път е по-лесно от 10 да станат 100, отколкото да имаш 10 млн и да ги запазиш. И само като допълнение: в определен момент, според мен, запазването на капитала и постепенното му увеличение, е много по-важно от всичко друго.
Може би това идва с годините, може да е от страх да не загубиш вече направеното, може да идва от взетите вече уроци, но все пак при някои и това работи. Предпочитам всяка година портфейла ми да е на + 15% отколкото едната година да е на иху, след това три да е тихо. Въпрос на усещане.
Едни лесни пари който ние спасихме и вложихме / кой в апартамент , кола , вила , деца в чужбина изучихме / и успяхме да се възстановим и да сме на борсата за за собствено удоволствие и парите харчим за собствено удоволствие.......и продължаваме да ги пазим да не си заминат както на много други...
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеРазбирам смисъла и съм съгласен, но не е така буквално. Аз лично бих се вслушал много повече в човек с размер на портфейла 100 к, който е тръгнал с 10к и ги е направил за 10 г. Да дажем, отколкото в човек с милион, който е тръгнал с милион.
Може би това идва с годините, може да е от страх да не загубиш вече направеното, може да идва от взетите вече уроци, но все пак при някои и това работи. Предпочитам всяка година портфейла ми да е на + 15% отколкото едната година да е на иху, след това три да е тихо. Въпрос на усещане.“Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение15%. Няма нищо лошо човек да има малък портфейл. Лошото е да си двадесет години на пазара и той да си стои малък. Но и това не е лошо стига да имаш реалистична оценка и самооценка. Колкото и мнения да напише човек във форума за да се издигне в собствените си очи като си погледне портфейла и ....
Всички големи в началото са били малки. Едни са се научили и са станали големи а други са си останали малки. Но фокуса ми не беше върху размера на портфейла а върху разликата между действителност и самооценка.
Дай малко сведения за твоя голям портфеил и какво направи за близките 10 години когато софикс падна от 1980 до днешното ниво....
С колко почна и с колко си сега....
- 2 Харесвания
Коментар
-
15%. Няма нищо лошо човек да има малък портфейл. Лошото е да си двадесет години на пазара и той да си стои малък. Но и това не е лошо стига да имаш реалистична оценка и самооценка. Колкото и мнения да напише човек във форума за да се издигне в собствените си очи като си погледне портфейла и ....
Всички големи в началото са били малки. Едни са се научили и са станали големи а други са си останали малки. Но фокуса ми не беше върху размера на портфейла а върху разликата между действителност и самооценка.
- 5 Харесвания
Коментар
Коментар