IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение

Виждам че с Фортис си пишете Ами Фортис има една акция - Софарма Трейдинг на БФБ до колкото е казвал а преди време Донев продаваше примерно на 1.50, 1.70, 1.80 лв.................. а сега цената е 7 лв и е раздала дивидент около 1лв за няколко години та защо е продавал Донев под 2 лв ?

Та ако си инвестирал 100 бона в Софарма Трейдинг 2010-2012 сега щеше да имаш над половин милион та Донев е направил доста хора заможни правейки самият той много пари.

За парите: няма точна формула и има много милионери които са пълни нещастници но за нас обикновените хора мисля че капитал над 500 бона ти осигурява свободата при разумно харчене и инвестиране. За България според мен при 1 милион капитал си богат човек. При над 10 милиона си свръх богат.

Донев купува както и всички останали мажовци,понякога прави врътки за да изкупи на бъзливите.На всяка продадена хартишка купува
    10 нови.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

Това е така, защото можеш да си го позволиш. Аз обаче не мога и това е разликата между нас. Най-доброто определение за богат човек, което съм чувал през живота си е, че човек е богат, когато може да си позволи днешния стандарт на живот до края на живота си без да се налага да прави нищо! Каквото и да се случи, той да бъде осигурен и съм сигурен, че ти си по-близо до това, отколкото аз! Най-реалното определение според мен е защото някой се чувства богат с 10000 долара, друг с 10000000 се чувства мизерник, но всичко в крайна сметка е въпрос на стандарт на живот.
      Виждам че с Фортис си пишете Ами Фортис има една акция - Софарма Трейдинг на БФБ до колкото е казвал а преди време Донев продаваше примерно на 1.50, 1.70, 1.80 лв.................. а сега цената е 7 лв и е раздала дивидент около 1лв за няколко години та защо е продавал Донев под 2 лв ?

Та ако си инвестирал 100 бона в Софарма Трейдинг 2010-2012 сега щеше да имаш над половин милион та Донев е направил доста хора заможни правейки самият той много пари.

За парите: няма точна формула и има много милионери които са пълни нещастници но за нас обикновените хора мисля че капитал над 500 бона ти осигурява свободата при разумно харчене и инвестиране. За България според мен при 1 милион капитал си богат човек. При над 10 милиона си свръх богат.

Коментар

Това е така, защото можеш да си го позволиш. Аз обаче не мога и това е разликата между нас. Най-доброто определение за богат човек, което съм чувал през живота си е, че човек е богат, когато може да си позволи днешния стандарт на живот до края на живота си без да се налага да прави нищо! Каквото и да се случи, той да бъде осигурен и съм сигурен, че ти си по-близо до това, отколкото аз! Най-реалното определение според мен е защото някой се чувства богат с 10000 долара, друг с 10000000 се чувства мизерник, но всичко в крайна сметка е въпрос на стандарт на живот.
        Защо според повечето хора стандарта на живот се определя от разходите им и материалните неща, които могат да придобият, все още не мога да разбера. Всеки сам си определя колко голям хомот на потребление ще си надене и колко нерви и усилия ще му струва това. Символите на статус са само символи и за някои хора нямат никакво значение. Лично мнение разбира се.
        “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение

по принцип е така
          но аз въобще не съм сигурен, че мога да го направя това нещо
          да уцеля момента на нещо си там и то в по-големия брой от врътките
          затова и не го правя
          а и защо да си правя напрежение непрекъснато - да дебна нещо си там
          по-добре спокойна да си дремя и да се чудя как да си прекарам времето
          Last edited by 15%; 12.02.2017, 05:18.
          Пътека се прави камък по камък!

Коментар

Принципно си прав, но нашите камбанарии са различни, съответно аз съм принуден да действам малко по-рисково с което да наваксвам доколкото мога по-слабите си активи. Графиката на Пандата доказва, че дори дадена компания да работи добре, тя се търгува с разлика от 7 пъти във времето. Идеята е ако може човек да прибере част от тази разлика. Приемаме, че компания х изкарва по 1 лв/ година печалба и се търгува за 10 лв. Работи добре и следващата година изкара 2 лв,. В този случай е редно да се търгува на 20 лв., но фактите говорят, че често тя започва да се търгува на 30 лв. Третата година се търгува на 100 лв. вместо на 30 лв при 3 лв. печалба. Трябва в даден момент човек да каже стоп, да изчака на кеш и да си купи пак от нея, но при по-изгодно съотношение. Въпросът е кога да каже стоп!?!?
            по принцип е така
            но аз въобще не съм сигурен, че мога да го направя това нещо
            да уцеля момента на нещо си там и то в по-големия брой от врътките
            затова и не го правя
            а и защо да си правя напрежение непрекъснато - да дебна нещо си там
            по-добре спокойна да си дремя и да се чудя как да си прекарам времето

Коментар

Имах предвид продавайки примерно 50К акции между 0.70-1.00 и купувайки пак 50К акции между 0.70-1.00. Гледаш някакви движения напред назад и малки печалби/загуби но каква информация ще ти даде подобна търговия. Когато всичко е ясно какво точно ще се случи - цената вече ще е до голяма степен отиграна и вече процентите нагоре надолу ще са по стабилни поне до следващият отчет

Ако твоят таргет е 10%-15% на година си взимаш дивидентни акции и няма какво да следиш борсата ден за ден и пак ще правиш добри пари поне до края на бичи тренда. В края на бичи тренда е добре да си разпродал поне част от дивидентните защото и те ще паднат доста

Под продажба на Донев имах предвид продажба, а не спекула! Почти съм убеден, че нето той загуби минимум 6-цифрен брой акции на цена под 85 ст.! Трябва и аз да започна с твърдия тон към теб ако се задълбая във фактите, но не искам да го правя предвид часа! Ако може да ми кажеш къде да намеря устойчив дивидент в диапазона на 10-15% на година, ще те направя милионер, обещавам.
              Last edited by 15%; 12.02.2017, 04:20.

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

а севтополис честно ли беше поделено?
                беше близо до счетоводната цена но ни се искаше да е по щедър пак изкарахме добри пари

Коментар

Говорим за едно и също, но ти го възприемаш по един начин, аз по друг. Не намирам нищо логично в това, човек да продаде примерно 100 000 акции със загуба от 80% примерно, просто защото имал много пари и не го интересували едни 100 000 лв. Ти лично какви залози би направил за човек с подобно поведение? Струва ли ти се предвидим?
                  Имах предвид продавайки примерно 50К акции между 0.70-1.00 и купувайки пак 50К акции между 0.70-1.00. Гледаш някакви движения напред назад и малки печалби/загуби но каква информация ще ти даде подобна търговия. Когато всичко е ясно какво точно ще се случи - цената вече ще е до голяма степен отиграна и вече процентите нагоре надолу ще са по стабилни поне до следващият отчет

Ако твоят таргет е 10%-15% на година си взимаш дивидентни акции и няма какво да следиш борсата ден за ден и пак ще правиш добри пари поне до края на бичи тренда. В края на бичи тренда е добре да си разпродал поне част от дивидентните защото и те ще паднат доста

Коментар

Вярно че можеше да я вземе преди време много по евтино но този човек има морално ниво под което няма да падне. Той пак ще изкара много пари но за разлика от други мажовци няма да иска всичко за него а ще подели с малките и затова пазара му вярва. А Доверие има златни бизнеси и имоти и ако се вгледате ще ги видите та можеше да си ги прехвърли за без пари по другите фирми както правят масата местни крадливи богаташи. Хора които карат коли за половин милион а няма да платят на работниците си с месеци - за съжаление в България са много този тип 'успешни' бизнесмени!

Та ако четете в темата за Доверие ще видите мои коментари за действия които говореха че няма да прецака малките - пример с Медика която я прехвърли според мен на разумни нива в Софарма. Все пак този човек гледа дългосрочно на пазара а не да вземе едни пари и да замине в пенсия за Дубай или Южна Африка .......
                    а севтополис честно ли беше поделено?
                    destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

хаха и колко е продавал купува продава някакви малки количества на пазара за ликвидност или просто за кеф. Нали не мислиш че човек който има богатство над знам ли колко е примерно 200-300 милиона е седнал да го мисли за 50-100 хил акции напред назад

Представи си че ти си с подобно богатство и сядаш пред платформата да си правиш кефа - пиеш си кафето и напред назад 50 хил акции а ние малките на пазара се чудим какво си мислел
                      Говорим за едно и също, но ти го възприемаш по един начин, аз по друг. Не намирам нищо логично в това, човек да продаде примерно 100 000 акции със загуба от 80% примерно, просто защото имал много пари и не го интересували едни 100 000 лв. Ти лично какви залози би направил за човек с подобно поведение? Струва ли ти се предвидим?

Коментар

хаха и колко е продавал купува продава някакви малки количества на пазара за ликвидност или просто за кеф. Нали не мислиш че човек който има богатство над знам ли колко е примерно 200-300 милиона е седнал да го мисли за 50-100 хил акции напред назад

Представи си че ти си с подобно богатство и сядаш пред платформата да си правиш кефа - пиеш си кафето и напред назад 50 хил акции а ние малките на пазара се чудим какво си мислел
                        Така ли правят хората с пари ......

Коментар

Ок, а имаш ли обясненение защо продаваше на 80-85 ст.? Пак повтарям, че не съм 100% сигурен в това, но ако някой каже обратното ще се разровя.

Коментар

• Първоначално изпратено от malkia Muk Разгледай мнение

Не ни хвърляй в джаза сега за 8 клас. Няма как да стане това. Слушаи хората които са на пазар от от първа чатсна банка, знаеш ли какво е това като си бил 8 клас. ???? или молов банк или банка славяни лили тсб.лекс, т.н ????Говорете си но не се вземайте насреиозно. Тинйджърски заигравки ....
                            Помня, че веднъж Шарл ІХ-ий каза за господин Колини, че мъдростта, а не старостта е посребрила брадата му. Това, че си по-стар на борсата от Пандов, че значи, че си по-мъдър и знаещ от него.
                            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение

не е ли по-добре каквото си купил и като работи добре да го държиш
                              новите пари влагаш където прецениш
                              ???
                              По-добре е, но ако активът ти, макар добре работещ, стане очевидно ного надценен?
                              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Вярно че можеше да я вземе преди време много по евтино но този човек има морално ниво под което няма да падне. Той пак ще изкара много пари но за разлика от други мажовци няма да иска всичко за него а ще подели с малките и затова пазара му вярва. А Доверие има златни бизнеси и имоти и ако се вгледате ще ги видите та можеше да си ги прехвърли за без пари по другите фирми както правят масата местни крадливи богаташи. Хора които карат коли за половин милион а няма да платят на работниците си с месеци - за съжаление в България са много този тип 'успешни' бизнесмени!

Та ако четете в темата за Доверие ще видите мои коментари за действия които говореха че няма да прецака малките - пример с Медика която я прехвърли според мен на разумни нива в Софарма. Все пак този човек гледа дългосрочно на пазара а не да вземе едни пари и да замине в пенсия за Дубай или Южна Африка .......

Ок, а имаш ли обясненение защо продаваше на 80-85 ст.? Пак повтарям, че не съм 100% сигурен в това, но ако някой каже обратното ще се разровя.

Коментар

Working...
                                X