IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

същите тези доверие дето с подкрепа си вдигнаха капитала на 1.48 през 2012
    http://www.investor.bg/novini-i-anal...peshno-135874/

не мога да го разбера донев, тази компания я владее от сума ти време и преди можеше да я вземе цялата много по-евтино
    Вярно че можеше да я вземе преди време много по евтино но този човек има морално ниво под което няма да падне. Той пак ще изкара много пари но за разлика от други мажовци няма да иска всичко за него а ще подели с малките и затова пазара му вярва. А Доверие има златни бизнеси и имоти и ако се вгледате ще ги видите та можеше да си ги прехвърли за без пари по другите фирми както правят масата местни крадливи богаташи. Хора които карат коли за половин милион а няма да платят на работниците си с месеци - за съжаление в България са много този тип 'успешни' бизнесмени!

Та ако четете в темата за Доверие ще видите мои коментари за действия които говореха че няма да прецака малките - пример с Медика която я прехвърли според мен на разумни нива в Софарма. Все пак този човек гледа дългосрочно на пазара а не да вземе едни пари и да замине в пенсия за Дубай или Южна Африка .......

Коментар

• Първоначално изпратено от Бик в атака Разгледай мнение
      Вие още ли не сте разбрали, че над 90% от търговията се дължи на психология, а не на финансови показатели?
      +111
      абсолютно съм съгласен с теб и фактологията го доказва!!!
      "В очите на завистта всеки успех е престъпление.."

Коментар

• -
        Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

Ти как разбираш кога психологията сочи нагоре и кога надолу? Има ли някакви ясни измерители или е на база опит и нюх?
        Опита си казва думата
        Last edited by Бик в атака; 12.02.2017, 02:26.
        Събитията не винаги отговарят на очакванията!

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

...., но специално към Доверие, намирам действията му за крайно непоследователни.

Непоследователни в твоите очи, а в неговите планове как ли изглеждат ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Бик в атака Разгледай мнение
            Вие още ли не сте разбрали, че над 90% от търговията се дължи на психология, а не на финансови показатели?
            Ти как разбираш кога психологията сочи нагоре и кога надолу? Има ли някакви ясни измерители или е на база опит и нюх?
            Пътека се прави камък по камък!

Коментар

не мога да го разбера донев, тази компания я владее от сума ти време и преди можеше да я вземе цялата много по-евтино
              Точно! По принцип харесвам Донев като управник, но специално към Доверие, намирам действията му за крайно непоследователни.

Коментар

• Вие още ли не сте разбрали, че над 90% от търговията се дължи на психология, а не на финансови показатели?
                Събитията не винаги отговарят на очакванията!

Коментар

Имах нещо съвсем различно предвид с примера.
                  Относно двете компании, които си визирал - поздравявам всички, които изкарвате пари оттам, редно е смелостта да бъде възнаградена. Аз лично съм ги продал и двете на малка печалба. Продал съм ги, защото всичко видяно от мен до този момент говори, че тяхното бъдеще зависи на 100% от двама човека. И тъй като нямам представа какво им се върти в главите, приемам, че е хазарт и гледам да се отдръпна. Шишо въобще няма да го коментирам, още по-малко да се мъча да предвидя действията му. Дано не бъркам, но мисля, че Донев продаваше за дълъг период Доверие на 80-85 ст. преди време. Сега му е хрумнала някаква идея и всичко се преобръща, всичко вече е розово. Всъщност не съм сигурен защо така стана - дали защото участниците очакват бъдещо търгово или подобряване на резултатите /мисля, че са твърде далеч за Софикс/. Най-вероятно е първото и пожелавам успех!
                  същите тези доверие дето с подкрепа си вдигнаха капитала на 1.48 през 2012
                  http://www.investor.bg/novini-i-anal...peshno-135874/

destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение

Ами май не е баш така-една компания "доверие" се е търгувала дълго на 60 ст като е на загуба,сега се търгува на над 1,50 и пак е на загуба,щото някоя др. компания е решила да си увеличи пакета!Или пък др. компания "гагарин" се е търгувала дълго време около 40-45лв ,сега е удвоила и утроила печалбата си и пак там се търгува!
                    Доверие не е на загуба от доста време ако изключим еднократните ефекти от преоценки. Да видим консолидираният отчет за годината - поне 1.5 милиона печалба очаквам за последното тримесечие пък да видим. А и Софарма иска контролен пакет малка подробност

А Гагарин го свързвам с Пеевски и рядко поглеждам отчетите дори. Успех с компанията дано ти донесе печалба.

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение

Ами май не е баш така-една компания "доверие" се е търгувала дълго на 60 ст като е на загуба,сега се търгува на над 1,50 и пак е на загуба,щото някоя др. компания е решила да си увеличи пакета!Или пък др. компания "гагарин" се е търгувала дълго време около 40-45лв ,сега е удвоила и утроила печалбата си и пак там се търгува!
                      Имах нещо съвсем различно предвид с примера.
                      Относно двете компании, които си визирал - поздравявам всички, които изкарвате пари оттам, редно е смелостта да бъде възнаградена. Аз лично съм ги продал и двете на малка печалба. Продал съм ги, защото всичко видяно от мен до този момент говори, че тяхното бъдеще зависи на 100% от двама човека. И тъй като нямам представа какво им се върти в главите, приемам, че е хазарт и гледам да се отдръпна. Шишо въобще няма да го коментирам, още по-малко да се мъча да предвидя действията му. Дано не бъркам, но мисля, че Донев продаваше за дълъг период Доверие на 80-85 ст. преди време. Сега му е хрумнала някаква идея и всичко се преобръща, всичко вече е розово. Всъщност не съм сигурен защо така стана - дали защото участниците очакват бъдещо търгово или подобряване на резултатите /мисля, че са твърде далеч за Софикс/. Най-вероятно е първото и пожелавам успех!

Коментар

Принципно си прав, но нашите камбанарии са различни, съответно аз съм принуден да действам малко по-рисково с което да наваксвам доколкото мога по-слабите си активи. Графиката на Пандата доказва, че дори дадена компания да работи добре, тя се търгува с разлика от 7 пъти във времето. Идеята е ако може човек да прибере част от тази разлика. Приемаме, че компания х изкарва по 1 лв/ година печалба и се търгува за 10 лв. Работи добре и следващата година изкара 2 лв,. В този случай е редно да се търгува на 20 лв., но фактите говорят, че често тя започва да се търгува на 30 лв. Третата година се търгува на 100 лв. вместо на 30 лв при 3 лв. печалба. Трябва в даден момент човек да каже стоп, да изчака на кеш и да си купи пак от нея, но при по-изгодно съотношение. Въпросът е кога да каже стоп!?!?

Коментар

защото в един момент става надценено - сфи на 3 лева например много ми харесваше, сега на 6 вече съм пас
                          Панда ти и на 4.50 беше ок. Мисля че малко след това обяви че продаде.
                          Моят портфейл да кажа не знам ок ли е или не.

Хим - 45.08% - 1.62лв
                          СФИ - 36.03% - 4.56лв
                          Сега Доверие, до скоро беше АТЕРА 18.66% - 1.49

и сега ще чакам.
                          Средна доходност от началото на годината 4,58%

Успех на всички

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение

не е ли по-добре каквото си купил и като работи добре да го държиш
                            новите пари влагаш където прецениш
                            ???
                            защото в един момент става надценено - сфи на 3 лева например много ми харесваше, сега на 6 вече съм пас
                            destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от malkia Muk Разгледай мнение

Не ни хвърляй в джаза сега за 8 клас. Няма как да стане това. Слушаи хората които са на пазар от от първа чатсна банка, знаеш ли какво е това като си бил 8 клас. ???? или молов банк или банка славяни лили тсб.лекс, т.н ????Говорете си но не се вземайте насреиозно. Тинйджърски заигравки ....
                              дори да имаш повече опит, това не значи нищо. може някой дори с няколко месеца на пазара да е прав, нали?

фактор чак не съм, но като си пиша анализите в sa разни хора ме следват и хвалят, да се чуди човек защо ли

Коментар

аз съм на пазара от над 9 години, следя бфб от над 15 години когато бях 8-ми клас
                                Не ни хвърляй в джаза сега за 8 клас. Няма как да стане това. Слушаи хората които са на пазар от от първа чатсна банка, знаеш ли какво е това като си бил 8 клас. ???? или молов банк или банка славяни лили тсб.лекс, т.н ????Говорете си но не се вземайте насреиозно. Тинйджърски заигравки ....
                                търся преподавателка, за уроци по пиано, математика, масаж и испански

Коментар

Working...
                                X