If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
От Софарма/покрай Сефтополис/ излязох на загуба. Разделих се с двете Енерго про със съжаление, на печалба и без съжаление се разделих с Атера, М+С, ХЕС, Тексим и ФПП. Бреф трябваше да го запазя. Лично мнение. Успех на всички.
От Софарма/покрай Сефтополис/ излязох на загуба. Разделих се с двете Енерго про със съжаление, на печалба и без съжаление се разделих с Атера, М+С, ХЕС, Тексим и ФПП. Бреф трябваше да го запазя. Лично мнение. Успех на всички.
Mи бива, главно в уейт анд сии моуд.
20 позиции в момента.
19% борсова земя ( атера)
9% Бреф
5% Други на бфб ( гага, хим/п/ свилоза, хес)
23% Фарма (главно биотехи) hqh, gild,thq,thw
19% Разни къси индексни и секторни на нисе.
14% NSU + index cefs - bxmx. qqqx, etj, etw
11% cash $
Aтерките малко повече отколкото ми се ще, ма си ги играя от близо 5г и средната ми е бая под пазарната, демек не е да не е сейфти такава експозиция, хеле пък както са и оценени на 2/3 от реалната пазарна цена на активите си.
Левъридж 10%, ма има и толкова кеш насреща, тъй че почти на 100% инвестиран.
4.6% чиста текуща диви доходност в/у целия портфейл.
Таргет - 5.6 - 5.8% такава осигурена от 80-85% диви пф ( все трябва да си има и едни 15-20% кеш и за спекулка за чесане на пръстите ), което не е особено трудно постижимо стига маркета да се скине едно 15-20% поне та да се наместя сгодно там където искам.
Моят портфейл си е все същия, с малко допълвания по опредлени позиции. За момента е на + 9% от началото на годината, без дивидентите.
Основни позиции: инфраструктура, логистика и петролни компании.
Mи бива, главно в уейт анд сии моуд.
20 позиции в момента.
19% борсова земя ( атера)
9% Бреф
5% Други на бфб ( гага, хим/п/ свилоза, хес)
23% Фарма (главно биотехи) hqh, gild,thq,thw
19% Разни къси индексни и секторни на нисе.
14% NSU + index cefs - bxmx. qqqx, etj, etw
11% cash $
Aтерките малко повече отколкото ми се ще, ма си ги играя от близо 5г и средната ми е бая под пазарната, демек не е да не е сейфти такава експозиция, хеле пък както са и оценени на 2/3 от реалната пазарна цена на активите си.
Левъридж 10%, ма има и толкова кеш насреща, тъй че почти на 100% инвестиран.
4.6% чиста текуща диви доходност в/у целия портфейл.
Таргет - 5.6 - 5.8% такава осигурена от 80-85% диви пф ( все трябва да си има и едни 15-20% кеш и за спекулка за чесане на пръстите ), което не е особено трудно постижимо стига маркета да се скине едно 15-20% поне та да се наместя сгодно там където искам.
От тия трите само Райфата я виждам ...дългосрочна. Докато не паднат санкциите срещу Русия едва ще се види съществено движение нагоре.
Сантандер и Уникредит ще се изстрелят след референдума но вероятно за кратко - до месец. Уникредит може да качи и преди това , достатъчно е да се появи новина в следващите дни, че са изпрали нов СЕО.... Неизбежно е , не могат да бавят много избора - особено в сегашната ситуация. Въпросителната е в това доколко още може да отиде надолу.
И при трите има намесен политически риск, който според мен повече тежи отколкото фундаменталните показатели, но в голямата си степен е калкулиран в цената.
Основно политиката ще движи цените тази година :
- колкото и да натискат Европа на САЩ им трябва споразумение и ЕU на каишка отколкото разпад
- да не заравяме за Марио Драги - винаги може да зареди базуката
......
Относно фундамента - никога не съм се доверявал на публикувани данни, особено при банки....
Но , .ако англичаните решат да излязат ще стане голяма бъркотия поне няколко месеца и тогава ще си ги сложа под дюшека и ще ги гледам догодина след дивидентите
сантандер...банката е добра ,като ареалбанк ..
испанците са непредсказуеми ,ако спечели подемос или няма правителство няма да има рали..това са вътрешните проблеми ,който имат и финансова страна...
Уникредик е банка на емоциите днес с 5% ако директора е седнал накриво ,утре ако сие купил нов стол е с 5 % нагоре...там имат ликвидни проблеми...не бих влезнал в италианска банка повече от седмица ,виж и спада от 2009 г та тя е в непрекъснати проблеми...
райфата е най стабилна, но е вързана с Русия....
От тия трите само Райфата я виждам ...дългосрочна. Докато не паднат санкциите срещу Русия едва ще се види съществено движение нагоре.
Сантандер и Уникредит ще се изстрелят след референдума но вероятно за кратко - до месец. Уникредит може да качи и преди това , достатъчно е да се появи новина в следващите дни, че са изпрали нов СЕО.... Неизбежно е , не могат да бавят много избора - особено в сегашната ситуация. Въпросителната е в това доколко още може да отиде надолу.
И при трите има намесен политически риск, който според мен повече тежи отколкото фундаменталните показатели, но в голямата си степен е калкулиран в цената.
Основно политиката ще движи цените тази година :
- колкото и да натискат Европа на САЩ им трябва споразумение и ЕU на каишка отколкото разпад
- да не заравяме за Марио Драги - винаги може да зареди базуката
......
Относно фундамента - никога не съм се доверявал на публикувани данни, особено при банки....
Но , .ако англичаните решат да излязат ще стане голяма бъркотия поне няколко месеца и тогава ще си ги сложа под дюшека и ще ги гледам догодина след дивидентите
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар