IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от balarev Разгледай мнение
    1CZ - 41,26 %
    3CZ - 22,65 %
    6C4P - 10,75 %
    6C4 - 9,10 %
    FIB - 8,80 %
    CCB - 4,16 %
    ROZA - 2,27 %
    ZHBG - 1,02 %

От Софарма/покрай Сефтополис/ излязох на загуба. Разделих се с двете Енерго про със съжаление, на печалба и без съжаление се разделих с Атера, М+С, ХЕС, Тексим и ФПП. Бреф трябваше да го запазя. Лично мнение. Успех на всички.
    хубав портфейл. Поздравления за избора на хим

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
      литна като тапа на шампанско
      викаш толкова силно ги биеш мечките че хвръкват
      destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнение
        Банда, как са портфейлите?
        литна като тапа на шампанско

Коментар

• 1CZ - 41,26 %
          3CZ - 22,65 %
          6C4P - 10,75 %
          6C4 - 9,10 %
          FIB - 8,80 %
          CCB - 4,16 %
          ROZA - 2,27 %
          ZHBG - 1,02 %

От Софарма/покрай Сефтополис/ излязох на загуба. Разделих се с двете Енерго про със съжаление, на печалба и без съжаление се разделих с Атера, М+С, ХЕС, Тексим и ФПП. Бреф трябваше да го запазя. Лично мнение. Успех на всички.

Коментар

• аз 100 % 6С4

Коментар

• Ето и моя скромен портфейл. Софарма, ЧЕЗ Електро и Разпределение са ми отскоро.

0SP *2.95%
              1CZ. *10.33%
              3CZ* 12.01%
              ATERA*/*6A6. 6.66%
              BREF*/*5BU. *25.35%
              LACH*/*4KX* 1.58%
              **SFARM*/*3JR. 3.47%
              *SFI*/*6S6. *8%
              **SFTRD*/*SO5. 29.1%

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                То тук за мен е на нива където може да се почне внимателно изграждане на къса секторна позиция.
                Почнал съм- CEQP, SM, SWN, DNR, DYN, WPX

Коментар

Основни позиции: инфраструктура, логистика и петролни компании.
                  То тук за мен е на нива където може да се почне внимателно изграждане на къса секторна позиция.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                    Mи бива, главно в уейт анд сии моуд.
                    20 позиции в момента.

19% борсова земя ( атера)
                    9% Бреф
                    5% Други на бфб ( гага, хим/п/ свилоза, хес)
                    23% Фарма (главно биотехи) hqh, gild,thq,thw
                    19% Разни къси индексни и секторни на нисе.
                    14% NSU + index cefs - bxmx. qqqx, etj, etw
                    11% cash $

Aтерките малко повече отколкото ми се ще, ма си ги играя от близо 5г и средната ми е бая под пазарната, демек не е да не е сейфти такава експозиция, хеле пък както са и оценени на 2/3 от реалната пазарна цена на активите си.
                    Левъридж 10%, ма има и толкова кеш насреща, тъй че почти на 100% инвестиран.
                    4.6% чиста текуща диви доходност в/у целия портфейл.
                    Таргет - 5.6 - 5.8% такава осигурена от 80-85% диви пф ( все трябва да си има и едни 15-20% кеш и за спекулка за чесане на пръстите ), което не е особено трудно постижимо стига маркета да се скине едно 15-20% поне та да се наместя сгодно там където искам.
                    Моят портфейл си е все същия, с малко допълвания по опредлени позиции. За момента е на + 9% от началото на годината, без дивидентите.

Основни позиции: инфраструктура, логистика и петролни компании.
                    “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

Mи бива, главно в уейт анд сии моуд.
                      20 позиции в момента.

19% борсова земя ( атера)
                      9% Бреф
                      5% Други на бфб ( гага, хим/п/ свилоза, хес)
                      23% Фарма (главно биотехи) hqh, gild,thq,thw
                      19% Разни къси индексни и секторни на нисе.
                      14% NSU + index cefs - bxmx. qqqx, etj, etw
                      11% cash $

Aтерките малко повече отколкото ми се ще, ма си ги играя от близо 5г и средната ми е бая под пазарната, демек не е да не е сейфти такава експозиция, хеле пък както са и оценени на 2/3 от реалната пазарна цена на активите си.
                      Левъридж 10%, ма има и толкова кеш насреща, тъй че почти на 100% инвестиран.
                      4.6% чиста текуща диви доходност в/у целия портфейл.
                      Таргет - 5.6 - 5.8% такава осигурена от 80-85% диви пф ( все трябва да си има и едни 15-20% кеш и за спекулка за чесане на пръстите ), което не е особено трудно постижимо стига маркета да се скине едно 15-20% поне та да се наместя сгодно там където искам.

Коментар

• Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение
                        Доста смело Надявам се да си го формирал на цени близки до сегашните. Успех и от мен!
                        С доста осредняване

Коментар

Спинкат

Коментар

• Банда, как са портфейлите?
                            “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                              От тия трите само Райфата я виждам ...дългосрочна. Докато не паднат санкциите срещу Русия едва ще се види съществено движение нагоре.
                              Сантандер и Уникредит ще се изстрелят след референдума но вероятно за кратко - до месец. Уникредит може да качи и преди това , достатъчно е да се появи новина в следващите дни, че са изпрали нов СЕО.... Неизбежно е , не могат да бавят много избора - особено в сегашната ситуация. Въпросителната е в това доколко още може да отиде надолу.
                              И при трите има намесен политически риск, който според мен повече тежи отколкото фундаменталните показатели, но в голямата си степен е калкулиран в цената.
                              Основно политиката ще движи цените тази година :
                              - колкото и да натискат Европа на САЩ им трябва споразумение и ЕU на каишка отколкото разпад
                              - да не заравяме за Марио Драги - винаги може да зареди базуката
                              ......
                              Относно фундамента - никога не съм се доверявал на публикувани данни, особено при банки....
                              Но , .ако англичаните решат да излязат ще стане голяма бъркотия поне няколко месеца и тогава ще си ги сложа под дюшека и ще ги гледам догодина след дивидентите

сантандер...банката е добра ,като ареалбанк ..
                              испанците са непредсказуеми ,ако спечели подемос или няма правителство няма да има рали..това са вътрешните проблеми ,който имат и финансова страна...
                              Уникредик е банка на емоциите днес с 5% ако директора е седнал накриво ,утре ако сие купил нов стол е с 5 % нагоре...там имат ликвидни проблеми...не бих влезнал в италианска банка повече от седмица ,виж и спада от 2009 г та тя е в непрекъснати проблеми...
                              райфата е най стабилна, но е вързана с Русия....

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                                Райфа, Уникерит и Сантандер ме заинтригуваха
                                От тия трите само Райфата я виждам ...дългосрочна. Докато не паднат санкциите срещу Русия едва ще се види съществено движение нагоре.
                                Сантандер и Уникредит ще се изстрелят след референдума но вероятно за кратко - до месец. Уникредит може да качи и преди това , достатъчно е да се появи новина в следващите дни, че са изпрали нов СЕО.... Неизбежно е , не могат да бавят много избора - особено в сегашната ситуация. Въпросителната е в това доколко още може да отиде надолу.
                                И при трите има намесен политически риск, който според мен повече тежи отколкото фундаменталните показатели, но в голямата си степен е калкулиран в цената.
                                Основно политиката ще движи цените тази година :
                                - колкото и да натискат Европа на САЩ им трябва споразумение и ЕU на каишка отколкото разпад
                                - да не заравяме за Марио Драги - винаги може да зареди базуката
                                ......
                                Относно фундамента - никога не съм се доверявал на публикувани данни, особено при банки....
                                Но , .ако англичаните решат да излязат ще стане голяма бъркотия поне няколко месеца и тогава ще си ги сложа под дюшека и ще ги гледам догодина след дивидентите
                                За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

Working...
                                X