IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение

Ами май не е баш така-една компания "доверие" се е търгувала дълго на 60 ст като е на загуба,сега се търгува на над 1,50 и пак е на загуба,щото някоя др. компания е решила да си увеличи пакета!Или пък др. компания "гагарин" се е търгувала дълго време около 40-45лв ,сега е удвоила и утроила печалбата си и пак там се търгува!
    Имах нещо съвсем различно предвид с примера.
    Относно двете компании, които си визирал - поздравявам всички, които изкарвате пари оттам, редно е смелостта да бъде възнаградена. Аз лично съм ги продал и двете на малка печалба. Продал съм ги, защото всичко видяно от мен до този момент говори, че тяхното бъдеще зависи на 100% от двама човека. И тъй като нямам представа какво им се върти в главите, приемам, че е хазарт и гледам да се отдръпна. Шишо въобще няма да го коментирам, още по-малко да се мъча да предвидя действията му. Дано не бъркам, но мисля, че Донев продаваше за дълъг период Доверие на 80-85 ст. преди време. Сега му е хрумнала някаква идея и всичко се преобръща, всичко вече е розово. Всъщност не съм сигурен защо така стана - дали защото участниците очакват бъдещо търгово или подобряване на резултатите /мисля, че са твърде далеч за Софикс/. Най-вероятно е първото и пожелавам успех!
    Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

Принципно си прав, но нашите камбанарии са различни, съответно аз съм принуден да действам малко по-рисково с което да наваксвам доколкото мога по-слабите си активи. Графиката на Пандата доказва, че дори дадена компания да работи добре, тя се търгува с разлика от 7 пъти във времето. Идеята е ако може човек да прибере част от тази разлика. Приемаме, че компания х изкарва по 1 лв/ година печалба и се търгува за 10 лв. Работи добре и следващата година изкара 2 лв,. В този случай е редно да се търгува на 20 лв., но фактите говорят, че често тя започва да се търгува на 30 лв. Третата година се търгува на 100 лв. вместо на 30 лв при 3 лв. печалба. Трябва в даден момент човек да каже стоп, да изчака на кеш и да си купи пак от нея, но при по-изгодно съотношение. Въпросът е кога да каже стоп!?!?
      Ами май не е баш така-една компания "доверие" се е търгувала дълго на 60 ст като е на загуба,сега се търгува на над 1,50 и пак е на загуба,щото някоя др. компания е решила да си увеличи пакета!Или пък др. компания "гагарин" се е търгувала дълго време около 40-45лв ,сега е удвоила и утроила печалбата си и пак там се търгува!

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

защото в един момент става надценено - сфи на 3 лева например много ми харесваше, сега на 6 вече съм пас
        Панда ти и на 4.50 беше ок. Мисля че малко след това обяви че продаде.
        Моят портфейл да кажа не знам ок ли е или не.

Хим - 45.08% - 1.62лв
        СФИ - 36.03% - 4.56лв
        Сега Доверие, до скоро беше АТЕРА 18.66% - 1.49

и сега ще чакам.
        Средна доходност от началото на годината 4,58%

Успех на всички

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение

не е ли по-добре каквото си купил и като работи добре да го държиш
          новите пари влагаш където прецениш
          ???
          защото в един момент става надценено - сфи на 3 лева например много ми харесваше, сега на 6 вече съм пас
          destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от malkia Muk Разгледай мнение

Не ни хвърляй в джаза сега за 8 клас. Няма как да стане това. Слушаи хората които са на пазар от от първа чатсна банка, знаеш ли какво е това като си бил 8 клас. ???? или молов банк или банка славяни лили тсб.лекс, т.н ????Говорете си но не се вземайте насреиозно. Тинйджърски заигравки ....
            дори да имаш повече опит, това не значи нищо. може някой дори с няколко месеца на пазара да е прав, нали?

фактор чак не съм, но като си пиша анализите в sa разни хора ме следват и хвалят, да се чуди човек защо ли
            destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

аз съм на пазара от над 9 години, следя бфб от над 15 години когато бях 8-ми клас
              Не ни хвърляй в джаза сега за 8 клас. Няма как да стане това. Слушаи хората които са на пазар от от първа чатсна банка, знаеш ли какво е това като си бил 8 клас. ???? или молов банк или банка славяни лили тсб.лекс, т.н ????Говорете си но не се вземайте насреиозно. Тинйджърски заигравки ....
              търся преподавателка, за уроци по пиано, математика, масаж и испански

Коментар

• Първоначално изпратено от malkia Muk Разгледай мнение

Abe човек ти си 2 години само на пазара и вече се мислиш фактор. КАкво са 2г . Та ние сме пазар от 15 г. ))) САМО. Представи си!!!! САМО 15 г. !!!!! а НИ ПРЕДСТОИ ДА СТАНЕМ НА 10О след време, Е сам си отговори в коя фаза сме !!!!! Виж чарта !!! - тсравнемо с американците ние сега сме малко вслед 1929.... Какво следва след това - гърчене, мимикрия, плюене ... и накрая - БУУУУУМ )))) (за изненада на публиката)
                аз съм на пазара от над 9 години, следя бфб от над 15 години когато бях 8-ми клас

Коментар

работи до един момент, точно като дотком бума и имотния балон

http://www.multpl.com/shiller-pe/
                  само в два периода в историята пазарът е бил по-надценен, това което следва не е красиво

и аз не се възползвам много, въпреки че успях да удвоя при лавена и захарни заводи. в момента съм в режим пазене при големия спад. може да дойде тази година, може и следващата, може и няколко години да не се случи, но на база глупостите които се случват в света, рано или късно ще дойде. предпочитам да пропусна 20% доходи няколко години ако това ме предпази от нещо стил 2007-8

пп. в момента съм в малък процес на преструктуриране на портфейла, в понеделник мисля да заема три нови позиции
                  Abe човек ти си 2 години само на пазара и вече се мислиш фактор. КАкво са 2г . Та ние сме пазар от 15 г. ))) САМО. Представи си!!!! САМО 15 г. !!!!! а НИ ПРЕДСТОИ ДА СТАНЕМ НА 10О след време, Е сам си отговори в коя фаза сме !!!!! Виж чарта !!! - тсравнемо с американците ние сега сме малко вслед 1929.... Какво следва след това - гърчене, мимикрия, плюене ... и накрая - БУУУУУМ )))) (за изненада на публиката)
                  търся преподавателка, за уроци по пиано, математика, масаж и испански

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение

???
                    Принципно си прав, но нашите камбанарии са различни, съответно аз съм принуден да действам малко по-рисково с което да наваксвам доколкото мога по-слабите си активи. Графиката на Пандата доказва, че дори дадена компания да работи добре, тя се търгува с разлика от 7 пъти във времето. Идеята е ако може човек да прибере част от тази разлика. Приемаме, че компания х изкарва по 1 лв/ година печалба и се търгува за 10 лв. Работи добре и следващата година изкара 2 лв,. В този случай е редно да се търгува на 20 лв., но фактите говорят, че често тя започва да се търгува на 30 лв. Третата година се търгува на 100 лв. вместо на 30 лв при 3 лв. печалба. Трябва в даден момент човек да каже стоп, да изчака на кеш и да си купи пак от нея, но при по-изгодно съотношение. Въпросът е кога да каже стоп!?!?
                    Last edited by 15%; 11.02.2017, 14:07.

Коментар

Хубава графика, но дали има такава, съчетаваща РЕ с лихвени проценти и парична маса? Не знам какви са били алтернативите на парите през онези периоди, а това според има огромно значение. Искам да кажа, че парите би трябвало да ходят при най-добрата си доходност. В някои периоди тя е 10%, в други 5%, в трети 2%. Докато не се появи алтернатива, не виждам причина да се местят, освен чисто психологическа, която обаче трудно се предсказва. А ако няма точен и конкретен измерител, цялата игра се превръща просто в хазарт. Този VIX например, не съм сигурен, че отразява бъдещето.
                      ???

Коментар

само в два периода в историята пазарът е бил по-надценен, това което следва не е красиво
                        Хубава графика, но дали има такава, съчетаваща РЕ с лихвени проценти и парична маса? Не знам какви са били алтернативите на парите през онези периоди, а това според има огромно значение. Искам да кажа, че парите би трябвало да ходят при най-добрата си доходност. В някои периоди тя е 10%, в други 5%, в трети 2%. Докато не се появи алтернатива, не виждам причина да се местят, освен чисто психологическа, която обаче трудно се предсказва. А ако няма точен и конкретен измерител, цялата игра се превръща просто в хазарт. Този VIX например, не съм сигурен, че отразява бъдещето.
                        Last edited by 15%; 11.02.2017, 13:31.

Коментар

И аз не спирам да се чудя на този според мен феномен. Лошото за нас в случая е, че той реално работи, а аз /за теб не знам/ не се възползвам от това. Имам някаква вътрешна спирачка, която ми казва, че няма логика в случващото се и по този начин изпускам сериозни печалби. Фактите говорят, че настроението на пазара е много над фундамента му. При тези обстоятелства е редно ние да се пригодим към пазара, но дали ще стане и кога?

и аз не се възползвам много, въпреки че успях да удвоя при лавена и захарни заводи. в момента съм в режим пазене при големия спад. може да дойде тази година, може и следващата, може и няколко години да не се случи, но на база глупостите които се случват в света, рано или късно ще дойде. предпочитам да пропусна 20% доходи няколко години ако това ме предпази от нещо стил 2007-8

пп. в момента съм в малък процес на преструктуриране на портфейла, в понеделник мисля да заема три нови позиции
                          Last edited by Black and white cat-foot; 11.02.2017, 13:11.

Коментар

невероятно е как всички ставате булиш за бфб след едни 30% нагоре. сякаш колкото по-скъпи стават компаниите, толкова повече са подценени.
                            И аз не спирам да се чудя на този според мен феномен. Лошото за нас в случая е, че той реално работи, а аз /за теб не знам/ не се възползвам от това. Имам някаква вътрешна спирачка, която ми казва, че няма логика в случващото се и по този начин изпускам сериозни печалби. Фактите говорят, че настроението на пазара е много над фундамента му. При тези обстоятелства е редно ние да се пригодим към пазара, но дали ще стане и кога?

Коментар

• Единственото което в момента има значение е физическото злато.

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение

Парите не миришели, казват!
                                Когато започнат да се печелят %-ти като в периода 2004-2007 чужденците ще се върнат в купом, по-предвидливите ще се върнат по-рано, а това ще стане рано или късно, но най вероятно няма да е в същия мащаб и %ти. Сега сме предимно малки и тук, там някой ДФ, ПФ и др, но те си играят своята игра, която в повечето случай се разминава с играта на нас малките.
                                Аз продължавам да се чудя, ти защо си губиш времето на БФБ?
                                Ясно показваш, че нямаш акции и интерес към БФБ.
                                Преди имах по-вече ,сега имам много по-малко ,колко за бъдещето не ме карай да казвам какво мисля щото хич няма да
                                ти хареса, пък и не искам някой да взема решение въз основа на мойте приказки.

Коментар

Working...
                                X