If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
По принцип на Бъфет приписват думите от сорта "Диверсификацията е за хората, които не знаят какво правят", но си е полезна. В момента имам усещането, че трябва да се концентрирам в тия двете. Скоро ще бъде само една. Като изконсумирам потенциала, на който се надявам, сигурно пак ще мина вариянт диверсификация. Но 3-5-7 компании максимум.
3-5-7-добре звучи. Това обаче зависи и от големината на портфейла. На БФБ не бих рискувал толкова, навън да, там е различно и когато реша излизам за минути, докато тук е мъка, не става.
Баси, аз съм 10 общо, на БФБ и навън. Почувствах се пре-диверсифициран!!! Ужас.
Ако можех щях да купувам и още, ама няма ресурс, а и прекалената диврсификация някак ме навежда на мисълта, че не знам какво правя.
Така, че 2 са си ОК според мен.
По принцип на Бъфет приписват думите от сорта "Диверсификацията е за хората, които не знаят какво правят", но си е полезна. В момента имам усещането, че трябва да се концентрирам в тия двете. Скоро ще бъде само една. Като изконсумирам потенциала, на който се надявам, сигурно пак ще мина вариянт диверсификация. Но 3-5-7 компании максимум.
Ако можех щях да купувам и още, ама няма ресурс, а и прекалената диврсификация някак ме навежда на мисълта, че не знам какво правя.
Това е някакъв предразсъдък за мен. При огромният избор на могъщи и/или перспективни компании по света - в различни отрасли, нормално е да диверсифицираш повече, стига да имаш възможност. Дори и в един отрасъл да концентрираш, пак обикновено имаш възможности за диверсификация. Примерно ако си си избрал автомобилостроене - къде по-напред?
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Импе, и моя портфейл е от две компании. По какъв начин това е нещо лошо?!?!? Или неправилно ?!?!
Може, но ти не си нагъл и арогантен и не се заяждаш постоянно с хората. Може да имаш две компании, след месец да имаш осем, а след година: една - това си е твое решение. Просто ми писна да търпя постоянни обиди и нападки от фортис, опитвам се да не му обръщам внимание, но наистина ми дойде до гуша. Не знам какъв му е проблемът, а и честно казано вече не ме и интересува.
Импе, и моя портфейл е от две компании. По какъв начин това е нещо лошо?!?!? Или неправилно ?!?!
ти за 3 хилки акции навън що нещо изписа и що акъли даде на цяла БГ, ако направиш навън след 100 години 30хилки - повече нещо от другаря Живков ще си надраскал май май
Тебе пък кой ти иска мнението и чий го дириш тука? Нали ми каза да не ти се пречкам из "твоите" (?!?!?) теми, а ти чий го дириш в тая тема - с твоите ДВЕ акции, дето във втората позиция с триста зора те накарахме да влезеш?
Хем нищо не разбира, хем нула желание да учи - хем дава акъл: ходи копай царевицата, аграр !!!
Както казах: смятам данъците, когато дивидентната доходност изчислявам - просто гледам това, което получавам реално в платформата си. А такси има и когато на БФБ си пазаруваш.
ти за 3 хилки акции навън що нещо изписа и що акъли даде на цяла БГ, ако направиш навън след 100 години 30хилки - повече нещо от другаря Живков ще си надраскал май май
нито данъци, нито такси )))) Но пък има "ного" велики компаниЙ)))))
Както казах: смятам данъците, когато дивидентната доходност изчислявам - просто гледам това, което получавам реално в платформата си. А такси има и когато на БФБ си пазаруваш.
Що да не може, аз толкова разпределих в 9 компании на БФБ. Ако не ползва бг ИП, които взимат 12 евро комисионна, може да си ги разпредели без много разходи.
Коментар