IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    Ърм. Ето какво нарисувах - колелца, касаещи старанието ми да се уча да инвестирам навън. В едното: разпределени според стойността на акциите в моментът. В другото: разпределение според изцоцаните дивиденти от. Тъй като имахме спорове относно това дали да се отчита моментна цена на акции или цена на купуване - с гордост ще река, че съм напред спрямо цената на покупка от всички компении, ако не броим Адмиралченцата - там - мъничко назад, но ги имам отскоро и още не изцоцал дивидентец:
    ПОРТФЕЙЛЪТ В ЛЕВА, не дивиденти или в хиляди лева, точно портфейл в лева.
    На този портфейл дивидента долу горе е към 150лв на година. Толкова много писане със замах тук за 150 лв .....

Коментар

• 1
      Last edited by fortiss; 26.12.2016, 04:42.

Коментар

Отраслово разпределение - малко еднообразната значи инвестирам - но вярвам в скоро време делът на слузестите компании ще расте. Не е и ного хубаво липсата на вътреотраслова диверсификация - тежестта на фармацията се дължи почти само на една компания, имотаджийските компании са едва две. Докато във финансово-застрахователският сектор има пет компании и шест емисии акции - това - добре.
        може и малко миньори да добавиш

Коментар

• Отраслово разпределение - малко еднообразната значи инвестирам - но вярвам в скоро време делът на слузестите компании ще расте. Не е и ного хубаво липсата на вътреотраслова диверсификация - тежестта на фармацията се дължи почти само на една компания, имотаджийските компании са едва две. Докато във финансово-застрахователският сектор има пет компании и шест емисии акции - това - добре.
          Attached Files
          Last edited by Императорът; 25.12.2016, 17:57. Причина: Ърм.
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

Липсват ми само жабоци и нефт и газ, но едва ли това ще се промени през 2017-та
            Купи си Жабоци Иначе ПДНГ надали и аз повече ще си купувам, даже може да ги шитна и тия... просто световните компании в браншът са не само безкрайно по-могъщи, но и по-доходоносни.

Коментар

...ето и Българските:
              Липсват ми само жабоци и нефт и газ, но едва ли това ще се промени през 2017-та

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

доволен съм - аз ги купих в долари, оперативно пък ранда не им влияе толкова колкото на другите копачи защото имат доста по-малко разходи за заплати като част от общите разходите. дългове няма, така че валутния риск е ок. разбира се по-слаб ранд е добре дошъл. по-скоро ме дразни слабата британска лира как влияе при панаф но какво да се прави

за дивидентите, аз лично ползвам това за сащ

http://caps.fool.com/screener.aspx

та си бях харесал от дивидентните тея двете
                https://www.google.com/finance?cid=331446642334755 ------ почти 8%, но нямат пълно покритие от печалбата защото п/е е почти 13, т.е. разпределят малко повече отколкото печелят

https://www.google.com/finance?cid=8836 - тая гумаджийница не дава много дивидент (само 1%), но прави обратно изкупуване на около 5% от акциите за година което си е супер за компания на п/е от под 10. гледах много компании с обратни изкупувания и тези са най-изгодните
                Благодаря, драги
                Значи ти си си купил американските таковата на дигърските акции, дето са по 4 еврака? И аз за тях мислех един вид. А колко данък ти цоцат?

Коментар

• ...ето и Българските:

Attached Files

Коментар

• Ърм. Ето какво нарисувах - колелца, касаещи старанието ми да се уча да инвестирам навън. В едното: разпределени според стойността на акциите в моментът. В другото: разпределение според изцоцаните дивиденти от. Тъй като имахме спорове относно това дали да се отчита моментна цена на акции или цена на купуване - с гордост ще река, че съм напред спрямо цената на покупка от всички компении, ако не броим Адмиралченцата - там - мъничко назад, но ги имам отскоро и още не изцоцал дивидентец:

Attached Files

Коментар

Доволен ли си от нигърските дигъри Дъ-Ръ-Дъ? Там няма ли валутен риск? Щото моите посредници запитах за тях - дали могат да ми земат малко.

И аз в моментът издирвам секси компании, снасящи сосно, защото открих опция за търсене по дивидентна доходност в сайтът на Франкфуртската. И бях но-о-ого доволен, че британските компании, дето ги имам или съм си ги заплюл са сред челните по доходност - водят Мидичките и Бъ-Пъ. `начи съм ги целил кат` тако`а. Ама и още си намирам, де...
                      доволен съм - аз ги купих в долари, оперативно пък ранда не им влияе толкова колкото на другите копачи защото имат доста по-малко разходи за заплати като част от общите разходите. дългове няма, така че валутния риск е ок. разбира се по-слаб ранд е добре дошъл. по-скоро ме дразни слабата британска лира как влияе при панаф но какво да се прави

за дивидентите, аз лично ползвам това за сащ

http://caps.fool.com/screener.aspx

та си бях харесал от дивидентните тея двете
                      https://www.google.com/finance?cid=331446642334755 ------ почти 8%, но нямат пълно покритие от печалбата защото п/е е почти 13, т.е. разпределят малко повече отколкото печелят

https://www.google.com/finance?cid=8836 - тая гумаджийница не дава много дивидент (само 1%), но прави обратно изкупуване на около 5% от акциите за година което си е супер за компания на п/е от под 10. гледах много компании с обратни изкупувания и тези са най-изгодните
                      Last edited by Black and white cat-foot; 23.12.2016, 14:15.
                      destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
                        купих още малко панаф с дивидента от панаф бях си харесал голдплат, но се оказа че ги няма в иб. продадох унипак, парите идват следващата седмица и мисля да купя още свилоза. международния портфейл в долари е на минус почти 7%, но долара в момента е доста по-скъп от май месец. като цяло общия ми портфейл за 2016 за момента е или малко + или малко -, може да се промени доста до края на годината че златните компании са много волатилни (случвало се е някои от тях да мърдат с над 15% за ден). абе като цяло можеше по-добре, можеше и по-зле. по едно време бях на + над 60% ама какво да се прави, очаквах че нещо подобно може да се случи със златото (последните 20 години има два случая да е връщало много в бичи пазар). хоризонта ми остава 2019. тази година основната промяна в мисленето ми е, че мениджмънта е много по-важен за мен, затова и разкарах хармъни, акуа металс, луфтханза и унипак. софарма имоти и лавена ги продадох защото мисля че са вече твърде скъпи. мързи ме да правя колелца в момента, но портфейла ми включва дрд, панаф, теранга, голден ароу, свилоза, захарни заводи. искам да добавя и голдплат, но за момента не мога
                        Доволен ли си от нигърските дигъри Дъ-Ръ-Дъ? Там няма ли валутен риск? Щото моите посредници запитах за тях - дали могат да ми земат малко.

И аз в моментът издирвам секси компании, снасящи сосно, защото открих опция за търсене по дивидентна доходност в сайтът на Франкфуртската. И бях но-о-ого доволен, че британските компании, дето ги имам или съм си ги заплюл са сред челните по доходност - водят Мидичките и Бъ-Пъ. `начи съм ги целил кат` тако`а. Ама и още си намирам, де...

Коментар

• купих още малко панаф с дивидента от панаф бях си харесал голдплат, но се оказа че ги няма в иб. продадох унипак, парите идват следващата седмица и мисля да купя още свилоза. международния портфейл в долари е на минус почти 7%, но долара в момента е доста по-скъп от май месец. като цяло общия ми портфейл за 2016 за момента е или малко + или малко -, може да се промени доста до края на годината че златните компании са много волатилни (случвало се е някои от тях да мърдат с над 15% за ден). абе като цяло можеше по-добре, можеше и по-зле. по едно време бях на + над 60% ама какво да се прави, очаквах че нещо подобно може да се случи със златото (последните 20 години има два случая да е връщало много в бичи пазар). хоризонта ми остава 2019. тази година основната промяна в мисленето ми е, че мениджмънта е много по-важен за мен, затова и разкарах хармъни, акуа металс, луфтханза и унипак. софарма имоти и лавена ги продадох защото мисля че са вече твърде скъпи. мързи ме да правя колелца в момента, но портфейла ми включва дрд, панаф, теранга, голден ароу, свилоза, захарни заводи. искам да добавя и голдплат, но за момента не мога
                          destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Свил си доста "Чичо-ЕФа" , сравнен по Инта-ЕФа ,- работи за разширяването на индекса

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

Те това си е друга приказка,- по мяра !
                              Аз няма да ги меря в % тази година, направо виртуалния приход е шест-цифрен и ми се чине да не е временно преминаването на тази оградка от петте цифри!- и все пак птуф-птуф-пуууф ...да не чуе-види дявола !!!
                              О, радвам се за теб! Наистина тази година се очертава, като една от най-успешната за всички, които се въртим около БФБ. Дано и през следващата тенденцията продължи. Успех!
                              Vanitas vanitatum...

Коментар

• Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение

Сегашните 100% са доста повече от предишните. Доходността ще я сметна към 30-ти. При всички случаи ще е над 20%, ако не се завърнат мечките до тогава.

Те това си е друга приказка,- по мяра !
                                Аз няма да ги меря в % тази година, направо виртуалния приход е шест-цифрен и ми се чине да не е временно преминаването на тази оградка от петте цифри!- и все пак птуф-птуф-пуууф ...да не чуе-види дявола !!!

Коментар

Working...
                                X