IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Тяхната кожа гърбава: 5,000 какво значи: пет БИМБЕРИЦИ или пет БАБЕТА ???? Тия британски порове не могат ли да пишат нормално? Пет със запетайка на човешки език значи: пет ЦЯЛО и нула лева (евраци, зеленички, юанченца, рандове, рублички или каквото и да било друго нещо). По английски това са бимберици ли?
    Болни мозъци, опъко племе, ей !!! Ама нищо де - това е супер.
    Импе 5К са батко. Тва със запетайката е англо-саксонския начин на писане. 5,000 означава 5 тона 5.000 значи пет кила.
    Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от Бантустански добитък Разгледай мнение
      Еми примерно тук https://www.gov.uk/tax-on-dividends/...ends-are-taxed
      Но-о-о, тази промяна е въведена главно за резиденти, които преди това са били на 15%. За чуждениците май и преди това дивидентите са били необлагаеми, независимо от сумата. Някаква политика за привличане на чужди инвестиции или скатаване на данъци от богати. Не знам точно. Някой който има опит с UK акции да каже.

Данъци от ЕС, САЩ, може би и Русия и всякакви страни с подписани спогодби за избягване на двойно данъчно може да си върнеш, но за малки суми не си заслужава. Подават се разни декларации до съответните данъчни администрации за да ти намалят там данъка (пак плащаш там понякога, но по-малко, зависи от спогодбата, не съм сигурен колко е точно, и сега не ми се търси), тук пак разправии с данъчни после, ако има документи на чужди езици не знам нап приемат ли ти ги или трябва превод от заклет преводач. Не ти е работа. Като спечелим милиони, тогава ще ги мислим тези.
      Тяхната кожа гърбава: 5,000 какво значи: пет БИМБЕРИЦИ или пет БАБЕТА ???? Тия британски порове не могат ли да пишат нормално? Пет със запетайка на човешки език значи: пет ЦЯЛО и нула лева (евраци, зеленички, юанченца, рандове, рублички или каквото и да било друго нещо). По английски това са бимберици ли?
      Болни мозъци, опъко племе, ей !!! Ама нищо де - това е супер.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Бантустански добитък Разгледай мнение
        Еми примерно тук https://www.gov.uk/tax-on-dividends/...ends-are-taxed
        Но-о-о, тази промяна е въведена главно за резиденти, които преди това са били на 15%. За чуждениците май и преди това дивидентите са били необлагаеми, независимо от сумата. Някаква политика за привличане на чужди инвестиции или скатаване на данъци от богати. Не знам точно. Някой който има опит с UK акции да каже.

Данъци от ЕС, САЩ, може би и Русия и всякакви страни с подписани спогодби за избягване на двойно данъчно може да си върнеш, но за малки суми не си заслужава. Подават се разни декларации до съответните данъчни администрации за да ти намалят там данъка (пак плащаш там, но по-малко маи 15%, не съм сигурен колко е точно, и сега не ми се търси), тук пак разправии с данъчни после, ако има документи на чужди езици не знам нап приемат ли ти ги или трябва превод от заклет преводач. Не ти е работа. Като спечелим милиони, тогава ще ги мислим тези.
        Вече няколко пъти го писах. Преди имаше Ношинъл такс която беше 10% и беше невъстановяема но се признаваше за разход на ЮК резидънти. Сега промяната е 5000 паунда. Импе четеш нали 5000 необлагеми за дивиденти. Ако прехвърлиш 5000 в дивиденти тогава плащаш по един рейт по който си регнат в ЮК - та може като прехвърлиш 5К да платиш и 30% на горницата (зависи в коя скала като доходи си регнат в ЮК).
        И затова ти написах че дори и да преминеш тия 5000 паунда дивидент не би трябвало да плащаш данък защото няма по какъв начин да те класифицират и да те хакнат в таблицата им по колко да ти удържат. Изчел съм сума и форми където самите англичани си говорят че никъде не намират как се третират чужденците но са на мнение че не плащат данъци изобщо. А ако казваш че само 5 паунда са необлагаеми си в грешка. Относно спогодбите и там си в грешка не удържат 5% и другите да ти ги възстановят ами си плащаш примерно Швейцария 10% другото го връщаш. Дойчовците ще ти удържат 15 а другите 11,375 ги връщат. Американеца е много як. Правиш къса при брокер за 100К доларес и той ти издава документ с удържани 30% данък върху късата ти ходи се оправяй после и обясни че едва си ги събрал тия кинти и тогава се започва ходенето по мъките.
        Last edited by Petar; 12.12.2016, 23:39.

Коментар

• Еми примерно тук https://www.gov.uk/tax-on-dividends/...ends-are-taxed

Данъци от ЕС, САЩ, може би и Русия и всякакви страни с подписани спогодби за избягване на двойно данъчно може да си върнеш, но за малки суми не си заслужава. Подават се разни декларации до съответните данъчни администрации за да ти намалят там данъка (пак плащаш там понякога, но по-малко, зависи от спогодбата, не съм сигурен колко е точно, и сега не ми се търси), тук пак разправии с данъчни после, ако има документи на чужди езици не знам нап приемат ли ти ги или трябва превод от заклет преводач. Не ти е работа. Като спечелим милиони, тогава ще ги мислим тези.

Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
          Добитъков, защо реши, че е 5 бимберици бабета необлагаемият? Де го пише туй? Защото аз чета: 5 бабета. А гледах на няколко места вече. Само не знам как ги изчисляват тия пет бабета.
          Иначе - данъците в България не ме интересуват - държавата има споразумения за избягване на двойно данъчно облагане. Готов съм да платя 5% данък върху дивидентите от HSBC и ВР на нашата държава... ама те ще ми върнат ли 21% от удържаният ми в Германия данък върху дивидентите от Allianz, Daimler и BMW например? А от дивидентите от САЩ и Русия?
          Просто разчитам да не ме заловят или да не се занимават за такива неголеми суми. Данъците върху доходите си ги плащам почтено - е, намалявам ги с около 50%, ама това е законно.
          Last edited by Бантустански добитък; 12.12.2016, 23:32.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
            Добитъков, защо реши, че е 5 бимберици бабета необлагаемият? Де го пише туй? Защото аз чета: 5 бабета. А гледах на няколко места вече. Само не знам как ги изчисляват тия пет бабета.
            Иначе - данъците в България не ме интересуват - държавата има споразумения за избягване на двойно данъчно облагане. Готов съм да платя 5% данък върху дивидентите от HSBC и ВР на нашата държава... ама те ще ми върнат ли 21% от удържаният ми в Германия данък върху дивидентите от Allianz, Daimler и BMW например? А от дивидентите от САЩ и Русия?
            Просто разчитам да не ме заловят или да не се занимават за такива неголеми суми. Данъците върху доходите си ги плащам почтено - е, намалявам ги с около 50%, ама това е законно.
            Не се стряскай ,с акции в ЕС нямаш проблеми....

Коментар

• Добитъков, защо реши, че е 5 бимберици бабета необлагаемият? Де го пише туй? Защото аз чета: 5 бабета. А гледах на няколко места вече. Само не знам как ги изчисляват тия пет бабета.

Коментар

• Е според мен ако има някакъв данък дивидент, би трябвало да го удържат "при източника", както се случва с дивидентите в България. Така е много по-удобно и за държавата и за инвеститорите. Едва ли някой ще му прави проблем че не е платил данъци в Англия примерно за 20 паунда, при положение че самото усилие на държавата би и струвало много повече.
                Last edited by mancev; 12.12.2016, 16:07.

Коментар

• Импофф, много внимавай да не те начерешат накрая

Коментар

• Имераторе, някаква голяма каша ти е в главата. Необлагамия минимум за дивидентите е 5000 GBP на година от (май беше) 1 април 2016. Какви са тези минимуми на отделни компании и подобни бисери. То ако е така компаниите ще се пререгистрират на по хиляда малки части за да избягват данък върху дивидентите.

Айде със здраве и да кажеш как си се оправил с данъците догодина в БГ. Че то хубаво ще го декларирам в данъчната декларация, обаче с какви документи ще го докажа? От брокера ли се взима нещо? И те реално акциите на твое име ли са в депозитара или са на един куп на името на посредника и тогава реално емитента (а и държавата) няма инфо кой държи акциите реално. SaxoBank действат по този начин с обща сметка, но еврофинанс не ги знам. Та такива въпроси изкачат. И заради тях аз UK акции не пипам макар, че харесвам някои. Заради неколко стотин бабета както викаш не ми се оплита в сложни казуси.
                    Last edited by Бантустански добитък; 12.12.2016, 14:40.

Коментар

• Първоначално изпратено от troll feeder Разгледай мнение

Дааа.

Вероятно сте запознати, но да припомня курса:

1 бабе = 1000 GBP.
                      Ха-ха-ха-ха - едно бабе си е един паунд, бе !!! Не бъркай с 1 Б (една бимберица).

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                        Импофф, ама ти вече 5000 паунда дивиденти ли взе..
                        Дааа.

Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                        Колеги: ТВЪРДЕ ВАЖНО:

Някой от вас има ли по-сериозен от моят опит в цоцане на британски компании? КАК точно се формират сумите, според които се определя данъкът дивидент:
                        - Като обща сума получени през годината дивиденти от всички-всички британски компании ли?
                        - Като обща сума получени от една компания дивиденти ли?
                        - Всеки дивидентец поотделно ли?

Защото сега правя изчисления - излиза, че НЕ са ми очесали данък от дивидентът на HSBC !!! А отдавна съм надхвърлил за тая година необлагаемият минимум от 5 Бабета. Ако означава това, че ако за всеки ОТДЕЛЕН дивидент НЕ се удържа данък ако е на стойност под 5 Бабета, това прави британските компании феноменално изгодни !!! Някой има наблюдения ли?
                        Вероятно сте запознати, но да припомня курса:

1 бабе = 1000 GBP.

Коментар

• Първоначално изпратено от troll feeder Разгледай мнение

Аве, човеко има над 5000 британски лири дивидент за миналата година, покажи малко респект.
                          добре, щом се налага......

Коментар

• Импофф, ама ти вече 5000 паунда дивиденти ли взе..

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                              купил си акции за 555лв - нямаше ли минимум, под който по правилата да не се пише във форума?????
                              Аве, човеко има над 5000 британски лири дивидент за миналата година, покажи малко респект.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение

купил си акции за 555лв - нямаше ли минимум, под който по правилата да не се пише във форума?????
                                Не. Има минимум на средногодишния брой компании, в които човекът е инвестирал.

Аре: отплавай по течението.

Киро - просто си поддържам дяловото участие Дори ще ми е по-малко май, защото преди имах около 1111 акции.

Коментар

Working...
                                X