IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
    По твоята логика никога няма да излезеш на печалба защото няма да продеш. Тогава остава само колекционерската страст. Всеки с хобито си.
    ако хобито ти носи пари,които ти носят още пари.
    трябва ли да го зарежеш за да ти броят печалбите тук
    Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
      И временно да съм на отрицателна по някои позиции - ще стана на положителна. Не на загуба, докато не продам, а моите акции - секси и нямам намерение да ги.
      По твоята логика никога няма да излезеш на печалба защото няма да продеш. Тогава остава само колекционерската страст. Всеки с хобито си.

Коментар

• Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение
        Импе кви секси акции само дървета има или извличаш печалба или пазара ти взима парите това
        Недървета, бе - могъщи неща - Daimler, Allianz немогъщи ли?

Това дървета ли:

http://www.investor.bg/novini/444/a/...ed-bmw-226061/

Last edited by Императорът; 10.10.2016, 21:26.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
          Не малко а достатъчно рисково)))) Нещо като меком 2, налЕ Импи !?)))
          11-а година туй слушам. За тия години умните хора си цо-о-о-о-оцаха от Жабокът...

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
            Импов, ти си пълен със жабоци..Чак ще започнеш да крякаш.Не мислиш ли, че е малко рисково
            Не малко а достатъчно рисково)))) Нещо като меком 2, налЕ Импи !?)))
            Не е препоръка... !!!
            "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

И временно да съм на отрицателна по някои позиции - ще стана на положителна. Не на загуба, докато не продам, а моите акции - секси и нямам намерение да ги.

Хльъх - защо винаги - като си харесам някакви секси акции - и ти поскъпват - ето и днес, щото Вова ного приказва, баси човекът` начи...
              Импе кви секси акции само дървета има или извличаш печалба или пазара ти взима парите това

Коментар

За мен е важно портфейла да ми е на плюс иначе другото е бош лаф .ти сега с тез дивиденти си на отрицателна територия предполагам, тоест лоша стратегия

Хльъх - защо винаги - като си харесам някакви секси акции - и ти поскъпват - ето и днес, щото Вова ного приказва, баси човекът` начи...

Коментар

Нали знаеш, че капиталовата доходност е относителна - назад си или напред си само ако продадеш, но дивидентченцето е нещо абсолютно Дивидентаджийската акция и да падне временно, после възстановява, защото от нея хората си цоцат, докато дърво като Теслата - е по-воатилна винаги. А и тия акции, дето набелязал, повечето - на ного по-ниски нива от историческите си върхове...

Две години викаш - какво са 2 години - аз някои акции съм ги държал по 12...
                  За мен е важно портфейла да ми е на плюс иначе другото е бош лаф .ти сега с тез дивиденти си на отрицателна територия предполагам, тоест лоша стратегия

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                    Импов, ти си пълен със жабоци..Чак ще започнеш да крякаш.Не мислиш ли, че е малко рисково
                    Неного рисково, но сгодно. И непълен - Трейдингите ми примерно са повече от всички Жабоци. Ти май не разбрал - колчетата долу показват дивидентна доходност, а не дял от портфейлът ми. Облизвациите им наближава матуритетът, после - за дивидент по привилегиите нужни по към около например 188 Б годишно - непроблем за компанията. По простите - навит съм да дават обичайния за тях дивидент от левче дори и на 3 години веднъж, но мисля - възможно да го дават на 2 години. Лично аз ги вербувам да снасят всяка година по 30-тина стотинки например. И по 25 да дават, пак дивидентно ще бият всички компании на БФБ.

Иначе - затова търся компании навън - за диверсификация Нашата борса става все по-куца, а ако привлече повече инвеститори, скоро малкото качествени компании ще станат тотално неизгодни като цена. То и сега навън има по-сгодни де - защо човекът да купи Проучване и добив на при цена Осмак и половина за акция, ако може да си вземе ВР по 4.8-5 еврака при двойно по-добра доходност (неслучайно ПДНГ го няма в колчетата) и по-добра възможност за капиталов ръст и неизмеримо по-голяма мощ на ВР? Ето - сравнявам две компании в един бранш...
                    Last edited by Императорът; 10.10.2016, 00:57.

Коментар

• Импов, ти си пълен със жабоци..Чак ще започнеш да крякаш.Не мислиш ли, че е малко рисково

Коментар

...и неслучайно в колчетата: четири британски компании - прочетох в сайтът на ВР, че дивидент до 5 бабета не се облага с данък, а аз МРАЗЯ да ме чешат. Предпочитам да разпределя 1-2 Б в 4-5 британски компании, отколкото да ги туря накуп в немски или френски, камо ли щатски. А и компании като ВР и Pio са ужасно могъщи.
                        наясно ли си с петролния бизнес и твоята компания в него? май никак

Коментар

• ...и неслучайно в колчетата: четири британски компании - прочетох в сайтът на ВР, че дивидент до 5 бабета не се облага с данък, а аз МРАЗЯ да ме чешат. Предпочитам да разпределя 1-2 Б в 4-5 британски компании, отколкото да ги туря накуп в немски или френски, камо ли щатски. А и компании като ВР и Pio са ужасно могъщи.

Коментар

Е колко ти е нараснал портфейла то добре да дават дивидент ама да си за 2 години 20 % назад ква файда от 6% дивидент?
                            Пак излизаш на минус 10% е къде е логиката тъка излиза че си донор а не дивидентажия
                            Нали знаеш, че капиталовата доходност е относителна - назад си или напред си само ако продадеш, но дивидентченцето е нещо абсолютно Дивидентаджийската акция и да падне временно, после възстановява, защото от нея хората си цоцат, докато дърво като Теслата - е по-воатилна винаги. А и тия акции, дето набелязал, повечето - на ного по-ниски нива от историческите си върхове...

Две години викаш - какво са 2 години - аз някои акции съм ги държал по 12...

Коментар

Аз: дивидентаджия - но не само заради туй седя. Смятам, че добивните компании - подценени - и имат възможност и за капиталов ръст. Друг въпрос, че дивидентаджийските компании трудно падат именно заради. Ако една компания дава дивидент две бабета, кой ще продаде акциите и за по десет бабета?
                              Е колко ти е нараснал портфейла то добре да дават дивидент ама да си за 2 години 20 % назад ква файда от 6% дивидент?
                              Пак излизаш на минус 10% е къде е логиката тъка излиза че си донор а не дивидентажия

Коментар

Импе ами ако си само заради дивидентите кво седиш на чуждите борси
                                Тва с дивидента не го разбирам да вземеш примерно 6% а компанията да падне с 10 % къде е логиката?
                                Аз: дивидентаджия - но не само заради туй седя. Смятам, че добивните компании - подценени - и имат възможност и за капиталов ръст. Друг въпрос, че дивидентаджийските компании трудно падат именно заради. Ако една компания дава дивидент две бабета, кой ще продаде акциите и за по десет бабета?

Коментар

Working...
                                X