IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
    Ти май не смяташ данъците
    нито данъци, нито такси )))) Но пък има "ного" велики компаниЙ)))))
    Не е препоръка... !!!
    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от sylver88 Разгледай мнение
      Що да не може, аз толкова разпределих в 9 компании на БФБ. Ако не ползва бг ИП, които взимат 12 евро комисионна, може да си ги разпредели без много разходи.
      Мале-мале: какъв тоя комисион: 12 кинта ????
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Е браво бе - и портфейли имате претъпкани с артии, а искате все да видите и в чинийката на другарчето)))) Каквото и да правим все сме в някакви артии ушити ))))))
        Не е препоръка... !!!
        "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
          как успя да разпределиш 3 хилки на толкова много компании??? по половин акция продават ли вече?
          Що да не може, аз толкова разпределих в 9 компании на БФБ. Ако не ползва бг ИП, които взимат 12 евро комисионна, може да си ги разпредели без много разходи.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
            Ето ви едно колелце - аре: знам че ного обичате да коментирате моите колелца:

[ATTACH]7499[/ATTACH]
            как успя да разпределиш 3 хилки на толкова много компании??? по половин акция продават ли вече?

Коментар

• Бльъ - ако твоите учители си бяха купили Жабешки облизвации, нямаше да им пука за дюрации.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                Споко - те тия, дето са ти преподавали и са ти писали три - надали имат и една сделка в живота си.
                Не е така, тия не са теоретици само, имат и практичен опит. Ама не умея с калкулатор в изпита да смятам дюрация на облигация, да обръщам фоурвот лихви в спот или още много такива задачи, които може ако не на ексел, то поне има програми които ти калкулират резултата. Важното за мен е като достигнеш до тези числа да знаеш какво инвестиционно решение да вземеш.

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                  Липсва най-важното - цената на придобиване
                  Всичко останало са празни приказки
                  Различно - от повечето още съм на минус, но аз съм си дългосрочен дивидентаджия - мечтая си за акции, които - както чичо Уорън - мога да държа вечно. Някои съм на малък минус спрямо цената на пазаруване, но след взети дивиденти: на малък плюс.

С чичото сме ортаци тук-там - например Coca cola - защото и двамата обичаме да я смучем... е, от Coca cola съм напред.

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
                    С колко пари е този портфейл ?

Имам предвид - не ме интересуват парите ти (да не останеш с грешно впечатление), а все пак колко трябва да си вкарал, че да постигнеш такава диверсификация ?
                    С не ного пари - основните пари още са ми на БФБ - навън тепръва се уча.

Диверсификация ного - защото и секси компании: ного. На БФБ се чудиш какво да си купиш, навън: чудиш се колко десетки могъщи компании да отложиш за неопределеното бъдеще.

Коментар

Влезнах с не малко пари, почти 40% от спестяванията са ми вече на БФБ. Исках и да експериментирам, имах дисциплина в университета -теория и управление на инвестициите, взех го с 3ка на поправката.
                      Надявам се, да се справя по-добре. Преди време имах друг портфейл, но поради ликвидни нужди го ликвидирах със загуба от 20 лв, сега като реших проблемите вкарах пак пари, които се надявам няма да има нужда тегля. Около Коледа ще вкарам една заплата и вече чак за деня за акции пак.
                      Споко - те тия, дето са ти преподавали и са ти писали три - надали имат и една сделка в живота си.

Коментар

Влезнах с не малко пари, почти 40% от спестяванията са ми вече на БФБ. Исках и да експериментирам, имах дисциплина в университета -теория и управление на инвестициите, взех го с 3ка на поправката.
                        Надявам се, да се справя по-добре. Преди време имах друг портфейл, но поради ликвидни нужди го ликвидирах със загуба от 20 лв, сега като реших проблемите вкарах пак пари, които се надявам няма да има нужда тегля. Около Коледа ще вкарам една заплата и вече чак за деня за акции пак.
                        Браво, така се почва ! Поздрави и успех и от мен !

Коментар

Радвам се искрено на хора като теб. Пожелавам ти успех!

Коментар

• Български портфейл:
                            AGR- 32 %
                            BREF - 21%
                            Speedy- 16,96 %
                            CHIM -6%
                            CEZ- 5%

Другото е плява.
                            “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

.......... имах дисциплина в университета -теория и управление на инвестициите, взех го с 3ка на поправката. ..........
                              Много от портфолио мениджърите са отличници, някой от които с CFA. Обаче я им виж резултатите .... 6-ата на изпит в университета не е гаранция за нищо .... нито пък 3-ата
                              Life won't wait for you.

Коментар

• Влезнах с не малко пари, почти 40% от спестяванията са ми вече на БФБ. Исках и да експериментирам, имах дисциплина в университета -теория и управление на инвестициите, взех го с 3ка на поправката.

Коментар

Working...
                                X