IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
    Според мен това е акцията която ще привлече голяма част от парите които ще се пренасочат от банковите депозити към БФБ. Все пак е плащала дивидент всяка година от своето съществуване, има горе-долу стабилни приходи и най-вече добро и професионално управление. Максималната доходност от депозит е 1,5-2% и е нормално ако някой ти дава сравнително сигурни едни 4-5% да предпочетеш Софарма имоти, с известна доза риск разбира се. Но според мен цената или ще се качи с още 0,5-1лв. в близката една година, или ще остане на това ниво около 4,70-5лв...
    Не е препоръка...
    Надали ного пари ще се прелеят от депозити към БФБ, щото масовият Ганю или си няма понятие от туй, или - в отделни случаи - е горнал кат` тако`а Седма-Осма година, защото е научил на високия пазар, как има една борса, дето всички печелят ного пари.

Засега Имотаджиското е още сгодно, малко го избягват зарад увеличаването ежегодно на капиталът.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Според мен това е акцията която ще привлече голяма част от парите които ще се пренасочат от банковите депозити към БФБ. Все пак е плащала дивидент всяка година от своето съществуване, има горе-долу стабилни приходи и най-вече добро и професионално управление. Максималната доходност от депозит е 1,5-2% и е нормално ако някой ти дава сравнително сигурни едни 4-5% да предпочетеш Софарма имоти, с известна доза риск разбира се. Но според мен цената или ще се качи с още 0,5-1лв. в близката една година, или ще остане на това ниво около 4,70-5лв...
      Не е препоръка...
      Честно казано не съм се спирал подробно на СФИ , защото на пръв поглед ми се струва надценена,а нямам възможност и желание да следя 100-200 компании,но при падащ или умрял пазар съм предпочитал Сфтрд, Атера и Бреф пред нея.
      Иначе като цяло портфейла ти е добър.
      По-скоро банковите депозити според мен ще се насочат към Expat BG, ако въобще се насочат де.
      Ето и моят спекулантско-рисков, но доходоносен портфейл:
      1. Хим- 46%
      2. Сфарм- 20%
      3. Монбат- 17%
      4. Фиб- 8%
      5. Цкб- 5%
      6. Кеш- 4% (тези дни ще бъде наместен)
      Забравих и 1 акция Албхл

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
        Да публикувам и аз актуалния си портфейл. Няма особено големи промени спрямо предния път, а само леки настройки доколкото ми е позволявала ликвидността на БФБ, та да съм готов за нов дългосрочен бичи тренд

ПИБ - 33%
        Хим - 24%
        Евроинс - 10%
        Топливо - 8,5%
        Доверие холд. - 7,5%
        Билборд - 4%
        Елтос - 4%
        Еврохолд - 2%
        ЦКБ - 2%
        ЕТФ Софикс - 2%
        Актив проп. - 2%
        Др. дребни и непулблични - ок. 3%

Ползвам и ливъридж през репа, но няма да споделям колко че тази информация травмира доста хора
        Успех бици!
        Твърде агресивен портфейл, въпреки че по спомени ползваше лост от 30-50% над 100-те /сега явно е доста по-малък/, но въпреки това - евала! Наистина ти пожелавам огромна доходност, въпреки, че се различаваш от мен космически като позиции. Пожелавам ти го от сърце, не от дипломатичност, а от практичност и ако щете от егоизъм. Просто такива хора като теб остават в историята /в случая на БФБ/ и следва да бъдат копирани. Ако няма ярки примери - няма големи победители, няма лоши примери, няма кумири...

Успех !
        Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• СТРУКТУРА НА "ПРОФЕСОРСКИЯ" ПОРТФЕЙЛ:

КЪМ МОМЕНТА СЪС ЗАКРЪГЛЯНЕ ДО 0.01 %:

1. Адванс Терафонд - 15,38 %
          2. Фонд България - 14,9 %
          3. Софарма Имоти - 12,96 %
          4. Софарма Трейдинг- 11,50 %
          5. М + Ц хидрвалик - 9,38 %
          6. Монбат - 9,09 %
          7. Булгартабак - 9,06 %
          8. Спиди - 7,23 %
          9. Софарма - 6,90 %
          10.Непублични - 4,0 % (няколко с дивидент от 1 - 1,30 лв./год)
          11. Химимпорт привил. продадени след трансформирането!

Среднопретеглена дивидентна доходност 7,3 % за 2015 год.

Коментар

• Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение
            Заради репата ли са сумарно повече от 100% или някъде има печатна грешка?
            Има закръгляне затова сбора е над 100. Ако ще е до репата, цифрата отива много над 100, не е само няколко единици

Коментар

• Първоначално изпратено от api Разгледай мнение
              Чак пък сосно 5% дивидент е, а цената ми се вижда доста надута, кога ли ще спихне
              Не е 5%, но 5.8%.

Тъкмо изчислявах, че 69% от портфейлът ми се падат на четирите компании с най-високи колчета в графиката ми по-долу: трите емисии Жабоци, Имотаджийското, Трейдингът и HSBC. Това: хубаво.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                Да публикувам и аз актуалния си портфейл. Няма особено големи промени спрямо предния път, а само леки настройки доколкото ми е позволявала ликвидността на БФБ, та да съм готов за нов дългосрочен бичи тренд

ПИБ - 33%
                Хим - 24%
                Евроинс - 10%
                Топливо - 8,5%
                Доверие холд. - 7,5%
                Билборд - 4%
                Елтос - 4%
                Еврохолд - 2%
                ЦКБ - 2%
                ЕТФ Софикс - 2%
                Актив проп. - 2%
                Др. дребни и непулблични - ок. 3%

Ползвам и ливъридж през репа, но няма да споделям колко че тази информация травмира доста хора
                Успех бици!
                Заради репата ли са сумарно повече от 100% или някъде има печатна грешка?
                Vanitas vanitatum...

Коментар

Чак пък сосно 5% дивидент е, а цената ми се вижда доста надута, кога ли ще спихне
                  Не е препоръка...
                  Last edited by mancev; 03.10.2016, 15:13.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                    Снася твърде сосно.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                      Интересен изглежда, дефанзивно агресивен п-л с валю-дивидентна насоченост.
                      Тъй на око - май на около 0.55 бук валю си при реална към 0.85-90 за достигане.
                      Не е зле.
                      Успех !
                      Благодаря за сега добре се държи за напред ще видим може и малко промяна да направия
                      бавно и тихо нагоре

Коментар

• Първоначално изпратено от foggbg Разгледай мнение
                        Това е за сега :
                        БРЕФ - 16,5 %
                        АТЕРА - 39,4 %
                        ХИМ - 31,5 %
                        БСО - 2,5 %
                        ЧЕЗ Разпределение 10,1 %
                        Интересен изглежда, дефанзивно агресивен п-л с валю-дивидентна насоченост.
                        Тъй на око - май на около 0.55 бук валю си при реална към 0.85-90 за достигане.
                        Не е зле.
                        Успех !

Коментар

Това СФИ какво толкова го харесвате ?!
                          Снася твърде сосно.

Коментар

• Това е за сега :
                            БРЕФ - 16,5 %
                            АТЕРА - 39,4 %
                            ХИМ - 31,5 %
                            БСО - 2,5 %
                            ЧЕЗ Разпределение 10,1 %
                            бавно и тихо нагоре

Коментар

Купувал съм още на 2,60, имам доста и на 3 и нещо, последните ми са на малко по-ниска цена от сегашната. Трета или четвърта година вземам дивидент... Харесва ми някак си. Дори и да не се качва повече, стига да не пада, пак ще съм доволен.

Коментар

Моят е следния:
                                Софарма имоти АДСИЦ - 37,79%
                                Албена ИХ (Албена) - 11,89%
                                Спиди - 8,98%
                                Софарма трейдинг - 7,83%
                                Корадо България - 6,97%
                                ХЕС - 5,77%
                                Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ - 5,51%
                                Булгартабак- 4,63%
                                Елана Агрокредит - 2,93%
                                Адванс терафонд - 2,32%
                                Монбат - 2,17%
                                Сирма - 1,94%
                                Кораборемонтен завод Одесос - 1,20%

В бъдеще смятам да вляза в Стара планина холд и евентуално М+С и да изляза от Албена...

Коментар

X