IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Petar Разгледай мнение

Импов естествено че от всеки дивидент си дърпат съответната сума. Както казах това е за другите еуро държави. В юк не би трябвало да плащаш данък върху дивидента. Хем няколло пъти писахме, хем като малките деца ама наистина ли, ама наистина ли? Като не те чешат радвай се. Ама Германеца и Швейцареца ще си вземат тяхното а пък Меркел как обича да връща данъците мани мани.
    Петъре, драги - не видиш ли, че всеки казва нещо различно? Пак нищо не разбрах, неговата кожа - освен, че не ме чешат, а това е хубаво: аз не обичам да ме чешат.
    Швейцарски работи си нямам засега, германците ме чешат, да. Ама американците - повече чешат. Руснаците - мисля - 15%, май толкова и тревопушниците. Френските свине са най-долни - за тях си 3%, ама за другите - 30%.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Баси сложното - всеки казва нещо друго. Тоя лимит от 15.24 Бабета сега и 20 догодина - как се смята - за всеки дивидент поотделно ли, за всички от една компания заедно ли, за всички компании и дивиденти заедно ли? А иначе от другите държави ми чешат данъци.

HSBC си харесах, защото е секси и могъща бамка, печелеща твърде сосно в Азия, а аз принципно не обичам бамки. Купувал, то се знае. Имам си ги.
      Импов естествено че от всеки дивидент си дърпат съответната сума. Както казах това е за другите еуро държави. В юк не би трябвало да плащаш данък върху дивидента. Хем няколло пъти писахме, хем като малките деца ама наистина ли, ама наистина ли? Като не те чешат радвай се. Ама Германеца и Швейцареца ще си вземат тяхното а пък Меркел как обича да връща данъците мани мани. Отделно 5к от парите на кралицата в дивиденти означава че имаш 100к вложения в нейни акции. Браво
      Last edited by Petar; 08.12.2016, 18:51.

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

не ми е приятно да го кажа, но съм съгласен с булсон - много се набалончи бфб, не само дивидентните
        Така е - затуй варианти другаде търсим. А ако някой на тия нива купува Бръзи мишоци за дивидент, значи е луд. Любовното послание - тоже скъпо вече за. А мен HSBC носи ми дивидентаджийска доходност 6.44%. Единствената Българска компания, която я бие, това е Жабокът.

Коментар

• Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение

Сега. Лимитът на ISA (Individual Savings Accout) за сезон 2016/17 (който приключва на 6 април '17) е £15,240. Според новия бюджет от следващата такс година (след април) ще бъде 20,000. Ако посредникът отваря персонални сметки и си под тази нетна сума, каквито и дивиденти да прибереш, ще бъдат такс фрий. През въпросните ISA се търгуват акции, ЕТФ-и, каквото ти е на душа. Ако си пазарувал през МетаТрейдър-ите и производните им, спокойно, нямаш нито акции, нито данъци

Мога ли да попитам как се спря на HSBC (доколкото разбирам си ги купувал). Защо не примерно HSBC FTSE 100 Index Fund Acc (или Inc, ако си искаш кеша от дивидент поради някаква причина)?
          Баси сложното - всеки казва нещо друго. Тоя лимит от 15.24 Бабета сега и 20 догодина - как се смята - за всеки дивидент поотделно ли, за всички от една компания заедно ли, за всички компании и дивиденти заедно ли? А иначе от другите държави ми чешат данъци.

HSBC си харесах, защото е секси и могъща бамка, печелеща твърде сосно в Азия, а аз принципно не обичам бамки. Купувал, то се знае. Имам си ги.

Коментар

Колеги: ТВЪРДЕ ВАЖНО:

Някой от вас има ли по-сериозен от моят опит в цоцане на британски компании? КАК точно се формират сумите, според които се определя данъкът дивидент:
            - Като обща сума получени през годината дивиденти от всички-всички британски компании ли?
            - Като обща сума получени от една компания дивиденти ли?
            - Всеки дивидентец поотделно ли?

Защото сега правя изчисления - излиза, че НЕ са ми очесали данък от дивидентът на HSBC !!! А отдавна съм надхвърлил за тая година необлагаемият минимум от 5 Бабета. Ако означава това, че ако за всеки ОТДЕЛЕН дивидент НЕ се удържа данък ако е на стойност под 5 Бабета, това прави британските компании феноменално изгодни !!! Някой има наблюдения ли?
            Сега. Лимитът на ISA (Individual Savings Accout) за сезон 2016/17 (който приключва на 6 април '17) е £15,240. Според новия бюджет от следващата такс година (след април) ще бъде 20,000. Ако посредникът отваря персонални сметки и си под тази нетна сума, каквито и дивиденти да прибереш, ще бъдат такс фрий. През въпросните ISA се търгуват акции, ЕТФ-и, каквото ти е на душа. Ако си пазарувал през МетаТрейдър-ите и производните им, спокойно, нямаш нито акции, нито данъци

Мога ли да попитам как се спря на HSBC (доколкото разбирам си ги купувал). Защо не примерно HSBC FTSE 100 Index Fund Acc (или Inc, ако си искаш кеша от дивидент поради някаква причина)?

Fund price for HSBC FTSE 100 Index Fund Accumulation C along with Morningstar ratings & research, long term fund performance and charts

Коментар

• Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнение
              ДивЕдентните шитчета, Атерка, Спийди, СФИ, МЦХ - май нещо забоксуваха.
              А тези дето ви ги продаваха като шитчета, май нещо по 50% за месец и нещо и още са 2-3 пъти по-евтини от изброените дивЕдентни балоняци.
              не ми е приятно да го кажа, но съм съгласен с булсон - много се набалончи бфб, не само дивидентните
              destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнение
                ДивЕдентните шитчета, Атерка, Спийди, СФИ, МЦХ - май нещо забоксуваха.
                А тези дето ви ги продаваха като шитчета, май нещо по 50% за месец и нещо и още са 2-3 пъти по-евтини от изброените дивЕдентни балоняци.
                Ами тези дето си продадоха акциите за жълти стотинки - ЦЦБе на по 95 стотинки и избягаха на ДАу на исторически високи нива
                Не е добре да се присмиваш на другите

Я се виж какви глупости плещеше за ЧЕЗ преди 2 месеца

" Нямат изгода, щото именно, че всеки има и само някой да реши да вдигне цената и ще им се приска на останалите да се кешират за да изпреварят тези които им се налага да кешират, щото като се набият в една акция на ИПО много и всички напрактика, винаги има такива които имат времеви таргет или спекулативни нагласи, които за съжаление не успяха да реализират и цената е под тази на ИПОто Така, че мръсната вода тук не е изтегла и чак след като изтече и близнете 99-100 може да се види по-сериозна подкрепа и излитане Така е когато са много маймуните на клона "

Акцията направи от тогава над 40 % горница .

Коментар

• ДивЕдентните шитчета, Атерка, Спийди, СФИ, МЦХ - май нещо забоксуваха.
                  Ами тези дето си продадоха акциите за жълти стотинки - ЦЦБе на по 95 стотинки и избягаха на ДАу на исторически високи нива
                  Bulls on BSE

Коментар

Ами засега не виждам да са ме очесали с нито пени.
                    Да, защото промяната е само за ЮК-ци. И сега за нас отпадна дори Ношинъл таксата от 10%, която се плащаше преди от всички и не можеше да се възстанови. За ЮК-ци можеше да го ползват като алауънс (че сложно е на БГ да се пише).

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
                      според мен и на двете пише едно и също само че, в на HSCB документа има още няколко хипотези
                      (всъщност линка ми не води точно до мястото и трябва да цъкнеш върху tax information 2016)
                      е това е текста който те вълнува:
                      "Other non-UK residents Individual shareholders will be treated for UK tax purposes as having received income of an amount which is equal to the ‘cash equivalent’ which would have been received had they not elected to receive new shares. Generally, non-UK residents will not be subject to any UK taxation in respect of UK dividend income. However, a non-UK resident shareholder may be subject to tax on the new shares received under any law to which that person is subject outside the UK. Non-UK resident shareholders should consult their own tax advisers with regard to their liability to taxation in respect of the new shares."

един въпрос досега колко данък дивидент са ти взимали досега за HSBC и BP?
                      Тия горните на коя борса ги търгуваш?
                      Търгувам ги на даксът. От ВР още не съм взел дивидентец - отскоро имам, тоже същото е и с Адмиралченцата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Petar Разгледай мнение

Изобщо не съм сигурен защо мислиш, че трябва да плащаш данък върху дивидента от ЮК. Импов преди имаше Notional tax = 10% от тази година го махнаха това, и вкараха 5к паунда само за ЮК-ци. Ти не си такъв, водиш се нон-резидънт и затова не трябва да ти удържат никакви такси, защото не попадаш нито като бейсик рейт на приход нито нищо. Тия дето са на бейсик плащат 7,5% след 5теК ама ти не попадаш дори в първата графа, така че не мисля че трябва да се плаща нещо. Ако не е тайна колко са ти удържали на предишните плащания?
                        Ами засега не виждам да са ме очесали с нито пени.

Коментар

Не виждам туканка да пише това. На страницата на ВР пише което питам.

http://www.bp.com/en/global/corporat.../taxation.html

А дали искам акции, вместо дивидентец, това от посредникът ми ме попитаха - защото са коректни - аз казах: не.
                          Изобщо не съм сигурен защо мислиш, че трябва да плащаш данък върху дивидента от ЮК. Импов преди имаше Notional tax = 10% от тази година го махнаха това, и вкараха 5к паунда само за ЮК-ци. Ти не си такъв, водиш се нон-резидънт и затова не трябва да ти удържат никакви такси, защото не попадаш нито като бейсик рейт на приход нито нищо. Тия дето са на бейсик плащат 7,5% след 5теК ама ти не попадаш дори в първата графа, така че не мисля че трябва да се плаща нещо. Ако не е тайна колко са ти удържали на предишните плащания?
                          Last edited by Petar; 08.12.2016, 13:19.

Коментар

Не виждам туканка да пише това. На страницата на ВР пише което питам........
                            според мен и на двете пише едно и също само че, в на HSCB документа има още няколко хипотези
                            (всъщност линка ми не води точно до мястото и трябва да цъкнеш върху tax information 2016)
                            е това е текста който те вълнува:
                            "Other non-UK residents Individual shareholders will be treated for UK tax purposes as having received income of an amount which is equal to the ‘cash equivalent’ which would have been received had they not elected to receive new shares. Generally, non-UK residents will not be subject to any UK taxation in respect of UK dividend income. However, a non-UK resident shareholder may be subject to tax on the new shares received under any law to which that person is subject outside the UK. Non-UK resident shareholders should consult their own tax advisers with regard to their liability to taxation in respect of the new shares."

един въпрос досега колко данък дивидент са ти взимали досега за HSBC и BP?
                            Тия горните на коя борса ги търгуваш?
                            Last edited by ceneto; 08.12.2016, 13:09.
                            “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Впрочем не зная, драги - бая сложно и обръкано е, впрочем ако АЗ греша, а ТИ - прав, това е чудесно.

Инвесторът, аре сложете някакви по-читави човечета, бе. Бойчо - ти обеща.

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение

надхвърлил си облагаемият минимум от 5000 паунда
                                я виж да не са раздавали акции и ти да си получил кеш вместо акции
                                и са като не са ти взели данък там бягай да си го платиш тук

ето образовай се хората са обяснили:
                                http://www.hsbc.com/~/media/hsbc-com/investorrelationsassets/dividends/2016/scrip-dividend-tax-information-english.pdf
                                Не виждам туканка да пише това. На страницата на ВР пише което питам.

http://www.bp.com/en/global/corporat.../taxation.html

А дали искам акции, вместо дивидентец, това от посредникът ми ме попитаха - защото са коректни - аз казах: не.
                                Last edited by Императорът; 08.12.2016, 12:36. Причина: Ърм.

Коментар

Working...
                                X