If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Надали ного пари ще се прелеят от депозити към БФБ, щото масовият Ганю или си няма понятие от туй, или - в отделни случаи - е горнал кат` тако`а Седма-Осма година, защото е научил на високия пазар, как има една борса, дето всички печелят ного пари.
Засега Имотаджиското е още сгодно, малко го избягват зарад увеличаването ежегодно на капиталът.
Честно казано малко трудно ти разбирам какво пишеш
Според мен това е акцията която ще привлече голяма част от парите които ще се пренасочат от банковите депозити към БФБ. Все пак е плащала дивидент всяка година от своето съществуване, има горе-долу стабилни приходи и най-вече добро и професионално управление. Максималната доходност от депозит е 1,5-2% и е нормално ако някой ти дава сравнително сигурни едни 4-5% да предпочетеш Софарма имоти, с известна доза риск разбира се. Но според мен цената или ще се качи с още 0,5-1лв. в близката една година, или ще остане на това ниво около 4,70-5лв...
Не е препоръка...
Надали ного пари ще се прелеят от депозити към БФБ, щото масовият Ганю или си няма понятие от туй, или - в отделни случаи - е горнал кат` тако`а Седма-Осма година, защото е научил на високия пазар, как има една борса, дето всички печелят ного пари.
Засега Имотаджиското е още сгодно, малко го избягват зарад увеличаването ежегодно на капиталът.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Според мен това е акцията която ще привлече голяма част от парите които ще се пренасочат от банковите депозити към БФБ. Все пак е плащала дивидент всяка година от своето съществуване, има горе-долу стабилни приходи и най-вече добро и професионално управление. Максималната доходност от депозит е 1,5-2% и е нормално ако някой ти дава сравнително сигурни едни 4-5% да предпочетеш Софарма имоти, с известна доза риск разбира се. Но според мен цената или ще се качи с още 0,5-1лв. в близката една година, или ще остане на това ниво около 4,70-5лв...
Не е препоръка...
Честно казано не съм се спирал подробно на СФИ , защото на пръв поглед ми се струва надценена,а нямам възможност и желание да следя 100-200 компании,но при падащ или умрял пазар съм предпочитал Сфтрд, Атера и Бреф пред нея.
Иначе като цяло портфейла ти е добър.
По-скоро банковите депозити според мен ще се насочат към Expat BG, ако въобще се насочат де.
Ето и моят спекулантско-рисков, но доходоносен портфейл:
1. Хим- 46%
2. Сфарм- 20%
3. Монбат- 17%
4. Фиб- 8%
5. Цкб- 5%
6. Кеш- 4% (тези дни ще бъде наместен)
Забравих и 1 акция Албхл
Да публикувам и аз актуалния си портфейл. Няма особено големи промени спрямо предния път, а само леки настройки доколкото ми е позволявала ликвидността на БФБ, та да съм готов за нов дългосрочен бичи тренд
Ползвам и ливъридж през репа, но няма да споделям колко че тази информация травмира доста хора
Успех бици!
Твърде агресивен портфейл, въпреки че по спомени ползваше лост от 30-50% над 100-те /сега явно е доста по-малък/, но въпреки това - евала! Наистина ти пожелавам огромна доходност, въпреки, че се различаваш от мен космически като позиции. Пожелавам ти го от сърце, не от дипломатичност, а от практичност и ако щете от егоизъм. Просто такива хора като теб остават в историята /в случая на БФБ/ и следва да бъдат копирани. Ако няма ярки примери - няма големи победители, няма лоши примери, няма кумири...
Чак пък сосно 5% дивидент е, а цената ми се вижда доста надута, кога ли ще спихне
Не е 5%, но 5.8%.
Тъкмо изчислявах, че 69% от портфейлът ми се падат на четирите компании с най-високи колчета в графиката ми по-долу: трите емисии Жабоци, Имотаджийското, Трейдингът и HSBC. Това: хубаво.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Да публикувам и аз актуалния си портфейл. Няма особено големи промени спрямо предния път, а само леки настройки доколкото ми е позволявала ликвидността на БФБ, та да съм готов за нов дългосрочен бичи тренд
Чак пък сосно 5% дивидент е, а цената ми се вижда доста надута, кога ли ще спихне
Не е препоръка...
Интересен изглежда, дефанзивно агресивен п-л с валю-дивидентна насоченост.
Тъй на око - май на около 0.55 бук валю си при реална към 0.85-90 за достигане.
Не е зле.
Успех !
Благодаря за сега добре се държи за напред ще видим може и малко промяна да направия
Това е за сега :
БРЕФ - 16,5 %
АТЕРА - 39,4 %
ХИМ - 31,5 %
БСО - 2,5 %
ЧЕЗ Разпределение 10,1 %
Интересен изглежда, дефанзивно агресивен п-л с валю-дивидентна насоченост.
Тъй на око - май на около 0.55 бук валю си при реална към 0.85-90 за достигане.
Не е зле.
Успех !
Купувал съм още на 2,60, имам доста и на 3 и нещо, последните ми са на малко по-ниска цена от сегашната. Трета или четвърта година вземам дивидент... Харесва ми някак си. Дори и да не се качва повече, стига да не пада, пак ще съм доволен.
Коментар