Първоначално изпратено от ceneto
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Petar Разгледай мнение
Изобщо не съм сигурен защо мислиш, че трябва да плащаш данък върху дивидента от ЮК. Импов преди имаше Notional tax = 10% от тази година го махнаха това, и вкараха 5к паунда само за ЮК-ци. Ти не си такъв, водиш се нон-резидънт и затова не трябва да ти удържат никакви такси, защото не попадаш нито като бейсик рейт на приход нито нищо. Тия дето са на бейсик плащат 7,5% след 5теК ама ти не попадаш дори в първата графа, така че не мисля че трябва да се плаща нещо. Ако не е тайна колко са ти удържали на предишните плащания?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
Не виждам туканка да пише това. На страницата на ВР пише което питам.
http://www.bp.com/en/global/corporat.../taxation.html
А дали искам акции, вместо дивидентец, това от посредникът ми ме попитаха - защото са коректни - аз казах: не.Last edited by Petar; 08.12.2016, 13:19.
Коментар
-
Не виждам туканка да пише това. На страницата на ВР пише което питам........
(всъщност линка ми не води точно до мястото и трябва да цъкнеш върху tax information 2016)
е това е текста който те вълнува:
"Other non-UK residents Individual shareholders will be treated for UK tax purposes as having received income of an amount which is equal to the ‘cash equivalent’ which would have been received had they not elected to receive new shares. Generally, non-UK residents will not be subject to any UK taxation in respect of UK dividend income. However, a non-UK resident shareholder may be subject to tax on the new shares received under any law to which that person is subject outside the UK. Non-UK resident shareholders should consult their own tax advisers with regard to their liability to taxation in respect of the new shares."
един въпрос досега колко данък дивидент са ти взимали досега за HSBC и BP?
Тия горните на коя борса ги търгуваш?Last edited by ceneto; 08.12.2016, 13:09.“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
надхвърлил си облагаемият минимум от 5000 паунда
я виж да не са раздавали акции и ти да си получил кеш вместо акции
и са като не са ти взели данък там бягай да си го платиш тук
ето образовай се хората са обяснили:
http://www.hsbc.com/~/media/hsbc-com/investorrelationsassets/dividends/2016/scrip-dividend-tax-information-english.pdf
http://www.bp.com/en/global/corporat.../taxation.html
А дали искам акции, вместо дивидентец, това от посредникът ми ме попитаха - защото са коректни - аз казах: не.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеКолеги: ТВЪРДЕ ВАЖНО:
Някой от вас има ли по-сериозен от моят опит в цоцане на британски компании? КАК точно се формират сумите, според които се определя данъкът дивидент:
- Като обща сума получени през годината дивиденти от всички-всички британски компании ли?
- Като обща сума получени от една компания дивиденти ли?
- Всеки дивидентец поотделно ли?
Защото сега правя изчисления - излиза, че НЕ са ми очесали данък от дивидентът на HSBC !!! А отдавна съм надхвърлил за тая година необлагаемият минимум от 5 Бабета. Ако означава това, че ако за всеки ОТДЕЛЕН дивидент НЕ се удържа данък ако е на стойност под 5 Бабета, това прави британските компании феноменално изгодни !!! Някой има наблюдения ли?
я виж да не са раздавали акции и ти да си получил кеш вместо акции
и са като не са ти взели данък там бягай да си го платиш тук
ето образовай се хората са обяснили:
http://www.hsbc.com/~/media/hsbc-com/investorrelationsassets/dividends/2016/scrip-dividend-tax-information-english.pdfLast edited by ceneto; 08.12.2016, 12:16.“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
-
Колеги: ТВЪРДЕ ВАЖНО:
Някой от вас има ли по-сериозен от моят опит в цоцане на британски компании? КАК точно се формират сумите, според които се определя данъкът дивидент:
- Като обща сума получени през годината дивиденти от всички-всички британски компании ли?
- Като обща сума получени от една компания дивиденти ли?
- Всеки дивидентец поотделно ли?
Защото сега правя изчисления - излиза, че НЕ са ми очесали данък от дивидентът на HSBC !!! А отдавна съм надхвърлил за тая година необлагаемият минимум от 5 Бабета. Ако означава това, че ако за всеки ОТДЕЛЕН дивидент НЕ се удържа данък ако е на стойност под 5 Бабета, това прави британските компании феноменално изгодни !!! Някой има наблюдения ли?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
Абе импе да та питам, сигурно през годините си отговарял 100 пъти, ама все пак... :
1. С каква платформа търгуваш и кой ти е брокера - за международни пазари питам.
2. Какво търгуваш - директно собственост на акции или CFD-та на акции?
3. Използваш ли ливъридж или 1:1?
4, Не ми е ясно кат получиш дивидент от чужбински акции автоматично ли те се заверява в сметката или требе да правиш нещо?
Мерси предварително за отговорите.
1. Брокерът ми се нарича: Евро финанс, а платформата: Айфокс.
2. Аз винаги си купувам истински акции, като почтен така да се каже - инвеститор.
3. Не съм се интересувал дали имам право на такова. Имам сухо - купувам, нямам сухо - не.
4. Дивидентът ми пъква направо в платформата - в евраци или в зеленички. Нищо не правя, за да. Ето: днес-утре чакам поредният от HSBC.
Хе-хе - докато се фукам и дивидентът: пъкналМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Добре дошъл, драги
Ха-ха - гледам Ford - яко: Яхо-о-о-о - да не са решили пак да дадат сосен извънреден дивидентец ?
Гледам една от моите издебвани акции - AstraZeneca от масовият ръст изостава - забравена или основателна причина има - някой следи позиция ли?
1. С каква платформа търгуваш и кой ти е брокера - за международни пазари питам.
2. Какво търгуваш - директно собственост на акции или CFD-та на акции?
3. Използваш ли ливъридж или 1:1?
4, Не ми е ясно кат получиш дивидент от чужбински акции автоматично ли те се заверява в сметката или требе да правиш нещо?
Мерси предварително за отговорите.Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеМда, преди Коледа стават чудеса :
- затворих губещата серия Уникредит с малка печалба, като си оставих онези купени около дъното ...
- видях как ЦКБ бие все нови върхове (и ми удвои позицията)...., нямам намерение да се разделям с тях.... и си чакам дивидента
- Сантандер продължава да расте и да снася дивидент ...
Сега всичко ми е на зелено, без кеш и не ми дреме за корекции ...ще чакам нов спих за нови покупки ...че с късите работата не е сигурна.
Прехвърлям се в клуба на Импето - на дългосрочните инвеститори ... ама не на онези принудително дългосрочните.
Успех на всички .
Ха-ха - гледам Ford - яко: Яхо-о-о-о - да не са решили пак да дадат сосен извънреден дивидентец ?
Гледам една от моите издебвани акции - AstraZeneca от масовият ръст изостава - забравена или основателна причина има - някой следи позиция ли?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Мда, преди Коледа стават чудеса :
- затворих губещата серия Уникредит с малка печалба, като си оставих онези купени около дъното ...
- видях как ЦКБ бие все нови върхове (и ми удвои позицията)...., нямам намерение да се разделям с тях.... и си чакам дивидента
- Сантандер продължава да расте и да снася дивидент ...
Сега всичко ми е на зелено, без кеш и не ми дреме за корекции ...ще чакам нов спих за нови покупки ...че с късите работата не е сигурна.
Прехвърлям се в клуба на Импето - на дългосрочните инвеститори ... ама не на онези принудително дългосрочните.
Успех на всички .За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнениеНяколко проблема:
- с хром в къщи не мога да отварям някои теми - 404, а в офиса мога
- не ми се маркират прочетените теми изобщо
- каквото и да правя съобщенията ми остават непрочетени“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
-
Няколко проблема:
- с хром в къщи не мога да отварям някои теми - 404, а в офиса мога
- не ми се маркират прочетените теми изобщо
- каквото и да правя съобщенията ми остават непрочетени
ПП. По грешка го написах в темата за портфейлите, а сега не ми дава да го изтрияLast edited by dex; 07.12.2016, 21:18.
Коментар
-
Е, трябва да се попрегледат отчетчета, та да се види що пада... ама и да не расте дивидентецът, пак е сгоден. А няма ли някоя холандска компания за производство и продажба на трева - нали там е легално? Тя сигурно здравата ще печели.“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
Коментар