Първоначално изпратено от Татко Щърк
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?
Collapse
X
-
Vanitas vanitatum...
- 1 like
-
Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение
Да, радостно оживление цари на борсата. Кой 20%, кой 40, кой 50... Това ми напомни за сценката от филма "Господин за един ден", където Пурко, изигран блестящо от г-н Тодор Колев, Бог да го прости... Та, където Пурко беше купил "машината" за парцалени кълбета и кълцаше на жена си булченската премяна и други работи, а дечицата му радостно припкаха около него и всяко с парцалено кълбенце в ръка викаха към баща си "Тате 5 лева...! Тате 10 лева...! 20 лева тате...!". Щастие и радост голяма....
Общо-взето, човек иска ли мир, трябва да се готви за война, да очаква всичко, да не допуска желанията му да подменят трезвата преценка за пазара. Пазарите както могат да растат, така могат и да падат. Доволен съм, че ръстовете последните месеци ме хванаха яко в акции, аз бях сред най-големите оптимисти тук и продължавам да съм оптимист към днешна дата, но това все още не е гаранция как ще свърши мачът за мен… Времето ще покаже. 2007-2008 г имаше много хора, вкопчени в акциите си и отказващи да приемат факта, че акциите могат и да падат, не само да растат. Виждах го с очите си, как не приемат гледна точка, различна от тяхната. Аз съм в акции, а дали утре, след седмица, месец или година все още ще съм, не знам отсега, всеки ден подлагам преценката си на преосмисляне и може някой ден да реша да изляза от пазара, обявявайки го или не във форума. Към днешна дата съм в акции и се надявам движенията на пазара да ме радват и занапред, дори и да не е с темповете, с които ме радваха последните месеци, а и преди това имаше добри поводи.
Притежавам акции на БФБ. Препоръки нямам никакви.
Мненията ми не са препоръка за вземането на каквито и да било инвестиционни решения!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
Атрера има потенциал за още 20-30 ст отгоре,изостана спрямо останалите адсици,професора аргументира това макар и консревативно без да отчита влиянието на фонда!Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
А каква алтернатива предлагаш? Утре продавам всичко там и какво правя според теб?
Поддържам тезата, че ако отхвърляш даден вариант си длъжен да препоръчаш по-добър според теб! Всичко останало са празни приказки, комплекси и да не продължавам!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
Бих казал направо се е надскочил!
Поддържам тезата, че ако отхвърляш даден вариант си длъжен да препоръчаш по-добър според теб! Всичко останало са празни приказки, комплекси и да не продължавам!!!Last edited by 15%; 05.12.2016, 23:36.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
Ти сериозно ли? БРЕФ е скочил с 47% за последната година.
Коментар
-
Ти сериозно ли? БРЕФ е скочил с 47% за последната година.
http://www.bolsamadrid.es/esp/aspx/E...&ClvEmis=80918
Коментар
-
Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение
На вън има ликвидност както може да падне с 20% тъка може и да скочи с толкова а тук го няма това движение ,това да чакаш дивидент за мен е пълна глупост
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
Никога не съм разбирам защо толкова ги хвалите чуждите АДСИЦ-и, и тяхната дивидентна доходност. Какво значение има че дава 8% дивидентна доходност, при положение че акцията се е понижила с много повече като цена? Данък дивидент в България е 5%, докато в Европа е между 15 и 30%. Не виждам кое е непрозразчното в сфи или бреф, при положение че първата е плащала що-годе добър дивидент последните 10 години, а втората въпреки някой лоши инвестиции, също се върна в правия път и също може да расте все още. Аз също бих искал да инвестирам навън, но не виждам с какво холандския адсиц, ще ми е много по-прозрачен от българския. Не го приемай лично, не го казвам за да се дразня или да те нападам. Изказвам личното си мнение и виждане, и всеки е свободен да прави каквото реши с парите си. Не е препоръка...Пък wereldhave-то като е струвало 48-50 евро е било един от многото адсици в Европа с дивидент 4-6% на който не сме обръщали внимание, сега навлезе в полезрението
ноо стига за wereldhave да не ги мислим холандците
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
Никога не съм разбирам защо толкова ги хвалите чуждите АДСИЦ-и, и тяхната дивидентна доходност. Какво значение има че дава 8% дивидентна доходност, при положение че акцията се е понижила с много повече като цена? Данък дивидент в България е 5%, докато в Европа е между 15 и 30%. Не виждам кое е непрозразчното в сфи или бреф, при положение че първата е плащала що-годе добър дивидент последните 10 години, а втората въпреки някой лоши инвестиции, също се върна в правия път и също може да расте все още. Аз също бих искал да инвестирам навън, но не виждам с какво холандския адсиц, ще ми е много по-прозрачен от българския. Не го приемай лично, не го казвам за да се дразня или да те нападам. Изказвам личното си мнение и виждане, и всеки е свободен да прави каквото реши с парите си. Не е препоръка...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
от статистиката е, нали се сещаш - мода, стандартно отклонение, дисперсия и всякакви други красоти дето повечето тук не са ги и чували. но е много полезно. може би повече даже от peg ratio или ev/ebitda. то като се замисля, доста тук и ev не знаят какво е. мани мани
относно балоните, един прост въпрос за адсиците например - защо да купувам сфи или бреф когато wereldhave дето фелбъз ги спомена са в пъти по-прозрачни, ликвидни и не на последно място, имат дивидентна доходност от около 8%?Last edited by mancev; 05.12.2016, 20:20.
Коментар
-
P/E-то идва от преоценки като при атерата. Иначе не знам нищо повече от това, което пише по отчетите, миналата година са правили увеличение на капитала на 48 евро та едва ли е толкова зле, мисля паднаха отчасти и защото ги изключиха от един индекс и фондът дето следваше индекса продава пък той държеше към 5%, сега е към 1.5% май. Е отделно търговските площи не са толкова атраткивни заради онлайн търговиятаМене ми харесват заради възможността да издавам опции върху тях
времето ще покаже
Коментар
-
При положение, че цената му е паднала с 22-23% тази година, не ми се вярва дивидента да расте в бъдеще, дори напротив..при текущо P/E 66.17
http://www.investing.com/equities/so...operties-sofia
destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Сега чета: дивидентец това има 0.77 кинта (на три месеца), данък 15%. Е, това ако е несосно, не зная кое е сосно. 4 х 0.77 = 3.08 - 15% = 2.618. При цена 39 еврака = 6.71% Дори и догодина дивидент: 18% по-нисък (напримерно) - пак: доволно.
Туканка пише:
http://www.wereldhave.com/faq/Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
При положение, че цената му е паднала с 22-23% тази година, не ми се вярва дивидента да расте в бъдеще, дори напротив..при текущо P/E 66.17Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар