IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    Ама на практика е такава разправия, че няма да го.
    по скоро зависи от сумата, ако е достатъчно голяма, ще може някои да ти го възстанови
    срещу съответното възнаграждение, а като нарасне още повече ще решиш, че тези взимат много пари за услугата и ще си го възстановяваш сам
    пожелавам ти го
    “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
      на теория ти би трябвало да можеш да си го възстановиш, от страните дето си го платил
      Ама на практика е такава разправия, че няма да го.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
        Mи то си важи и сега друже, дори повече....макар и с друг тайминг.
        В момента нямам ни гилд ни тева, ма ако ще купувам бих си ги взел тях, а не двойно по надутата чичова фарма.

Хубаво си се потрудил да изровиш един пост от архива, не че съм безгрешен...ама някак си забравяш да споменеш че гилд даде 20% ръст месеци след това ( и аз го продадох над 120, което и съм го казал в темата на нисе !), а ента даже 50% за няколко месеца.
        А и любимата ти софарма не е да е на плюс за това време.
        Дори ако имаше нормален ликвиден пазар и къси отдавна щеше под 2 лв да е...ма няма, има чичо.

Не подценявай коефициентите и мултипълите !
        И не всички са минали.
        знаех си!
        Поздрави!

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
          штттт, ти сега що се обаждаш?
          Хвалеше GILD март 2015 и къде е сега тази хартия при главоломно растящ пазар в УСА? Казах ти да не се периш с ПЕ, ПБ и други коефициенти - те са миналото, важното е да видиш напред

Пиб 01.03.2015, 21:31 : "...Ама айде от мене да мине.
          Понеже ти знам слабоста към сектора - купи си сега GILD и малко ENTA.
          Половината, ако се спихнат добре при корекция - удвои и утрои.После забрави.
          След година ги погледни и предполагам ще имам едно мерси....
          "

Мина 1,5г да викам ли мерси?
          Mи то си важи и сега друже, дори повече....макар и с друг тайминг.
          В момента нямам ни гилд ни тева, ма ако ще купувам бих си ги взел тях, а не двойно по надутата чичова фарма.

Хубаво си се потрудил да изровиш един пост от архива, не че съм безгрешен...ама някак си забравяш да споменеш че гилд даде 20% ръст месеци след това ( и аз го продадох над 120, което и съм го казал в темата на нисе !), а ента даже 50% за няколко месеца.
          А и любимата ти софарма не е да е на плюс за това време.
          Дори ако имаше нормален ликвиден пазар и къси отдавна щеше под 2 лв да е...ма няма, има чичо.

Не подценявай коефициентите и мултипълите !
          И не всички са минали.

Коментар

Да бе, на 20 ебитда голяма далавера голяма работа...
            3М примерно са доста по скромно оценени спрямо тях, макар и пак понадуто.
            ОК де, всеки сам си знае.
            “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

Ще им го внеса ТОЧНО ТОГАВА, когато те ми върнат 21% данък дивидент от Allianz, Daimler и BMW, и 25% данък дивидент от Coca cola, Ford и Disney.
              на теория ти би трябвало да можеш да си го възстановиш, от страните дето си го платил

Коментар

штттт, ти сега що се обаждаш?
                Хвалеше GILD март 2015 и къде е сега тази хартия при главоломно растящ пазар в УСА? Казах ти да не се периш с ПЕ, ПБ и други коефициенти - те са миналото, важното е да видиш напред

Пиб 01.03.2015, 21:31 : "...Ама айде от мене да мине.
                Понеже ти знам слабоста към сектора - купи си сега GILD и малко ENTA.
                Половината, ако се спихнат добре при корекция - удвои и утрои.После забрави.
                След година ги погледни и предполагам ще имам едно мерси....
                "

Мина 1,5г да викам ли мерси?

Коментар

• Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнение
                  General Electric също са добре, на 27$ са за пазаруване само.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                    Импов, внимавай да не те изтърбушат хората на Черешара
                    Проклетдае.

Коментар

• Импов, внимавай да не те изтърбушат хората на Черешара

Коментар

• Ще им го внеса ТОЧНО ТОГАВА, когато те ми върнат 21% данък дивидент от Allianz, Daimler и BMW, и 25% данък дивидент от Coca cola, Ford и Disney.

Коментар

Alee - това е една от щатските, които следя.

Вендетов - точно тъй - нали знаеш - търгувам на Франкфурт... а и ако някоя акция не се търгува на Франкфуртската, значи най-вероятно е смотана и глупава.

Да - за петте Бабета - аз се чудих защо HSBC ми е толкова далаверска на фонът на другите ми чужди (а и на всичките ми - само Жабоците са ми по доходоносни), а то7 защо било.
                          нищо де те там като са ти освободени от данък, значи тука трябва да си го внесеш

миналата седмица на една среща казаха, че които купува и продава често акции
                          попадал в определенито за търговец и трябвало да регистрира фирма и тн
                          така че внимавай с императорските врътки

Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                          Е, чак пък да няма място за Български акции... кой дивидентен лакомник би се отказал от някой и друг Жабок? - Ето - дори нигърските дигъри от ДъРъДъ не снасят колкото Жабокът.
                          ами притеснено ми беше нещо и аз се отказах, не говоря за облигациите
                          Last edited by ceneto; 19.10.2016, 09:48.

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
                            тук освен home bias има и депозит bias
                            иначе в контекста на глобално диверсифицирано портфолио,може би малък инвеститор няма да има място за бг акции,
                            от друга страна близоста до емитентите е предимство, но като ги опознаеш(някои от тях) и пак става сложно
                            Е, чак пък да няма място за Български акции... кой дивидентен лакомник би се отказал от някой и друг Жабок? - Ето - дори нигърските дигъри от ДъРъДъ не снасят колкото Жабокът.

Коментар

• Alee - това е една от щатските, които следя.

Вендетов - точно тъй - нали знаеш - търгувам на Франкфурт... а и ако някоя акция не се търгува на Франкфуртската, значи най-вероятно е смотана и глупава.

Да - за петте Бабета - аз се чудих защо HSBC ми е толкова далаверска на фонът на другите ми чужди (а и на всичките ми - само Жабоците са ми по доходоносни), а то7 защо било.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнение
                                Нали погледнахте статията от СИС:

http://www.sis.bg/bg/home_bias/
                                тук освен home bias има и депозит bias
                                иначе в контекста на глобално диверсифицирано портфолио,може би малък инвеститор няма да има място за бг акции,
                                от друга страна близоста до емитентите е предимство, но като ги опознаеш(някои от тях) и пак става сложно

Коментар

Working...
                                X