IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от radon222a Разгледай мнение

Интересна всестранна личност. Важното да си на плюс. Друг е въпросът как съумяваш да следиш всичките неща.
    Интересното е че когато влезнаха 22 милиона Хиката и Неон и холдинг Варна бяха разпродавани и купувах на едро без проблем ....
    Хиката от 3,90 на 5 лв и Неон от 55 на 60 продадох добре , холдинг варна ми е на 30 но чакам нещо повече от 33 лв ...
    Всичко това покупката е за час и продажбата за ден....
    Сега е по трудно ....хиката я събирам вече 10 дни а холдинг Варна не влиза нищо....БТХ и Гагагрин още по зле....

Иначе ДАХ ми е основната дейност на борсите ,късите на ДАУ са застраховка .. ....
    Рискувах много с падащи банки като Коба и ДБ през зимата и после с брекзита и портфеила ми се разрастна....апетита идва с хранененето ....тази година
    Петрол прави върхове ,той се движи също добре тази година ....близо 100% и още 10-15 процента и ще изляза на печалба а толкова го охулваха .....

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение

чуек ти зададе да милион долар куесчън бе батко.

ама гледай сега - след онази кьорава 2007 година, Софикс е минавал 600 един път - лето Господне 2014-то.
      в таз връзка каточели свикнахме, че Софката не мож мине по-високо ниво. Качи са с едни 25% и ората нервничат, чудат са, не е ли време да излизат.
      И в голяма степен всичко е психология. Ако в понеделник 200-300 мушморока като нас решат да излизат - лавината ще повлече надолу всичко след това. Ама ако не решат - пуста му алчност - може и да мине 600. Кат мине 600, други 200-300-500 мушморока, четейки си вестника сутринта с кафето ще си кажат - брей на таз борса ората вадат пари, моите кесат на 0.5% в Булбанк, а на БфБ-то ритат пачки по коридорите.
      И тогава глей кво става - за отрицателно време входа ще стане тесен.

един вид божа работа. Ний тук кесим над едни платформи, хвърляме боб, други правят сложни изчисления, дет Дамодаран ще му трябват седмици да разбере, трети са просто невероятни късметлии, четвърти имат вътрешна информация... та така - много е шарено и нищо не е ясно.

Сигурно в тва му е красотата.

В момента на пазара не виждам никой да бърза да излиза Всеки си вика ами ако това се окаже удара на живота ми! Е дъното го видяхме и не беше приятно но пък който не го беше страх купуваше и то на тънки цени.

Не забравяй че пари много в момента и няколко стотин милиона са нищо пари ако влязат. Все още на пазара директно сме много малко играчи а тези които изтърваха едни 30%-40% тази години и ако видят ръста да продължава ще се изкушат да пробват. А апетита идва с хапването

Това което се е случило преди десет години е напълно възможно да се повтори колкото и да не ни се вярва. А сега има много повече пари, икономиката е много по голяма, и навлязохме в силен икономически цикъл.

Коментар

• Първоначално изпратено от lareman Разгледай мнение

Аз си ползвам платформата на елана ,където лесно виждам колко и кога съм внасял и колко ми е доходността
        Едната от платформите е Елана, но там аз поне не виждам годишна доходност, както и доходност от създаване на портфейла. А тези две неща за мен са основните.
        Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

Аз оправих този проблем като фиктивно си продадох бройките на средната си цена и след сплита си ги купих по новата. Така всичко е ОК. Относно доходността, смятана през ексел ми се вижда твърде, твърде сложна формулата, защото аз всеки месец имам по мин. 1-2 парични операции на различи дати. Тръгнах един ден да си играя, но въпреки завършените 7-8 висши математики и физики в 2 университета се изнервих и се доверих на инфосток. Не съм го проверявал, но като че ли са направили хората нещо доста по-читаво от моето недоразумение
          Аз си ползвам платформата на елана ,където лесно виждам колко и кога съм внасял и колко ми е доходността
          мненията ми не са препоръка за покупко-продажба!

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение

ама гледай сега - след онази кьорава 2007 година, Софикс е минавал 600 един път - лето Господне 2014-то.
            в таз връзка каточели свикнахме, че Софката не мож мине по-високо ниво. Качи са с едни 25% и ората нервничат, чудат са, не е ли време да излизат.
            И в голяма степен всичко е психология. Ако в понеделник 200-300 мушморока като нас решат да излизат - лавината ще повлече надолу всичко след това. Ама ако не решат - пуста му алчност - може и да мине 600. Кат мине 600, други 200-300-500 мушморока, четейки си вестника сутринта с кафето ще си кажат - брей на таз борса ората вадат пари, моите кесат на 0.5% в Булбанк, а на БфБ-то ритат пачки по коридорите.

един вид божа работа. Ний тук кесим над едни платформи, хвърляме боб, други правят сложни изчисления, дет Дамодаран ще му трябват седмици да разбере, трети са просто невероятни късметлии, четвърти имат вътрешна информация... та така - много е шарено и нищо не е ясно.

И аз това мисля - изпреварил си ме!

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение

той не ги смята, защото май вече не го поддържат, но аз си извадих и намалих бройките, така че % си е верен
              Така изкривената доходност "отиде" в "реализирана печалба", а годишната доходност си остана реална!
              Аз оправих този проблем като фиктивно си продадох бройките на средната си цена и след сплита си ги купих по новата. Така всичко е ОК. Относно доходността, смятана през ексел ми се вижда твърде, твърде сложна формулата, защото аз всеки месец имам по мин. 1-2 парични операции на различи дати. Тръгнах един ден да си играя, но въпреки завършените 7-8 висши математики и физики в 2 университета се изнервих и се доверих на инфосток. Не съм го проверявал, но като че ли са направили хората нещо доста по-читаво от моето недоразумение
              Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от iezuita Разгледай мнение
                От два дни се замислих дали вече не е по-актуален въпроса за състоянието на възхода, отколкото положението с портфейлите. т.е - софикс от 440 мина 560.... къде ще макса. според вас? Дали не е време да си задаваме вече и този въпрос?

Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• От два дни се замислих дали вече не е по-актуален въпроса за състоянието на възхода, отколкото положението с портфейлите. т.е - софикс от 440 мина 560.... къде ще макса. според вас? Дали не е време да си задаваме вече и този въпрос?
                  http://www.youtube.com/watch?v=9-mDA1vRHOA&feature=related

Коментар

• Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение

"Инфосток" не отчитат обратния сплит при БРЕФ и от там доходността им се изкривява Тони. По-добре си я смятай сам. Аз я смятам горе-долу като колегата Кайзер, като дори си играя да дисконтирам паричните потоци в зависимост от това през кое време на годината са постъпили (напуснали) средствата, но това няма особен смисъл сега когато лихвите в банките са на практика нулеви. Има смисъл да го прави човек, който има някакъв друг (основен) бизнес и на практика ползва ресурс, който иначе може да завърти там. Но както и да е. Това са глезотии. Поздрави и успех ти желая!
                    той не ги смята, защото май вече не го поддържат, но аз си извадих и намалих бройките, така че % си е верен
                    Така изкривената доходност "отиде" в "реализирана печалба", а годишната доходност си остана реална!
                    Last edited by tony1975; 03.12.2016, 20:15.

Коментар

Привет на всички!
                      Без големи промени:
                      1. СФАРМ - 39%
                      2. БРЕФ - 28%
                      3. МБАТ - 23%
                      4. Хим - 10%

Според инфосток за последната една година +25,9%, без дивидентите. Размер малко под шестте цифри.
                      Поздрави и успех на всички!
                      "Инфосток" не отчитат обратния сплит при БРЕФ и от там доходността им се изкривява Тони. По-добре си я смятай сам. Аз я смятам горе-долу като колегата Кайзер, като дори си играя да дисконтирам паричните потоци в зависимост от това през кое време на годината са постъпили (напуснали) средствата, но това няма особен смисъл сега когато лихвите в банките са на практика нулеви. Има смисъл да го прави човек, който има някакъв друг (основен) бизнес и на практика ползва ресурс, който иначе може да завърти там. Но както и да е. Това са глезотии. Поздрави и успех ти желая!
                      Vanitas vanitatum...

Коментар

• е аз вярвам че и със тези карти догодина ако се запази тренда ще направя още 20на%

Коментар

точно!
                          Да не си минал към отборът на по-рисковите Играчи? То вярно, че сега е моментът за по-голям риск ( според мен). Не препоръчвам нищо. Стоичков --> Който играе ПИЧЕЛИ...............

Коментар

• Първоначално изпратено от radon222a Разгледай мнение

Хима ти развали картинката на дивиденто снасящ портфейл или тези са от привилегированите и после превалутирани. Ако е така да не забравиш около 10 стотинки дивидент през 2017г.
                            точно!

Коментар

Привет на всички!
                              Без големи промени:
                              1. СФАРМ - 39%
                              2. БРЕФ - 28%
                              3. МБАТ - 23%
                              4. Хим - 10%

Според инфосток за последната една година +25,9%, без дивидентите. Размер малко под шестте цифри.
                              Поздрави и успех на всички!

Хима ти развали картинката на дивиденто снасящ портфейл или тези са от привилегированите и после превалутирани. Ако е така да не забравиш около 10 стотинки дивидент през 2017г.

Коментар

• Бах маа му...Направо ме депресирате с тези кръгчета, секторчета, процентчета и т.н ,на портфейлите си......

Един - два пъти на година гледам коя позиция е на печалба и евентуално продавам по малко....

Следенето и реденето на портфейл отнема време и нерви......

пп Видях преди време в автобус ( 2-3 пъти в годината ми се налага да го ползвам, щото съм основно с метрото ), един младеж - слаб, небръснат, според мен с наченки на психично заболяване ( беше до мен и затова обичам да правя бързи преценки на хората...)....Първоначално не обърнах внимание на екрана на телефона му, но след минута пак го отвори и тогава видях, че следи позиции на Форекс пазара... Отваря екрани - едни позиции в червено , други в зелено, (мисля че продаде една такава,) после въздиша по червените...и всичко това със бързина и нервност..... Ужас....
                                Щях да му кажа, че е тръгнал по надолнище от което няма излизане. Това не е търговия а хазарт !!!

Споко бре хора ! Борса и Форекс ще има и след нас.....

Коментар

X