IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнение
    Нали погледнахте статията от СИС:

http://www.sis.bg/bg/home_bias/
    тук освен home bias има и депозит bias
    иначе в контекста на глобално диверсифицирано портфолио,може би малък инвеститор няма да има място за бг акции,
    от друга страна близоста до емитентите е предимство, но като ги опознаеш(някои от тях) и пак става сложно
    “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Импе, тия британските къде се търгуват - на Франкфуртската ли?

и тия дивиденти техните викаш, ако са до 5 Бабета влизат директно в платформата без да се гепи нещо от държавата им?

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
        Що: "без" - не е извратено да инвестираш в Русия

Ако можеш някак да си докопаш DRDGold (щото аз не можах, някакъв проблем имам явно с платформата ли, що ли) - земи си - златодобивна компания от Южна Негрия, акцията струва около 40 евроцента, дивидентът е 26 нигърски цента, което е около малко над 4 тукашни цента.

Ако не искаш и нигърски акции - де искаш?

Аз ще понаблегна на Британия - щото - написах по-долу защо - а там дивидентите ги дават на 2 или 4 пъти, което е добре относно необлагаемият минимум от пет бабета. Ного съм доволен от HSBC, защото ми носят дивидентна доходност 6.6%, в целият ми портфейл само Златните Жабоци са ми по на сгода. Само дето - бамка - а бамките сега са малко рискови, иначе цената е добра - под 7 еврака е.
        Дебна си ВР, поне на 4.9 еврака да послязат (ако спадне слузта до 40-42 кинта за барел, ще стане), дават 27 пенса на акция. Дебна тоже Rio Tinto - ако може на около 27-28 кинта - тия копат яко квото намерят основно из Австралия - дигъри един вид - златце, елмази, уранчец, медец, желязце, алуминийчец - квото има. Снасят 1.46 бабета дивидент. Вчера си купих Admiral Group - тия - застрахователи пак от Британия. Сварих да си ги купя по 21 и нещо еврака, дивидент 1.25 бабета, ама и той сигурно ще расте - защото имат добър ръст на печалбата тая година.

Извън Британия - Франция - данък дивидент - висок 30% - но само за нефранцузи, францизите - 3% (шовинистически свини), но пак има сгодни работи - дебна Total - ако успея на 38 (там дебна и Lukoil), ще съм доволен, защото дивидент - 1.71 евраци след данъкът (руснаците обаче - 2.10 ) Германия - ма-а-алко по-сгодно - данък 26%, ако изловиш Daimler на около 54 кинта (аз там съм му навит) дивидент 2.4 еврака след данък, ама тая година за миналата, догодина ще е повече. Най-голяма тежест във външният ми портфейл има Allianz - също сгодно - 5.40 еврака дивидентец след данъкът, догодина дай боже повече.

Ето - подробно отговорих ти.

В Америка има твърде ного могъщи компании, но пазарите там - високи и дивидентно няма голяма сгода, защото данък: 30%.
        General Electric също са добре, на 27$ са за пазаруване само.
        “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
          Компанията ми се струва симпатична, не очаквам спад на консумацията на бира в света. Ти коя акция би ми препоръчал (без Русия). За предпочитане с висок дивидент...
          Що: "без" - не е извратено да инвестираш в Русия

Ако можеш някак да си докопаш DRDGold (щото аз не можах, някакъв проблем имам явно с платформата ли, що ли) - земи си - златодобивна компания от Южна Негрия, акцията струва около 40 евроцента, дивидентът е 26 нигърски цента, което е около малко над 4 тукашни цента.

Ако не искаш и нигърски акции - де искаш?

Аз ще понаблегна на Британия - щото - написах по-долу защо - а там дивидентите ги дават на 2 или 4 пъти, което е добре относно необлагаемият минимум от пет бабета. Ного съм доволен от HSBC, защото ми носят дивидентна доходност 6.6%, в целият ми портфейл само Златните Жабоци са ми по на сгода. Само дето - бамка - а бамките сега са малко рискови, иначе цената е добра - под 7 еврака е.
          Дебна си ВР, поне на 4.9 еврака да послязат (ако спадне слузта до 40-42 кинта за барел, ще стане), дават 27 пенса на акция. Дебна тоже Rio Tinto - ако може на около 27-28 кинта - тия копат яко квото намерят основно из Австралия - дигъри един вид - златце, елмази, уранчец, медец, желязце, алуминийчец - квото има. Снасят 1.46 бабета дивидент. Вчера си купих Admiral Group - тия - застрахователи пак от Британия. Сварих да си ги купя по 21 и нещо еврака, дивидент 1.25 бабета, ама и той сигурно ще расте - защото имат добър ръст на печалбата тая година.

Извън Британия - Франция - данък дивидент - висок 30% - но само за нефранцузи, францизите - 3% (шовинистически свини), но пак има сгодни работи - дебна Total - ако успея на 38 (там дебна и Lukoil), ще съм доволен, защото дивидент - 1.71 евраци след данъкът (руснаците обаче - 2.10 ) Германия - ма-а-алко по-сгодно - данък 26%, ако изловиш Daimler на около 54 кинта (аз там съм му навит) дивидент 2.4 еврака след данък, ама тая година за миналата, догодина ще е повече. Най-голяма тежест във външният ми портфейл има Allianz - също сгодно - 5.40 еврака дивидентец след данъкът, догодина дай боже повече.

Ето - подробно отговорих ти.

В Америка има твърде ного могъщи компании, но пазарите там - високи и дивидентно няма голяма сгода, защото данък: 30%.
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Холандска е, но се търгува на Франкфурт, струва 78-79 кинта, дивидент 1.30, значи доходност 1.65%, без да броим данъкът - а той като нищо е 30%, за да могат холандските пущиняци-депутати да отглеждат гости-талибанци и негъри и да си купуват трева, та да пафкат.

Що ти е тоя Хайнекен, само щото обичаш да го смучеш ли? Има например около 638 004 по-сгодни акции на света. Мани ги. Земи си нещо готино. В Русия данъкът е 15%, в Британия е 0%, ако дивидентът е до 5 Бабета.
            Компанията ми се струва симпатична, не очаквам спад на консумацията на бира в света. Ти коя акция би ми препоръчал (без Русия). За предпочитане с висок дивидент...

Коментар

Колеги някой има ли HEINEKEN? Досега съм инвестирал само на БФБ, и ми е интересно какво ви е мнението за акцията. На коя точно борса се търгува и колко е данъка върху дивидента?
              Аз пък си помислих че търсиш два-три Хайнекена назаем,щото много ти се пие ,а пък ти е свършила бирата,пък то.....,за акциЙ ставало въпрос...Трагедия.....

Коментар

Колеги някой има ли HEINEKEN? Досега съм инвестирал само на БФБ, и ми е интересно какво ви е мнението за акцията. На коя точно борса се търгува и колко е данъка върху дивидента?
                Холандска е, но се търгува на Франкфурт, струва 78-79 кинта, дивидент 1.30, значи доходност 1.65%, без да броим данъкът - а той като нищо е 30%, за да могат холандските пущиняци-депутати да отглеждат гости-талибанци и негъри и да си купуват трева, та да пафкат. На наркоманци и толерасти не може да се вярва - винаги гледат да те очешат.

Що ти е тоя Хайнекен, само щото обичаш да го смучеш ли? Има например около 638 004 по-сгодни акции на света. Мани ги. Земи си нещо готино. В Русия данъкът е 15%, в Британия е 0%, ако дивидентът е до 5 Бабета.
                Last edited by Императорът; 18.10.2016, 23:21.

Коментар

• Колеги някой има ли HEINEKEN? Досега съм инвестирал само на БФБ, и ми е интересно какво ви е мнението за акцията. На коя точно борса се търгува и колко е данъка върху дивидента?

Коментар

• Нали погледнахте статията от СИС:

http://www.sis.bg/bg/home_bias/
                    “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
                      Ами близко е до акъла, щом имате, що инвестирате в избомбени акции?
                      Нямам, BASF продадох, веднага щом можех да сторя това на плюс, щото не ми харесват отчетите. Не акцията избомбена - фабрика: избомбена.

Коментар

Де да имам?

Не разбрал.
                        Ами близко е до акъла, щом имате, що инвестирате в избомбени акции?

Коментар

• Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
                          Имате ли там Ваше Величество?
                          Де да имам?

Не разбрал.

Коментар

Избомбената BASF излиза, влиза Admiral Group.

Дано няма съдбата на господин Колини.
                            Имате ли там Ваше Величество?

Коментар

Ето ви едно колелце - аре: знам че ного обичате да коментирате моите колелца:

[ATTACH]7499[/ATTACH]
                              Избомбената BASF излиза, влиза Admiral Group.

Дано няма съдбата на господин Колини.

Коментар

• Първоначално изпратено от andi Разгледай мнение
                                ако хобито ти носи пари,които ти носят още пари.
                                трябва ли да го зарежеш за да ти броят печалбите тук
                                + 638 104

ДДДД драги - защо да продаваш нещо, което е могъщо и все по-могъщо става и ти носи парички? Ако имаш слива, дето всяко лято ти ражда все повече сини сливоци, ще я отсечеш ли на зима, за да си напалиш печката?

Разбира се, има логика - ако се очертава сериозен спад, да продадеш и могъща акция, да я хвърлиш в морето, за да си я изловиш после 18% по-тънко, ама като цяло спорът е като между шорош и бъфет.

Коментар

Working...
                                X