IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от vendetta89 Разгледай мнение
    Добра вечер!
    Добри протфейлчета имате сички, дано носят радости и успехи

СФТРД - 43.05%
    СФИ - 21.8 %
    АТЕРА - 14.15 %
    Спиди - 12.4%
    СОФКОМ2 - 8.04 %
    БТХ - 0.56% (тук навремето трябваше след срутването да се понакупи)

за 10 месеца на БФБ една два дребни сделки на +, няколко ОСА, няколко ценни познанства на живо и виртуални, добре е, доволен съм

присъединявам се към колегите по-долу - кажете как да я смятаме таз доходност, че и аз вкарвам почти всеки месец пари и купувам на различни цени, дивиденти... сложна работа
    аз за целта използвам един селски ексел където си следя всички позиции.
    И аз тази година допълнително вкарах пари + реинвестирах дивидентите.
    Как смятам доходността, ми по селски, но мисля че е ефектно.

Салдо към 31.12.2015 - 100 лева (например) - на всички инвестиции.
    Допълнителен кеш вкаран (изкаран)
    нетно през годината - 20 лева.
    Получени дивиденти- 10 лева.
    Тотал инвестиции - 130 лева.

Салдо към 30.11.2016 - 170 лева.
    Доходност от покачване
    на портфейла за периода: 40 лева
    % възвръщаемост за периода: 30.7% (40 лв/130 лв)

Това е реалното капиталово повишение на стойността на порфейла за периода. Ако искате да смятате и дивидентите, тогава ги изключвате от инвестициите.

Селско, бързо и ефективно според мен.

Коментари?

Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Активирали сте се - зарад край на година ли, що ли? Браво на Монти, че се е сетил да си купува пари в брой - трябваше и аз да сторя туй преди година - ама: рублички Имам чувство, че аз повлиял на някои хора Инак при мен - няма съществени промени, мисля след ВР - нищо не съм си купувал

Вендетов, драги - доходност на настоящ портфейл - трудна работа - мен не ме интересува особено - но си попоглеждам всяка позиция сама за себе си - колко снесено по нея дивидент, капиталов ръст и т.н. - ама не си играя с проценти - само колкото да видя - напред ли, назад ли. Внимателно смятам очакваната доходност само на нещата, дето искам тепърва да си ги купя, защото това е важното.
      Last edited by Императорът; 03.12.2016, 18:59. Причина: Ърм.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Добра вечер!
        Добри протфейлчета имате сички, дано носят радости и успехи

СФТРД - 43.05%
        СФИ - 21.8 %
        АТЕРА - 14.15 %
        Спиди - 12.4%
        СОФКОМ2 - 8.04 %
        БТХ - 0.56% (тук навремето трябваше след срутването да се понакупи)

за 10 месеца на БФБ една два дребни сделки на +, няколко ОСА, няколко ценни познанства на живо и виртуални, добре е, доволен съм

присъединявам се към колегите по-долу - кажете как да я смятаме таз доходност, че и аз вкарвам почти всеки месец пари и купувам на различни цени, дивиденти... сложна работа
        Last edited by vendetta89; 03.12.2016, 18:47.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
          При мен всичко е временно ....
          Портфеил БФБ-спекулативен
          Хика - 24,6 %
          Холдинг Варна -11%
          Гагарин-27%
          БТХ-19,4%
          Петрол -18%
          ДАХ-
          Фолсваген -11%
          Коба-9%

къс ДАУ на 19,118...
          Паунди купени на 2,170 - 10К в брой
          Турски лири вчера на 0,517- 20К в брой ...
          20% в евро...
          Изобщо е весело....
          Утре съм заложил на силен долар и паунд и турска лира ама да видим ...

Интересна всестранна личност. Важното да си на плюс. Друг е въпросът как съумяваш да следиш всичките неща.
          Last edited by radon222a; 03.12.2016, 18:57.

Коментар

• CCB 8,06%
            ATERA 19,74%
            CHIM 5,69%
            SFI 11,84%
            FIB 11,02%
            SOFCOM2 6,85%
            0EA 21,47%
            6SOP 5,12%
            кеш 9 %

Това е при мен. Доходност за една година незнам защото непрекъснато внасям сухо иначе към момента показва +14% без дивидентите с тях е около 17 %.
            Предполагам че доходноста е поне два пъти повече защото протфейла ми преди година беше 2,5 пъти по малък. с това довнасяне ежемесечно ми трудно да хвана доходността. Ако имате подходящи файлове за смятане ще съм благодарен да споделите

Коментар

• При мен всичко е временно ....
              Портфеил БФБ-спекулативен
              Хика - 24,6 %
              Холдинг Варна -11%
              Гагарин-27%
              БТХ-19,4%
              Петрол -18%
              ДАХ-
              Фолсваген -11%
              Коба-9%

къс ДАУ на 19,118...
              Паунди купени на 2,170 - 10К в брой
              Турски лири вчера на 0,517- 20К в брой ...
              20% в евро...
              Изобщо е весело....
              Утре съм заложил на силен долар и паунд и турска лира ама да видим ...

Коментар

• Така като гледам повечето имаме сходни компании, в различно процентно съотношение. Всички правим що-годе добра доходност. Дано това продължи

Коментар

• Ето го и моя портфейл

Хес 13,40%
                  М+С 11,44%
                  Атера 10,76%
                  Корадо 10,67%
                  Соф.Трейд. 10,20%
                  Софком2 9,46%
                  Монбат 8,13%
                  Химимпорт 8%
                  Албена 6,69%
                  Фи Банка 6,5%
                  Фазерлес 4,76%

Коментар

• Първоначално изпратено от Professor Разгледай мнение
                    Господин Здравко,
                    Знаеш, че стратегията на Борсата се определя от възрастта и битието на инвеститора.
                    От 4 - 5 години аз съм на 55 - 60 % в дивидентни, доволен съм от доходността на портфейла си. Едва тази година след ЕТФ-а ги намалих до 48 - 50%.
                    Не е препоръка за инвестиционни решения.
                    Просто отговор.
                    Професорът.
                    Благодаря ти Професоре ! Прав си за тези неща, аз също съм с подобна на твоята стратегия, да не говорим, че съм сигурно на 90% в дивидентни ! Горе долу и аз преди толкова години промених стратегията. Поздрави и успех !

Коментар

• Господин Здравко,
                      Знаеш, че стратегията на Борсата се определя от възрастта и битието на инвеститора.
                      От 4 - 5 години аз съм на 55 - 60 % в дивидентни, доволен съм от доходността на портфейла си. Едва тази година след ЕТФ-а ги намалих до 48 - 50%.
                      Не е препоръка за инвестиционни решения.
                      Просто отговор.
                      Професорът.

Коментар

• да си постна и моят портфейлец - 100% БФБ. Дата 30.11.2016

1. ЦКБ- 9.8%
                        2. ХЕС - 15.4%
                        3. Планина - 18.7%
                        4. ХИМ - 31.1%
                        5. Дървени храни - 2.8%
                        6. ПИБ - 9%
                        7. Петрол - 0.6%
                        8. Неохим - 4.5%
                        9. Корадо - 8%

През последните години изядох голямото дърво в петрол.
                        От началото на годината - средна доходност 26.3% без да броя дивидентите. Софикс за периода - 22.1%. Демек бия Софикс.
                        Със сигурност е случайно, ама си чеша егото чи съм вЕлик порфейлен меринджей
                        Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

малко пари са и не си заслужава да ги прехвърлям към международния портфейл, следователно като съм с ефокс ми трябва бфб или ксетра. в германия не си харесах нищо, а етф не обичам, предпочитам сам да си избирам компаниите
                          На БФБ ако търсиш фундамент точно сега, трябва да си готов да понесеш и потенциални силни усещания Има такива варианти- Гагарин, Доверие... Другият, по-логичен вариант е да се пуснеш по вълната и да забиеш нещо с голяма бета.

Коментар

• Първоначално изпратено от Professor Разгледай мнение
                            Моят портфейл при хипотеза "парен от 2008 г. каша духа" е:

1. Адванс Терафонд - 18 %;
                            2. Фонд България - 16 %;
                            3. Софарма Имоти - 15 %;
                            4. Софарма Трейдинг - 11%
                            5. Софарма - 9%
                            6. М+Ц хидр. - 10%
                            7. Монбат - 9%
                            8. Булгартабак - 7%
                            9. Остатъкът до 100% - непублични, някои дават 10 % дивидентна доходност.

Професорът, на Борсата от 1998 г.
                            Настоящвто мнение не е препоръка за търговия, а: БЪДИ ГОТОВ ЗА .... (дупе знае и 2 и 200)
                            Професоре, и аз съм от "попарените" 2008г. ама това, което ми прави впечатление в портфейла ти е, че си почти 50% в имотни акции. Не е ли прекалено множко това ?

Коментар

• Моят портфейл при хипотеза "парен от 2008 г. каша духа" е:

1. Адванс Терафонд - 18 %;
                              2. Фонд България - 16 %;
                              3. Софарма Имоти - 15 %;
                              4. Софарма Трейдинг - 11%
                              5. Софарма - 9%
                              6. М+Ц хидр. - 10%
                              7. Монбат - 9%
                              8. Булгартабак - 7%
                              9. Остатъкът до 100% - непублични, някои дават 10 % дивидентна доходност.

Професорът, на Борсата от 1998 г.
                              Настоящвто мнение не е препоръка за търговия, а: БЪДИ ГОТОВ ЗА .... (дупе знае и 2 и 200)

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

A защо ти е непременно нужно на бфб ?
                                Ако искаш експозиция към ЕМ турция и полша в $ са доста сгодни за мене към момента. И не след дълго около рейт хайка още по изкусителни могат да станат.

Пък ако се чудиш какво и държиш за у нас - ей ти го етф-а....
                                малко пари са и не си заслужава да ги прехвърлям към международния портфейл, следователно като съм с ефокс ми трябва бфб или ксетра. в германия не си харесах нищо, а етф не обичам, предпочитам сам да си избирам компаниите
                                destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

Working...
                                X