IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Мите, благодаря за мнението, но не чух аргументи, освен че Вовата ти обичал дивидент, Не бих инвестирал в компания на която някакъв застаряващ диктатор, преследващ политически цели и казва как, къде и по какъв начин да инвестира!!!
    За САЩ разбрах че ти е скъпа...а за Англия какво има там - някакво облекчение в данъците ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
      В немската нищо не научих до кога старите акции на ДБ ще се търгуват с права за записване на нови или вече няма такова ,записването почва от 21 ..?
      Не знам ,аз не ги следя аз обичам по динамичните акции
      Тони избираш държава ,влизаш в форумите и намираш инфо от извора

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
        Импе здравей,

я дай 4-5 предложения за покупки на запад.
        Подчертавам иска ми се компанията да е от страна с традиции в корпоративните взаимоотношения, а не бивша соц. държавка дето местния Диктатор решава да има ли дивиденти и какво да прави и къде да инвестира компанията.
        Както ме посъветва моя приятел чичо Данчо от Хасково - предпочитам САЩ, ако има нещо заслужаващо си на тези цени там, но приемам предложения и за други западни страни, както и Азия ако я следиш.
        Благодаря ти, както и на Пипбел и Алее, ако се включи.

п.п. Ще се радвам да чуя и аргументите ти, а не думички като Могъща и т.н.
        Ми как да не казвам: "могъща", щом това е основният аргумент?

Честно - трудно ми е сега да те посъветвам какво да си вземеш, защото пазарите се надуха ного - особено щатският, а ти там искаш. В Германия - тоже скъпо - там бих ти препоръчал Allianz и Daimler - пръвата поради своята стабилност и огромната диверсификация на управляваните активи, втората - заради изключителният ръст на продажбите и иновативната мощ. В Щатите си имам Coca cola, но ного ща да си проимам Pfizer, но - скъпа сега - искам я на 26 еврака или поне на 27-28. В последно време ного се разрастна, направи доста придобивания, а и искам да си я комбинирам с GSK, евентуално и с Novartis, защото тогава ще имам незаобиколим микс от най-стратегическия може би сектор - хапчетата. Хората много обичат да ядат хапчета. GSK с някои договорки мога да ти я препоръчам и сега - договорки защото за мен оптимална цена е около 18 кинта, а сега е над 19. С Novartis обмениха активи - британците взеха ваксините и дадоха онкологията - така всяка от двете стана още по-силна в приоритетното си направление.
        Въобще: в Британия е по-лесно да се препоръчва, заради сгодната данъчна политика. Може би е добре да си вземеш газово-слузести компании, това също е стратегически сектор, а отплатата е тлъста. Американските - несгодни - остават Total, Lukoil, ВР и Мидата, разбира се и Gazprom. Мисля, че газчицата е дори по-стратегическа дългосрочно, защото е добро и сравнително чисто гориво. Газпром - въпреки търканията с ЕС, е ного-ного силна и се развива добре - не опухва печалбата си за дивиденти, но и реинвестира в проучване на нови находища, в строеж на нови газови трасета и т.н. ЕК и се зъбят, ама техен си проблем, Европа е зависима от Газпром. Тая година мажоритарят - Русия - иска ного висок дивидент - 18.8 рублички, но и миналогодишният, ако се запази, е добър, а и цената е прилична - може да поспадне и още. Под 4 еврака е сгодна.
        Мидичката е зависима от цената на слузта - иска да поддържа сосна дивидентна политика, но това може да я постави в тежко положение, ако слузта не поскъпне. Разбира се, това е ужасно силна компания - а и за мен е ного важно, че си купи BGgroup - доколкото зная - най-големият доставчик на газчица в САЩ - така Мидата диверсифицира бизнесът си - слуз + газчица. Струваше си да се дадат 50 МБ за тая компания. Тотал и Лукойл са скъпи.
        В Британия дебна и Rio Tinto, най-големите дигъри на света на желязце и алуминий - копат тоже мед, елмази, и какво ли още не - ама ного поскъпна и тя. Поне 7-8 евро по-тънко я ща.

Въобще засега бих ти препоръчал около три - GSK, Shell и Gazprom, ако последната не те притеснява заради Вова - ама Вова обича дивидент. Не се набивай обаче с ного - имай готовност да допълваш впоследствие при по-тънки нива. После можеш да си добавиш: Rfizer, Allianz, Daimler, Total, Rio Tinto при някое трусченце - на цени съответно около например 28, 130, 58, 42, 31. Зная, че обичаш дивиденти - и аз - в преценката ми дивидентите и тяхната сосност - важно място.

И всички тия компании са ного-ного-ного могъщи.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение

Аз мога ти дам някоя компания според мен с доста голям потенциал за Испанската борса говоря OHL AMP GSJ за сега тези
          В немската нищо не научих до кога старите акции на ДБ ще се търгуват с права за записване на нови или вече няма такова ,записването почва от 21 ..?

Коментар

Импе здравей,

Подчертавам иска ми се компанията да е от страна с традиции в корпоративните взаимоотношения, а не бивша соц. държавка дето местния Диктатор решава да има ли дивиденти и какво да прави и къде да инвестира компанията.
            Както ме посъветва моя приятел чичо Данчо от Хасково - предпочитам САЩ, ако има нещо заслужаващо си на тези цени там, но приемам предложения и за други западни страни, както и Азия ако я следиш.

Аз мога ти дам някоя компания според мен с доста голям потенциал за Испанската борса говоря OHL AMP GSJ за сега тези

Коментар

Импе здравей,

данъчни декларации обичаш ли да попълваш за сделките извън ЕС , а данъци обичаш ли да внасяш за печалбата от тези сделки....

Коментар

• Импе здравей,

Last edited by tony1975; 19.03.2017, 19:25.

Коментар

• Водите безсмислена дискусия след като не сте сравнили всички показатели. Ако плащаш двойна комисионна, къв ти е келипира че не си плащал няква си мижава такса!?
                  Е, аз лично не плащам такава щото въртя сериозни обороти и се водя профи пред КФН-то, но въпроса е принципен

Коментар

• Добре де, ама тия такси все някой ги плаща, защото са задължителни за всички посредници. Ако не ги одържат от вас посредника ли ви ги поема ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

Ми да дават ама не дават, даже още повече отива в минус . Добре де, при другите посредници не е ли така, Карол това го въведе миналата година ?
                      И при моят няма нищо допълнително, само комисиони, които спадат с увеличаването на оборота. Имам договор и с друг посредник, който в момента не използвам, но технически съм им клиент. Те даже и кеш-бек ти правят при определен оборот.

От етични подбуди няма да използвам нецензурни квалификации за това, което ти причиняват твоите хора. Надявам се услугите им поне да са стойностни.

Коментар

Ми да дават ама не дават, даже още повече отива в минус . Добре де, при другите посредници не е ли така, Карол това го въведе миналата година ?
                        Ного ясно, че не - остава и да ме чешат, задето им правя оборот и им водя клиенти 19 години вече.

Не обичам да ме чешат аз.
                        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• В Карол таксата не се дължи ако размерът на комисионната от търговия надхвърля двукратно таксата върху кеша и активите.
                          Мненията ми не са препоръка за търговия.

Коментар

• Първоначално изпратено от Etihad Разгледай мнение

Кеша като е на минус, трябва сега те пари да ти дават

Коментар

Е Карол ! Две такси имат от миналата година. Едната е такса върху кеша в сметката и другата такса за финансовите инструменти. По точно такси за фонд за компенсиране на инвеститорите в пари и във финансови инструменти. Мисля, че на всички се удържа това.
                              Кеша като е на минус, трябва сега те пари да ти дават

Коментар

Е Карол ! Две такси имат от миналата година. Едната е такса върху кеша в сметката и другата такса за финансовите инструменти. По точно такси за фонд за компенсиране на инвеститорите в пари и във финансови инструменти. Мисля, че на всички се удържа това.
                                Съвсем не ги слуша главата май. Хората се чудят как да привлекат клиенти, тия вчера с психология на търговията ме занимават, че и екстра такси бият Аз тая удръжка я нямам, всичко си ми излиза до стотинката. Такса върху кеша? Това вече е скандално... Препоръката остава

Коментар

Working...
                                X