IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mirodimit Разгледай мнение
    Разбира се ако споделиш нещо и ти ще бъда благодарен,тъй като и моя портфейл е подобен макар и не на тези цени.Ценя опита и конструктивните ти мнения.Благодаря предварително.

мога да споделя да провериш цените на бфб и развитите борси. доста бг компании се търгуват на по-високи мултипъли. софикс 1000 е мираж

destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodimit Разгледай мнение
      Панда,хубавите акции могат и доживот да се държат Както казва Форти "хубавата акция и да пада ще си я допълваме"

това важи само за портфейли около и над портфейла на форти. ние с по-малките трябва да търсим по-висока доходност
      destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

А аз си мислех че моя портфейл с 18 акции е прекалено диверсифициран Нелош подбор на акции на БФБ, за чужбина са все известни и големи компании, но там винаги имам едно наум... Успех...
        Той подборът си ми е супер, ама разпределението не ме кефи. Ще ми се да поувелича още малко секторът на газчицата и слузта, а секторът на хапчетата да го подиверсифицирам.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от balarev Разгледай мнение

И всички тия ежедневни драсканици за 3 111 лева портфейл. Със 178 лева дивидент няма как да се компенсират някои обстоятелства, един господин беше написал, че друг господин не се вслушва в "неуспели". Еми така си е.
          За колко портфейл ???? Не те зная как ми го смяташ, ама... Според теб от BMW напримерно колко акции имам - 1/8 акция ли?

А и какво значение има дали портфейлът ми е 38 Б или 218 Б ??? Тебе какво ти влиза в джобът? Не е ли по-важно кой какво държи и защо го държи и колко изкарва процентно - капиталов ръст и/или дивидент? Щото аз като гледам портфийлите на другите в тая тема - това ме интересува.

Коментар

• Ъх, хрумна ми, че нелоша идея да се понагувича с могъща компания за хапчета като Novartis, яма тия марципанаджии ного чешат, бе - 35% данък дивидент, мръсници !!! Трябва да я издебна на 64-65 кинта, за да има някаква сгода.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
              Някак твърде небалансиран ми стана портфейлът. Мъдростта изисква да намаля тежестта на двете най-големи или поне на най-най-най-голямата, че ного набъбнаха, ама нищо - нека помпаницата изгуби сили. 67.4% тежест на трите водещи компании, 35.39 на най-могъщата - ного концентрирано е.
              И всички тия ежедневни драсканици за 3 111 лева портфейл. Със 178 лева дивидент няма как да се компенсират някои обстоятелства, един господин беше написал, че друг господин не се вслушва в "неуспели". Еми така си е.

Коментар

Някак твърде небалансиран ми стана портфейлът. Мъдростта изисква да намаля тежестта на двете най-големи или поне на най-най-най-голямата, че ного набъбнаха, ама нищо - нека помпаницата изгуби сили. 67.4% тежест на трите водещи компании, 35.39 на най-могъщата - ного концентрирано е.
                А аз си мислех че моя портфейл с 18 акции е прекалено диверсифициран Нелош подбор на акции на БФБ, за чужбина са все известни и големи компании, но там винаги имам едно наум... Успех...

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение

много бързо забравяш - Саламаджийницата???
                  Абсурдно сравнение само с цел заядливост. Саламаджийницата нищо не плати, Жабокът 11-а година си плаща. Саламаджийницата бе избушена и се разчиташе на изправянето и на крака, Жабокът си е силна и работеща компания. От Жабокът всяка година съм добивал в пъти повече пари, отколкото загубих от Саламаджийницата, където половината си загуби дори компенсирах с 1-2 успешни спекулативни сделки. Накрая бях увътрен със стотина лева - ти за тия стотина лева сигурно ще ме занимаваш поне още десет години.

Коментар

Ами погледни им отчетите. Компанията си плаща без проблем и дори има немалко свободен кеш, дето дори и аз се чудя какво да правим с него. Ного ясно, че съм смятал. Не само, че плащаха дивидент по старите привилегии и лихви по сосните облизвации, ами и плащаха нерядко и по левче на простите акции. Имат и немалко МА. Според теб сега ще има проблем да продължи да плаща ли - когато облизвациите падежираха, а новите привилегии са двойно по-малко като брой, а и с по-нисък гарантиран дивидент? Чудно как всички оплюват Жабокът и все го чакат да фалира, а той плаща без проблем 11 години? И при облизвациите - нозина тук казваха, че нямало да ги изплатят - е, не ги ли? Колко уж по-големи и напърчени компании удължават срока на дълговите си емисии или ги заминят с нови, вместо да върнат парите на хората?

Така е, драги - хубавци са. Който ми снася по 12% годишна доходност, за мене е убав.
                    много бързо забравяш - Саламаджийницата???

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

Да си включа ли и "Енергоните"?!?Ще се изчервиш от обидно малкия брой акции,които притежаваш!
                      Всичко включвам. Даже и Енемонките.
                      Мненията ми не са препоръка за търговия.

Коментар

• Първоначално изпратено от margen Разгледай мнение
                        Моят портфейл в момента се състои от 174 551 акции.
                        Да си включа ли и "Енергоните"?!?Ще се изчервиш от обидно малкия брой акции,които притежаваш!

Коментар

• Първоначално изпратено от margen Разгледай мнение
                          Моят портфейл в момента се състои от 174 551 акции.
                          Аферим, да не би да имаш Фонд Имоти?

Моите са само 4013, ама че никакво число - нито кръглост, нито симетрия.

Коментар

• Уаууу, те много бря!

Коментар

• Моят портфейл в момента се състои от 174 551 акции.
                              Мненията ми не са препоръка за търговия.

Коментар

• Някак твърде небалансиран ми стана портфейлът. Мъдростта изисква да намаля тежестта на двете най-големи или поне на най-най-най-голямата, че ного набъбнаха, ама нищо - нека помпаницата изгуби сили. 67.4% тежест на трите водещи компании, 35.39 на най-могъщата - ного концентрирано е.
                                Last edited by Императорът; 17.03.2017, 00:41.

Коментар

Working...
                                X