Първоначално изпратено от Бик в атака
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
възможностите да приказва ли?Събитията не винаги отговарят на очакванията!
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеИмпиии, ти хубаво се набабани май в левчетата, налЕ!?!?!))))). Заложиха ти кукичката я отхапа до лакътя)))) А какво продаде заради левчетата.!?)))Може ли да е златния жабок!?!?
все пак едни и същи стинки на дивидентен картон, но при жабока орбитата е 5 пъти по-висока нейде навита из галактиката, нале!?!?))). Блуждаете като случайни електрони налево-надесно, после се чудите, как на бфб ви е тесно))))
Last edited by Императорът; 31.03.2017, 20:03.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Импиии, ти хубаво се набабани май в левчетата, налЕ!?!?!))))). Заложиха ти кукичката я отхапа до лакътя)))) А какво продаде заради левчетата.!?)))Може ли да е златния жабок!?!?
все пак едни и същи стинки на дивидентен картон, но при жабока орбитата е 5 пъти по-висока нейде навита из галактиката, нале!?!?))). Блуждаете като случайни електрони налево-надесно, после се чудите, как на бфб ви е тесно))))
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бик в атака Разгледай мнение
ми може да са му толкова възможностите на човека
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеще се пукна от смях като чета, че някой се мислят за широко диверсифицирани в чужбина инвеститори
широко - с по 1 акция на осем места
още по малко инвеститор.........Събитията не винаги отговарят на очакванията!
Коментар
-
продължава ли меренето на "м"ишоците!?
а моят портфейл към днешна дата е следният .... а вашият?
едно време великият Васил Михайлов имаше една крилата фраза от филм:
"К'во стаа Мемед!?.... Расте ли пишката Мемед!?"
та ТЕ така и тук!Last edited by Ferry; 31.03.2017, 16:15.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
Тони, много си прав за инвестицията в Газпром. Има тонове литература ЗАЩО ДА НЕ ИНВЕСТИРАМЕ в Газпром, и нещата които се случват там. Бизнес които е зависим на 100% от решението на един човек, е нестабилен бизнес, и няма никаква гаранция че утре няма да национализират акциите ти "в името на народа". Ако ще и 10% дивидент да дават, никога не бих инвестирал в подобен тип компания.
Друг въпрос, че аз като широкодиверсифициращ в чужбина инвеститор, спокойно мога да поема определена доза риск. Дори да стане това, дето казваш - а аз казвам, че няма как да - какво - ще горна с 1% от портфейлът си.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеМите, благодаря за мнението, но не чух аргументи, освен че Вовата ти обичал дивидент, Не бих инвестирал в компания на която някакъв застаряващ диктатор, преследващ политически цели и казва как, къде и по какъв начин да инвестира!!!
За САЩ разбрах че ти е скъпа...а за Англия какво има там - някакво облекчение в данъците ли?
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеИмпе здравей,
я дай 4-5 предложения за покупки на запад.
Подчертавам иска ми се компанията да е от страна с традиции в корпоративните взаимоотношения, а не бивша соц. държавка дето местния Диктатор решава да има ли дивиденти и какво да прави и къде да инвестира компанията.
Както ме посъветва моя приятел чичо Данчо от Хасково - предпочитам САЩ, ако има нещо заслужаващо си на тези цени там, но приемам предложения и за други западни страни, както и Азия ако я следиш.
Благодаря ти, както и на Пипбел и Алее, ако се включи.
п.п. Ще се радвам да чуя и аргументите ти, а не думички като Могъща и т.н.
Мислиш ли че ще биеш индекса...щото 90% от фонд мениджърите не могат, и моя милост е от тях за тези 3г и кусур на нисе, изоставам 15 пункта.
Дори и да не вземам предвид кеша отстрани - пак отиват къде 10.
Аз лично тази година имам само 1 акция - тева и то за няма и 2% от парите.
За мен в тая част на цикъла ( дърт бул) е доста разумно да заложиш на това дето казва дедо Бъфю, нали му знаеш правила 1 и 2.
Та в тоя ред на мисли не бих те посъветвал нещо по различно от spy/gld/tlt , т.е класическото перманентно пф с годишно ребалансиране, особено за новак като тебе. Може и да се играе с добри резултати с частичен левъридж, моментум и прочие, но това си е отделна тема.
Дори и класиката си бие спайчо по принцип без проблем при това с двойно тройно по малко поет риск.. Цифричките долу го показват. Не само за 10г., за всички периоди е така.
CAGR 8.05% Starting Capital 10,000 Ending Capital 21,712 Total Return 117.12% Max Drawdown 20.66% (2008-03-18 - 2008-11-12) DD > 10% Count 3 Annualized Std. Dev 7.92% Sharpe Ratio 0.91
А за индекса :
Years 10.01 CAGR 7.01% Starting Capital 10,000 Ending Capital 19,704 Total Return 97.04% Max Drawdown 55.31% (2007-10-09 - 2009-03-09) DD > 10% Count 16 Annualized Std. Dev 17.27% Sharpe Ratio 0.36
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеМите, благодаря за мнението, но не чух аргументи, освен че Вовата ти обичал дивидент, Не бих инвестирал в компания на която някакъв застаряващ диктатор, преследващ политически цели и казва как, къде и по какъв начин да инвестира!!!
За САЩ разбрах че ти е скъпа...а за Англия какво има там - някакво облекчение в данъците ли?Цифричките можеш лесно да ги погледнеш в отчетът на всяка компания. Казах ти даже къде са сгодните цени. Впрочем ако искаш - питай за нещо по-конкретно. Защо не обичаш Вова? Толкова ли не го обичаш, че да се откажеш от евентуална 10%-на дивидентна доходност, макар еднократно и в най-лошият вариант около 4.5%? Вова е наш тип човек, бе - гледа да чеше дивиденти... и не казва как да се инвестира - напротив - държавата като мажоритар дори да иска тлъст дивидент, от ръководството си защитават мнението за не толкова тлъст и хич не им пука.
В Британия данък - 0% за суми до 5 000 Бабета. Или искаш да ти цитирам колко дивиденти чакаме по разните позиции? Allianz - 7.6 евро, Daimler - 3.25 евро, Gazprom 7.86 или 18.80 рублички, Shell около 43 евроцента (на тримесечие) GSK - 80 пенса (на тримесечие), Pfizer - 0.32 цента (на тримесечие).
Питай, ако има другоМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Мите, благодаря за мнението, но не чух аргументи, освен че Вовата ти обичал дивидент, Не бих инвестирал в компания на която някакъв застаряващ диктатор, преследващ политически цели и казва как, къде и по какъв начин да инвестира!!!
За САЩ разбрах че ти е скъпа...а за Англия какво има там - някакво облекчение в данъците ли?
- 1 like
Коментар
Коментар