IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Бик в атака Разгледай мнение

ми може да са му толкова възможностите на човека
    Възможностите може би са въпрос на обективни фактори. Отказът от развитие, учене, усъвършенстване на някои други, дето от 10 години не са мръднали с нокът нагоре в знанията си - какво е?
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение

възможностите да приказва ли?
      възможностите за диверсификация
      Събитията не винаги отговарят на очакванията!

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
        Импиии, ти хубаво се набабани май в левчетата, налЕ!?!?!))))). Заложиха ти кукичката я отхапа до лакътя)))) А какво продаде заради левчетата.!?))) Може ли да е златния жабок!?!? все пак едни и същи стинки на дивидентен картон, но при жабока орбитата е 5 пъти по-висока нейде навита из галактиката, нале!?!?))). Блуждаете като случайни електрони налево-надесно, после се чудите, как на бфб ви е тесно))))
        Не съм продал нищо - имах свободен кеш - похарчих около четвърт от него. Виж резултатите на Жабокът и може да си промениш мнението.
        Last edited by Императорът; 31.03.2017, 20:03.

Коментар

• Импиии, ти хубаво се набабани май в левчетата, налЕ!?!?!))))). Заложиха ти кукичката я отхапа до лакътя)))) А какво продаде заради левчетата.!?))) Може ли да е златния жабок!?!? все пак едни и същи стинки на дивидентен картон, но при жабока орбитата е 5 пъти по-висока нейде навита из галактиката, нале!?!?))). Блуждаете като случайни електрони налево-надесно, после се чудите, как на бфб ви е тесно))))
          Не е препоръка... !!!
          "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от Бик в атака Разгледай мнение

възможностите да приказва ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
              ще се пукна от смях като чета, че някой се мислят за широко диверсифицирани в чужбина инвеститори

широко - с по 1 акция на осем места
              още по малко инвеститор.........
              Събитията не винаги отговарят на очакванията!

Коментар

• ще се пукна от смях като чета, че някой се мислят за широко диверсифицирани в чужбина инвеститори

широко - с по 1 акция на осем места
                още по малко инвеститор.........

Коментар

• продължава ли меренето на "м"ишоците!?
                  а моят портфейл към днешна дата е следният .... а вашият?

едно време великият Васил Михайлов имаше една крилата фраза от филм:
                  "К'во стаа Мемед!?.... Расте ли пишката Мемед!?"

та ТЕ така и тук!
                  Last edited by Ferry; 31.03.2017, 16:15.

Коментар

• Допълних Атерки, стартирах и при Златните левченца.

Коментар

• Дивидент от Мидичките - получен. Очевидно обаче са ме очесали с тревопушнически данък-дивидент мерзавците му.

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

Тони, много си прав за инвестицията в Газпром. Има тонове литература ЗАЩО ДА НЕ ИНВЕСТИРАМЕ в Газпром, и нещата които се случват там. Бизнес които е зависим на 100% от решението на един човек, е нестабилен бизнес, и няма никаква гаранция че утре няма да национализират акциите ти "в името на народа". Ако ще и 10% дивидент да дават, никога не бих инвестирал в подобен тип компания.
                        Драги приятелю, това са глупости. В моментът Русия е по-капиталистическа страна от повечето европейски - и колкото и да се опитват някои да я изкарат една голяма Северна Корея, в това няма нищо вярно. Газпром си е нормална публична компания, това че държавата е акционер не означава, че утре ще открадне акциите на купища инвеститори по света - нали ще ги съсипят със санкции? Напротив - държавата като акционер гарантира допълнителна стабилност, а и политическа мощ на компанията - тоест тя е нещо като Кръстникът, но в по-голям мащаб. Може да има и кубически метри литература, то и тук в Инвесторът четем уж икономически анализи, които обаче са съвсем прозрачно политически ориентирани - и единствената цел е да изкарат Вова и/или Доналд негодници, престъпници, луди и т.н.

Друг въпрос, че аз като широкодиверсифициращ в чужбина инвеститор, спокойно мога да поема определена доза риск. Дори да стане това, дето казваш - а аз казвам, че няма как да - какво - ще горна с 1% от портфейлът си.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                          Мите, благодаря за мнението, но не чух аргументи, освен че Вовата ти обичал дивидент, Не бих инвестирал в компания на която някакъв застаряващ диктатор, преследващ политически цели и казва как, къде и по какъв начин да инвестира!!!
                          За САЩ разбрах че ти е скъпа...а за Англия какво има там - някакво облекчение в данъците ли?
                          Тони, много си прав за инвестицията в Газпром. Има тонове литература ЗАЩО ДА НЕ ИНВЕСТИРАМЕ в Газпром, и нещата които се случват там. Бизнес които е зависим на 100% от решението на един човек, е нестабилен бизнес, и няма никаква гаранция че утре няма да национализират акциите ти "в името на народа". Ако ще и 10% дивидент да дават, никога не бих инвестирал в подобен тип компания.

Коментар

Импе здравей,

я дай 4-5 предложения за покупки на запад.
                            Подчертавам иска ми се компанията да е от страна с традиции в корпоративните взаимоотношения, а не бивша соц. държавка дето местния Диктатор решава да има ли дивиденти и какво да прави и къде да инвестира компанията.
                            Както ме посъветва моя приятел чичо Данчо от Хасково - предпочитам САЩ, ако има нещо заслужаващо си на тези цени там, но приемам предложения и за други западни страни, както и Азия ако я следиш.
                            Благодаря ти, както и на Пипбел и Алее, ако се включи.

п.п. Ще се радвам да чуя и аргументите ти, а не думички като Могъща и т.н.
                            Хм, сега видях че питаш. То хубаво питаш, ама не даваш никакви насоки - инвестиция, спекула, хоризонт, таргетна доходност, риск толеранс и т.н....?
                            Мислиш ли че ще биеш индекса...щото 90% от фонд мениджърите не могат, и моя милост е от тях за тези 3г и кусур на нисе, изоставам 15 пункта.
                            Дори и да не вземам предвид кеша отстрани - пак отиват къде 10.
                            Аз лично тази година имам само 1 акция - тева и то за няма и 2% от парите.
                            За мен в тая част на цикъла ( дърт бул) е доста разумно да заложиш на това дето казва дедо Бъфю, нали му знаеш правила 1 и 2.
                            Та в тоя ред на мисли не бих те посъветвал нещо по различно от spy/gld/tlt , т.е класическото перманентно пф с годишно ребалансиране, особено за новак като тебе. Може и да се играе с добри резултати с частичен левъридж, моментум и прочие, но това си е отделна тема.
                            Дори и класиката си бие спайчо по принцип без проблем при това с двойно тройно по малко поет риск.. Цифричките долу го показват. Не само за 10г., за всички периоди е така.
                            CAGR 8.05%
                            Starting Capital 10,000
                            Ending Capital 21,712
                            Total Return 117.12%
                            Max Drawdown 20.66% (2008-03-18 - 2008-11-12)
                            DD > 10% Count 3
                            Annualized Std. Dev 7.92%
                            Sharpe Ratio 0.91

А за индекса :
                            Years 10.01
                            CAGR 7.01%
                            Starting Capital 10,000
                            Ending Capital 19,704
                            Total Return 97.04%
                            Max Drawdown 55.31% (2007-10-09 - 2009-03-09)
                            DD > 10% Count 16
                            Annualized Std. Dev 17.27%
                            Sharpe Ratio 0.36

Коментар

Мите, благодаря за мнението, но не чух аргументи, освен че Вовата ти обичал дивидент, Не бих инвестирал в компания на която някакъв застаряващ диктатор, преследващ политически цели и казва как, къде и по какъв начин да инвестира!!!
                              За САЩ разбрах че ти е скъпа...а за Англия какво има там - някакво облекчение в данъците ли?
                              Ами мисля, че ти казах доста аргументи - стратегически, защото цифричките се менят на всеки тримесечен отчет, стратегията е по-дългосрочна. Цифричките можеш лесно да ги погледнеш в отчетът на всяка компания. Казах ти даже къде са сгодните цени. Впрочем ако искаш - питай за нещо по-конкретно. Защо не обичаш Вова? Толкова ли не го обичаш, че да се откажеш от евентуална 10%-на дивидентна доходност, макар еднократно и в най-лошият вариант около 4.5%? Вова е наш тип човек, бе - гледа да чеше дивиденти... и не казва как да се инвестира - напротив - държавата като мажоритар дори да иска тлъст дивидент, от ръководството си защитават мнението за не толкова тлъст и хич не им пука.
                              В Британия данък - 0% за суми до 5 000 Бабета. Или искаш да ти цитирам колко дивиденти чакаме по разните позиции? Allianz - 7.6 евро, Daimler - 3.25 евро, Gazprom 7.86 или 18.80 рублички, Shell около 43 евроцента (на тримесечие) GSK - 80 пенса (на тримесечие), Pfizer - 0.32 цента (на тримесечие).

Питай, ако има друго

Коментар

• Мите, благодаря за мнението, но не чух аргументи, освен че Вовата ти обичал дивидент, Не бих инвестирал в компания на която някакъв застаряващ диктатор, преследващ политически цели и казва как, къде и по какъв начин да инвестира!!!

Коментар

Working...
                                X