IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение

Къде тва , че не помня да си пускал портфейл ?
    Може съм изпуснал де дай да го видим ?
    търси назад в тази тема и ще видиш.
    Събитията не винаги отговарят на очакванията!

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

Ами като искаш недей, насила никой не караме. Просто темата е такава...
      И аз това му се чудя ,хен файда няма хем следи темата ква е логиката не знам

Коментар

• Първоначално изпратено от Бик в атака Разгледай мнение

и що да си пускам портфейла??? каква ми беше файдата като го пусках досега?
        Ами като искаш недей, насила никой не караме. Просто темата е такава...

Коментар

• Първоначално изпратено от Бик в атака Разгледай мнение

Къде тва , че не помня да си пускал портфейл ?
          Може съм изпуснал де дай да го видим ?

Коментар

Хора, използвайте темата за да споделите дали имате някакви движения в портфейлите за месеца. Не влизайте в личностни конфликти или спорове за начина на инвестиране на всеки един. Нормално е всеки да има разични виждания и прогнози за пазара, но това не значи че едната гледна точка е правилна, а другата не е. По-интересно би ми било да споделите, какво сте купили, какво сте продали и какви са очакванията ви за цените на БФБ до летния сезон?
            Събитията не винаги отговарят на очакванията!

Коментар

Хора, използвайте темата за да споделите дали имате някакви движения в портфейлите за месеца. Не влизайте в личностни конфликти или спорове за начина на инвестиране на всеки един. Нормално е всеки да има разични виждания и прогнози за пазара, но това не значи че едната гледна точка е правилна, а другата не е. По-интересно би ми било да споделите, какво сте купили, какво сте продали и какви са очакванията ви за цените на БФБ до летния сезон?
              до лятото не очаквам промени на БФБ
              всъщност и до края на годината не чакам промени

Коментар

• Хора, използвайте темата за да споделите дали имате някакви движения в портфейлите за месеца. Не влизайте в личностни конфликти или спорове за начина на инвестиране на всеки един. Нормално е всеки да има разични виждания и прогнози за пазара, но това не значи че едната гледна точка е правилна, а другата не е. По-интересно би ми било да споделите, какво сте купили, какво сте продали и какви са очакванията ви за цените на БФБ до летния сезон?

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Не говоря за настоящите цени, но за тези от началото на годината. Ако съм с голяма грешка - и то в негативна посока, ти ще си ударен ного повече, защото основното неизвестно е Трейдингът. Залагам на около 12 стотинки, ти на 0 ли залагаш? За Имотаджийското заложих дивидент като миналогодишния, за Новият Жабок - половин дивидент. При Атерата вече е ясен почти съвсем, възможните разлики ще са около докъм стотинка. По почти всички мои външни позиции дивидентите са вече ясни.

Впрочем обещах да покажа точна сметка в колчета към края на годината, там ще се види - процентно дивидент по всички позиции и за целият портфейл.
                  за трейдинга съм на мнение, че дивидента няма значение, компанията достатъчно ефективно използва средствата в полза на всички акционери - така, че за мен проблем няма

Коментар

Не знам... Любовното послание - просто мръсниците от Кафенето ме прецакаха, отменяйки резултатите от сборището на два пъти - дано са проклети. Не се го отчитам като грешка, а и от позицията 12 години печелих сосно. Хесовици и сега си имам.
                    От Софарма - какво очакваш - да утроят дивидентът си ли? - Не ми се вярва. Мишокът? - при тая цена за дивидент под 2 лева няма да съжалявам. Капиталов ръст по двете позиции е възможен, но е труден от тия нива. А и от капиталов печалбата ми от Мишокът е над 130%, без да броя дивидентът.
                    Аз пък мисля, че ного хора ще съжаляват, дето са пренебрегвали Атерката, ама да видим.
                    Импе, няколко пъти казваш, че КФН-то е прецакало тогава, и аз няколко пъти те питам с какво те прецакаха. Кажи най-накрая каква е била драмата.
                    Единствената ми препоръка: Консумирайте алкохолни напитки в умерени количества

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение

сигурно ще си с големи грешки в сметките
                      Не говоря за настоящите цени, но за тези от началото на годината. Ако съм с голяма грешка - и то в негативна посока, ти ще си ударен ного повече, защото основното неизвестно е Трейдингът. Залагам на около 12 стотинки, ти на 0 ли залагаш? За Имотаджийското заложих дивидент като миналогодишния, за Новият Жабок - половин дивидент. При Атерата вече е ясен почти съвсем, възможните разлики ще са около докъм стотинка. По почти всички мои външни позиции дивидентите са вече ясни.

Впрочем обещах да покажа точна сметка в колчета към края на годината, там ще се види - процентно дивидент по всички позиции и за целият портфейл.
                      Last edited by Императорът; 02.04.2017, 17:48. Причина: Закачливи колчета.
                      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение

както преди за ХЕС и МСХ, така сега и за СФАРМ и СПИДИ ще съжаляваш ми се струва, ама няма да си признаеш на края на 2017
                        Не знам... Любовното послание - просто мръсниците от Кафенето ме прецакаха, отменяйки резултатите от сборището на два пъти - дано са проклети. Не се го отчитам като грешка, а и от позицията 12 години печелих сосно. Хесовици и сега си имам.
                        От Софарма - какво очакваш - да утроят дивидентът си ли? - Не ми се вярва. Мишокът? - при тая цена за дивидент под 2 лева няма да съжалявам. Капиталов ръст по двете позиции е възможен, но е труден от тия нива. А и от капиталов печалбата ми от Мишокът е над 130%, без да броя дивидентът.
                        Аз пък мисля, че ного хора ще съжаляват, дето са пренебрегвали Атерката, ама да видим.

Коментар

Албенката, Мишокът и Софармичката са дивидентно куци... щото гледам: обичаш дивидентец. Аз очаквам при мен дивидентна доходност около 6% спрямо цените на акциите (съответно - стойността на портфейлът ми) към началото на годината. С някои предположения - основните са: 1. Около 12 стинки чисто дивидент на акция в Трейдингът - щото нали - кредити. 2. Около половин лев дивидент по простите Жабоци - защото може да няма, може да е по-малко, ама може да е и левченце - пари има. Тоест процентът може да слезе и до около например 5%, ама може да надскочи и 7%. Мисля - добре е - Жабите, Атерките и британските акции ме дърпат нагоре... а тия, дето ме дърпат надолулу (Софарми, Мишоци) ги окастрих. И това е при положение, че все още имам над 3% кеш - с който тепърва мога да се нагувича по някои позиции - а това може да са например нови британски акции, където ще закача допълнителни дивиденти - там раздават през три месеца.
                          сигурно ще си с големи грешки в сметките

Коментар

Албенката, Мишокът и Софармичката са дивидентно куци... щото гледам: обичаш дивидентец. Аз очаквам при мен дивидентна доходност около 6% спрямо цените на акциите (съответно - стойността на портфейлът ми) към началото на годината. С някои предположения - основните са: 1. Около 12 стинки чисто дивидент на акция в Трейдингът - щото нали - кредити. 2. Около половин лев дивидент по простите Жабоци - защото може да няма, може да е по-малко, ама може да е и левченце - пари има. Тоест процентът може да слезе и до около например 5%, ама може да надскочи и 7%. Мисля - добре е - Жабите, Атерките и британските акции ме дърпат нагоре... а тия, дето ме дърпат надолулу (Софарми, Мишоци) ги окастрих. И това е при положение, че все още имам над 3% кеш - с който тепърва мога да се нагувича по някои позиции - а това може да са например нови британски акции, където ще закача допълнителни дивиденти - там раздават през три месеца.
                            както преди за ХЕС и МСХ, така сега и за СФАРМ и СПИДИ ще съжаляваш ми се струва, ама няма да си признаеш на края на 2017

Коментар

• Албенката, Мишокът и Софармичката са дивидентно куци... щото гледам: обичаш дивидентец. Аз очаквам при мен дивидентна доходност около 6% спрямо цените на акциите (съответно - стойността на портфейлът ми) към началото на годината. С някои предположения - основните са: 1. Около 12 стинки чисто дивидент на акция в Трейдингът - щото нали - кредити. 2. Около половин лев дивидент по простите Жабоци - защото може да няма, може да е по-малко, ама може да е и левченце - пари има. Тоест процентът може да слезе и до около например 5%, ама може да надскочи и 7%. Мисля - добре е - Жабите, Атерките и британските акции ме дърпат нагоре... а тия, дето ме дърпат надолулу (Софарми, Мишоци) ги окастрих. И това е при положение, че все още имам над 3% кеш - с който тепърва мога да се нагувича по някои позиции - а това може да са например нови британски акции, където ще закача допълнителни дивиденти - там раздават през три месеца.

Коментар

• ( компания ) (процент от портфейла) (ръст или спад от началото на годината)
                                Софарма имоти АДСИЦ - 38,44% (+24,51%)
                                Софарма трейдинг - 8,47% (+29,05%)
                                ХЕС - 8,25% (+11,45%)
                                Спиди - 7,50% (+13,10%)
                                Корадо България - 6,76% (+23,11%)
                                Фонд за недвижими имоти България - 6,14% (-2,95%)
                                Стара планина холд - 4,43% (+15,10%)
                                Булгартабак - 3,86% (-8,10%)
                                Албена - 2,84% (+1,06%)
                                Елана агрокредит - 2,61% (+10,36%)
                                Монбат - 2,09% (+7,71%)
                                М+С Хидравлик - 2,01% (+17,35%)
                                Адванс - 1,78% (+2,06%)
                                ПИБ - 1,37% (+45,97%)
                                Софарма - 1,14% (+31,21%)
                                Кораборемонтен завод Одесос - 0,88% (+0,00%)
                                Фазерлес - 0,75% (-9,49%)
                                Дружба стъкларски заводи - 0,66% (-18,48%)

Посрещам месец април със съществен ръст при някой компании, и застой или спад при други. Положителните примери за март определено са ПИБ и Корадо. Групата около Софарма е все така стабилна и ръста при компаниите продължава. Спиди си стои на стабилни нива, и чакаме инфо за евентуален дивидент, там очаквам известен ръст на акцията. АДСИЦ-ите ФНИБ и Атера продължават с колебливото представяне, като дори и евентуален "хубав" дивидент не носи по-съществени ръстове за цената. ФНИБ са по-непредвидими, и ако мениджмънта стане по-предвидим, също очаквам по-добро представяне от моментното. Допълних добро количество ХЕС, като стабилността около Стара планина холд ми допада (дивидентната им политика също). Булгартабак забавя спада си, но е далеч от представянето което всички очакваме от компанията. Монбат, Елана Агрокредит Албена се представят нормално, като и при тях се надявам едни добри дивиденти да вдигнат малко цените нагоре. Цената на КРЗ Одесос е горе-долу стабилна. Дружба продължава да се представя неособено добре, а при Фазерлес нещата леко се подобряват.
                                Мнението ми не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Анализа си го правя по-скоро за себе и ако мога да съм полезен на някой...
                                Last edited by mancev; 02.04.2017, 15:25.

Коментар

Working...
                                X