IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение

Търговията замря .... всички се хилят на последния лаф на Импето ...
    Ми Медиана точно така звучи... като нещо косматичко, лениво висящо от дървото.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение

импе тва не е ли коала бе? за таквоз животно - медиана не бях чувал, ще да е некой нов вид...
      Търговията замря .... всички се хилят на последния лаф на Импето ...
      За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• купих свилоза, уикенда разгледах някои бг компании и към 50 германски, но не си харесах нещо. от германските най-близо бях до континентал, от бг разгледах по-сериозно балканкар, спиди, софарма, в крайна сметка избора беше между крз одесос и свилоза. това е засега, на 20 декември панаф снася дивидент и тогава ще мисля какво да го правя. поздрави и лека и доходна
        destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Felbuzz Разгледай мнение
          е браво поздраления 20-40-50% никак не е зле, сега четвъртък ако и супер Марио за пореден път ни зарадва ще приключим годината приповдигнато. Но докато не се кешира нищо не се знае, тая година примери много много се надявам софикс тоя път наистина да тръгне нагоре или поне да не пада повече, а не да се повтори ситуацията с 2014 тая година засега при мене по-скромничко само 7-8% ръст имам къси путове на wereldhave, fonciere des regiones, engie и orange, мисля е умно да се вземе нещо в Италия, там индексът е 20% надолу YTD важното е че с тия печалби ще идват бая повече хора на срещите на форума но тая работа с индексния фонд ми е много притеснителна вече, половината в софикс са с кофти мажоритари а другата половина уж читави се търгуват по-скъпо от Западна Европа но докато свири музиката трябва да танцуваме
          Да, радостно оживление цари на борсата. Кой 20%, кой 40, кой 50... Това ми напомни за сценката от филма "Господин за един ден", където Пурко, изигран блестящо от г-н Тодор Колев, Бог да го прости... Та, където Пурко беше купил "машината" за парцалени кълбета и кълцаше на жена си булченската премяна и други работи, а дечицата му радостно припкаха около него и всяко с парцалено кълбенце в ръка викаха към баща си "Тате 5 лева...! Тате 10 лева...! 20 лева тате...!". Щастие и радост голяма...
          Vanitas vanitatum...

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Търсят, ама малцина ще пъкнат на борсата, защото за да пъкнат - трябва да се учат, а 99% от хората това не го обичат. Разбира се - дори 1% от тия с депозитите да пъкнат на борсата, пак ще я набалончат.

Кайзеров - набалончването тепърва ще започва може би. Още е леко.

Апропо - какво беше медиана? Това не беше ли едно такова мекичко мързеливо мече с цифка като копче, дето живее по дърветата в Австралия и пасе листарляк? Какво общо има то с борсата? Или аз нещо бръкам?
            от статистиката е, нали се сещаш - мода, стандартно отклонение, дисперсия и всякакви други красоти дето повечето тук не са ги и чували. но е много полезно. може би повече даже от peg ratio или ev/ebitda. то като се замисля, доста тук и ev не знаят какво е. мани мани

относно балоните, един прост въпрос за адсиците например - защо да купувам сфи или бреф когато wereldhave дето фелбъз ги спомена са в пъти по-прозрачни, ликвидни и не на последно място, имат дивидентна доходност от около 8%?

destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение

импе тва не е ли коала бе? за таквоз животно - медиана не бях чувал, ще да е некой нов вид...
              Коала ли се казваше?

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Търсят, ама малцина ще пъкнат на борсата, защото за да пъкнат - трябва да се учат, а 99% от хората това не го обичат. Разбира се - дори 1% от тия с депозитите да пъкнат на борсата, пак ще я набалончат.

Апропо - какво беше медиана? Това не беше ли едно такова мекичко мързеливо мече с цифка като копче, дето живее по дърветата в Австралия и пасе листарляк? Какво общо има то с борсата? Или аз нещо бръкам?
                Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от lareman Разгледай мнение

Истина е ,че все повече хора търсят алтернатива на депозита,така ,че много свежи пари мога да влязат и да надуят платната

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

средното е 11, колко е медианата? колко е без банките и хима?

пазарът никак не е трезвен

златото, ако си толкова сигурен, пробвай да го шортиш
                    аз съм доволен. Щом има още форумци дет смятат, че пазара е надут, всичко е наред, много сме далече от тоталното розово набалончване от 2007 година. Возя се редовно и на таксита - там е пълно мълчание, както и на много други места. Значи всичко е спокойно.

Отделно - блек - абе пич няколко неща:
                    1. Кат смяташ, че пазара е на върха (не е невъзможно, както говорихме по-долу) в понеделник хващаш компа и продаваш. На тоз пазар в момента спокойно ще разкараш целиот портфейл за няколко часа на добри цени. Е, ако си над 100 бинки може да ти трябват и два дена. И спиш спокойно, вместо да се будиш в 3 посреднощ и да броиш звездите изпотен при минус 10 по целзий.
                    2. Тва за медианата е тотал булшит. В Софикс има компании с капитализация за 60 милиона и за 350 милиона. Ква медиана, кви пет лева?
                    В интерес на истината не знам от БФБ как смятат П/Е и П/Б за индекса, ама правилния подход е да съберат всички капитализации на компаниите и да ги раделят на всички печалби на същите компании. Тва би било правилното изчисление. Другия подход, който може и да използват е на база на тежестта в индекса, който е доста по-субективно понятие. Както и да е.

Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от lareman Разгледай мнение

Истина е ,че все повече хора търсят алтернатива на депозита,така ,че много свежи пари мога да влязат и да надуят платната
                      Имам свободни средства и мислех по въпроса, отказах се заради ликвидноста

Коментар

мненията ми не са препоръка за покупко-продажба!

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение

Общо p/e от 11 и да има компании с p/e към 20 но там пък имаме ETF който трябва да трупа от тези ниско ликвидни акции. Тоест пазара е доста трезвен и няма все още наченки на прекомерна алчност.

Някой ако е смятал как върви forward p/e на Софикс да сподели. Няма да се учудя ако е към 7-8.

За Софикс 800 мисля че е дори много ниска цел Времето ще покаже кой е прав.
                          Виж златото да падне към $1000 по ми се вярва за момента

Не е препоръка за търговия с акции!

Коментар

Няма да стигнем софикс 800, не се безпокой
                            Прав си, до края на годината няма да успеем

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                              Абе тук какво сте се заспорили толкова.
                              Всъщност и двамата сте прави. Балоняци по бфб дал господ бол, не е да няма.
                              Ма това не значи че не могат станат дирижабли като има кой да надува.
                              форумен фолклор - степени на надуване:
                              1. Балоняк
                              2. Дирижабъл.
                              3. ? Спътник?
                              4. МКС - международна космическа станция?

Коментар

...Няма да стигнем софикс 800, не се безпокой
                                това пък какво е??? обещание, прогноза или твое желание?
                                Събитията не винаги отговарят на очакванията!

Коментар

Working...
                                X