Първоначално изпратено от lobos
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?
Collapse
X
-
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеЕ-е-е: гле`йте какви нови колчета си нарисувах - с дивидентни доходности - тия, дето са замазани с по-лилавичко, си ги дебна да си купя, тия с по-розавичкото - имам си, ама дебна да си допълня, ако мога. Процентите на лилавичките, а и на Daimler са за цени, на които искам да си купя или допълня, постижими цени - под днешните, но над дъната за година назад.Колчетата на Жабоците съм ги отсякъл, че ного високи, баси.
[ATTACH]7572[/ATTACH]
Тва с дивидента не го разбирам да вземеш примерно 6% а компанията да падне с 10 % къде е логиката?Last edited by lobos; 09.10.2016, 20:37.
Коментар
� -
Е-е-е: гле`йте какви нови колчета си нарисувах - с дивидентни доходности - тия, дето са замазани с по-лилавичко, си ги дебна да си купя, тия с по-розавичкото - имам си, ама дебна да си допълня, ако мога. Процентите на лилавичките, а и на Daimler са за цени, на които искам да си купя или допълня, постижими цени - под днешните, но над дъната за година назад.Колчетата на Жабоците съм ги отсякъл, че ного високи, баси.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнениеО да, някои със сигурност ще ги разкарам, други съвсем не... Просто дебна най-сгодното време. А за "мишока" какво да ти кажа? В началото на тази година (на 38-39 лв) много ме сърбяха ръцете да продам поне 1/2 от пакета си, но се въздържах. Може би сгреших, а може би не? Времето ще покаже. "Спиди" е много интересна и дори "необичайна" за родната ни борса компания. За нея от самото начало се говореше и продължава да се говори, че е балонирана, скъпа и надценена пък тя напук на всички продължава да расте и да се развива добре. И друг път съм писал, че за мен основният "актив" тук е перспективния бизнес и коректния (до момента) мажоритар. Не е препоръка, даже изобщо!Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеМи разкарай гиА и Бръзият мишок вече е твърде несгоден дивидентно на тая цена.
Vanitas vanitatum...
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнениеКолкото-толкова Импе. Както казват англичаните... берекет-версин !На фона на "куцата" Атера, "яловата" ПИБ и "стипците" от Емка си е баш арна. А догодина, живот и здраве, може и повече.
А и Бръзият мишок вече е твърде несгоден дивидентно на тая цена.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеНого ниска дивидентна, чичик.Аз за скорошните си инвестиции съм си поставил за цел: минимално допустима средна доходност от дивидентчета: 4.18% - и то без да броя Златният Жабок, но само компаниите на външните пазари
Скоро гледах старата си любов: Любовното послание - ама си викам: що ми е, като Daimler ми носи по-добра доходност?На фона на "куцата" Атера, "яловата" ПИБ и "стипците" от Емка си е баш арна. А догодина, живот и здраве, може и повече.
Vanitas vanitatum...
Коментар
� -
Аз нямам размествания от последния път, освен нарастването на стойността на портфейла с около 10%
Хим 34.9%
Евроинс 17.5%
Доверие 11.5%
Синергон 10.3%
ИХБ 10.0%
ПИБ 6.4%
Актив 3.6%
Софарма 3.6%
ЗХБГ 3.1%
ЦКБ 2.7%
Други 5.8%
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнениеМисля, че портфолиото е готово за едно рали
Хим 25.4%
Евроинс 16.1%
Доверие 11.2%
Синергон 10.2%
ИХБ 9.4%
ПИБ 5.1%
Хим прив. 3.8%
Актив 3.7%
Софарма 3.3%
ЗХБГ 3.0%
ЦКБ 2.4%
Фазан 1.9%
Борд 1.8%
АФХ 0.8%
ЕУБГ 0.6%
КЕШ 1.6%
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнениеНе че някой го интересува..., но ще пусна и моят дивидентен (с елементи на грозна спекула) портфейл.
0SP ........... Спиди АД .......................... 16.9%
FIB ............ Първа инвест. банка АД ..... 17.0%
ATERA ....... Адванс Терафонд АДСИЦ .... 14.4%
BREF ......... ФНИ България АДСИЦ .......... 9.6%
MCH .......... М+С Хидравлик АД ............ 12.6%
CENHL ....... Стара планина холд АД ....... 8.0%
MONBAT ..... Монбат АД ....................... 10.9%
EMKA ......... ЕМКА АД ........................... 6.3%
LACH ......... Корадо България ................ 3.5%
.......... ........ CASH ..................,.............. 0.8%
Дивидентна доходност за 2016 = 3,5%
Капиталова към момента = 7,5%Аз за скорошните си инвестиции съм си поставил за цел: минимално допустима средна доходност от дивидентчета: 4.18% - и то без да броя Златният Жабок, но само компаниите на външните пазари
Скоро гледах старата си любов: Любовното послание - ама си викам: що ми е, като Daimler ми носи по-добра доходност?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
� -
Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнениеЗа съжаление и тебе те загубихме като инвеститор.
Това на чуждите пазари е като някаква мания - почваш и няма спиране, докато не фалираш и ти цъфнат цървулите
Не знам колко пъти да обяснявам, че българин или БГ спекулант от БФБ има шанс да нарпави пари навън под 2-3% шанс и тепърва това ще го изпитат много, които загърбиха БФБЖалко, много жалко
Все още основната част от инвестициите ми в акции и облизвации са на БФБ - и няма да фалирам навън, тъй като не правя спекули, за което не ме бива, но инвестирам истински - както и на нашият пазар - и то в крайно могъщи компании.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеМного добър портфейл! Харесва ми почти колкото моя
Като гледам и твоя портфейл е готин, успех! И аз съм фен на Инса и Билборд, но засега нямам излишни пари, а тези Доверие и Топливо от години не съм ги търгувал
Коментар
� -
Не че някой го интересува..., но ще пусна и моят дивидентен (с елементи на грозна спекула) портфейл.
0SP ........... Спиди АД .......................... 16.9%
FIB ............ Първа инвест. банка АД ..... 17.0%
ATERA ....... Адванс Терафонд АДСИЦ .... 14.4%
BREF ......... ФНИ България АДСИЦ .......... 9.6%
MCH .......... М+С Хидравлик АД ............ 12.6%
CENHL ....... Стара планина холд АД ....... 8.0%
MONBAT ..... Монбат АД ....................... 10.9%
EMKA ......... ЕМКА АД ........................... 6.3%
LACH ......... Корадо България ................ 3.5%
.......... ........ CASH ..................,.............. 0.8%
Дивидентна доходност за 2016 = 3,5%
Капиталова към момента = 7,5%Last edited by Чичо Манчо; 04.10.2016, 14:04.Vanitas vanitatum...
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеМай в близко време ще наблегна основно на нефт и газчица.Презряната слуз още дава най-сосната доходност сякаш - току-що гледах British Petroleum, дето вече се казва за по-кратко: ВР и снася около 27 пенса на акция годишно, а при умерен спад на цените на слузта, човекът може да си излови акцията и на 4.5 еврака.
Ау-у-у-у-у.
Други сосни цели са ми Lukoil, Total, Gazprom.
Това на чуждите пазари е като някаква мания - почваш и няма спиране, докато не фалираш и ти цъфнат цървулите
Не знам колко пъти да обяснявам, че българин или БГ спекулант от БФБ има шанс да нарпави пари навън под 2-3% шанс и тепърва това ще го изпитат много, които загърбиха БФБЖалко, много жалко
Bulls on BSE
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Pronto Разгледай мнениеАаа преди да стане "само БП" беше Beyond Petroleum.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
�
Коментар