Първоначално изпратено от andi
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеПо твоята логика никога няма да излезеш на печалба защото няма да продеш. Тогава остава само колекционерската страст. Всеки с хобито си.
трябва ли да го зарежеш за да ти броят печалбите тукИма стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеИ временно да съм на отрицателна по някои позиции - ще стана на положителна. Не на загуба, докато не продам, а моите акции - секси и нямам намерение да ги.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнениеИмпе кви секси акции само дървета има или извличаш печалба или пазара ти взима парите това
Това дървета ли:
http://www.investor.bg/novini/444/a/...ed-bmw-226061/
Last edited by Императорът; 10.10.2016, 21:26.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
� -
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеНе малко а достатъчно рисково)))) Нещо като меком 2, налЕ Импи !?)))Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеИмпов, ти си пълен със жабоци..Чак ще започнеш да крякаш.Не мислиш ли, че е малко рисково
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеИ временно да съм на отрицателна по някои позиции - ще стана на положителна. Не на загуба, докато не продам, а моите акции - секси и нямам намерение да ги.
Хльъх - защо винаги - като си харесам някакви секси акции - и ти поскъпват - ето и днес, щото Вова ного приказва, баси човекът` начи...
Коментар
� -
Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнениеЗа мен е важно портфейла да ми е на плюс иначе другото е бош лаф .ти сега с тез дивиденти си на отрицателна територия предполагам, тоест лоша стратегия
Хльъх - защо винаги - като си харесам някакви секси акции - и ти поскъпват - ето и днес, щото Вова ного приказва, баси човекът` начи...Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеНали знаеш, че капиталовата доходност е относителна - назад си или напред си само ако продадеш, но дивидентченцето е нещо абсолютноДивидентаджийската акция и да падне временно, после възстановява, защото от нея хората си цоцат, докато дърво като Теслата - е по-воатилна винаги. А и тия акции, дето набелязал, повечето - на ного по-ниски нива от историческите си върхове...
Две години викаш - какво са 2 години - аз някои акции съм ги държал по 12...
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеИмпов, ти си пълен със жабоци..Чак ще започнеш да крякаш.Не мислиш ли, че е малко рисково
И непълен - Трейдингите ми примерно са повече от всички Жабоци. Ти май не разбрал - колчетата долу показват дивидентна доходност, а не дял от портфейлът ми. Облизвациите им наближава матуритетът, после - за дивидент по привилегиите нужни по към около например 188 Б годишно - непроблем за компанията. По простите - навит съм да дават обичайния за тях дивидент от левче дори и на 3 години веднъж, но мисля - възможно да го дават на 2 години. Лично аз ги вербувам да снасят всяка година по 30-тина стотинки например. И по 25 да дават, пак дивидентно ще бият всички компании на БФБ.
Иначе - затова търся компании навън - за диверсификацияНашата борса става все по-куца, а ако привлече повече инвеститори, скоро малкото качествени компании ще станат тотално неизгодни като цена. То и сега навън има по-сгодни де - защо човекът да купи Проучване и добив на при цена Осмак и половина за акция, ако може да си вземе ВР по 4.8-5 еврака при двойно по-добра доходност (неслучайно ПДНГ го няма в колчетата) и по-добра възможност за капиталов ръст и неизмеримо по-голяма мощ на ВР? Ето - сравнявам две компании в един бранш...
Last edited by Императорът; 10.10.2016, 00:57.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение...и неслучайно в колчетата: четири британски компании - прочетох в сайтът на ВР, че дивидент до 5 бабета не се облага с данък, а аз МРАЗЯ да ме чешат.Предпочитам да разпределя 1-2 Б в 4-5 британски компании, отколкото да ги туря накуп в немски или френски, камо ли щатски. А и компании като ВР и Pio са ужасно могъщи.
Коментар
� -
...и неслучайно в колчетата: четири британски компании - прочетох в сайтът на ВР, че дивидент до 5 бабета не се облага с данък, а аз МРАЗЯ да ме чешат.Предпочитам да разпределя 1-2 Б в 4-5 британски компании, отколкото да ги туря накуп в немски или френски, камо ли щатски. А и компании като ВР и Pio са ужасно могъщи.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
� -
Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнениеЕ колко ти е нараснал портфейла то добре да дават дивидент ама да си за 2 години 20 % назад ква файда от 6% дивидент?
Пак излизаш на минус 10% е къде е логиката тъка излиза че си донор а не дивидентажияДивидентаджийската акция и да падне временно, после възстановява, защото от нея хората си цоцат, докато дърво като Теслата - е по-воатилна винаги. А и тия акции, дето набелязал, повечето - на ного по-ниски нива от историческите си върхове...
Две години викаш - какво са 2 години - аз някои акции съм ги държал по 12...Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеАз: дивидентаджия - но не само заради туй седя. Смятам, че добивните компании - подценени - и имат възможност и за капиталов ръст. Друг въпрос, че дивидентаджийските компании трудно падат именно заради. Ако една компания дава дивидент две бабета, кой ще продаде акциите и за по десет бабета?
Пак излизаш на минус 10% е къде е логиката тъка излиза че си донор а не дивидентажия
Коментар
�
Коментар