IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от andi Разгледай мнение
    ако хобито ти носи пари,които ти носят още пари.
    трябва ли да го зарежеш за да ти броят печалбите тук
    Когато някой твърди, че текущата загуба не е истинска защото не е продал то няма и печалба докато не продаде. Когато се декларира, че никога няма да се продаде това означава, че няма да има и печалба. Идеята как печалбите ги признаваме с текущи преоценки а загубите само при реализация на актива е несериозна.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
      По твоята логика никога няма да излезеш на печалба защото няма да продеш. Тогава остава само колекционерската страст. Всеки с хобито си.
      ако хобито ти носи пари,които ти носят още пари.
      трябва ли да го зарежеш за да ти броят печалбите тук
      Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
        И временно да съм на отрицателна по някои позиции - ще стана на положителна. Не на загуба, докато не продам, а моите акции - секси и нямам намерение да ги.
        По твоята логика никога няма да излезеш на печалба защото няма да продеш. Тогава остава само колекционерската страст. Всеки с хобито си.

Коментар

• Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение
          Импе кви секси акции само дървета има или извличаш печалба или пазара ти взима парите това
          Недървета, бе - могъщи неща - Daimler, Allianz немогъщи ли?

Това дървета ли:

http://www.investor.bg/novini/444/a/...ed-bmw-226061/

Last edited by Императорът; 10.10.2016, 21:26.
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
            Не малко а достатъчно рисково)))) Нещо като меком 2, налЕ Импи !?)))
            11-а година туй слушам. За тия години умните хора си цо-о-о-о-оцаха от Жабокът...

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
              Импов, ти си пълен със жабоци..Чак ще започнеш да крякаш.Не мислиш ли, че е малко рисково
              Не малко а достатъчно рисково)))) Нещо като меком 2, налЕ Импи !?)))
              Не е препоръка... !!!
              "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

И временно да съм на отрицателна по някои позиции - ще стана на положителна. Не на загуба, докато не продам, а моите акции - секси и нямам намерение да ги.

Хльъх - защо винаги - като си харесам някакви секси акции - и ти поскъпват - ето и днес, щото Вова ного приказва, баси човекът` начи...
                Импе кви секси акции само дървета има или извличаш печалба или пазара ти взима парите това

Коментар

За мен е важно портфейла да ми е на плюс иначе другото е бош лаф .ти сега с тез дивиденти си на отрицателна територия предполагам, тоест лоша стратегия

Хльъх - защо винаги - като си харесам някакви секси акции - и ти поскъпват - ето и днес, щото Вова ного приказва, баси човекът` начи...

Коментар

Нали знаеш, че капиталовата доходност е относителна - назад си или напред си само ако продадеш, но дивидентченцето е нещо абсолютно Дивидентаджийската акция и да падне временно, после възстановява, защото от нея хората си цоцат, докато дърво като Теслата - е по-воатилна винаги. А и тия акции, дето набелязал, повечето - на ного по-ниски нива от историческите си върхове...

Две години викаш - какво са 2 години - аз някои акции съм ги държал по 12...
                    За мен е важно портфейла да ми е на плюс иначе другото е бош лаф .ти сега с тез дивиденти си на отрицателна територия предполагам, тоест лоша стратегия

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                      Импов, ти си пълен със жабоци..Чак ще започнеш да крякаш.Не мислиш ли, че е малко рисково
                      Неного рисково, но сгодно. И непълен - Трейдингите ми примерно са повече от всички Жабоци. Ти май не разбрал - колчетата долу показват дивидентна доходност, а не дял от портфейлът ми. Облизвациите им наближава матуритетът, после - за дивидент по привилегиите нужни по към около например 188 Б годишно - непроблем за компанията. По простите - навит съм да дават обичайния за тях дивидент от левче дори и на 3 години веднъж, но мисля - възможно да го дават на 2 години. Лично аз ги вербувам да снасят всяка година по 30-тина стотинки например. И по 25 да дават, пак дивидентно ще бият всички компании на БФБ.

Иначе - затова търся компании навън - за диверсификация Нашата борса става все по-куца, а ако привлече повече инвеститори, скоро малкото качествени компании ще станат тотално неизгодни като цена. То и сега навън има по-сгодни де - защо човекът да купи Проучване и добив на при цена Осмак и половина за акция, ако може да си вземе ВР по 4.8-5 еврака при двойно по-добра доходност (неслучайно ПДНГ го няма в колчетата) и по-добра възможност за капиталов ръст и неизмеримо по-голяма мощ на ВР? Ето - сравнявам две компании в един бранш...
                      Last edited by Императорът; 10.10.2016, 00:57.

Коментар

• Импов, ти си пълен със жабоци..Чак ще започнеш да крякаш.Не мислиш ли, че е малко рисково

Коментар

...и неслучайно в колчетата: четири британски компании - прочетох в сайтът на ВР, че дивидент до 5 бабета не се облага с данък, а аз МРАЗЯ да ме чешат. Предпочитам да разпределя 1-2 Б в 4-5 британски компании, отколкото да ги туря накуп в немски или френски, камо ли щатски. А и компании като ВР и Pio са ужасно могъщи.
                          наясно ли си с петролния бизнес и твоята компания в него? май никак

Коментар

• ...и неслучайно в колчетата: четири британски компании - прочетох в сайтът на ВР, че дивидент до 5 бабета не се облага с данък, а аз МРАЗЯ да ме чешат. Предпочитам да разпределя 1-2 Б в 4-5 британски компании, отколкото да ги туря накуп в немски или френски, камо ли щатски. А и компании като ВР и Pio са ужасно могъщи.

Коментар

Е колко ти е нараснал портфейла то добре да дават дивидент ама да си за 2 години 20 % назад ква файда от 6% дивидент?
                              Пак излизаш на минус 10% е къде е логиката тъка излиза че си донор а не дивидентажия
                              Нали знаеш, че капиталовата доходност е относителна - назад си или напред си само ако продадеш, но дивидентченцето е нещо абсолютно Дивидентаджийската акция и да падне временно, после възстановява, защото от нея хората си цоцат, докато дърво като Теслата - е по-воатилна винаги. А и тия акции, дето набелязал, повечето - на ного по-ниски нива от историческите си върхове...

Две години викаш - какво са 2 години - аз някои акции съм ги държал по 12...

Коментар

Аз: дивидентаджия - но не само заради туй седя. Смятам, че добивните компании - подценени - и имат възможност и за капиталов ръст. Друг въпрос, че дивидентаджийските компании трудно падат именно заради. Ако една компания дава дивидент две бабета, кой ще продаде акциите и за по десет бабета?
                                Е колко ти е нараснал портфейла то добре да дават дивидент ама да си за 2 години 20 % назад ква файда от 6% дивидент?
                                Пак излизаш на минус 10% е къде е логиката тъка излиза че си донор а не дивидентажия

Коментар

X