IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
    международен портфейл +0.7% в долари, понеделник мисля да купя нещо българско което да е около 4.5% от общия портфейл. труден избор, почти всичко на бфб ми изглежда набалончено. предложения?
    A защо ти е непременно нужно на бфб ?
    Ако искаш експозиция към ЕМ турция и полша в $ са доста сгодни за мене към момента. И не след дълго около рейт хайка още по изкусителни могат да станат.

Пък ако се чудиш какво и държиш за у нас - ей ти го етф-а....

Коментар

• Моят портфейл е:
      Софарма (3JR) - 34%
      Монбат (5MB) - 31 %
      ФНИ България (5BU) - 9 %
      Алтерко (A4L) - 18 %
      ETF (BGX) - 8 % /тук съм само временно, надявам се!!!/

Коментар

• След няколко продажби и няколко покупки и допълвания, и въпреки мненията че портфейла не бива да е прекалено диверсифициран, ето го крайния резултат:

Софарма имоти АДСИЦ - 37,42%
        Спиди - 8,18%
        Софарма трейдинг - 7,96%
        Фонд за недвижими имоти България - 7,39%
        Корадо България - 6,86%
        Булгартабак - 5,35%
        ХЕС - 5,28%
        Стара планина холд - 4,56%
        Албена - 3,44%
        Елана агрокредит - 2,93%
        Монбат - 2,33%
        Адванс - 2,12%
        М+С Хидравлик - 1,98%
        Софарма - 1,10%
        ПИБ - 1,02%
        Кораборемонтен завод Одесос - 1,01%
        Фазерлес - 0,90%
        Дружба стъкларски заводи - 0,09%

Очаквам около 90% от дружествата да раздават дивидент през 2017-та

Коментар

• международен портфейл +0.7% в долари, понеделник мисля да купя нещо българско което да е около 4.5% от общия портфейл. труден избор, почти всичко на бфб ми изглежда набалончено. предложения?
          destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Сантименти, атавизъм, забранена за пипане позиция, не се подчинява на логика присъствието и в порфейла, не подлежи на промяна... но без нея %тите не са 100 ...

Коментар

• Първоначално изпратено от VNM Разгледай мнение
              Ето още един консервативен п-л.

- 60,69 % Монбат АД
              - 10,53 % Хидравлични елементи и системи АД
              - 08,10 % Софарма АД
              - 06,24 % Адванс Терафонд АДСИЦ
              - 05,12 % М+С Хидравлик АД
              - 01,66 % Софарма Трейдинг АД
              - 01,17 % Трейсгруп холд АД
              - 06,49 % BGN

С малко търговия, загуби (вкл. продажба на ХИМ) , такси и дивиденти даде от януари 17.23%. Скромно, но от сърце.
              Забележка. Мисля догодина да не изглежда така.

Чудя се (не е въпрос) дали да изглежда
              - 90% Монбат (най - евтина трансформация)
              или подобен (предвид нивата на влизане)
              - 50% Монбат
              - 25% СофармИ
              - 25% ХЕС

Енджой
              Какво означава че Трейса ти е в червено?

Коментар

• Ето още един консервативен п-л.

- 60,69 % Монбат АД
                - 10,53 % Хидравлични елементи и системи АД
                - 08,10 % Софарма АД
                - 06,24 % Адванс Терафонд АДСИЦ
                - 05,12 % М+С Хидравлик АД
                - 01,66 % Софарма Трейдинг АД
                - 01,17 % Трейсгруп холд АД
                - 06,49 % BGN

С малко търговия, загуби (вкл. продажба на ХИМ) , такси и дивиденти даде от януари 17.23%. Скромно, но от сърце.
                Забележка. Мисля догодина да не изглежда така.

Чудя се (не е въпрос) дали да изглежда
                - 90% Монбат (най - евтина трансформация)
                или подобен (предвид нивата на влизане)
                - 50% Монбат
                - 25% СофармИ
                - 25% ХЕС

Енджой

Коментар

• и аз се разпродадох днес, два пъти се полакумих така за повече и изпусках момента. Сега 40% + съм ок. ЦКБ е ликвидирана позиция от потфейла ми.

Коментар

• продадох лавена, с парите от акуа металс купих още позлатени стрели
                    международен портфейл -2.2%

търся да купя нещо българско или немско с парите от лавена. чудя се на колко бих продал захарни заводи, не мога да преценя за момента
                    destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                      Така би отговорил един практичен инвеститор - вторачвайки се в минали движения, съотношения и т.н.
                      Реалистите отчитат сегашните реалности и оттам и сегашните цени ...
                      Смятал ли си колко печалба отчита целия ХИМ и колко печалба ЦКБ - само за последното тримесечие ?
                      Отделно , на ЦКБ може да се сложи един коефицент-подсладител ... щото си взе изпита :-)
                      Докъде го докарахме - да спорим коя ще катери повече ....
                      Желая успех и на двете позиции.Само времето ще покаже кое решение е било правилно.Само една вметка-решенията не се базират на логика...примери много и на бфб.

Коментар

• Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнение
                        Едната причина е тази и аз го написах.Другата е,че цкб е почти на върха си отпреди 2г., а хим има още бая път,хим скоро/след няколко месеца/пак ще дава дивидент.....Много причини..
                        Така би отговорил един практичен инвеститор - вторачвайки се в минали движения, съотношения и т.н.
                        Реалистите отчитат сегашните реалности и оттам и сегашните цени ...
                        Смятал ли си колко печалба отчита целия ХИМ и колко печалба ЦКБ - само за последното тримесечие ?
                        Отделно , на ЦКБ може да се сложи един коефицент-подсладител ... щото си взе изпита :-)
                        Докъде го докарахме - да спорим коя ще катери повече ....
                        За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение

Продажбата на ЦКБ дали е свързана с наложилото се мнение, че трябва да има определено съотношение между ХИМ и ЦКБ ... че в момента то било различно от историческото ? Или има други причини ?
                          Аз пък си ги държа ...
                          Едната причина е тази и аз го написах.Другата е,че цкб е почти на върха си отпреди 2г., а хим има още бая път,хим скоро/след няколко месеца/пак ще дава дивидент.....Много причини..

Коментар

• Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнение
                            Вече е:
                            хим-78%
                            зрънчо-15%
                            евройнс-4%
                            елтос-3%
                            Продадох цкб.
                            Продажбата на ЦКБ дали е свързана с наложилото се мнение, че трябва да има определено съотношение между ХИМ и ЦКБ ... че в момента то било различно от историческото ? Или има други причини ?
                            Аз пък си ги държа ...
                            За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от Бик в атака Разгледай мнение
                              кеш = 1.32%
                              акции търгувани на БФБ = 98.68%

Мнението има информационен характер и не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.
                              Кеш в платформата,около 10%,акции на БФБ около 90%....10 % съм ги сложил и тях на въдицата.....Кешът извън платформата си е друг кеш,него не го обсъждаме.....

Коментар

• Първоначално изпратено от padre Bonaventura Разгледай мнение
                                33% кеш. Не е препоръка

- Махни - мани!
                                Срам и резил, -пари немам борчове нарЕдих!

Коментар

Working...
                                X