IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• полученият дивидент за мен е кеш, които решавам как да инвестирам или похарча
    ти като ходиш на басейн как ги обелязваш парите похарчени от дивидента, когато си купиш различна акция не е нула нали, защо ако купиш от същата разхода да е нула?
    “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
      "все едно СЕГА инвестираш в ... " не те интересува, нали имаш някакви бройки трейдинг(например)
      когато реинвестираш може да гледаш, колко ти става средната цена на пакета и по нея да си смяташ доходноста - това е реалноста, колко пари си вложил и колко получаваш
      По тая логика средна цена на пакетът няма когато реинвестираш, понеже за РЕинвестицията разходът ти е 0. Нали не извадил пари от джобът? Ето - видиш ли как картинка изкривява?
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Изчислявай както си искаш - важното е да си щастлив. Аз изчислявам на база настояще и бъдеще... не на минало, дето няма да се върне.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
          Според мен тоя начин на изчисляване сериозно изкривява картината. Например аз - в колчетата по-надолу в темата, изчислявам доходността си спрямо МОМЕНТНИТЕ цени на моите инвестиции - все едно ако СЕГА реинвестирам в. Нали разбираш какво би се получило, ако изчислявам доходността на акциите ми от Трейдингът (например) спрямо цената, на която съм ги купувал, добавяйки дори РЕ-инвестициите в годините? А ако бях използвал тоя метод преди - например по отношение на акциите си от Любовното послание или хесовиците? Да не говорим, че и цената на парите тогава е била друга.

Просто за мен е ного по-важно да знам къде да инвестирам или реинвестирам СЕГА - защото нямам машина на времето, за да се върна 18 години назад и да си купя земица по 200 лв на декар или М+С на 16 лв.
          как трябва да смятам аз?
          гледам си парите тогава и сега, какво друго да гледам според теб???
          междинно ако съм внасял нещо - то и съм теглил понякога - сигурно е на кантар работата
          да добавя, че съм ползвал кредит през годините, който сега ще приключа, той доста помогна резултатите да са такива
          Last edited by fortiss; 07.11.2016, 11:50.

Коментар

• "все едно СЕГА инвестираш в ... " не те интересува, нали имаш някакви бройки трейдинг(например)
            когато реинвестираш може да гледаш, колко ти става средната цена на пакета и по нея да си смяташ доходноста - това е реалноста, колко пари си вложил и колко получаваш

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
              що да не може, зависи как мериш доходноста - виж yield on cost (YOC)
              Според мен тоя начин на изчисляване сериозно изкривява картината. Например аз - в колчетата по-надолу в темата, изчислявам доходността си спрямо МОМЕНТНИТЕ цени на моите инвестиции - все едно ако СЕГА реинвестирам в. Нали разбираш какво би се получило, ако изчислявам доходността на акциите ми от Трейдингът (например) спрямо цената, на която съм ги купувал, добавяйки дори РЕ-инвестициите в годините? А ако бях използвал тоя метод преди - например по отношение на акциите си от Любовното послание или хесовиците? Да не говорим, че и цената на парите тогава е била друга.

Просто за мен е ного по-важно да знам къде да инвестирам или реинвестирам СЕГА - защото нямам машина на времето, за да се върна 18 години назад и да си купя земица по 200 лв на декар или М+С на 16 лв.

Коментар

• що да не може, зависи как мериш доходноста - виж yield on cost (YOC)

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                  21-22%
                  но счетоводство не съм водил
                  това долу-горе
                  21-22% годишно от земя и акции на Трейдингът може да правиш, само ако отглеждаш марихуана или може би ако точиш някакви евросубсидии. Ти може да кажеш и 2000%, само дето моят портфейл е известен и доходността му може да се провери, докато ти само хвърляш тука някакви цифри и проценти.
                  И от това лозе, дето лозичките ти са още до кръста, правиш по 21-22% годишна доходност?

И имам достатъчно активи, за да стартирам с масив от около 50 декара, но отказвам да поема подобен риск в държава, в която законите тотално не се прилагат.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бик в атака Разгледай мнение
                    При мен е лесно, защото НИКОГА не съм теглил, а само съм довнасял Печалбите и дивидентите ги реинвестирам Ама не ме питайте за доходността, защото няма да кажа

Ха добря До ! на борда ! ама при мен е че от нийде не моя да изтетля - та да внеса от 2012г. , а все си тегля да си отживее дните !!!
                    Без храна, електричка, вода и такси - данъци и "вине-ТКИ " не мой - щеш -не щеш!
                    МОНОПОЛь - ГАСУДАРь !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от alchen Разгледай мнение
                      fortiss ако не е тайна колко ти е доходността от самото начало/беше написал 22-23год./на абсолютно всичко инвестирано?имам предвид първоначалната сума към днешна дата колко процента е увеличена?
                      21-22%
                      но счетоводство не съм водил
                      това долу-горе

Коментар

• При мен е лесно, защото НИКОГА не съм теглил, а само съм довнасял Печалбите и дивидентите ги реинвестирам Ама не ме питайте за доходността, защото няма да кажа
                        Събитията не винаги отговарят на очакванията!

Коментар

• Първоначално изпратено от alchen Разгледай мнение
                          fortiss ако не е тайна колко ти е доходността от самото начало/беше написал 22-23год./на абсолютно всичко инвестирано?имам предвид първоначалната сума към днешна дата колко процента е увеличена?
                          Много малко хора могат да отговорят на такъв въпрос, защото рядко първоначалната сума е еднократна. Повечето хора купуват, продават, довнасят, теглят, пак купуват, пак продават, и т.н. и т.н. Не вярвам fortiss да е действал по-различно, за да може да отговори колко процента доходност си е докарал.
                          BSE is dark and full of terrors...

Коментар

• fortiss ако не е тайна колко ти е доходността от самото начало/беше написал 22-23год./на абсолютно всичко инвестирано?имам предвид първоначалната сума към днешна дата колко процента е увеличена?

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
                              Момчета вземете да се успокоите, че се излагате вече.
                              нищо де

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                                Мислиш ти и претегляш, ама все си мисляш, че нещата ще се развиват в твоя угода. Според теб защо аз не инвестирам в земя, нищо, че и аз съм лозар и се кефя, като пускаш снимки на младото си лозе? Защото в държава, която не си мърда пръста да защити частната собственост, подобна инвестиция носи огромен риск !!! Камо ли в ногогодишни култури - лозе в случаят. Докато това лозе започне да ти ражда по-солидно, за да имаш смислен добив, в районът може да се настанят катун хъхряци или да разселят талибанци, дето да ти обират гроздето още неузряло, че и лозите да съсипват? Какво правиш? Ще се биеш с хъхреците, ще гръмнеш някой в яда си и ще го лежиш? Или ще дотягаш на ушовците, а те ще те пъдят и ще ти обясняват как нищо не може да се направи? Или ще продадеш лозето за половината пари (най-ного) от тия, дето си дал само за земята и останалите разходи и трудът ти - на вятърът? Разходи се до Петрич - да видиш прочутото някога петричко поле, зарад което бяха кръстили: Градът на милионерите - сега това поле в огромната си част пустее, защото от хъхряшките набези хората не могат два домата да отгледат !!! Да не говорим, че винаги направо върху земята ти може да се самонастани някой хъхрешки катун, ако решат, че мястото им харесва - и нито някоя институция ще ти съдейства, нито дори на теб ще ти позволят да ги прогониш, защото - освен всичко друго - в тая пропаднала държава тече ескалиращ процес на пълзяща експроприация, която - макар според законите да е АПАРТЕЙД, никой не си мърда пръстът да спре. Ей-затова, макар да обичам земята, не ща да инвестирам в, защото такава инвестиция носи огромен риск. Инвестирам само през Атерата - защото там - хем огромна диверсификация от самото дружество, хем инвестицията има висока ликвидност. Ти отказваш да приемеш, че съществува такъв риск, защото не те устройва и това може да ти извърти много кален номер в някой не толкова далечен бъдещ момент.

За акциите ти казах - при твоята обща стойност на инвестицията в книжа, просто е задължително да търсиш по-висока диверсификация. А 6-8% доходност от твоите акции (ако изключим капиталовият ръст, който винаги е под въпрос и е до време) ще направиш, ама някой друг път. Тук процентно винаги ще те бия, докато не си промениш мисленето.
                                не инвестираш в земя, защото за това трябват пари, а не драскане по форумите
                                ти какво си мислиш, че съм почнал с милиони ли в началото, ами не съм, поради това досега през годините винаги съм те бил с доходност, малко слез на земята и се опомни, ако се ме бил по доходност - досега щеше да си мултимилионер, ама не си!!!!

Коментар

X