Първоначално изпратено от Van Basten
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнениеКаква е това "Автомобилостроене" в България ?
А финансовите услуги какво включват ? ... ПИБ ?destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеЪръмчх.
Хрумна ми да си направя едно отраслово разпределение на - оказа се доста концентирано. Не влизат паричките в чужди рачички:
[ATTACH]7436[/ATTACH]
А финансовите услуги какво включват ? ... ПИБ ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениетази година нямаш доходност, с която да ми се перчиш
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеЪръмчх.
Хрумна ми да си направя едно отраслово разпределение на - оказа се доста концентирано. Не влизат паричките в чужди рачички:
[ATTACH]7436[/ATTACH]
Коментар
-
Инта, и от мен поздравления, наистина впечатляващ портфейл и като размер и като позиции и при все това намираш време да отговориш и на лични на някои въпроси на мен а съм сигурен и на други новобранци. Радвам се че се запознахме и на живо ан срещата и всичко най-добро пожелавам, напред и нагоре
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнениеЕдва ли имате нужда от тази информация, но в моя портфейл след затваряне
на позиция до 00бр., реализираната печалба не я въвеждам отново в средната,
за да не ме съблазнява за продажба.
На 27,08,14г. бях копнал първа зона - сега ви показвам средни цени по позиции с
по голяма капиталова тежест в платформата,или резултата от ~1520 сделки с по
голяма от 720лв. средна !
*******27,07,2016г***Кап-ция в %
HES ***22zzz.x1,764791= ~20%
M+Chi ***1zzz.x0,00=~2% +20870 нетна п-ба до тук
hLev *** Zz770.х0,4572074= ~9,5%
hZag ***Zz00..x0,2369=
eNm-P ***2zzzz.x0,591166=
sFarm ***Zz90.x2,035859= ~5,5%
sFtrd ***1Zzzz.2,631107= ~15%
sF-imot ***6zzz.x2,159444= ~8%
BREF ***6zzz.x1,308527= ~3%
aTera *** 1Zzzz.x1,915746= ~8%
tRace ***Zz40.x5,506571= ~6,5%
ERH *** Zz45,x1,05425=
eMka *** Zz90.x1,19812= ~1%
cHim ***Zz132.x1,248539= ~5%
sOfcом *** 200x4,00871=
LEspL *** Zz9.x22,0013= ~4%
eUrins *** z580x0,62614=
CCB *** Zz00.x0,96343 ~1%
Fib Zz30х2,16491= ~2%
+ ~10% Екзотика . Див-ата доходност /гласувана/ до момента е = 5,6% върху
цялата стойност на портфейла .
Това е работното ми място от изписването ми от болница април 2009г.
Срамувах се да се влача по ТЕЛК , а за наемен работник не ставах и се заех
да се науча, нямайки си хабер с какво се захващам !
Съдейки по лич. съобщения съм отказал над три покани на Мъро за интервю,
не от високомерност - доста от Вас го знаят, а и той самият !
Имам не малък житейски опит, но научни знания нямам, които да Ви предам.- е
една от причините.Затова по често показвам резултата !
Тук има много стойностни и знаещи хора, които уважавам и почитам
- РЕСПЕКТ пред тях ! Останалите ще се преоткрият и завърнат с обръщането
на пазара, защото ще са го преживели !
Не говоря за самия ти портфейл (а иначе в самия него намирам и повечето от моите позиции), а за отношението ти към нещата..
От една страна, явно си преживял нещо сериозно в миналото, за което не съм и допускал (дано вече си си оправил !!!) и си избрал много достоен път да се бориш в живота ! От друга - направо ме порази с тази скромност и най-вече с уважението към останлалите.... RESPECT от мен !
Пожелавам ти много здраве най-вече и още дълги години на успешна търговия !
Коментар
-
Първоначално изпратено от RAFAL Разгледай мнениеПоздрави Инта, добър портфейл- и като структура, и като обем. Мисля, че с този модел на управление те чакат дълги, хубави години и..... успехи !Vanitas vanitatum...
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнениеЕдва ли имате нужда от тази информация, но в моя портфейл след затваряне
hZag ***Zz00..x0,2369=
ERH *** Zz45,x1,05425=
sOfcом *** 200x4,00871=
eUrins *** z580x0,62614=
Fib Zz30х2,16491= ~2%
Поздрави Инта, добър портфейл- и като структура, и като обем. Мисля, че с този модел на управление те чакат дълги, хубави години и..... успехи !
Коментар
-
Моят потфейл включва БРЕФ, ПИБ, Свилоза, Неохим, BSO, Българска роза, Захарни заводи... май нищо не пропускам. Не знам поредността тази ли е като тежест. Сигурен съм само, че челната тройка е такава, сигурен съм и че БРЕФ е най-тежка, а Захарни заводи е най-лека. Точните проценти не ги помня, понеже последния месец купувах-продавах още по-активно, отколкото обикновено, а и добавих малко кеш, та са се разместили числата.
Относно БРЕФ съм писал най-много във форума и мисля е нормално да е така, понеже ми е с тежест над 50%, няма да преповтарям пак настроенията си за тази акция, каквото съм искал, написал съм го вече.
ПИБ купувах изминалия месец, така че съм доволен от средната цена, която имам. Надявах се на добри резултати и дотук много ми харесаха движенията в петък следобед с цената на акцията. Преди около 5 дена писах, че имам ПИБ, Неохим, BSO и че за да си освободя пари за тях, наложи се да продам част от Свилоза, но имах доста Свилоза и макар да си оставих около 1/3 от първоначалния обем, тежестта на Свилоза и сега е около 10 %. Осигурих си и малко външен кеш този месец, понеже парите от Свилоза не ми бяха достатъчни за новите покупки, а не исках да продавам повече от 2/3 Свилоза. Затова казвам около 10 %, понеже не съм погледнал, но с вкараните пари може и да е малко под 10 % вече. Те също са в акции вече. Казвал съм, че кеш ако държа, в повечето случаи е в чакаща поръчка, но и не мога да чакам много, ако искам нещо наистина.
Неохим и за тях писах преди отчета, че гледам с добро око на акцията, следя ги отдавна, откак започна да пада цената на природния газ, но си купих малко късно, понеже избирах да си влагам парите в БРЕФ в момента, в който забелязах Неохим като възможност за инвестиция. Нямам кой знае колко, успях да добавя известно количество акции и там, та вече имат някаква прилична тежест и те.
За BSO - и за тях писах преди дни (на 25.07. мисля беше постингът ми), че купувах последния месец, понеже цената от около 2 лв ми се видя добра, понеже се надявам да сме видели ако не дъното, то поне пластовете около него откъм ниски обороти на борсата. Но това също си е само мое предположение, нямам с какво да го обоснова. Аз силно разчитам на субективната си преценка на нещата, която включва в себе си и социолого-психологичен поглед към пазара, без изобщо да твърдя, че имам компетентност в тази посока. За мен е важно ако щете колко глупаци пишат във форума, кои са им любимите акции и т.н. (вероятно и аз съм един от тях). Образованието ми не е социология или психология, но и икономическо не е, т.е. възприемайте ме като лаик за всичко, което пиша. Отчетът на BSO не ме впечатли, но аз очаквах да не бъда впечатлен когато взех решение да пълня на около 2 лв .... с оглед динамиката на пазара ни това е то. Времето ще покаже дали решението ми е било правилно. "Пълня" може би не е удачна дума, понеже нямам кой знае колко.
Българска роза - като за сравнително неликвидно дружество, имам немалък процент, иначе сравнено с другите ми акции, тук също нямам кой знае колко. Вярвам, че това дружество има шанс да се отблагодари на по-търпеливите... може би най-много до година. Времето ще покаже прав ли съм, изобщо не твърдя, че съм прав. И тук, както и при BSO, мисля да ги държа, при все отчетите, не защото се чувствам заклещен, а защото на този етап искам да ги имам.
При мен акциите се движат сравнително бързо. Когато сравнявам ликвидните дружества, опитвам се да не държа такива, при които не очаквам добри движения следващите 2-3-4 месеца, т.е. сменям ги бързо за ликвидни, при които очаквам. Може да харесвам едните, но ако смятам, че има шанс пазарът по-бързо да оцени други, преструктурирам. А понякога може би прекалявам в стремежа си да си размествам портфейла, явно просто ми харесва да търгувам. Неликвидните обаче мога да ги чакам и година. За пазар като нашия и година не е много, но да, търгувам честичко. При неликвидните по-трудно се влиза на добра цена, но после могат да ти се отблагодарят добре... както и да те забият, ако ти трябват бързо пари, а пазарът е надолу. Невинаги се вмествам в посочените времеви рамки за ликвидните и неликвидните, изключения има и в двете посоки. Но всичко са само мои подозрения и надежди, неведнъж съм бъркал, затова и не ме считайте за човек, от когот може да получите хубав съвет. В случая с Хидропневмотехника например ми се получиха нещата, държах някакви малки бройки известен период време, продадох ги на хубава печалба, макар винаги да може повече. В момента нямам акции на Хидропневмотехника, макар да продължавам да считам дружеството за симпатично - толкова години е в играта вече и привлича внимание, реализира интересни движения. Може някой ден пак да имам, но едва ли ще е тази година, не знам. Както неведнъж съм писал, нямам амбицията да гоня абсолютни върхове и дъна. Това е непостижима цел, макар да ми се е получавало доста добре в някои случаи.
Споменавал съм и ЕМКА - последно имах не кой знае колко бройки, но ги продадох след отчета, който излече тези дни. Видях на бидовете, че купувачи има на цена, която ме устройваше, така че се възползвах, а и ми трябваха пари за други покупки. Вече не помня за кои от другите акции отидоха парите... Отчетът не ме въодушеви, но кой съм аз та да кажа кой отчет е хубав и кой не, аз съм лаик, тук има специалисти, могат да тълкуват нещата... аз просто реших да изляза. Тази е една от позициите, от които не съм реализирал печалба. Въпреки това не намирам акцията за лоша, може би пак бих влязъл някой ден, ако имам пари и акцията ме изкуши достатъчно силно. ЕМКА не е единствената ми позиция, която съм продавал на загуба, откак съм на БФБ изобщо, макар и не кой знае колко голяма загуба. Ако имах излишен кеш, можеше да си я държа, не ми бяха останали много, имаше малко влияние за портфейла ми. Та така, губил съм не само от ЕМКА. Хидропневмотехника ми беше твърде малка като тежест, та да се хваля с нея. Имал съм добри сделки, с големи като за моите стандарти обеми, за някои от тях съм писал, за други не съм, нямам за цел това в момента.
В този форум се намират някои много смислени форумци, от които мога да науча много.
Желая здраве и хубаво настроение! На всички четящи.
Притежавам акции на БФБ. Често променям портфейла си и е възможно веднага след този пост да настъпят промени в него, обявявайки го или не във форума. Възможно е да греша за нещо или за всичко от написаното. Неведнъж съм писал, че съм лаик и не трябва да вземате решения на база моите писания. Препоръки нямам никакви.Мненията ми не са препоръка за вземането на каквито и да било инвестиционни решения!
Коментар
-
hZag ***Zz00..x0,2369=
ERH *** Zz45,x1,05425=
sOfcом *** 200x4,00871=
eUrins *** z580x0,62614=
Fib Zz30х2,16491= ~2%
Продължавай все така.
Коментар
-
Едва ли имате нужда от тази информация, но в моя портфейл след затваряне
hZag ***Zz00..x0,2369=
ERH *** Zz45,x1,05425=
sOfcом *** 200x4,00871=
eUrins *** z580x0,62614=
Fib Zz30х2,16491= ~2%
Коментар
-
Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнениеТва в интернет зала ли бачкашКеф му е да се пуска от високо
Коментар
Коментар