Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнениеАбе, смешко, не ми обяснявай, че ти търгуваш на световните суровинни пазари, когато те е страх да купиш едно наполеонче на завишена цена.
Голям страх, брррр.........
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнениеВ общи линии съм съгласна с това което пишеш и винаги съм твърдяла ,че е много бавен процес. Наистина не вярвам ,че ще има много хора купили имоти които не ползват да ги продадат за да сложат парите си на лихва от 6 %.
Те няма да го продадат, за да ги сложат на лихва - не! Това би било безмислено.
Тези които са купували второ, трето, пето жилище заради страха от инфлация и с кредит при 2% лихва - при новите условия лихвата може да подгони 6%, инфлацията ще е едноцифрена, а жилището - сериозна тежест, особено ако не носи наем!
И друга опасна тенденция засякох лятото - теглене на кредити за покупка на злато (особено като беше в пика си на 2000$/оз, заради войната)! Такива ептен ще затънатно някои уроци са скъпи!
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
Боже Каврък, ти не правиш разлика между М2(Междинни пари), М3(широки пари) и Q2(Второ тримесечие). Спирам, спирам...че стана страшно...
въпросът е, че в крайна сметка инфлацията идва като цунами и ги отнася,защото с нея или се бориш или сърфираш по вълната докато не те засили в някой скалист бряг.
ЕЦБ (няма общо с британците, които са напред във финансовия инженеринг) бяха пуснали доклад точно за мошенгиите, с които правителства на членки в зоната могат да помпат широките пари. Това може да им купи време, но само задълбочава картинката с инфлацията.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеЧудя се защо продължавам да ти обръщам внимание!?
Пределно ясно съм уточнил, че дефлацията по борсовите стоки е повече от очевидна и всеки ден парите ми могат да купят все повече от същите активи спрямо няколко месеца по-рано (тия с късите позиции печелят доволно, как иначе щеше да става тая работа!?) Та нито стандарта ми е паднал, нито покупателната ми е намаляла. Даже напротив! И ако кашкавала е поскъпнал, а ти нямаш капацитета как да компенсираш това... си е твой проблем. Не ни занимавай с битовите си драми.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеСкъпи, Дюрекс!
Простете моята фриволност по отношение на избрания от вас никнейм, но идва най-вече заради 'качеството' на вашите разсъждения!
1. Цените не падат за един ден ! и 2. Инфлацията не е това константно явление, каквото се опитвате да го изкарате. Не става така - лягаш си довечера, утре се събуждаш и всичко с 40% надолу, а инфлацията 20% - НЕ! Това е бавен, тегав и мъчителен процес, при който нервите на много хора не издържат! Не и в обстановка на трайно променени нагласи! Това да гледаш ден след ден как вложението ти в имот намалява, как ден след ден алтернативите растат, а ти да пропускаш изгоди, как ден след ден инфлацията се стопява и дори обръща знака..... тая тръпка не е по силите на всеки! 'Еле пък на Пена и Вутена които междувременно са издули платната на лихвата по кредита!
И през целия тоя период жокерите са в ръката на тоя с кеша, както са били на ваша страна през 2000-та, когато сте се пазарили в Изток.
Много ви вълнува никнейма ми от къде идва, е сега ще ви споделя. Когато се регистрирах и много никове бяха заети, та тогава по френската телевизия даваха филм на режисьора Дюри , написах го и хвана декишВъпреки ,че не ми е от любимите режисьори си оставих този никнейм
Коментар
� -
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеhttps://fakti.bg/krimi/723385-dado-r...tor-v-parvomai
Дядо разстреля арендатор в Първомай- дядо-
- разстрел-
- арендатор-
- първомай
4 годишният Благой от Първомай е убил днес след скандал 51-год. арендатор Димитър Иванов. Екзекуцията е станала с ловна пушка. Предполага се, че тя е законна, тъй като старецът е ловец.
Арендаторът е убит с два изстрела - един в главата и един в тялото, съобщи Блиц. Предполага се, че спор между двамата е имало отдавна и днес той е ескалирал.
Така е нужно да се регулира тоя пазар ,друг начин няма
Малкото коте на Божинов стана майка за пръв път (СНИМКА)- бояна генова-
- малко коте-
- стана майка-
- син
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнениеТи от много месеци пишеш, че нямало инфлация, а сега, че намалявала. Докато се оплиташ в лъжите си или по-скоро приемаш желаното за действително, инфлацията избуши тавана. Не е нормално да се гледа как цената на кашкавала в лидъл не спира да поскъпва на всеки две седмици, а някой дървен философ да ни обяснява за липса на/ или намаляваща инфлация
Пределно ясно съм уточнил, че дефлацията по борсовите стоки е повече от очевидна и всеки ден парите ми могат да купят все повече от същите активи спрямо няколко месеца по-рано (тия с късите позиции печелят доволно, как иначе щеше да става тая работа!?) Та нито стандарта ми е паднал, нито покупателната ми е намаляла. Даже напротив! И ако кашкавала е поскъпнал, а ти нямаш капацитета как да компенсираш това... си е твой проблем. Не ни занимавай с битовите си драми.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Ти от много месеци пишеш, че нямало инфлация, а сега, че намалявала. Докато се оплиташ в лъжите си или по-скоро приемаш желаното за действително, инфлацията избуши тавана. Не е нормално да се гледа как цената на кашкавала в лидъл не спира да поскъпва на всеки две седмици, а някой дървен философ да ни обяснява за липса на/ или намаляваща инфлация
Коментар
� -
https://www.bloombergtv.bg/a/19-svet...adat-izpalneni
Красен Станчев: Плановете за въвеждане на еврото вече не могат да бъдат изпълнени
Доц. Красен Станчев, финансист и преподавател, основател на Института за пазарна икономика, "Светът е бизнес", 19.09.2022 г.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеСкъпи, Дюрекс!
Простете моята фриволност по отношение на избрания от вас никнейм, но идва най-вече заради 'качеството' на вашите разсъждения!
1. Цените не падат за един ден ! и 2. Инфлацията не е това константно явление, каквото се опитвате да го изкарате. Не става така - лягаш си довечера, утре се събуждаш и всичко с 40% надолу, а инфлацията 20% - НЕ! Това е бавен, тегав и мъчителен процес, при който нервите на много хора не издържат! Не и в обстановка на трайно променени нагласи! Това да гледаш ден след ден как вложението ти в имот намалява, как ден след ден алтернативите растат, а ти да пропускаш изгоди, как ден след ден инфлацията се стопява и дори обръща знака..... тая тръпка не е по силите на всеки! 'Еле пък на Пена и Вутена които междувременно са издули платната на лихвата по кредита!
И през целия тоя период жокерите са в ръката на тоя с кеша, както са били на ваша страна през 2000-та, когато сте се пазарили в Изток.
Коментар
� -
https://fakti.bg/krimi/723385-dado-r...tor-v-parvomai
Дядо разстреля арендатор в Първомай- дядо-
- разстрел-
- арендатор-
- първомай
54 годишният Благой от Първомай е убил днес след скандал 51-год. арендатор Димитър Иванов. Екзекуцията е станала с ловна пушка. Предполага се, че тя е законна, тъй като старецът е ловец.
Арендаторът е убит с два изстрела - един в главата и един в тялото, съобщи Блиц. Предполага се, че спор между двамата е имало отдавна и днес той е ескалирал.
Така е нужно да се регулира тоя пазар ,друг начин нямаLast edited by nkavrakov1982; 21.10.2022, 16:25.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнениеПиша това което мисля. Не съм в категорията да държа празни имоти заради капиталова след продажбата, но колегата ,Миро, твърди ,че има много такива и пиша точно за тези хора. При положение, че са си дали парите за покупка на апартаменти и ги държат празни няма и да ги продадат на по-ниска цена независимо от лихвите да не говорим при висока инфлация. Абсурд !
И през целия тоя период жокерите са в ръката на тоя с кеша, както са били на ваша страна през 2000-та, когато сте се пазарили в Изток.Last edited by Julius_BG; 21.10.2022, 15:54.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Гледах едно интервю с шефа на "Явлена "Страхил Иванов.Той каза две основни неща-първо,че в София необитаемите жилища са около 30 процента и второ, че основната причина за високите цени на жилищата били есемесите. Каза го на шега и като водещият го попита какво има предвид,Иванов каза,че заради ниските лихви и таксите хората с големи депозити в банки като получели есемес,че парите им намаляват в банките, масово ги теглили и купували имоти. Като се обърне тенденцията и стане изгодно да се държат пари на депозит и същевременно цените на имотите тръгнат надолу ,ще има масови продажби и вкарване на парите в банки. И това,че ти или Песимистчо няма да продавате ,не означава, че всички ще са така.Повечето инвеститори в имоти са ги закупили с цел повишаване на цените, а не да печелят от наеми. И само се ослушват, за да видят кога ще е пикът.При спад ще гледат максимално бързо да се отърват.А банките ще ги чакат с високите лихви по депозитите.
Наистина има много имоти в София и празни апартаменти.
Обаче има крайни квартали и лоши квартали, които не се търсят и там не може да се отдаде под наем - кв. Левски, Ботунец, Филиповци и други.
Трябва да е близо до центъра и да е в хубав вид.
Все пак това е столица и тук ще има работа и наематели и след 100 г.
По-трудно се продават вили и селски къщи, за които има малко клиенти.
Морските имоти също са хубави, но българите не са готови масово да инвестират в морски или планински имот. Съдя по колегите ми.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Ако продаде, поне получава част от парите. Ако държи празен имот, губи 100%+данъци и поддръжка.
Празен имот не струва и пукната пара, не знам колко сляп трябва да е човек, за да не го осъзнае. Особено в тази загиваща държава.
- 1 like
Коментар
�
Коментар