If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Аааа, не. На Редута таванът беше 250$ и стоя до 2003 г. После цените хукнаха. Купувал съм тогава и знам много добре. Помня как със жена ми отиваме в банката да видим, дали ще дадат нещо тия мошеници. Не ни достигаха 10% от сумата, а апартаментът беше с акт 16. В банката направо ни се изсмяха, като ги заговорихме за ипотека. Взехме от приятели по малки суми, защото кешът беше кът. Връщахме ги, като спряхме да ходим в Кентъки.
На мен един ми искаше 360 $ точно до парка, но беше нагъл ,неприятен и виждах ,че иска да ме гърби, та го отсвирих и не гледах повече към Редута, а се запътих директно в Изток. Стана много по-добре да си призная и никак не съжалявам, а когато се сетя се радвам. По това време Редута, се котираше много.
В Редута ,беше точно 360 $ кв.м. Гледах едни на тези цени ,но купих в Изток ,при цена 400 $ при обявена 500 $ ,но получих и гараж подарък, цените започваха от 450 и стигаха до 550 $ на кв.м.. Вярно е ,че взех два броя по 140 кв.м., та се пазарихме сериозно със строителя за цената Купих ги без банкови кредити ама тогава това мисля, че не играеше много-много за цената.
Аааа, не. На Редута таванът беше 250$ и стоя до 2003 г. После цените хукнаха. Купувал съм тогава и знам много добре. Помня как със жена ми отиваме в банката да видим, дали ще дадат нещо тия мошеници. Не ни достигаха 10% от сумата, а апартаментът беше с акт 16. В банката направо ни се изсмяха, като ги заговорихме за ипотека. Взехме от приятели по малки суми, защото кешът беше кът. Връщахме ги, като спряхме да ходим в Кентъки.
Нали това казвам. Тогава никой не би дал такива пари, един грамаден мезонет на Редута струваше по онова време 38 000$, квадратът беше 200-250$. Но от банката тогава не можеше да вземеш и визитна картичка.
В Редута ,беше точно 360 $ кв.м. Гледах едни на тези цени ,но купих в Изток ,при цена 400 $ при обявена 500 $ ,но получих и гараж подарък, цените започваха от 450 и стигаха до 550 $ на кв.м.. Вярно е ,че взех два броя по 140 кв.м., та се пазарихме сериозно със строителя за цената Купих ги без банкови кредити ама тогава това мисля, че не играеше много-много за цената.
Възможно е да си прав. Но е важен таймингът. Ако някой те беше послушал на 3-ти март щеше да се вътри 10% от сегашните цени:
"Спечелил" е 10% въздух,ако изобщо толкова е поскъпването реално.Сложи разходи по сделката купува/продава и отива на нула.
Отделно ,зависи за каква времева рамка говорим.Ако изчака март месец 2023 може вече да е 10% вътре.Ако вземем пък 2 годишен период,може да е и 70% вътре,нали?
Сравнението ти е меко казано глупаво защото никой не купува имот за 6 месеца.А за тайминг при НИ,това понятие е доста разтегливо и е с минимален период 6-12 месеца .И чудно как си търсил в тоя бъгав форум
Мдам, така си е, при мен нов апартамент 2000г. заедно с гаража го взех за 55000$, но емоции не трябва да има. Тогава беше много скъпо сега е без пари и се изплати вече няколко пъти
Нали това казвам. Тогава никой не би дал такива пари, един грамаден мезонет на Редута струваше по онова време 38 000$, квадратът беше 200-250$. Но от банката тогава не можеше да вземеш и визитна картичка.
Как да няма емоции? Преди 7-8 години апартамент 85 кв.м. на Дарвин, досами парка, струваше 80 000 Е, за изтърбушване. Сега струва 300 000 Е, ако е за изтърбушване. А, ако е нагласен - отиваш на 350-400 000 Е. Това са близо 4 пъти разлика, която е недостижима за който и да е район на София. И сега е същото - купуваш за 300 000 Е и след 10 години си милионер и четвърт. Сега са се укротили цените и изникват великолепни възможности.
Мдам, така си е, при мен нов апартамент 2000г. заедно с гаража го взех за 55000$, но емоции не трябва да има. Тогава беше много скъпо сега е без пари и се изплати вече няколко пъти
Доколкото разбирам датите на покуките не дават цената на покупката а цената на актива към момента на скрииншота.
В което няма никаква логика.
Но все пак има покупки май 2020.
От целото разледване поне разбрахме колко голем е бил портофейла. И евентуално че си го разкарал голема част и ся се точиш за евтини тухли.
То при него, всичко е малко захаросано и напудрено
Момчета, не ме мислете, аз знам какво искам да купя По-добре си гледайте вашия интерес, моя ще си следя сама. Прав е Ники, няма емоции в тези покупки или продажби също.
Как да няма емоции? Преди 7-8 години апартамент 85 кв.м. на Дарвин, досами парка, струваше 80 000 Е, за изтърбушване. Сега струва 300 000 Е, ако е за изтърбушване. А, ако е нагласен - отиваш на 350-400 000 Е. Това са близо 4 пъти разлика, която е недостижима за който и да е район на София. И сега е същото - купуваш за 300 000 Е и след 10 години си милионер и четвърт. Сега са се укротили цените и изникват великолепни възможности и после ще разтягаш същите лакърдии, дето сега ги слушаме.
Момчета, не ме мислете, аз знам какво искам да купя По-добре си гледайте вашия интерес, моя ще си следя сама. Прав е Ники, няма емоции в тези покупки или продажби също.
Така ли? Аз доколкото знам купува само на голяма прИмоция, лятото купи от руснаци на 50%.
От руснаците можеш да вземеш и на 10%. В Изток не може. В Изток винаги купуваш скъпо. И когато са ти безотчетни парите, пазаруваш на етажи. После можеш да послъжеш, че си хванал падаща бабичка от балкона и тя за благодарност ти е дарила апартамента, като е прескочила всички наследници - така, както е прескочила парапета.
Как да не купува, нали разправяше как купила навремето в Изток за баснословна цена и другите я мислели за луда. Пък после се оказало на далавера. Така ще купи и твоята - скъпо и прескъпо, за да й излезе после на далавера.
Така ли? Аз доколкото знам купува само на голяма прИмоция, лятото купи от руснаци на 50%.
Как да не купува, нали разправяше как купила навремето в Изток за баснословна цена и другите я мислели за луда. Пък после се оказало на далавера. Така ще купи и твоята - скъпо и прескъпо, за да й излезе после на далавера.
Коментар