IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Arana Разгледай мнение

Какъв процент ти би препоръчал да се отдели за акции?
    Лично аз не бих препоръчал акции освен под формата на пенсионен стълб (дългосрочна инвестиция) за хора които нямат достатъчно пари та да купят имот в Столицата за БГ или голям обастен център в чужбина

Все пак акциите са доста по добра алтернатива на спестовният влог

Коментар

• Първоначално изпратено от MrCurious Разгледай мнение

Много жалко.

Освен да проуча за Гърция..
      В Гърция са други рисковете. С оглед на войната в Украйна и лаят на Ердоган. Но вие си знаете най-добре.

Коментар

Риск от окупас има повсеместно. Калпаво законодателство с гоненето. Дълго за обяснение. Тука щото много се критикува България и навън не всичко е мед и масло.
        Много жалко.

Освен да проуча за Гърция..

Коментар

• Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение
          Ако хората дето тука парадират с печалби от акции имаха портфейл от 100к евра отдавна да са го заключили в тухли
          На борсата играят предимно хора с малък портфейл които не им стига за имот
          Кой каквото и да ти разправя всеки видял се в пари приключва в тухли
          В грешка си.И то голяма.
          Как пък все така категорично се изказвате,не мога да разбера

Коментар

Ако живееш в Испания пропускаш че не си го направил до сега

Ако живееш в БГ и мислиш сега да го направиш не мисля че е особено добра идея в момента
            В България съм и затова мисля да ползвам фирма за управление.
            А и ходенето до Барса е много удобно и евтино.

Тук вече имам няколко имота, а и в момента възвръщаемостта е много по-ниска (поне на хартия).
            Имам свободни пари, които ми пречат на съня.

Коментар

Благодаря за отговора!
              Прочетох за "окупас" и това действиетелно е много притеснително.

При Валенсия сметките са горе-долу същите, но не знам как ще е със заетостта.
              Да разбирам ли че там няма риск от окупатори (или просто е по-малък)?
              Риск от окупас има повсеместно. Калпаво законодателство с гоненето. Дълго за обяснение. Тука щото много се критикува България и навън не всичко е мед и масло.

Коментар

Увеличената престъпност и явлението “окупас”, калпавата полиция, политическият риск от отделяне от Испания, отвратителният манталитет на местните аборигени.

По-добре Валенсия или Аликанте.
                Благодаря за отговора!
                Прочетох за "окупас" и това действиетелно е много притеснително.

При Валенсия сметките са горе-долу същите, но не знам как ще е със заетостта.
                Да разбирам ли че там няма риск от окупатори (или просто е по-малък)?

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Байлоре ,

Погасявай си лихвата ,до месец вноската ти ще е дубъл ,днеска получих инфо от банковите среди ,който каквото може да погасява,ако може
                  Вноската или лихвата? Ти съвсем ги оплете нещата.

Коментар

Отдавна размишлявам върху закупуването на имот в Испания за отдаване под наем.

Правих някакви груби сметки (за малък апартамент в Барселона) и брутната възвръщаемост излиза около 7% (нетната около 4-5), което ме устройва.

В сметките съм включил такса за управление (10% от наема), данък (около 0.5% годишно) и амортизация (10% от наема).

Барселона е един от най-посещаваните градове и се очаква пълна заетост.

При наличие на готови пари ми се вижда добър вариант.

Какво пропускам?
                    Ако живееш в Испания пропускаш че не си го направил до сега

Ако живееш в БГ и мислиш сега да го направиш не мисля че е особено добра идея в момента

Коментар

Ако хората дето тука парадират с печалби от акции имаха портфейл от 100к евра отдавна да са го заключили в тухли

Какъв процент ти би препоръчал да се отдели за акции?

Коментар

Отдавна размишлявам върху закупуването на имот в Испания за отдаване под наем.

Правих някакви груби сметки (за малък апартамент в Барселона) и брутната възвръщаемост излиза около 7% (нетната около 4-5), което ме устройва.

В сметките съм включил такаса за управление (10% от наема), данък (около 0.5% годишно) и амортизация (10% от наема).

Какво пропускам?
                        Увеличената престъпност и явлението “окупас”, калпавата полиция, политическият риск от отделяне от Испания, отвратителният манталитет на местните аборигени.

По-добре Валенсия или Аликанте.
                        Last edited by Arana; 14.10.2022, 18:06.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

Кака,
                          говориш леко наизуст, но явно е от ЕГН-то

когато бяха по 700-800 Кавръчето беше извън пазара по повод семейни драми, а когато тръгна за изтърбушено ЕПК или Панелка в Красната търсеха малко над 1000Е квадрата, което всеки видял обявите за 700 не беше ок да купи. Колко от тук многзнайстващите купиха панелки на 1000+Е.

Факт е, че цените качиха, но както ги пишеш са приказки от лелински вечеринки. На добрите цени на кавръчето акъла беше другаде.

Хубав ден.
                          Берти, ЕГН-то и лелините вечеринки нямат нищо общо с това което пиша Когато ,Ники, търсеше апартамент и вече "громеше" пазара, аз от дистанция 2000 км. бях намерила няколко двустайни апартамента на такива цени , че дори с Боровинката, ги коментирахме. Още имаше и ако вместо да се занимава с писане по форумите да сваля цените и да не те слуша теб и такива като теб можеше да намери. Много съжалявам ,че е имал лични проблеми в най-доброто време за покупка или ,че тогава не е имал средства, но не трябваше да чака толкова дълго с надеждата ,че ще се случи някакво имагинерно чудо.

Коментар

• Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение

Е, нали все някой и наеми трябва да плаща. Не бива всички да си купят имоти, защото инвеститорите в НИ ще сме на сухо. Още повече хора като @petrg5s правят много повече пари от борсите. Ако този пич заключи 100к евро в тухла, ще пести 500 евро от наем. Но ако ги разиграе на борсата ще прави по 1500 евро. Ей затова не е купил до сега според мен.

Коментар

• Отдавна размишлявам върху закупуването на имот в Испания за отдаване под наем.

В сметките съм включил такса за управление (10% от наема), данък (около 0.5% годишно) и амортизация (10% от наема).

Какво пропускам?

Коментар

• Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение

Fortune favours the bold! Respect! Ей така се прави пачка. На мен никога не ми е стискало. Успех желая от сърце. Смелчаците трябва да се уважават.
                                Благодаря за добрите думи, но всъщност си правя гаргара с бетонените глави тука дето като чуят зелено и ипотека директно изпадат в транс

Въпросната схема която съм описал с имот няма да е особено печеливша и не си заслужава риска, ако исках да рискувам с кредит по скоро бих изчакал да видя лихвено увеличение с по малка стъпка от предишното и бих купил акции

Реално горното ще го направя вероятно още следващата година с малката разлика че не ми е необходим кредит

Коментар

Working...
                                X