Първоначално изпратено от ratten
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Над 3600 който взима е богат,това не са малко пари ,особено за България .Гечев е прав ,да се вземат от тях,каква средна класа в България ?Такава няма,а и хората с много пари бълха го ухапала че ще плати още едни 20% горница,под формата на данък,и без това сега харчат пари за всякакви извращения ,и си купуват какво ли не ,което не им трябва ,изобщо няма да усетят нищо.В България има бедни и богати,това е проблема ,няма средна класа.
Ако се случи подобно нещо / прогресивно данъчно облагане/ никой обикновен човек няма да може и да си помисли да си купи жилище в София защото доходите , които биха му помогнали за тази цел ще бъдат зверски обложени, а имоти / по много много/ ще притежават само свръхбогатите , които чрез схеми/фирми и т..н. ще изнягват големите данъци.
За пореден път си пожелаваш нещо, което е в твой ущърб :-)
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Аз имам двама познати, които си пратиха децата в Австрия, върнаха се тук и сега опъват каиша за 1500 лв.
- 1 like
Коментар
-
Аз имам двама познати, които си пратиха децата в Австрия, върнаха се тук и сега опъват каиша за 1500 лв.
Коментар
-
https://www.investor.bg/a/539-banki-...banker-v-sveta
Предупрежденията на най-влиятелния банкер в света Джейми Даймън предупреди за „ураган", който ще връхлети икономиката на САЩ, предизвикан от по-строгата парична политика на Фед
25/10/2022 година
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Понеже доста хора явно сме заблудени и не знаем какво идва / макар и да сме минали през 90-те години с хиперинфлация, купони , режим на тока и на водата , телефон дуплекс с огромни връзки и кво ли не/ би ли споделил с нас ? Може да ни изненада....?
Ако е много лошо, само чувството за хумор спасява положението....
януарските предизвестияпрепоръка е
- 3 Харесвания
Коментар
-
Каврък как тоз дет взема над 3600 лв на месец е богат? С такъв доход не можеш да си позволоиш кола на лизинг, кво остава за жилище.
Само не казвай, че ти получаваш по-малко от 3600.
Коментар
-
Не не виждам, аи не ми и трябва, все пак не съм Дънкан Маклауд.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
Версаче купи концесията за боклука от Столична община. Затова.
няма да се учудя ако брандират и камионите.препоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Експроприацията не е нещо ново...
https://www.mediapool.bg/germaniya-t...ews334528.html
Тук повода е войната,но нека се замислим,колко неща се промениха лекинко след 2020 година...
Зелени планове,норми,още по силни рестрикции върху квотите за емисиите ,защо когато коментирам нещо което е факт под една или друга форма Вие се нахвърляте върху мен все едно аз го искам ?
Ще ти кажа и друго ,най -голения символ на свободата за човека ,като вещ,знаеш ли кое е ?
Личния автомобил.
Така сега ,всички знаем какви са плановете за личния автомобил и не само ,Вие се тръшкате за имотите ,ами ще ти кажа че имотите също ще минат под ножа за енергийната ефективност и изобщо нормите ,има хиляди врътки и начини с които след едни 10 години сам да махнеш имотите си ,или дори да те накарат да ги дариш,или каквото и да е само и само да те накарат да бъдеш по -зависим...видя Ковид,видя войната,ще го направят за твое добро и на финала най -гротексното е че ще се радваш и с горчивина ще помниш какво съм писал ...
Е щом знаеш, че искат да нямаме нищо, защо риташ срещу ръжена а не купиш? Вече и 30% спад не те устройват.
Ти сериозно ли чакаш революция?
- 3 Харесвания
Коментар
-
За да имаш кеш пари през 2000-та година в размерите, за които става дума в изложенията дотук, това не е плод на легендирани усет, нюх и късмет, за каквито ни рисуват тук. Номенклатура е имало по соц. време, номенклатура е имало и после. Това е понятие, което онагледява генезиса на действия, в които участват точно определени хора - по асортимент и позиция. Няма нищо случайно, оставено на произвола на пространството и времето - това не е теоретична физика. В крайна сметка ставаше въпрос за трансформация на власт - от политическа в икономическа. Следва простичкия въпрос - а какво се случва с номенклатурата? Ами тя си живее във времето непокътната, само че днес носи един куп други имена за лустро и е като ДНК патология - предава се от поколение на поколение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Meandmyself Разгледай мнение
Повечето от хората, ако имаха малко здрав разум, щяха да купят на нормални цени, почти със собствени средства. От глупост, стиснатост или каквото е там още, не са го направили. Може би ти и такива като тебе , с нито, ама нито една вярна прогноза, имате заслуга за това. Не ви ли е неудобно, малко, или? А кой как си е изкарал парите, не е твоя работа. Много завиждате бе...
дори бих го извел на кръчма, ако ми се слушаха празни приказки около тема икономика.
иначе с лордчето сме го предложили за доктор 'онорис кауза за догодинапрепоръка е
- 3 Харесвания
Коментар
-
Ти виждаш ли по-надалеч от десетгодишна времева перспектива? Златото не е зарзават.
Коментар
-
Никой не моЕ да ме засегне на тема елитният ми Радомирски произход...селски , ама качество. Само глей как моем да носим таблите :-)
Относно образованието написах за масовката. Лекари, програмисти и още някои трябва постоянно да са в крак с нещата. За останалите обаче ''инвестиция'' в обучение в чужд Западен университет е финансово харакири за семейството. Имам и пример - много близки хора продадоха апарт преди години около Лъвов мост, за да може детето им да учи в Холандия / университет от топ 100 в света/ , беше неква специалност социална не на кво си нищо. Изкара 2 години и се прибра. Дълги години работи за около 500 лева, сега май към хиляда взима , но със сигурност е под 2000 , а апартамента го няма. Щеше да взима същите пари и да си има апарта и без да е ходила в Холандия.
Та така - трябва да се инвестира много разумно в образование, че в повечето случаи излиза скъпо....
Коментар
-
Понеже доста хора явно сме заблудени и не знаем какво идва / макар и да сме минали през 90-те години с хиперинфлация, купони , режим на тока и на водата , телефон дуплекс с огромни връзки и кво ли не/ би ли споделил с нас ? Може да ни изненада....?
Ако е много лошо, само чувството за хумор спасява положението....
..мда, знам случаи с образование...пинякога и образувание съм срещал като квалификация на процес на обучение...и то в Холандия..но и нс други места. Колкото да се водиш образован. Скъпо излиза. За момиче на моя колежка също писах и то преди години, Франция, социология или нещо от сорта. Имаше проблеми с реализацията защото не била французойка...това може и да е изолиран случай, но скъпото обучение и възвращаемостта после е задача с повишена трудност. А плочкаджии и строители няма. Е, те не купуват скъпи апарти, познавам ги, гледат да си направят ремонт, а моя в Сф купи в Папур 4 за дъщеря си ама още 2017. На зелено. Малко се поозори, но успя.Last edited by bulgarian lev; 25.10.2022, 21:46.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
Коментар