Е нали ги намаляваха, сега пък ги вдигнали... Тъкмо се бях затичал да купувам щото всичко поскъпва.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от fsck Разгледай мнение
Аз пък вчера ходих да питам по доста банки, навсякъде ми обявиха стартова лихва за първата година от 5% и после нагоре, никъде нямаше нищо под 5%.
Дай линк да ходя да ги питам, че при тия проценти вноската е брутална, а ме е страх да не изпусна ниските цени в момента - знам, че догодина ще са поне двойни, ако не и петорни.
Иначе изглежда е факт, че са вдигнали лихвите с почти половин процент /няма цяла половинка/ по спомен как бяха преди....
https://www.moitepari.bg/ipotechni_k...i_krediti.aspx
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
те и на 1% гпр да ги пуснат - тия кредити са за по 25г и рано или късно лихварят ще покаже истинското си лице
то в момента това е и постановката на целия лихварски сектор (наричан още банков сектор) - вижте ни колко сме добре, колко сме диалогични, вижте лихвите в румъния, унагрия, че и в САЩ, а тук 'остров на стабилност' и банките благотворителни дружества.....
това ще бъде докато решат, че овцете в кошарата за стригане са им достатъчно...
ПП Банките , ако пуснат ипотечка на 1% / примерно както на Крети / пак печелят достатъчно добре. На какъв процент са отпуснали ипотеката няма никакво значение. Както и няма никакво значение дали ще вдигнат процента по нея или намалят. Това което има значение е каква норма на печалба са си заложили и ще я променят ли. А това зависи от конкуренцията в сектора. Гледам стават поглъщания което означава намалена конкуренция, което не е добре за крайният клиент.
И да банките са ЛИХВАРИ, при това законни. От колко години го пиша тва тук ? С хазяйката може да се договориш почти винаги, с банката само слушаш и ...плащаш....:-)
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Meandmy Разгледай мнение
Къде са тези високи лихви? ДСК НАМАЛЯВА лихвите по текущи ипотечни кредити, както и Алианц банк, и други банки. Няма високи лихви, няма спад на цените. Който не е купил до сега, ще пише по форумите, това ще му остане.
Дай линк да ходя да ги питам, че при тия проценти вноската е брутална, а ме е страх да не изпусна ниските цени в момента - знам, че догодина ще са поне двойни, ако не и петорни.Last edited by fsck; 23.08.2022, 13:03.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Защо бързат / ако е така/ не се знае. Написах вече, че за мен в МОМЕНТА логиката е цените да обърнат. И колкото по-рано се случи ще е по-добре и ще има по-малък спад. Ако още година няма спад на цените, то след това ще има по-голям и по-дълъг.
До края на годината все още ще има ипотечки с ГПР около 4%. А догодина..., за мен е трудно прогнизируемо. Може да станат 6%, а може и да станат 2% и няколко трилиона напечетани по някаква причина.... Еднакво вероятни варианти мисля....:-) , които не зависят от пазара, а от политически решения.
то в момента това е и постановката на целия лихварски сектор (наричан още банков сектор) - вижте ни колко сме добре, колко сме диалогични, вижте лихвите в румъния, унагрия, че и в САЩ, а тук 'остров на стабилност' и банките благотворителни дружества.....
това ще бъде докато решат, че овцете в кошарата за стригане са им достатъчно...
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Вчера говорих с продавач,физ лице ,баща му е починал и продават в Люлин,доста настояваше за оглед ,въпреки че му обясних след разговора че ще му се обадя ако реша нещо.Цената влизаше горе долу в моя рейндж,за момента .
В момента бързат защото от наесен лихвите рязко ще тръгнат нагоре ,а до Декември ипотеки под 5 процента няма да има.
До края на годината все още ще има ипотечки с ГПР около 4%. А догодина..., за мен е трудно прогнизируемо. Може да станат 6%, а може и да станат 2% и няколко трилиона напечетани по някаква причина.... Еднакво вероятни варианти мисля....:-) , които не зависят от пазара, а от политически решения.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Meandmy Разгледай мнение
Къде са тези високи лихви? ДСК НАМАЛЯВА лихвите по текущи ипотечни кредити, както и Алианц банк, и други банки. Няма високи лихви, няма спад на цените. Който не е купил до сега, ще пише по форумите, това ще му остане.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Здравейте,
Бях на море и не съм писал и чел известно време. Прекарах страхотно.
Някой вадил ли е удостоверение за търпимост и каква е процедурата?
Да ви кажа, че тази година има повишен интерес към купуването на морски имоти.
Трима думи съм консултирал безплатно какво се продава около нашата вила и дали си струва. Преди висяха с години обявите и не ставаше, сега става.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение
Инфлацията вече е отразена в цените на имотите най-малко три пъти, а с тези високи лихви по-добри цени за продажба едва ли ще видите в близките 10 години!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Всъщност ние с имотите се интересуваме от цените на покупка, а не на продажба....
Цените на продажба са интересни само за безимотните :-))))
Иначе , ктм момента се развиват някои поне за мен странни неща за които нямам отговор. Няколко от важните неща, които следя наистина предполагат да се обърне посоката. Такава е логиката. Не мога да кажа дали ще са 2, 5, 10 или 80%, но е логично да има знак минус.
Странното е че все още има ръстове у нас на офертните цени. Не знам дали е инерцинно, но не е логично....:-)
В момента бързат защото от наесен лихвите рязко ще тръгнат нагоре ,а до Декември ипотеки под 5 процента няма да има.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение
Инфлацията вече е отразена в цените на имотите най-малко три пъти, а с тези високи лихви по-добри цени за продажба едва ли ще видите в близките 10 години!
Цените на продажба са интересни само за безимотните :-))))
Иначе , към момента се развиват някои поне за мен странни неща за които нямам отговор. Няколко от важните неща, които следя наистина предполагат да се обърне посоката. Такава е логиката. Не мога да кажа дали ще са 2, 5, 10 или 80%, но е логично да има знак минус.
Странното е че все още има ръстове у нас на офертните цени. Не знам дали е инерцинно, но не е логично....:-)Last edited by pesimist4o na kvadrat; 23.08.2022, 12:02.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Meandmy Разгледай мнениеИ кой е луд да продава в момента и какво по дяволите да прави с парите, при инфлация 30 процента?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Meandmy Разгледай мнениеИ кой е луд да продава в момента и какво по дяволите да прави с парите, при инфлация 30 процента?
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
добро утро
във всяка мечка дреме бик (и обратното) - въпросът е цена и перспектива
Коментар
Коментар