Първоначално изпратено от 6000
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнениеЦените в магазините скоро ще ударят 100% увеличение спрямо тези преди 2 години. Ако гледаме млечните продукти даже 150%. Гледайки разходите само за едното ядене, може да се каже, че наемите са прекалено ниски. Преди 10год. малък 50кв. апарт в средностатистически квартал, се отдаваше за 300-350лв. Сега е около 500-600. Неслучайно 1/3 от тухлите стоят заключени и не се отдават.
При такава обезценка на парите, очаквайте още повече от реалните собственици, а не ипотекарите, да щракнат ключа. И ако си мислите, че положението ще стане по-розово като банките приберат жилищата, които не могат да се изплащат, жестоко се заблуждавате. Влиза се в една много кофти спирала, че придобивката дори с кредит, ще става по-трудна с всеки следващ цикъл. А тези с повечкото имоти, ще са изключително облагодетелствани спрямо останалите. Както казах, неравенството ще става по-убийствено с всеки следващ цикъл. Чиста игра на монополи, където масата е обречена и върти обиколки/цикли, докато се занули.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнениеЦените в магазините скоро ще ударят 100% увеличение спрямо тези преди 2 години. Ако гледаме млечните продукти даже 150%. Гледайки разходите само за едното ядене, може да се каже, че наемите са прекалено ниски. Преди 10год. малък 50кв. апарт в средностатистически квартал, се отдаваше за 300-350лв. Сега е около 500-600. Неслучайно 1/3 от тухлите стоят заключени и не се отдават.
При такава обезценка на парите, очаквайте още повече от реалните собственици, а не ипотекарите, да щракнат ключа. И ако си мислите, че положението ще стане по-розово като банките приберат жилищата, които не могат да се изплащат, жестоко се заблуждавате. Влиза се в една много кофти спирала, че придобивката дори с кредит, ще става по-трудна с всеки следващ цикъл. А тези с повечкото имоти, ще са изключително облагодетелствани спрямо останалите. Както казах, неравенството ще става по-убийствено с всеки следващ цикъл. Чиста игра на монополи, където масата е обречена и върти обиколки/цикли, докато се занули.
Ама нямало хора и тн.
А каква е переспективата да продадат и да държат парите в банка?
Миналата година тук обясняваха как имало и други възможности да си бил купел койни да си бил купил акции сега тия гласове не ги чувам мълчайт като бити дирници
- 2 Харесвания
Коментар
-
Новини от цял свят за имотите
https://www.investor.bg/a/534-novini...t-nad-2-godini
Продължаващите продажби на жилища в САЩ записаха най-големия си спад от над 2 годиниФиксираната лихва по 30-годишна ипотека в САЩ достигна над 20-годишен връх
https://www.investor.bg/a/113-analiz...anie-ot-2008-g
Банките във Великобритания се подготвят за най-голямото ипотечно изпитание от 2008 г.Собствениците на жилище в страната са особено уязвими заради краткосрочно фиксираните лихви по заемите си
Това е общата картинка с ДНЕШНА дата ....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Manyyy1 Разгледай мнение
Подобен имот може да се отдава за посочената сума горе, но дали се наема?
Както е описано болднатото…
Ако очакваш да купиш от обява в имот.бг и да отдадеш по най ниската цена за квартала няма как да ти се получат нещата
Коментар
-
Цените в магазините скоро ще ударят 100% увеличение спрямо тези преди 2 години. Ако гледаме млечните продукти даже 150%. Гледайки разходите само за едното ядене, може да се каже, че наемите са прекалено ниски. Преди 10год. малък 50кв. апарт в средностатистически квартал, се отдаваше за 300-350лв. Сега е около 500-600. Неслучайно 1/3 от тухлите стоят заключени и не се отдават.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
И кое му е "добрето"?Кой е тоя дет шъ ти брои 1200 лв за панелка в Люлин?
П.с аз проблем нямам, понеже не отдавам, даже подземното паркомясто не го отдавам.
Когато почнеш да отдаваш и можеш да водиш някакъв смислен диалог на тема наеми може и да коментираме в момента е напълно безсмислено
Коментар
-
Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение
Вервай ми че там купуват много по малки кутийки при много по кофти условия от различен характер
Относно БГ в момента апарт който струва 120к евро и да кажем за него са теглени 100к евро може да се отдава под наем за около 400 до 600 евро преко сили ако лихвата мине 5% се губи смисъла
Както е описано болднатото…
Коментар
-
Със сигурност е по добре, както би трябвало вече сам да си разбрал ако в писаниците ти има нещо вярно
А ако от 120к евра имот не можеш да влезнеш в диапазон 400-600е наем си е твой проблемКой е тоя дет шъ ти брои 1200 лв за панелка в Люлин?
П.с аз проблем нямам, понеже не отдавам, даже подземното паркомясто не го отдавам.
Коментар
-
Хубу в Сф как е? Кво ще купиш за 120к евра, което ще отдадеш за 600 евро?
А ако от 120к евра имот не можеш да влезнеш в диапазон 400-600е наем си е твой проблем
Коментар
-
Сори но проблемите на дълбоката провинция не ме вълнуват да му мислят балачорите дето са имали неблагоразумието да ги дадат за такава локация
Коментар
-
Пак си чел брокераЗки лакърдии. За 100 к евро ще купиш 50 кв панелка в Люлин, която я успееш да я дадеш за 400 лв я не. Във Варна ап за 250к евра ( с подземно оаркомясто) се отдава за 350 евра.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Фалити ,безработици,взети имоти,това трябва,и четох скорошен анализ кой да плати сметката ,тия д дълговете,банките ли ,кой ?Аз смятам който е поел дълг,да си плаща масрафа,като си видял че няма фиксирана лихва да си мислиш,това е БГ,то,а не да теглиш ей така
Всичките тези ново напечатени пари са платени с обезценката на спестяванията на хората като теб
Ти си този дето плаща сметката незнам кой ден ще ти уври главата
- 3 Харесвания
Коментар
-
Вервай ми че там купуват много по малки кутийки при много по кофти условия от различен характер
Относно БГ в момента апарт който струва 120к евро и да кажем за него са теглени 100к евро може да се отдава под наем за около 400 до 600 евро преко сили ако лихвата мине 5% се губи смисълаLast edited by better; 29.10.2022, 16:21.
Коментар
-
Ти си за искренно и лично, ти си притеснения.
Мен ме радва, че нещата идват на мястото си. Аз не се притеснявам от рецесия, както не се притеснявах и 2009 год.
Аз не разчитам на чуждите пари, като теб. Лесните пари свършиха! Всеки ще живее с парите, които има! Рецесията е чистилището, след това започваме наново.
- 1 like
Коментар
Коментар