If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Не говоря за България, от нас не е тръгнала нито една световна рецесия. Имам предвид основно Америка, като най- голяма икономика- то не бяха печатане, стимулни чекове, количествени облекчения, заемни ваканции.....
И сега като тръгна келнера с хесапа, ние сме виновни.
В България помощи за безработица се получават максимално 1 година. И то ако имаш 15 години стаж.След това се оправяш сам.
Така че ситуацията в България е доста по-различна.Аз лично не познавам човек, който да не учи,работи или да не е пенсионер.
Не говоря за България, от нас не е тръгнала нито една световна рецесия. Имам предвид основно Америка, като най- голяма икономика- то не бяха печатане, стимулни чекове, количествени облекчения, заемни ваканции.....
To това е драмата- печатат се едни пари с които се спасяват зомби компании, " системно значими" банки с лош мениджмънт, социално слаби пропадняци не желаещи да работят....Получава се голяма инфлация, а сметката я плаща средната класа и нормалния бизнес през по- високи лихви, цени и данъци .....
В България помощи за безработица се получават максимално 1 година. И то ако имаш 15 години стаж.След това се оправяш сам.
Така че ситуацията в България е доста по-различна.Аз лично не познавам човек, който да не учи,работи или да не е пенсионер.
Една криза ще се отрази негативно на цялото общество.
На какво място идват бе байно. Високи лихви за и без това крехкия бизнес /голям процент от бизнеса ползва кредити/.Плюс повишени разходи и трудна среда, което ще доведе до фалити, което за никого не е хубаво. Зли и завистливи хора са българите, за тва сме на тоя хал.
Високи лихви имаше и преди, но не сме умрели. Какво като доведе до фалити? Няма да дойдат други на тяхно място ли? В бизнеса винаги има рискове, щом си готов да печелиш, трябва бъдеш готов и да губиш. Даже в комунистически Китай фалират бизнеси.
На какво място идват бе байно. Високи лихви за и без това крехкия бизнес /голям процент от бизнеса ползва кредити/.Плюс повишени разходи и трудна среда, което ще доведе до фалити, което за никого не е хубаво. Зли и завистливи хора са българите, за тва сме на тоя хал.
To това е драмата- печатат се едни пари с които се спасяват зомби компании, " системно значими" банки с лош мениджмънт, социално слаби пропадняци не желаещи да работят....Получава се голяма инфлация, а сметката я плаща средната класа и нормалния бизнес през по- високи лихви, цени и данъци .....
Ти си за искренно и лично, ти си притеснения.
Мен ме радва, че нещата идват на мястото си
Именно затова казвам,че БНБ сякаш спи. Червейчето на кукичката е много примамливо.
Ти що не взе ипотека като е толкова хубаво
Щото не ми е трябвала. Плюс това е свързана с оценки и куп такси. Да не говорим за сроковете. Моят потребителски е с 4,2 % ГПР и без нито една такса на 1/3, вече изплатен. За да се оглеждам вече и за други имоти. Зеро такси. Сега съм харесал нещо в сграда на Главболгарстрой, може да го взема с ипотекиа, щото сега съм и свободен откъм ипотеки. Увираш лЕ, щото около десет пъти ме питаш едно и също. Ти докато :мяУкаше" още през 2017г., що не продаде всичко, за да напазариш после йовтино?
Имам чувството, че в тази тема преобладават основно крайностите. Едните радетели за вечен ъп, а другите погребващи имотите като актив всеки месец. Може би това просто е фасада или вид пропаганда/спекула, а отзад се крият реални инвеститори с нюх, въпреки че не изглежда точно така.
Не, според мен масово мислят ,че могат да влияят на пазара през интернет и смятат ,че от това ще имат материален интерес. Има и хора които си четкат егото Масово не се разбира ,че не сме на футболен мач и емоциите са напълно излишни.
Имам чувството, че в тази тема преобладават основно крайностите. Едните радетели за вечен ъп, а другите погребващи имотите като актив всеки месец. Може би това просто е фасада или вид пропаганда/спекула, а отзад се крият реални инвеститори с нюх, въпреки че не изглежда точно така.
Ако се следва логиката при този демографски колапс(България е държавата с най-бързо намаляващото население в света)и бурното строителство(построиха се стотици хиляди нови жилища ),то би следвало цените на жилищата да намаляват.Ама за бай Ганьо имотите са светая светих-най-ценното нещо на света и като направи някой лев и го вкарва в тухли и бетон.
А когато преобладават чувствата,логика не може да се търси. Затова аз лично не се наемам с прогноза.Краткосрочна,за дългосрочната е ясно, че като населението се стопи няма как цените на жилищата да не се сринат. Но кога ще се случи не мога да кажа.
През септември годишният процент на разходите (ГПР) по жилищните кредити,
по жилищните кредити, който освен лихвите включва и всички такси и комисионни на банките, се понижава до 2,66%, обявиха от БНБ. Това е с 0,10% по-малко спрямо цената на ипотеките през предходния месец
Това да не ти е искрено и лично, ако толкова те интересуват историите на другите ходи пиши в БГ мама
Покачването на лихвите ме притеснява в часта, че ще доведе до срив на икономиката от което ще пострада бизнеса като цяло
Аз също съм приготвил едни пари да купувам но тия 20-30% които ще спястя няма как да компенсират очакваният спад на бизнеса
За това и на Бертрам му казах че хората които имат бизнес не се радват, като им гори къщата щото щяла да изгори и на комшията плевнята, но и както казаха това ще го разберат само хора които имат нормален бизнес
Ти си за искренно и лично, ти си притеснения.
Мен ме радва, че нещата идват на мястото си. Аз не се притеснявам от рецесия, както не се притеснявах и 2009 год.
Аз не разчитам на чуждите пари, като теб. Лесните пари свършиха! Всеки ще живее с парите, които има! Рецесията е чистилището, след това започваме наново.
Коментар